Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Φοβερές εξελίξεις στον Ολυμπιακό - Τον τελείωσε ο Μπέντο, τον κρατάει ο Μαρινάκης, τι του "σφύριξε"!


Αντίστροφα θα έλεγε κάποιος ότι κυλάει ο χρόνος παραμονής του Τσόρι Ντομίνγκες -ως ποδοσφαιριστή, τουλάχιστον- στον Ολυμπιακό, μετά και την απόφαση του Πάουλο Μπέντο να τον αφήσει εκτός συνέχειας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του συλλόγου.


Ο Αργεντινός “μαέστρος” δείχνει να μην έχει κανένα μέλλον στο Λιμάνι όσο στον πάγκο των Πειραιωτών παραμένει ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος πάντως δεν είναι ο μόνος ούτε ο πρώτος που βλέπει και αντιλαμβάνεται ότι ο Τσόρι δεν μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στο κορυφαίο επίπεδο. Ακριβώς την ίδια άποψη με τον νυν τεχνικό των Ερυθρολεύκων είχε και ο προηγούμενος, ο Μάρκο Σίλβα.


Ο Τσόρι έμεινε στην ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι με μια αποκλειστικά προσωπική απόφαση του προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο παρότι αγωνίστηκε αρκετά στο ξεκίνημα, έχει παραγκωνιστεί τελείως μέσα στο 2017.


Πληρώνοντας ίσως το ότι επέστρεψε από τις διακοπές των Χριστουγέννων με κάποια περιττά κιλά και χωρίς να έχει γυμναστεί ιδιαίτερα, αλλά και το ότι είναι στρατηγική επιλογή των Πειραιωτών να προωθηθούν τα παιδιά των ακαδημιών, ο 35χρονος παραμένει χωρίς ματς στα πόδια του από τις 18 Δεκεμβρίου (έπαιξε για 20 λεπτά κόντρα τον Παναιτωλικό) και από τότε έχει μπει σε αποστολή για μόλις δύο ματς (με τον Πλατανιά και τον Αρη στο Κύπελλο), χωρίς όμως να αγωνιστεί.


Χθες, πιστοποιήθηκε ότι βρίσκεται τελείως εκτός πλάνων του προπονητή του, καθώς βγήκε και από την ευρωπαϊκή λίστα για χάρη του νεοφερμένου, Καρίμ Ανσαριφάρντ.


Πάντως, στον Ρέντη λένε ότι ο Τσόρι αντιμετώπισε ψύχραιμα την απόφαση του προπονητή του και ότι, ουσιαστικά, ήταν μία εξέλιξη την οποία περίμενε. Είχε πάρει σαφή μηνύματα εδώ και καιρό πως δεν υπολογίζεται ούτε για 10-15 λεπτά συμμετοχής, προερχόμενος από τον πάγκο και είναι σίγουρο πως θα κυνηγούσε με πάθος μια μεταγραφή αν δεν τον δέσμευαν οι σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών του.


Ωστόσο, η μεταγραφική περίοδος στην Αργεντινή λήγει στις 21 Φεβρουαρίου και δεν αποκλείεται, τελικά, να επιχειρήσει το βήμα να αποχωριστεί την οικογένειά του για τους επόμενους 3-4 μήνες. Εξάλλου, το πρέσινγκ που δέχεται τελευταία από τη Ρίβερ είναι μεγάλο, αν και προς το παρόν δε δείχνει να δελεάζεται.


Σε κάθε περίπτωση, όμως, η πρόσφατη ληστεία στο σπίτι του παραμένει ένα τεράστιο σοκ, που δύσκολα θα του επιτρέψει να πάρει την απόφαση να αφήσει μόνους στην Ελλάδα γυναίκα και παιδιά.


Ταυτόχρονα, η εξαιρετικά ήρεμη στάση του Τσόρι σε όσα του συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε αγωνιστικό επίπεδο ίσως και να οφείλεται -όπως λέγεται- σε διαβεβαιώσεις που έχει πάρει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι τον περιμένει πόστο στην ΠΑΕ μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του και γι’ αυτό δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις του με κανέναν στην ομάδα.


Οπότε, το πιθανότερο σενάριο είναι να κάνει υπομονή και να αφήσει το χρόνο να κυλήσει έως ότου το καλοκαίρι πάρει την επόμενη καθοριστική απόφαση για την καριέρα του. Εξάλλου, παίζει πάντα το ενδεχόμενο και της αποχώρησης του Μπέντο, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να φέρει τον Τσόρι ξανά στα πλάνα του επόμενου προπονητή. Όπως και να έχει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι Αργεντινός κάνει υπομονή και περιμένει τις εξελίξεις για να αποφασίσει το επόμενο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου