Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΕΚ πιέζει για τον Αραούχο






Η ΑΕΚ συνεχίζει τη μάχη για τον Αραούχο, αλλά θέλει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, καθώς ο χρόνος πιέζει. Όπως είναι εμφανές πλέον τόσο από τις δηλώσεις του προέδρου της Λας Πάλμας, όσο και από αυτές του ίδιου του Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ έχει εντείνει τις κινήσεις της και η μάχη για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τη δεδομένη στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κομμάτι του οικονομικού δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς η Ένωση έχει δείξει τη διάθεση να διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται (1,2 εκατ. ευρώ στον ποδοσφαιριστή για την κάλυψη του συμβολαίου του για 18 μήνες).
Ωστόσο, υπάρχουν κυρίως δύο ζητήματα που κρατούν τα πράγματα στάσιμα. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΑΕΚ επεδίωξε εξ αρχής να προχωρήσει στον δανεισμό του ποδοσφαιριστή για ενάμιση χρόνο, ενώ η Λας Πάλμας μέχρι στιγμής επιμένει να παρουσιάζεται θετική μόνο μέχρι το καλοκαίρι και το δεύτερο σχετίζεται με την διαπίστωση των Κιτρινόμαυρων ότι οι Ισπανοί προσπαθούν να κερδίσουν συνεχώς χρόνο, επιδιώκοντας να ολοκληρώσουν πρώτα την δική τους κίνηση στη γραμμή κρούσης, πριν προχωρήσουν στην παραχώρηση του Αραούχο. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως από την Ισπανία αναφέρουν πως επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ της διοίκησης της Ένωσης και της Λας Πάλμας ενώ και ο Ισπανός δημοσιογράφος Λίτο Χιμένεθ έγραψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Twitter: “Επίσημο: ο Αραούχο πηγαίνει στην ΑΕΚ και θα ταξιδέψει αύριο”.

 


Read more

Παίρνει 17 εκ. δολ. τον χρόνο και δεν ξέρει να σουτάρει!





Ο Γιοακίμ Νοά ήρθε φέτος στη Νέα Υόρκη για να αποτελέσει την κολώνα της ρακέτας. Για την ακρίβεια, αμείβεται με 17 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Και όπως και να ‘χει περιμένεις από κάποιον που παίρνει τόσα χρήματα να μπορεί να στοχεύσει τουλάχιστον προς το κέντρο της μπασκέτας! Ναι καλά ακούς. Ο Νοά σουτάρει που σουτάρει σαν 10χρονο που προσπαθεί να φτάσει την μπασκέτα, πραγματοποίησε στο παιχνίδι εναντίον τον Πέισερς, αν όχι τη χειρότερη, μία εκ των χειρότερων ελεύθερων βολών στην ιστορία του μπάσκετ!

Read more

Νίκη - οξυγόνο για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Μπαρτζώκα




Ο Μπουρούσης έκανε μεγάλο παιχνίδι και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Μπάρτσελόνα (71-65) που τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση. Ο συγκλονιστικός Γιάννης Μπουρούσης έφτασε σε double-double έχοντας 14 πόντους (5/6 βολές, 3/5 διπ., 1/4 τριπ.), 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ και κανένα λάθος, με τον βαθμό αξιολόγησης του να φτάνει στο 31. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, η Μπαρτσελόνα μπροστά πέρασε μόνο μία φορά (22-25) και στη συνέχεια ακολουθούσε διακριτικά μειώνοντας ακόμα και στον έναν, έφτασε το ρεκόρ της στο 11-8 και στο 9-1 στο ΟΑΚΑ.


Εκτός από τον Μπουρούση που ήταν τρομερός και στα αμυντικά του καθήκοντα, πολύ καλός σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Κει Σι Ρίβερς με 13 πόντους (3/8 τριπ.) ενώ από 10 πόντους είχαν ο Κρις Σίνγκλεντον (3/3 τριπ.) και Μάικ Τζέιμς (4 ασίστ). Ζεστό χειροκρότημα πήρε και ο Νίκος Παππάς ο οποίος πάτησε παρκέ για σχεδόν 19 λεπτά έχοντας και το απόλυτο highlight της βραδιάς (κάρφωμα στο πρόσωπο του Φαβεράνι) ενώ μόλις 15 λεπτά αγωνίστηκε ο εκτός κλίματος Νικ Καλάθης (7 π. με 2/8 σουτ), ξεπερνώντας ωστόσο τις 400 ασίστ με τις 2 που μοίρασε. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε την μάχη την αιθέρων (30-37 τα ριμπάουντ) αλλά είχε μόλις 7 λάθη. Πλέον ο Παναθηναϊκός μετά την αγχωτική, αλλά και πολύ σημαντική νίκη επί των Καταλανών του Μπαρτζώκα, πάει την Πέμπτη (26/1) στο Βελιγράδι για να παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα για να εδραιώσει με νίκη ακόμα περισσότερο τη θέση του. Στον αντίποδα πολύ δύσκολη φαντάζει η οκτάδα για την Μπαρτσελόνα, που κράτησε το +15 από το πρώτο παιχνίδι, με τον Σάσα Βεζένκοφ (8 π., 2/3 τριπ.) να είναι ο παίκτης που πήγε να κάνει την ζημιά στον Παναθηναϊκό στην 4η περίοδο. Θετικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Βίτορ Φαβεράνι (10 π., 4/5 διπ., 6 ριμπ.), αλλά τα 21 λάθη, με τον Τάιρις Ράις (12 π.) να έχει 8 μαρτυρούν την κατάσταση των Καταλανων.

Read more

Πρώτα θα την...σουλουπώσει και μετά θα την αλλάξει




Η ΑΕΚ πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή προπονητή από την αρχή της εφετινής σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τους ποδοσφαιριστές, που πρέπει να προσαρμοστούν ξανά στα νέα «θέλω» του κόουτς τους. Ο Χιμένεθ μέχρι στιγμής δεν έκανε αγωνιστικές αλλαγές, κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθώς δεν έχει δουλέψει αρκετά με την ομάδα, ωστόσο φρόντισε να ξεκινήσει να… σουλουπώνει το υπάρχον υλικό. Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε στους παίκτες του οι αλλαγές θα γίνουν σιγά σιγά και δεν θα αφορούν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και τους κανόνες λειτουργίας.


Ο ισπανός τεχνικός, έχει σκοπό να αλλάξει αρκετά πράγματα σε όλους τους τομείς, ωστόσο γνωρίζει καλά ότι αρχικά πρέπει η ομάδα να μαζέψει βαθμούς και να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα και για το λόγο αυτόν, οι όποιες αλλαγές γίνουν θα πραγματοποιηθούν σταδιακά, ώστε να μην επηρεάσουν τους παίκτες αγωνιστικά. Βέβαια, από τη στιγμή που ο ίδιος το ανακοίνωσε αυτό στους παίκτες του, άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία να μάθουν τι ακριβώς θα αλλάξει και κατά πόσο θα επηρεάσει τη δουλειά που έκαναν μέχρι στιγμής.

Πηγή: aek1924.gr

Read more

Ο ΑΠΟΕΛ "έκοψε" τον Ιβάνοφ λόγω τραυματισμών




Κόντρα στα σενάρια και στα δημοσιεύματα σε Ελλάδα και Κύπρο, περί μεταγραφής – δανεισμού του Ιβάν Ιβανόφ στον ΑΠΟΕΛ, από τους “γαλαζοκίτρινους” διαψεύδεται κάθε ενδεχόμενο απόκτησης του Βούλγαρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Instasport στην κυπριακή ομάδα έχουν εικόνα από τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, ενώ είναι στη πολιτική της κυπριακής ομάδας να μην επενδύει σε ποδοσφαιριστές με χρόνια προβλήματα τραυματισμών. Ωστόσο το συμβόλαιο συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Βούλγαρο κεντρικό αμυντικό ολοκληρώθηκε, με τον Ιβανόφ, που είναι πλέον ελεύθερος να ψάχνει για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Read more

Ο ΑΣ Πέρα τους πήρε την παρθενιά…


Ο ιστορικός ΑΣ Πέρα έσπασε το αήττητο του πρώτου στη βαθμολογία «ΠΟΚ Έσπερος» και μάλιστα στην έδρα τους. Το Πέρα ήταν τελικά η ομάδα που έσπασε το αήττητο του Εσπέρου και μάλιστα μέσα στην Καλλιθέα στην παράταση με σκορ 67-73 (κ.α. 62-62).Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες το Πέρα ήταν πιο αποφασισμένο να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και το κατάφερε αν και δύσκολα. Η ομάδα του Γκαναβία είναι η αλήθεια ότι εδώ και καιρό έδειχνε ότι είναι η μόνη που μπορούσε να κάνει την ζημιά στον Έσπερο, απλά κανένας δεν το περίμενε ότι τελικά θα γίνει. Όπως τόνισε και ο προπονητής της ομάδας του Πέρα η ομάδα του ήρθε στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να νικήσει και τελικά το κατάφερε. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να δείξει έστω και λίγο μια απο τις δύο ομάδες ότι μπορούσε να κυριαρχήσει στο παιχνίδι, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος το άγχος γινόταν πιο βαρύ για την ομάδα του Μάντζαρη. Το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας 62-62 απλά παρέτεινε λίγο αυτό που όλοι λίγο ή πολύ βλέπανε. Η ομάδα του Πέρα πήρε στην παράταση μια σημαντική νίκη με σκορ 67-73 και πλέον η ψυχολογία της ανεβαίνει στα ύψη για την συνέχεια. Το ότι ο Έσπερος έχασε δεν σημαίνει τίποτα αφού κάποια στιγμή ήταν λογικά θα έχανε, το θέμα όμως είναι πως θα αντιδράσει μια ομάδα που καλώς ή κακώς δεν είχε μαθει να χάνει. Σε καλό δρόμο βρίσκεται ο Μίλωνας ο οποίος όπως φαίνεται ξαναβρίσκει σιγά σιγά ρυθμό. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Βαρυπάτη με 18π. πήρε σημαντική νίκη απέναντι στο ΑΟΠ Φαλήρου και πλέον αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας. Εύκολο απόγευμα είχε στα Μέγαρα η ΝΕΜ απέναντι στον Πειραϊκό ο οποίος βρίσκεται σε πορεία πτωτική απο «πέρυσι». Η ομάδα των Μεγάρων έχοντας κορυφαίους τους Κοντόπουλο με 15π(3) και τον Καραποστόλου με 20π(5), δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήρε εύκολα την νίκη. Τεράστιας σημασίας νίκης πέτυχε ο ΑΛΦ Αλίμου και μάλιστα εκτός έδρας με σκορ 69-72 επι των Τράχωνων. Η ομάδα του Αλίμου έχοντας σε μεγάλο βράδυ τον Κανταράκια με 22π πήρε ένα μεγάλο διπλό και έκανε μάλιστα διπλή ζημιά στην ομάδα των Τράχωνων οι οποίοι δεν εκμεταλεύτηκαν την ήττα του Έσπερου για να πλησιάσουν στην κορυφή. Επιστροφή στις νίκες για την Καλλιθέα η οποία επιβλήθηκε με 51-62 στα Σούρμενα της τοπικής ομάδας σε ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να φανεί η χρησιμότητα της νίκης στο τέλος της περιόδου. Νίκη στο Μοσχάτο για την Δραπετσώνα η οποία πήρε κεφάλι από την αρχή και δεν κινδύνεψε ποτέ με το τελικό αποτέλεσμα να είναι υπέρ της με 59-70. ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ – ΠΕΡΑ 67 – 73 παράταση (62-62)Διαιτητές: Ψαριανός, Μπίκας, ΓιακείμηΔεκάλεπτα : 13-16, 34-36, 50-48, 62-62(καν. αγ.) 67-73 παράτασηΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ (Μάντζαρης Γράψας): Καραγιαννίδης 13(1) Ντόσκορης, Καρλάφτης 5(1) Χαρούνι 6 Χατζηκίδης 14(3) Βλασσόπουλος 5(1) Αθανασιάδης 4(1) , Γραμματικός 8 , Πεταλάς Πρόγκας 12ΑΣ ΠΕΡΑ (Γκαναβίας Φέρτης) Βαρδάλος 2, Χιόλος 2, Θεολογίτης 12(3), Ζέγγος 18(2)Βαμβακάρης 7, Φωτόπουλος 10(1), Χάλαρης 7, Πιτούλης 9 Σωτηράκης 3,. Βουρδέλης 3(1) Πηγή: http://www.eskananews.gr/ .’s .

Read more