Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Σούπερ Λιγκ: Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος

Σούπερ Λιγκ: Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος

Σούπερ Λιγκ: Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος


Δεν προέκυψε κάποιο μεγάλο ντέρμπι στην πρεμιέρα της νέας Σούπερ Λιγκ, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου. Ολυμπιακός-Αστέρας, ΑΕΚ-Παναιτωλικός, Πλατανιάς-Παναθηναϊκός και Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ τα ζευγάρια που ξεχωρίζουν – από την 6η αγωνιστική τα ντέρμπι.


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/7) η κλήρωσης της Σούπερ Λίγκ για τη σεζόν 2016-17. Η σέντρα θα γίνει στις 20 Αυγούστου ενώ για την πρώτη αγωνιστική δεν προέκυψε κάποιο μεγάλο ντέρμπι.


Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εντός έδρας παιχνίδι και για την Κυπελλούχο ΑΕΚ, που υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην έδρα του Πλατανιά, ενώ ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Λιβαδειά για να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό.


Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν θα γίνει την 6η αγωνιστική ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ το «αιώνιο» ντέρμπι είναι προγραμματισμένο για την 10η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Στα αξιοσημείωτα πως οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν όλα τα ντέρμπι του 1ου γύρου εντός έδρας (6η αγωνιστική με ΑΕΚ, 8η με ΠΑΟΚ, 10η με Παναθηναϊκό).


1η αγωνιστική:


Κέρκυρα – Ατρόμητος
Ηρακλής – Ξάνθη
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ
ΑΕΛ – Βέροια
ΑΕΚ – Παναιτωλικός
Πλατανιάς – Παναθηναϊκός
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα

Όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου:


6η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΑΕΚ
8η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
9η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα


Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος επιθετικός βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/7) στα γραφεία της ΑΕΚ και έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο με την «Ένωση».


Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Ούγκο Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος επιθετικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και η ΠΑΕ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας τους για τα επόμενα δύο χρόνια.


Την περασμένη σεζόν ο 32χρονος αγωνίστηκε σε Ρωσία και Γερμανία με τις φανέλες των Ανζί και Ανόβερου. Με την πρώτη σημείωσε 4 γκολ σε 14 παιχνίδια στην Ρωσία, ενώ τον Ιανουάριο υπέγραψε στους Γερμανούς, πετυχαίνοντας 1 γκολ σε 7 παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα.


Η ανακοίνωση και το βιογραφικό του:


Και επίσημα στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Ούγκο Αλμέιδα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ούγκο Μιγκέλ Περέιρα ντε Αλμέιδα γεννήθηκε στις 23 Μαϊου 1984 στην πόλη Φιγκουέιρα Ντα Φοζ στην Πορτογαλία. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τη Β ομάδα της Πόρτο το 2002 και έγινε βασικός στην πρώτη ομάδα το 2005-06 (35 συμμετοχές και 5 γκολ σε επίσημους αγώνες) αφού πρώτα είχε περάσει από Ουνιάο Λεϊρία και Μποαβίστα ως δανεικός.


Την πενταετία 2006-2011 αγωνίστηκε στη Βέρντερ Βρέμης με 63 γκολ σε 176 επίσημους αγώνες και ακολούθησε μια τετραετία στην Τουρκία με την Μπεσίκτας, όπου έπαιξε σε 109 επίσημα ματς και σκόραρε 47 φορές. Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε σε Τσεζένα, Ανζί, Κουμπάν και Ανόβερο.


Οι τίτλοι που έχει πανηγυρίσει είναι αυτοί του πρωταθλητή Πορτογαλίας (2004, 2006) του Κυπελλούχου Πορτογαλίας με την Πόρτο (2006) του Κυπελλούχου Γερμανίας με τη Βέρντερ (2009) και του Κυπελλούχου Τουρκίας με την Μπεσίκτας (2011). Με τη Βέρντερ ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2009. Συνολικά έχει παίξει σε 68 ματς στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA με 21 γκολ.


Ο νέος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Ήταν μέλος της 23άδας της Εθνικής Πορτογαλίας στα Euro 2008, 2012 και στα Μουντιάλ 2010 και 2014. Έχει συνολικά 27 συμμετοχές με 16 γκολ με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και 57 συμμετοχές με 19 γκολ με την Εθνική Ανδρών.


Στην καριέρα του έχει συμμετάσχει συνολικά σε 432 επίσημους αγώνες με 145 γκολ.


«Να πάρουμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό»


Και επίσημα στην ΑΕΚ ο ΑλμέιδαΑμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ούγκο Αλμέιδα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στο www.aekfc.gr. και τόνισε τα εξής:

«Σίγουρα, βρίσκομαι σε μια ακόμα μεγάλη ομάδα στην καριέρα μου. Ελπίζω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Η ΑΕΚ για μένα αποτελεί την ευκαιρία για να επανέλθω και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Με ρωτάτε για τα δύο τελευταία δύο χρόνια, που ήταν περίπλοκα για μένα. Δεν είχα, όμως, τραυματισμούς ούτε είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έκανα τις κατάλληλες επιλογές. Αλλά πλέον είμαι εδώ για να δουλέψω και να αποδείξω το καλύτερο για το ποιος είμαι.


Αναφορικά με την αγωνιστική του ετοιμότητα δήλωσε: «Έχω δουλέψει αρκετά μόνος μου. Πιστεύω ότι σε μια – μιάμιση εβδομάδα θα είμαι έτοιμος. Και αν για το πρώτο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν μπορεί να είναι δύσκολο, είμαι σίγουρος ότι για τη ρεβάνς θα είμαι απολύτως έτοιμος»


Οσο για το αν ρώτησε να μάθει για την ΑΕΚ, η απάντησή του ήταν απλή: «Δεν χρειάστηκε να μιλήσω με κανέναν συμπατριώτη μου για την ΑΕΚ. Και ο λόγος είναι απλός. Η ΑΕΚ είναι πολύ γνωστός σύλλογος και δεν χρειάζεται συστάσεις».


Και βέβαια, οι στόχοι είναι υψηλοί: «Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα με τα γκολ μου και να της δώσω ποιότητα. Να δουλέψω σωστά με τους νέους συμπαίκτες μου. Και από εκεί και πέρα να καταφέρει η ΑΕΚ να διεκδικήσει και να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Οι 10 υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου της Ευρώπης

Οι 10 υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου της Ευρώπης

Οι 10 υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου της Ευρώπης


Τους δέκα υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου παίκτη που αγωνίζεται στην Ευρώπη ανακοίνωσε η UEFA. Τον Αύγουστο η τελική τριάδα.


Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε τους 10 ποδοσφαιριστές που διεκδικούν το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη για τη σεζόν 2015-16.


Η λίστα με τους 10 υποψήφιους προέκυψε από τους ψήφους δημοσιογράφων από τις 55 χώρες-μέλη της UEFA. Η τελική τριάδα θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο, ενώ ο νικητής θα γίνει γνωστός στις 25 Αυγούστου, στο πλαίσιο της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.


Αναλυτικά οι υποψήφιοι:


Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία/Ρεάλ), Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία/Γιουβέντους), Αντουάν Γκριεζμάν (Γαλλία/Ατλέτικο), Τόνι Κρόος (Γερμανία/Ρεάλ), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα), Τόμας Μίλερ (Γερμανία/Μπάγερν), Μανουέλ Νόιερ (Γερμανία/Μπάγερν), Πέπε (Πορτογαλία/Ρεάλ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Ρεάλ), Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη/Μπαρτσελόνα)

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more