Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

Οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

Οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»


Ανακοινώθηκαν από το «France Football» οι 30 υποψήφιοι ποδοσφαιριστές για το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας». Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει γνωστός ο νικητής.


Έγιναν γνωστά τα 30 υποψήφια ονόματα για το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του 2016. Να σημειωθεί ότι από φέτος η συνεργασία FIFA-France Football έλαβε τέλος και η «Χρυσή Μπάλα» επέστρεψε υπό την αιγίδα του γαλλικού περιοδικού.


Από τους 30 ποδοσφαιριστές της λίστας θα επιλεγεί ο καλύτερος από τις ψήφους 211 δημοσιογράφων, που θα εκπροσωπούν τις χώρες μέλη της FIFA. Η διαφορά με τα προηγούμενα έξι χρόνια είναι ότι στην ψηφοφορία έπαιρναν μέρος και οι αρχηγοί και ομοσπονδιακοί τεχνικοί των εθνικών ομάδων.


Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, η Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει τη μερίδα του λέοντος με 13 εκπρόσωπους. Ακολουθεί η Πρέμιερ Λιγκ με 8 ποδοσφαιριστές, η Μπουντεσλίγκα με 5 παίκτες, η Σέριε Α με 3 ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους και η Πριμέιρα Λιγκα που εκπροσωπείται από τον Ρουί Πατρίσιο.


Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει γνωστή στις 13 Δεκεμβρίου, με την έκδοση του τεύχους 3.678 του γαλλικού περιοδικού.


Αναλυτικά οι 30 υποψήφιοι:


PREMIER LEAGUE (Αγγλία -8)

Σέρχιο Αγουέρο, Κέβιν Ντε Μπρούιν (Μαν. Σίτι)
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά (Μαν. Γιουνάιτεντ)
Ριγιάντ Μαχρέζ, Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)
Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ)
Ντμίτρι Παγιέ (Γουέστ Χαμ)


LA LIGA (Ισπανία -13)


Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)
Γκάρεθ Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ντιέγο Γκοντίν, Κόκε, Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)


SERIE A (Ιταλία -3)


Τζανλουίτζι Μπουφόν, Γκονσάλο Ιγουαΐν, Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)


BUNDESLIGA (Γερμανία -5)


Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Τόμας Μίλερ, Μάνουελ Νόιερ, Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)
Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)


PRIMEIRA LIGA (Πορτογαλία -1)


Ρουί Πατρίσιο (Σπ. Λισσαβώνας)



Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: «Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός

Σούπερ Λιγκ: «Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός

Σούπερ Λιγκ: «Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός


Με «κεραυνό» του Μπαλάφα στο 88’ η Βέροια ισοφάρισε σε 1-1 τον Παναθηναϊκό στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και υποχρέωσε τους «πράσινους» σε δεύτερη σερί βαθμολογική απώλεια. Προηγήθηκαν με Μπέργκ (13’) οι φιλοξενούμενοι, που πλήρωσαν τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.


Δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δεν τελείωσαν το ματς στο πρώτο μέρος και τελικά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Βέροια, με την τοπική ομάδα να παίρνει το βαθμό με γκολ στο 88ο λεπτό.


Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα του αγώνα, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Στο 8’ ο Μπέργκ έβγαλε με τακουνάκι στον Ιμπάρμπο αλλά ο Κολομβιανός αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Λόπεθ. Τρία λεπτά μετά, ο Ιμπάρμπο βρέθηκε τον Λουντ στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Φινλανδός δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Βέροιας.


Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς στο 13’. Ο Λουντ έδωσε στον Ιμπάρμπο στο ημικύκλιο, αυτός πάσαρε στον Μπεργκ και εκείνος με συρτό διαγώνιο σουτ, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 16’ είχαν νέα ευκαιρία με γυριστό του Ιμπάρμπο, αλλά ο Λόπεθ απόκρουσε.


Στο 19’ ο Ιμπάρμπο με φανταστική ενέργεια βρήκε τον Μπεργκ, αυτός ξεμαρκαρίστηκε όμως και πάλι ο Λόπεθ κατάφερε να απομακρύνει. Ο Παναθηναϊκός είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 30’ ο Λουντ υποχρέωσε τον Λόπεθ σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση. Ο γκολκίπερ της Βέροιας ήταν εξαιρετικός και στο 43’ είπε νέο «όχι» σε προσπάθεια του Μπέργκ, κρατώντας το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.


περισσότερα σε λίγο


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more