Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πεντάρα και ρεκόρ για Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πεντάρα και ρεκόρ για Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πεντάρα και ρεκόρ για Μπαρτσελόνα


Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-1 την Ράγιο Βαγιεκάνο και έμεινε για 35ο σερί ματς αήττητη σ’ όλες τις διοργανώσεις, σπάζοντας το ρεκόρ της Ρεάλ.


Άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί διέλυσαν με 5-1 την Ράγιο Βαγιεκάνο (τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες) εκτός έδρας και ξέφυγαν ξανά με +8 από την 2η Ατλέτικο.


Οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν μουδιασμένα στο ματς, ωστόσο χρειάστηκαν μόλις ένα λεπτό για να πετύχουν δύο τέρματα! Στο 22’ ο γκολκίπερ της Ράγιο έχασε τη μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον Ράκιτιτς να σκοράρει, ενώ στο 23’ ο Νεϊμάρ έβγαλε την 10η ασίστ στον Μέσι και αυτός «έγραψε» το 2-0.


Στο 42’, ο Γιορέντε άφησε την Ράγιο με δέκα παίκτες για σκληρό μαρκάρισμα στον Ράκιτιτς και στο 53’ ο Μέσι πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ, «γράφοντας» το 3-0. Τέσσερα λεπτά μετά, η Ράγιο μείωσε σε 3-1 με γκολ του Μανούτσο, ενώ Νεϊμάρ και Σουάρες σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για να χριστούν σκόρερ.


Στο 67’ μετά από φάουλ του Μέσι στο δοκάρι, ο Μπουσκέτς πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε πέναλτι αλλά και την αποβολή του Ιτούρα. Ο Χουάν Κάρλος απόκρουσε το πέναλτι του Σουάρες, όμως λίγα λεπτά μετά (72’) ο Μέσι «έγραψε» το 4-1 με κοντινό πλασέ, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.


Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Τουράν στο 87’, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα. Οι Καταλανοί έφτασαν τις 11 σερί νίκες κόντρα στην Ράγιο (50 γκολ υπέρ, 5 κατά) και έγραψαν ιστορία, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα στην Ισπανία που μένει αήττητη για 35 σερί ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις. Από την άλλη, ο Μέσι ισοφάρισε τον αριθμό χατ-τρικ (35) του Ρονάλντο στο ισπανικό ποδόσφαιρο.


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η διακοπή δεν αντιμετωπίζει τη βία και ωφελεί τον υπαίτιο ΠΑΟΚ»

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η διακοπή δεν αντιμετωπίζει τη βία και ωφελεί τον υπαίτιο ΠΑΟΚ»

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η διακοπή δεν αντιμετωπίζει τη βία και ωφελεί τον υπαίτιο ΠΑΟΚ»


Ο Ολυμπιακός αντέδρασε για την ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας, τονίζοντας πως «η διακοπή εξισώνει τους θύτες με τα θύματα και ωφελεί τον υπαίτιο ΠΑΟΚ για την Ευρώπη».


Ως απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας χαρακτήρισε το… λουκέτο του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός.


Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν ότι η διακοπή ωφελεί τον υπαίτιο ΠΑΟΚ για την Ευρώπη και κάλεσε τους αρμόδιους να γίνει κανονικά η συνέχεια του θεσμού.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:


«Η απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας.

Τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας έχουν συγκεκριμένους δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, που πρέπει να υποστούν τις αυστηρές συνέπειες, όπως προβλέπεται απο το Πειθαρχικό Δίκαιο και τον Αθλητικό Νόμο.


Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστιες αγωνιστικές και οικονομικές ζημιές στο σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα επεισόδια.


Είναι μια απόφαση που δεν εξισώνει απλώς τους θύτες με τα θύματα, αλλά δημιουργεί το πρωτοφανές οξύμωρο, η υπαίτια για τα επεισόδια, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να αποκομίζει σημαντικά οφέλη δεδομένου ότι με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαικές διοργανώσεις, εις βάρος ανταγωνιστριών ομάδων που συμμετέχουν ακόμα στο θεσμό και ταυτόχρονα αποφεύγει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της να μην αγωνιστεί στον επικείμενο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.


Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με νηφαλιότητα να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και όχι αποσπασματικές αποφάσεις που τραυματίζουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα τιμωρούν μόνο τους πραγματικούς φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η ομαλή ολοκλήρωση του θεσμού του Κυπέλλου και η διεξαγωγή του Τελικού σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού


».

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Αποδεχόμαστε την απόφαση Κοντονή, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος»

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Αποδεχόμαστε την απόφαση Κοντονή, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος»

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Αποδεχόμαστε την απόφαση Κοντονή, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος»


Η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας, τονίζοντας πως αποδέχεται την απόφαση του Σταύρου Κοντονή και πως θα φτάσει μέχρι το τέλος για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Την στήριξη της στις προσπάθειες της Πολιτείας για ένα… κανονικό ποδόσφαιρο εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφέροντας πως αποδέχεται την απόφαση του Σταύρου Κοντονή για τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας, παρότι αυτή επιβάλει τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου.


Παράλληλα, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξαπέλυσε επίθεση στην τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και κάνει λόγο πως θα προσπαθήσει μέχρι τέλους για να φτιάξει και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, αν και δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή της εφετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου και φυσικά θιγόμαστε άμεσα με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί μας.

Για μία ακόμα φορά η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλει τη θυσία του συμφέροντος της ομάδας μας υπέρ της μεγάλης προσπάθειας για την εξυγίανσή του και την απαλλαγή του από τους ανθρώπους που σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες του και το οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και στον αφανισμό.


Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για… κανονικό ελληνικό ποδόσφαιρο και απολογούμαστε εμείς στους οπαδούς μας για τη δικαιολογημένη πικρία τους, αφού σε τρία εντός έδρας ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα για να υφίστανται σήμερα αυτή την «τιμωρία».


Οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν! Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία και μόνη και την είχαμε εκφράσει, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στην οποία κυριαρχούν υπόδικοι παράγοντες, που ολοένα και περισσότερο ενισχύουν την αναξιοπιστία και είναι με την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητά τους οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα.


Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε ένα και μόνο πράγμα: να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει, να φτιάξουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε και πάλι τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες των γηπέδων. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για αυτό. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο κόστος, αλλά θα τα καταφέρουμε!


Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παραμένει στα χέρια των καταστροφέων του


!”

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more

Οριστικό: Τέλος το Κύπελλο Ελλάδας!

Οριστικό: Τέλος το Κύπελλο Ελλάδας!

Οριστικό: Τέλος το Κύπελλο Ελλάδας!


Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, γνωστοποίησε την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας μια ημέρα μετά τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.


Λουκέτο και επίσημα στο θεσμό του Κυπέλλου! Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο αθλητισμού, αποφασίστηκε η διακοπή κάθε αγώνα της διοργάνωσης, μετά τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.


2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.


3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.


4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.


5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.


6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.


7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις».


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more

Οριστική αναβολή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος

Οριστική αναβολή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος

Οριστική αναβολή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος


Δεν θα γίνει τελικά ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο για το Κύπελλο μετά από απόφαση του Σταύρου Κοντονή.


Δύο μόλις ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, ανακοινώθηκε και επίσημα η αναβολή του ημιτελικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.


Η απίστευτη καθυστέρηση που υπήρξε από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού, κράτησε τις δύο ομάδες σε αναμονή μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάλιστα όλοι οι άνθρωποι που θα εργάζονταν για το παιχνίδι βρέθηκαν κανονικά στο ΟΑΚΑ, περιμένοντας την επίσημη απόφαση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:


«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή».


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more

ΑΠΕ: «Αναβολή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος»

ΑΠΕ: «Αναβολή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος»

ΑΠΕ: «Αναβολή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος»


Αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.


Στον… αέρα είναι το μέλλον του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τα χθεσινά γεγονότα στο παιχνίδι της Τούμπας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Κοντονής φέρεται ότι προσανατολίζεται στην οριστική ματαίωση της διοργάνωσης!


Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το «οκ» στον κ. Κοντονή ώστε να μην διεξαχθεί το παιχνίδι και εκείνος με τη σειρά έκανε αυτό που είχε αποφασίσει.


Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για την αναμέτρηση των δύο ομάδων.


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more