Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: «Αγκαλιά» με την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: «Αγκαλιά» με την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: «Αγκαλιά» με την πρόκριση ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα κόντρα στην Μπρόντμπι (με δέκα από το 33’, με εννέα από το 50’) και πήρε εμφατική νίκη με 3-0 στη Λεωφόρο, εξασφαλίζοντας σε πολύ μεγάλο ποσοστό την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μπέργκ (45+2’, 82’) και Λεντέσμα (54’ πεν.) οι σκόρερ.


Μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα χάσει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 3-0 την Μπρόντμπι στη Λεωφόρο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δώσουν το «παρών» στην κλήρωση της 26ης Αυγούστου στο Μονακό.


Η πίεση της Μπρόντμπι στο ξεκίνημα του ματς δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και μάλιστα στο 5’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του Μέστο. Οι Δανοί κυνήγησαν ένα γρήγορο εκτός έδρας γκολ προκειμένου να «κόψουν» τα πόδια των «πρασίνων», ωστόσο η ομάδα του Στραματσιόνι κατάφερε να περιορίσει τη δράση τους.


Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 19’ με ένα άστοχο σουτ του Μπέργκ υπό καλές προϋποθέσεις, ενώ στο 30’ Γουακάσο και Χουλτ συνεργάστηκαν εξαιρετικά, όμως ο Μπέργκ δεν μπόρεσε να τελειώσει καλά τη φάση. Οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν μετά από τρία λεπτά, με τον Κρόνε να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη για ανατροπή του Μέστο.


Η Μπρόντμπι δεν πτοήθηκε από την αποβολή και στο 39’ «άγγιξε» το γκολ, με τον Στιλ να διώχνει σωτήρια στη γωνία του το εξαιρετικό γυριστό σουτ του Πούκι. Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε και στο 45+1’ πήρε το προβάδισμα με τον Μπεργκ. Μετά από τρομερή μπαλιά του Γουακάσο, ο Σουηδός «κρέμασε» τον Ρένοου και άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους».


Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως ο επόπτης «έκοψε» με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μέστο, ο οποίος έφευγε μαζί με τον Ιμπάρμπο απέναντι από τον τερματοφύλακα των Δανών.


Το δεύτερο γκολ μπορεί να μην ήρθε, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης (50’) ο Ιμπάρμπο κέρδισε πέναλτι αλλά και την αποβολή του γκολκίπερ Ρένοου, αφήνοντας την Μπρόντμπι με εννέα. Ο Λεντέσμα δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.


Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο του Παναθηναϊκού, ο οποίος πίεσε για περισσότερα τέρματα. Στο 57’ η κεφαλιά του Ιμπάρμπο πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 59’ ο Τόπελ πραγματοποίησε διπλή απόκρουση στις προσπάθειες των Μπεργκ και Χουλτ, Στο 76’ το σουτ του Λεντέσμα βρήκε στο δοκάρι, όμως στο 82’ ο Αργεντινός μοίρασε στον Μπέργκ και ο Σουηδός πλάσαρε εύστοχα για το 3-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι να καλείται πλέον να υπερασπιστεί το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Δανία.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Τριάρα και έφυγε για ομίλους!

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Τριάρα και έφυγε για ομίλους!

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Τριάρα και έφυγε για ομίλους!


Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 την Ντίναμο Τιφλίδας στην Γεωργία και μόνο αν «αυτοκτονήσει» δεν θα πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μάτος (20’), Κρέσπο (71’) και Περέιρα (83’) οι σκόρερ για τον «δικέφαλο του Βορρά».


Σε… περίπατο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το πρώτο παιχνίδι με την Ντίναμο Τιφλίδας για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε εμφατική νίκη με 3-0 στην Γεωργία και πλέον θα πρέπει να γίνουν τρομερά πράγματα στη ρεβάνς της Τούμπας για να μην δώσει το «παρών» στην κλήρωση για τη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.


Η ομάδα του Ίβιτς δεν είχε καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, ωστόσο κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρη στο γκολ του Μάτος στο 20’. Μετά από κόρνερ του Ροντρίγκες, ο Μάτος έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι εκείνο το σημείο, η Ντίναμο ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, χωρίς όμως να απειλεί σημαντικά την εστία του ΠΑΟΚ.


Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία των Θεσσαλονικών, ωστόσο το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε προβλήματα στο κέντρο και στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ίβιτς πέρασε τον Κάνιας στη θέση του Χαρίση.


Ο «δικέφαλος του Βορρά» πατούσε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και στο 50’ θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο τέρμα, όμως ο Ροντρίγκες δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τετ-α-τετ με τον Σκρίμπε. Η Ντίναμο δεν απειλούσε με αξιώσεις την εστία του ΠΑΟΚ και στο 71’ ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Κρέσπο με προβολή σκόραρε για το 2-0.


Δύο λεπτά μετά ο Γλύκος πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε μακρινό σουτ του Τζιγκάουρι και στο 83’ ο Φακούντο Περέιρα έριξε τη χαριστική βολή στους Γεωργιανούς. Μετά από τρομερή ατομική ενέργεια του Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός έδωσε πάρε-βάλε στον Περέιρα και αυτός σκόραρε τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ, όμως Αθανασιάδης (87’) και Περέιρα (88’) δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν. Το 3-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και ο «δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Παρουσίασε Γκόμες η Βόλφσμπουργκ

Παρουσίασε Γκόμες η Βόλφσμπουργκ

Παρουσίασε Γκόμες η Βόλφσμπουργκ


Στην Μπουντεσλίγκα για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ επιστρέφει ο Μάριο Γκόμες. Οι «λύκοι» κατέβαλλαν στην Φιορεντίνα το ποσό των 7 εκατ. ευρώ και ο διεθνής Γερμανός επιθετικός έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο.


Παίκτης της Βόλφσμπουργκ είναι με κάθε επισημότητα ο Μάριο Γκόμες. Ο Γερμανός επιθετικός υπέγραψε για τρία χρόνια στους «λύκους» και επιστρέφει στην Μπουντεσλίγκα μετά τη θητεία του σε Στουτγκάρδη και Μπάγερν.


Η Βόλφσμπουργκ κατέβαλλε στην Φιορεντίνα το ποσό των 7 εκατ. ευρώ και ο 31χρονος άσος έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Να σημειωθεί ότι ο Γκόμες μετράει 138 γκολ σε 236 παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ την περασμένη σεζόν σημείωσε 26 γκολ σε 31 αγώνες με τη φανέλα της Μπεσίκτας.



Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Αναβολή και επίσημα στην Σούπερ Λιγκ

Αναβολή και επίσημα στην Σούπερ Λιγκ

Αναβολή και επίσημα στην Σούπερ Λιγκ


Την αναβολή του πρωταθλήματος τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Για 10 Σεπτέμβρη πηγαίνει η έναρξη της Σούπερ Λιγκ.


Όπως αναμενόταν, η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκ πήρε αναβολή τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου. Η παρέμβαση της ΕΠΟ στα πειθαρχικά όργανα αλλά και στον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας προκάλεσε την αντίδραση του Σταύρου Κοντονή και τελικώς το νέο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει το επερχόμενο Σαββατοκύριακο (20-21 Αυγούστου).


Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επικαλείται λόγους ασφαλείας , ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη, η έναρξη του πρωταθλήματος θα πάει μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας (1/9 με Ολλανδία και 6/9 με Γιβραλτάρ), πιθανότατα στις 10 Σεπτεμβρίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


“Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.


Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5 Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές


».

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more