Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Σέριε Α: Ο Ιγκουαΐν «σκότωσε» την Νάπολι

Σέριε Α: Ο Ιγκουαΐν «σκότωσε» την Νάπολι

Σέριε Α: Ο Ιγκουαΐν «σκότωσε» την Νάπολι


Με τον Ιγκουαΐν να σκοράρει (71’) κόντρα στην πρώην, η Γιουβέντους κέρδισε με 2-1 την Νάπολι στο Τορίνο και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην Ιταλία. Μπονούτσι (50’) και Καγιεχόν (54’) τα άλλα γκολ.


Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκρινε το ντέρμπι της Γιουβέντους με την Νάπολι. Ο «Πιπίτα» σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 306 λεπτά στο πρωτάθλημα και με το δικό του γκολ επέτρεψε στη «Γηραιά Κυρία» να πάρει τη νίκη με 2-1 στο Τορίνο. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ξέφυγε προσωρινά με +5 από την 2η Ρόμα, ενώ βρίσκεται πλέον 7 βαθμούς μπροστά από τους «παρτενοπέι».


Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες φάσεις, αλλά το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν εντυπωσιακό. Στο 50’ μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του Γκουλάμ, η μπάλα στρώθηκε στον Μπονούτσι και αυτός από κοντά έκανε το 1-0. Η απάντηση της Νάπολι ήρθε τέσσερα λεπτά, με τον Ινσίνιε να κάνει τη σέντρα και τον Καγιεχόν να ισοφαρίζει από κοντά σε 1-1.


Μετά το 1-1, η Γιουβέντους είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την εστία της Νάπολι. Τη λύση για τη «Γηραιά Κυρία έδωσε στο 71’ ο πρώην των «παρτενοπέι», Ιγκουαΐν. Ο Αργεντινός σεντράρει για τον Κεντίρα, ο Γκουλάμ προλαβαίνει να διώξει, αλλά στρώνει στον «Πιπίτα» και αυτός με μονοκόμματο σουτ «έγραψε» το 2-1, με τον παίκτη να μην πανηγυρίζει το γκολ.


Η Νάπολι δεν κατάφερε να βρει απάντηση και το τελικό 2-1 επέτρεψε στην Γιουβέντους να ξεφύγει με +7 από τους «παρτενοπέι». Στα άσχημα για τους γηπεδούχους, ο τραυματισμός του Κιελίνι, ο οποίος αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα στο πρώτο μέρος.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: Ο Ολυμπιακός τη νίκη, ο Ατρόμητος τις «φωνές»

Σούπερ Λιγκ: Ο Ολυμπιακός τη νίκη, ο Ατρόμητος τις «φωνές»

Σούπερ Λιγκ: Ο Ολυμπιακός τη νίκη, ο Ατρόμητος τις «φωνές»


Ο Ολυμπιακός τα βρήκε «σκούρα» κόντρα στον Ατρόμητο, ωστόσο με γκολ του Ιντέγε (54’) πέρασε με 1-0 από το Περιστέρι και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με Αστάνα και Παναθηναϊκό. Φωνάζουν για ακυρωθέν γκολ του Λε Ταλέκ οι γηπεδούχοι.


Έστω και δύσκολα, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και συνέχισε το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα, έχοντας ως μοναδική απώλεια την ήττα στη Λάρισα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος, γλίτωσαν ένα γκολ από λανθασμένη απόφαση του βοηθού, ωστόσο στην επανάληψη ανέβασαν την απόδοση τους και με γκολ του Ιντέγε (54’) έφτασαν τους 18 βαθμούς, όντας προσωρινά στο +7 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.


Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε στον Δελφάκη για λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του Βασιλείου, ο οποίος ήταν έτοιμος να μπει στη μεγάλη περιοχή. Τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ντα Κόστα, ωστόσο είχε προηγηθεί οφσάιντ του Στόιτσεφ.


Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει και είχε δύο σουτ με τον Ελιονούσι (13’, 18’) ωστόσο στο 19’ ο Ατρόμητος «άγγιξε» το 1-0. Μετά από λάθος του Ντα Κόστα, ο Στόιτσεφ, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι. Στο 25’ ο Μαυροβούνιος έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, καθώς βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.


Δύο λεπτά μετά ο Λε Ταλέκ κατάφερε να σκοράρει με πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ, αφού ο Γάλλος δεν ήταν εκτεθειμένος. Η καλή ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων δεν επέτρεπε στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γκορμπούνοφ. Αντίθετα, ο Ατρόμητος συνέχιζε να βάζει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους», με τον Βασιλείου στο 43’ να πιάνει μόνος του την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.


Η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και στο 53’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ιντέγε. Ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Νιγηριανός σηκώθηκε αφύλαχτος και με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ).


Μετά το γκολ ο Κορακάκης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ατρόμητο, γυρνώντας το σύστημα σε 4-3-3 με την είσοδο του Μπρίτο αντί του Μπάγκα. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι Περιστεριώτες δυσκολεύονταν να βγάλουν φάσεις και στο 70’ ο Ιντέγε έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Γκορμπούνοφ έπεσε σωστά, κρατώντας το 1-0.


Η μοναδική μεγάλη φάση του Ατρόμητου στην επανάληψη ήρθε στο 81’. Ο Λε Ταλέκ νίκησε τον Μποτία στον αέρα, η μπάλα πήγε στον Στόιτσεφ, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Το 1-0 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός θα πάει… τουλάχιστον με +4 στο εντός έδρς ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Τεσσάρα με Ρονάλντο η Ρεάλ

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Τεσσάρα με Ρονάλντο η Ρεάλ

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Τεσσάρα με Ρονάλντο η Ρεάλ


Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ (17’ πεν., 33’, 88’) η Ρεάλ κέρδισε με ανατροπή (4-1) την Αλαβές εκτός έδρας και διατηρήθηκε μόνη στην κορυφή.


Χωρίς να κλέψει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της, η Ρεάλ κέρδισε με 4-1 στην Αλαβές και συνεχίζει μόνη πρώτη στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν.


Η «βασίλισσα» ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την λανθασμένη εκτίμηση του Νάβας και ανοίγουν το σκορ με τον Ντεϊβέρσον (7’). Η απάντηση της Ρεάλ ήρθε στο 17’, με τον διαιτητή να σφυρίζει αμφισβητούμενο πέναλτι και τον Ρονάλντο να το μετουσιώνει γκολ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Η Ρεάλ δυσκολεύονταν να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες, ωστόσο στο 33’ ο Ρονάλντο κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, αφού το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Φεδάν και κατέληξε στα δίχτυα.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’) ο Νάβας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Καμαράσα, ενώ στο 54’ μπλόκαρε και το σουτ του Ντεϊβέρσον, κρατώντας το 2-1. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ώσπου στο 78’ δόθηκε νέο αμφισβητούμενο πέναλτι στη Ρεάλ. Αυτή τη φορά όμως ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να νικήσει τον Πατσέκο, ο οποίος του στέρησε –προσωρινά- το χατ-τρικ.


Τη λύση για την Ρεάλ έδωσε στο 84’ ο Μοράτα, σκοράροντας με ωραίο τελείωμα έπειτα από εκπληκτική μπαλιά του Μαρσέλο. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ρονάλντο ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 έπειτα από νέα ασίστ του Μαρσέλο.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: Νέα απώλεια η Γιουνάιτεντ, τεσσάρα κορυφής η Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Νέα απώλεια η Γιουνάιτεντ, τεσσάρα κορυφής η Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Νέα απώλεια η Γιουνάιτεντ, τεσσάρα κορυφής η Σίτι


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες (37 τελικές) και τελικά έμεινε στο 0-0 με την Μπέρνλι στο «Όλντ Τράφορντ» μένοντας στο -8 από την κορυφή. Επέστρεψε στις νίκες με τεσσάρα η Σίτι (4-0 την Γουέστ Μπρομ), απώλεια για Τότεναμ (1-1 με Λέστερ).


Τέταρτη σερί βαθμολογική απώλεια για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είχε 37 τελικές (11 στον στόχο) κόντρα στην Μπέρνλι, ωστόσο το τελικό 0-0 στο «Όλντ Τράφορντ» την άφησε στην 8η θέση με -8 από την κορυφή και χωρίς νίκη από τις 24 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ που έμεινε στο μηδέν με τόσες τελικές (39 για την ακρίβεια) ήταν η Τσέλσι του… Ζοζέ Μουρίνιο, σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Γουέστ Χαμ το 2014.


Πρωταγωνιστής για την Μπέρνλι ήταν ο Τομ Χίτον, ο οποίος έκανε εμφάνιση καριέρας, κατεβάζοντας… ρολά. Στο 16’ ο Άγγλος γκολκίπερ απόκρουσε το γυριστό σουτ του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στο 24’ έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μάτα.


Στο 41’ ο Ζλάταν βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσα-τακουνάκι του Πογκμπά ωστόσο ο Μι με σωτήρια επέμβαση, κράτησε το μηδέν. Ένα λεπτό μετά ο Χίτον είπε «όχι» σε κεφαλιά του Λίνγκαρντ κρατώντας το μηδέν μέχρι το ημίχρονο.


Η Μπέρνλι μπήκε δυνατά στην επανάληψη, αλλά Γκρέι και Αρφιλντ σπατάλησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να «παγώσουν» το «Όλντ Τράφορντ». Ακολούθησε νέο ρεσιτάλ του Χίτον, ο οποίος σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Μάτα (55’) αλλά και το ψαλιδάκι του Ζλάταν (61’). Ο γκολκίπερ της Μπέρνλι είχε και τη βοήθεια του δοκαριού, το οποίο σταμάτησε τις προσπάθειες των Μάτα (66’) και Ιμπραΐμοβιτς (67’).


Στο 69′ ο Ερέρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ωστόσο η ασφυχτική πίεση της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε, με τον Ζλάταν να χάνει απίστευτη φάση στο 89’, μην μπορώντας να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Το 0-0 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και οι «κόκκινοι διάβολοι» υποχώρησαν στο -8 από την κορυφή.


περισσότερα σε λίγο


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: Περίπατος με τεσσάρα για Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Περίπατος με τεσσάρα για Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Περίπατος με τεσσάρα για Άρσεναλ


Με δύο γκολ από τους Γουόλκοτ (19’, 78’) και Ζιρού (71’, 76’), η Άρσεναλ διέλυσε με 4-1 την Σάντερλαντ στο «Στέντιουμ οφ Λάιτ» και ανέβηκε προσωρινά μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Στον… πάτο χωρίς νίκη η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, που ισοφάρισε προσωρινά με πέναλτι του Ντεφό (65’).


Σε περίπατο μετέτρεψε η Άρσεναλ το παιχνίδι με την Σάντερλαντ στο «Στέντιουμ οφ Λάιτ». Με ένα ξέσπασμα εφτά λεπτών στο δεύτερο μέρος, οι «κανονιέρηδες» πήραν εμφατική νίκη με 4-1 και ανέβηκαν προσωρινά μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες δεν μπορούσε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να απειλήσει την Άρσεναλ, η οποία προηγήθηκε στο 19ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες. Μετά το γκολ οι Λονδρέζοι προτίμησαν να κάνουν διαχείριση, έχοντας καλή στιγμή στο 38’ με λόμπα του Οζίλ.


Στο 59ο λεπτό ο Τσάμπερλειν δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς από πλεονεκτική θέση και στο 63’ ο διαιτητής δεν έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Σάντσες από τον Κονέ. Δευτερόλεπτα μετά, ύστερα από λάθος του Μουστάφι, ο Γουάτμορ κέρδισε πέναλτι από τον Τσεχ, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντεφό να φέρει το σκορ στα ίσια.


Αμέσως ο Αρσέν Βενγκέρ έριξε στο ματς τον Ολιβιέ Ζιρού και ο Γάλλος με δύο γκολ σε πέντε λεπτά (71’, 75’) «καθάρισε» τη νίκη των «κανονιέρηδων». Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Σάντσες στο78’, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την παραμονή του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της Σάντερλαντ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more