Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτη φορά στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτη φορά στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτη φορά στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι


Με γκολ του Ντε Μπρούιν (76’) η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Έτιχαντ» και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


Ιστορία έγραψε η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι (αποχωρεί στο φινάλε της σεζόν) νίκησε με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ετιχαντ» και σε συνδυασμό με το 2-2 του Παρισιού, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.


Το ωραίο γκολ του Ντε Μπούιν στο 76’ «σφράγισε» την πρόκριση για τους «πολίτες», οι οποίοι κράτησαν το μηδέν και είχαν και χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος με τον Αγκουέρο (30’). Η Σίτι προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1970/71 (τότε για το Κυπελλούχων) και θα γίνει η 10η διαφορετική αγγλική ομάδα (ρεκόρ) που θα παίξει στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Κατώτερη των περιστάσεων η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πλήρωσε τις απουσίες (Ματουιντί, Βεράτι, Λουίζ) και δεν κατάφερε ούτε φέτος να προκριθεί στους τέσσερις της Ευρώπης. Μάλιστα, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβοτις έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους αποκλεισμούς στα προημιτελικά της διοργάνωσης (8 σε 9 περιπτώσεις).


Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτη φορά στα ημιτελικά η Μάντσεστερ ΣίτιΗ Παρί Σεν Ζερμέν χρειάζονταν γκολ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης και στο 16’ είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, με τον Ιμπραΐμοβιτς να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον Χαρτ να διώχνει σε κόρνερ.

Η Σίτι απάντησε στις ευκαιρίες στο 23’, όμως το σουτ του Αγκουέρο έφυγε άουτ. Έξι λεπτά μετά, ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντίπαλης άμυνας και ανατράπηκε από τον Τραπ, κερδίζοντας πέναλτι. Ο επιθετικός των «πολιτών» ανέλαβε και την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους «πλίτες».


Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, πέρα από τον τραυματισμό του Μότα, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Λούκας Μόουρα. Το 0-0 έδινε το εισιτήριο στην Παρί και ανάγκασε τους Γάλλους να μπουν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν απείλησε στο 48’ με απευθείας φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο Χαρτ δήλωσε ξανά «παρών», αποκρούοντας εντυπωσιακά.


Στο 61’ ο Μπλαν έριξε στο ματς τον Παστόρε και πέντε λεπτά μετά η Παρί απείλησε με σκαστή κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα, όμως ο Χαρτ κράτησε το μηδέν. Ακολούθησαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και στο 76’ η Σίτι πήρε το προβάδισμα στο σκορ με εξαιρετικό πλασέ του Κέβιν Ντε Μπρούιν.


Η Παρί είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Καβάνι στο 80′ (απόκρουσε ο Χαρτ) και το τελικό 1-0 χάρισε στην Σίτι την πρόκριση στα ημιτελικά.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Μακ: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό το 50-50 γίνεται 80-20»

Μακ: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό το 50-50 γίνεται 80-20»

Μακ: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό το 50-50 γίνεται 80-20»


Νέες αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο Ολυμπιακός από την ελληνική διαιτησία άφησε ο Ρόμπερτ Μακ, τονίζοντας πως όταν τους έχεις αντίπαλο το 50-50 γίνεται 80-20.


Ως το καλύτερο διάστημα της ζωής του χαρακτήρισε την παρουσία του στον ΠΑΟΚ ο Ρόμπερτ Μακ. Σε δηλώσεις του στο «Toumba Magazine», ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην πορεία του στο «δικέφαλο του Βορρά», αλλά και στον ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για την πιο εξοργιστική στιγμή της ζωής του.


Μάλιστα, ο διεθνής άσος επανέλαβε την άποψη ότι οι «ερυθρόλευκοι» ευνοούνται στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για 80-20.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μακ


Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για ν’ αλλάξω την καριέρα μου, διότι στη Γερμανία δεν έπαιζα το ποδόσφαιρο που ήθελα. Ήμουν απογοητευμένος με το ποδόσφαιρο και ήθελα να πετύχω κάτι στη ζωή μου. Αυτός λοιπόν ο 1,5 χρόνος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ είναι το καλύτερο διάστημα στη ζωή μου. Όπως είπες, συνέβησαν πολλά πράγματα. Έκανα πολλές συμμετοχές, δημιούργησα οικογένεια και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ. Ένιωσα σαν το σπίτι μου κι έτσι αισθάνομαι και τώρα. Είναι πολύ ωραίο να είσαι μέλος αυτής της ομάδας.

Αυτή η σεζόν είναι ίσως η καλύτερη στην καριέρα μου. Και με τον ΠΑΟΚ και με την Εθνική. Ο ΠΑΟΚ με βοήθησε να καθιερωθώ στην Εθνική. Αν δεν έπαιζα εδώ, δεν πιστεύω ότι θα ήμουν βασικός στη Σλοβακία. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε τα πάντα ως τώρα».


Για την πλέον περίεργη εμπειρία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι 50-50. Στην Ελλάδα, βέβαια, όταν αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός είναι 80-20. Έπειτα από όσα έχω ζήσει εδώ, αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τρελάθηκα και θέλω να το ξεχάσω. Ήμουν πολύ χαρούμενος για το γκολ και το συναίσθημα στη γεμάτη Τούμπα κι ελπίζω ν’ αλλάξουν αυτοί οι άνθρωποι που δεν αξίζουν να βρίσκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο».


Για το αν επιθυμεί να φύγει από την Ελλάδα, όπως είπε μετά τον ημιτελικό: «Εκείνη τη στιγμή όλοι ήμασταν πολύ απογοητευμένοι. Για μένα ήταν η πιο εξοργιστική στιγμή στη ζωή μου. Είμαι 25 χρονών και ασχολούμαι 18 χρόνια με το ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Πάνω στα νεύρα μου, λοιπόν, είπα ότι δεν θέλω να είμαι κομμάτι αυτού του ποδοσφαίρου. Ήταν μια συναισθηματική αντίδραση διότι ανυπομονούσα γι’ αυτό το παιχνίδι, ήθελα ν’ αγωνιστώ και να τελειώσει δίκαια. Όχι μ’ αυτόν τον τρόπο. Όπως και να ’χει, όλα περνάνε με τον χρόνο. Ό,τι συνέβη είναι στο μυαλό μου, αλλά δεν μπορώ να τ’ αλλάξω. Πάντως ό,τι ειπώθηκε ήταν συναίσθημα της στιγμής».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

«Μεγάλωσε» το «Μπερναμπέου» ενόψει Βόλφσμπουργκ

«Μεγάλωσε» το «Μπερναμπέου» ενόψει Βόλφσμπουργκ

«Μεγάλωσε» το «Μπερναμπέου» ενόψει Βόλφσμπουργκ


Μετά από απόφαση του Ζινεντίν Ζιντάν, η Ρεάλ μεγάλωσε τις διαστάσεις του «Μπερναμπέου» ενόψει της ρεβάνς με την Βόλφσμπουργκ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


Κάθε δυνατό μέσο για να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 κόντρα στην Βόλφσμπουργκ αναμένεται να χρησιμοποιήσει η Ρεάλ. Ένα από αυτά είναι το ίδιο το «Μπερναμπέου», καθώς ο Ζινεντίν Ζιντάν έδωσε εντολή να μεγαλώσουν οι διαστάσεις του γηπέδου.


Όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, ο Γάλλος τεχνικός θεωρεί ότι αυτή η ελάχιστη αύξηση του γηπέδου θα βελτιστοποιήσει τις επιθετικές δυνατότητες των παικτών του και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στους αμυντικούς της Βόλφσμπουργκ.


Γι’ αυτό, οι υπεύθυνοι του γηπέδου ζωγράφισαν ξανά τις γραμμές –στο επιτρεπτό όριο- σβήνοντας τις παλαιότερες που υπήρχαν. Βέβαια, οι παλιές γραμμές του «Μπερναμπέου» είναι χαραγμένες κι ορατές με γυμνό μάτι.


Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA για τα διεθνή ματς, το μήκος πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 100 και 110 μέτρων και το πλάτος μεταξύ 64 και 75 μέτρων.


Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό τη φετινή σεζόν, καθώς η Μάλμε είχε ελαττώσει τις διαστάσεις του γηπέδου της, όταν υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη φάση των ομίλων της φετινής σεζόν.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τέλος ο Μιχαΐλοβιτς από τη Μίλαν, ανέλαβε ο Μπρόκι

Τέλος ο Μιχαΐλοβιτς από τη Μίλαν, ανέλαβε ο Μπρόκι

Τέλος ο Μιχαΐλοβιτς από τη Μίλαν, ανέλαβε ο Μπρόκι


Αλλαγή σκυτάλης στη Μίλαν! Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αποτελεί παρελθόν από τους «ροσονέρι» και το τιμόνι του συλλόγου αναλαμβάνει ο Κριστιάν Μπρόκι.


Παρελθόν από τη Μίλαν αποτελεί ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς, μετά από απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αποφάσισε πως ο Σέρβος τεχνικός δεν είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχών, δίνοντας… προαγωγή στον Κριστιάν Μπρόκι.


Ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας Νέων τα βρήκε σε όλα με τον Μπερλουσκόνι και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more