Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα για Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα για Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ

Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα για Σεβίλλη, Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ


Η Σεβίλλη κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Μπιλμπάο στον ισπανικό εμφύλιο του «Σαν Μαμές» και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Νίκες με το ίδιο σκορ για Σαχτάρ (2-1 τη Μπράγκα εκτός) και Βιγιαρεάλ (2-1 τη Σπάρτα Πράγας εντός).


Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Σεβίλλη. Η κάτοχος του τροπαίου κέρδισε με 2-1 την Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα στην έδρα της.


Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ με τον Αντούριθ στο 48′ ύστερα από σέντρα του Μουνιαΐν, με τον Ισπανό επιθετικό να πετυχαίνει το 9ο γκολ του στη διοργάνωση. Η απάντηση της Σεβίλλη ήταν άμεση, με τον Μπανέγα να εκτελεί κόρνερ στο 56′ και τον Κολοντζιεϊτσάκ να ισοφαρίζει σε 1-1. Την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 82’ ο Ιμπόρα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για τη Σεβίλλη.


Προβάδισμα για Σαχτάρ και Βιγιαρεάλ


Γιουρόπα Λιγκ: Προβάδισμα για Σεβίλλη, Σαχτάρ και ΒιγιαρεάλΆλμα πρόκρισης έκανε και η Σαχτάρ, η οποία πέρασε με 2-1 από την έδρα της Μπράγκα.

Οι Ουκρανοί πήραν το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με βολέ του Ρακίτσκι, ενώ στο 75’ ο Φερέιρα «έγραψε» το 2-1 για την ομάδα του Λουτσέσκου. Το μόνο που κατάφερε η Μπράγκα, ήταν να μειώσει στο 89’ με γκολ του Εντουάρντο, μένοντας ζωντανή ενόψει της ρεβάνς.


Νίκη με το ίδιο σκορ πήρε και η Βιγιαρεάλ, η οποία κέρδισε με 2-1 την Σπάρτα Πράγας στο «Μαδριγάλ».


Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 3ο λεπτό του αγώνα χάρη σε δώρο του Μπίτσικ. Ο γκολκίπερ των Τσέχων, σε προσπάθεια του να διώξει, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπακαμπού και ο Κογκολέζος την έστειλε κατευθείαν στα δίχτυα για το 1-0.


Η απάντηση για την Σπάρτα ήρθε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45+4′) με τον Μπράμπετς, όμως η Βιγιαρεάλ πήρε τη νίκη χάρη στο δεύτερο προσωπικό γκολ του Μακαμπού (63’).


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πλήγμα με Πράνιτς στον Παναθηναϊκό

Πλήγμα με Πράνιτς στον Παναθηναϊκό

Πλήγμα με Πράνιτς στον Παναθηναϊκό


Άσχημα νέα στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ντάνιελ Πράνιτς υπέστη μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα προλάβει τα πλει-οφ.


Πλήγμα με Ντάνιελ Πράνιτς στον Παναθηναϊκό. Όπως γνωστοποίησε η «πράσινη» ΠΑΕ, ο Κροάτης μέσος υπέστη μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και ακολούθησε θεραπεία.


Η χρονική διάρκεια της απουσίας του δεν έγινε γνωστή, ωστόσο σε ανάλογους τραυματισμούς, ο χρόνος επανόδου σε αθλητικές δραστηριότητες είναι περίπου 6-8 εβδομάδες.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας


Σαν σήμερα, στις 7 Απριλίου του 1929, η Εθνική ομάδα έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, αντιμετωπίζοντας την Β’ Ιταλίας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 4-1, ενώ το πρώτο επίσημο γκολ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σημείωσε ο Ναμίας στο 60ο λεπτό.


Ήταν 7 Απριλίου του 1929 όταν η Εθνική ομάδα έδινε τον πρώτο της επίσημο αγώνα κόντρα στη Β’ Ιταλίας, χάνοντας με σκορ 4-1. Το παιχνίδι διεξήχθη τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και δύο μετά την αναγνώριση της από την FIFA ως την ανώτατη αρχή του αθλήματος στην Ελλάδα.


Σύμφωνα βέβαια με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, το πρώτο επίσημο ματς της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ήταν στις 28 Οκτώβριου του 1920, όπου η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με το βαρύ 9-0 από την Σουηδία στην Αμβέρσα, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η «γαλανόλευκη» άνηκε τότε στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ και η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει εκείνο το παιχνίδι ως το παρθενικό της Εθνικής ομάδας.


Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής ΕλλάδαςΈτσι λοιπόν, το νούμερο ένα παιχνίδι τη Ελλάδας θεωρείται αυτό απέναντι στην δεύτερη ομάδα της Ιταλίας, που -όπως προαναφέρθηκε- έγινε την Κυριακή 7 Απριλίου στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η Β’ Ιταλίας δεν είχε τα μεγάλα αστέρια του τότε ιταλικού πρωταθλήματος, ωστόσο δεν έπαυε να ήταν πιο οργανωμένη από τη δική μας ομάδα, με παίκτες που είχαν δώσει αρκετούς επίσημους αγώνες. Σε αυτούς βρίσκονταν ο Μοντζέλιο της Μπολόνια και ο Βόλκι της Ρόμα, ενώ προπονητής της ομάδας ήταν ο Ντονάτι.


Ο αγώνας ξεκινούσε λίγο πριν τις 16:00 όμως το γήπεδο ήταν γεμάτο αρκετές ώρες πριν. Την πρώτη αναμέτρηση της Εθνικής παρακολούθησε σχεδόν όλη η κοσμική Αθήνα εκείνης της εποχής ενώ μεταξύ των θεατών ήταν και η κόρη του Μουσολίνι, Έντα, που συνοδεύονταν από τον Ιταλό πρεσβευτή στην Αθήνα, Αρλότα. Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, 15.000 θεατές παρακολούθησαν το ιστορικό αυτό παιχνίδι.


Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής ΕλλάδαςΌπως αναφέρεται στις εφημερίδες της εποχής, ο δυνατός αέρας δυσκόλευσε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ωστόσο δεν εμπόδισε την Ιταλία να πάρει εμφατική νίκη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 35’ με κεφαλιά του Βόλκι, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ναμίας ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ, πετυχαίνοντας το πρώτο επίσημο γκολ της Εθνικής μας. Ωστόσο, ακολούθησαν τρία τέρματα για τους Ιταλούς, με τους Βόλκι (65’), Μπουσίνι (68’) και Ταντσίνι (80’) να διαμορφώνουν το τελικό 4-1.


Το «Ελεύθερο Βήμα» ανέφερε: «Η ήττα μας με 4-1 οφείλεται κυρίως εις την έλλειψιν σουτ. Οι δε αδελφοί Ανδριανόπουλοι επί των οποίων ολόκληρος ο φίλαθλος κόσμος εστήριζε τας ελπίδας του, ενεφανίσθησαν αγνώριστοι και κάτι το οποίον δεν επρόσεξαν είναι, ότι θα ηχρίστευον τελείως την δεξιά νπλευράν, εάν δεν υπήρχε ο θαυμάσιος Μεσσάρης ΙΙ (σ.σ: πρόκειται για τον Αγγελο Μεσσάρη), ο πανταχού παρών, ο σταθερότερος Ελλην παίκτης, μέσα δεξιά, ο οποίος υπήρξε άφθαστος ιδίως δια τους ακριβείς συνδυασμούς του. Μεταξύ των εξαιρετικώς διακριθέντων παικτών αναφέρομεν τον ΜεσσάρηνΙΙ, τον Γιάμαλη, Ανδρίτσον, Φερλέμη και Κωνσταντινίδη. Επίσης ο Ναμίας είναι άξιος συγχαρητηρίων διότι έσωσε την τιμήν της Ελλάδος. Καίτοι το αποτέλεσμα έπρεπε να ήτο ευνοϊκότερον ας μείνωμεν ευχαριστημένοι δια την πρώτην μας εμφάνισιν. Υπάρχει καιρός να βελτιωθώμεν. Προς θεού όμως μη ζητήσωμεν ευθύνας και ας αφήσωμε τας συνειδήσεις μας να πράξουν το καθήκον των».


Η ταυτότητα του αγώνα:


Ελλάδα: Γιάμαλης (ΑΕΚ), Φερλέμης (Εθνικός), Βόγας (Ηρακλής), Ανδρίτσος (Παναθηναϊκός), Κωνσταντινίδης (ΑΕΚ), Απ. Μεσσάρης (Παναθηναϊκός), Ναμίας (Ηρακλής), Αγγ. Μεσσάρης (Παναθηναϊκός), Γ. Ανδριανόπουλος (c) (Ολυμπιακός), Κ. Ανδριανόπουλος (Ολυμπιακός), Β. Ανδριανόπουλος (Ολυμπιακός).

Προπονητής: Απόστολος Νικολαϊδης


Β’ Ιταλίας: Ντεγκάνι, Μοντζέλιο, Μαρτίνι, Αβάλε, Σκαλτρίτσι, Καστελάτζιο, Κονσταντίνο, Μπουσίνι, Βόλκι, Τσεβενίνι, Ταντσίνι.


Διαιτητής: Καν (Ουγγαρία)


Σκόρερ: 60′ Ναμίας – 35′, 65′ Βόλκι, 68′ Μπουσίνι, 80′ Ταντσίνι


Θεατές: 15.000


Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής σε φιλμ (4ος στην ιστορία της, το 1930 με τη Β’ Ιταλίας στη Νάπολι):


[embedded content]

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του Μανωλά στη Ρόμα

Οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του Μανωλά στη Ρόμα

Οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του Μανωλά στη Ρόμα


Τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα διέρρευσε το Football Leaks. Διαβάστε πόσα εισέπραξε και πόσα ακόμη μπορεί να εισπράξει ο Ολυμπιακός.


Σε αποκαλύψεις για το συμβόλαιο του Ολυμπιακού με την Ρόμα κατά την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά προχώρησε το «Football Leaks».


Σύμφωνα με αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν αρχικά στα ταμεία τους το ποσό των 6.5 εκατ. ευρώ, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμη μπόνους της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ, από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής είχε 20+ συμμετοχές πέρσι και φέτος.


Μάλιστα, εφόσον ο Έλληνας αμυντικός μείνει και του χρόνου στη Ρόμα, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει άλλα 6,5 εκατ. ευρώ ως δεύτερο μέρος της συμφωνίας. Ωστόσο, το καλύτερο «ερυθρόλευκο» σενάριο είναι αυτό της μεταγραφής του.


Συγκεκριμένα, αν το ποσό που λάβει η Ρόμα ως αντάλλαγμα είναι μέχρι 13 εκατ. ευρώ, τότε ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 6.5 εκατομμύρια ευρώ από αυτά. Εφόσον όμως το ποσό είναι μεγαλύτερο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα βάλουν στα ταμεία τους το 50% του ποσού της μεταγραφής.


Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός διατηρεί το 50% των οικονομικών δικαιωμάτων του Έλληνα αμυντικού μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2016. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο Μανωλάς αποχωρήσει από την Ρόμα, από τις 2 Σεπτεμβρίου και έπειτα, η Ρόμα δεν θα δώσει το 50% στην πειραϊκή ΠΑΕ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Άνοδος για Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη, πρώτη η Αργεντινή

Άνοδος για Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη, πρώτη η Αργεντινή

Άνοδος για Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη, πρώτη η Αργεντινή


Άνοδο δύο θέσεων στην παγκόσμια κατάταξης της FIFA σημείωσε η Εθνική ομάδα, ανεβαίνοντας στην 37η θέση για το μήνα Απρίλιο. Πρώτη στον κόσμο η Αργεντινή.


Στην 37η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε η Εθνική ομάδα, σημειώνοντας άνοδο δύο θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.


Στην κορυφή του σχετικού πίνακα ανέβηκε η Αργεντινή, ρίχνοντας στη δεύτερη θέση το Βέλγιο. Στην 3η θέση ανέβηκε η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Χιλή, ενώ άνοδο τεσσάρων θέσεων σημείωσε η Κολομβία, η οποία βρίσκεται πλέον στην 4η.


Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:


1. Αργεντινή 1532 (+1)
2. Βέλγιο 1352 (-1)
3. Χιλή 1348 (+2)
4. Κολομβία 1337 (+4)
5. Γερμανία 1309 (-1)
6. Ισπανία 1277 (-3)
7. Βραζιλία 1251 (-1)
8. Πορτογαλία 1184 (-1)
9. Ουρουγουάη 1158 (+2)
10. Αγγλία 1069 (-1)

—————————-


37. Ελλάδα 718 (+2)


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more