Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τσάμπιονς Λιγκ: Μαδριλένικη υπόθεση ο τελικός!

Τσάμπιονς Λιγκ: Μαδριλένικη υπόθεση ο τελικός!

Τσάμπιονς Λιγκ: Μαδριλένικη υπόθεση ο τελικός!


Ρεάλ εναντίον Ατλέτικο είναι το ζευγάρι του φετινού τελικού! Με αυτογκόλ του Φερνάντο (20’) η «βασίλισσα» κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Μπερναμπέου» και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Δύο χρόνια μετά, Ρεάλ και Ατλέτικο θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την πρόκριση των «ροχιμπλάνκος», η «βασίλισσα» κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Μπερναμπέου» και θα διεκδικήσει το 11ο τρόπαιο κόντρα στη συμπολίτισσα.


Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είχε την υπεροχή και στο 20’ πέτυχε το «χρυσό» γκολ με πλασέ του Μπέιλ, το οποίο χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Φερνάντο, αφού η μπάλα κόντραρε στον Βραζιλιάνο και κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ.


Απογοητευτική εμφάνιση για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχασε από νωρίς με τραυματισμό τον Κομπανί, ενώ ο Γιάγια Τουρέ φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν βοήθησε. Το σουτ του Φερναντίνιο στο δοκάρι (44’) και άλλο ένα του Αγκουέρο στο φινάλε ήταν οι δύο ουσιαστικές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, που σε γενικές γραμμές δεν ανησύχησαν τη Ρεάλ.


Με την πρόκριση της «βασίλισσας», ο Ζινεντίν Ζιντάν αναμένεται να γράψει ιστορία αφού θα γίνει μόλις ο 3ος που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ως παίκτης και ως προπονητής της Ρεάλ (Μουνιόθ και Ντελ Μπόσκε οι άλλοι δύο). Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Γάλλος προπονητής μετά τον Βενγκέρ το 2006 που οδηγεί ομάδα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


περισσότερα σε λίγο


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Χάνει τον τελικό ο Ομάρ

Χάνει τον τελικό ο Ομάρ

Χάνει τον τελικό ο Ομάρ


Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί υπέστη κάκωση στην προπόνηση της Τετάρτης (4/5) και θα χάσει τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.


Άσχημα νέα για τον Ολυμπιακό, λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί χτύπησε χαμηλά στον αστράγαλο στην προπόνηση της Τετάρτης (4/5) και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε έδειξαν κάκωση.


Αυτόματα, ο διεθνής Νορβηγός τίθεται νοκ-άουτ από τον τελικό και τη θέση του στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Λεάντρο Σαλίνο.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Τόνι

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Τόνι

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Τόνι


Την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά το παιχνίδι της Βερόνα με την Γιουβέντους ανακοίνωσε ο Λούκα Τόνι, βάζοντας τέλος σε μια σπουδαία καριέρα 22 ετών.


Την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 38 ετών πήρε ο Λούκα Τόνι. Ο έμπειρος επιθετικός ανακοίνωσε πως πήρε οριστικά την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά την αναμέτρηση της Βερόνα με την Γιουβέντους:


«Μετά από αρκετές σκέψεις, αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι το τελευταίο της καριέρας μου. Συνειδητοποίησα ότι έφτασα στο τέλος του δρόμου. Ήταν δύσκολη και οδυνηρή απόφαση, όμως ήρθε η ώρα να σταματήσω» δήλωσε ο Τόνι.


Ο έμπειρος άσος μετράει 156 γκολ σε 343 παιχνίδια στην Σέριε Α και την περσινή σεζόν έγινε ο γηραιότερος πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος με 22 τέρματα.


Αγωνίστηκε συνολικά σε 15 διαφορετικές ομάδες, πετυχαίνοντας 272 γκολ σε 545 παιχνίδια. Κατέκτησε δύο νταμπλ με την Μπάγερν, το πρωτάθλημα της Σέριε Β με την Παλέρμο και φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 με την Εθνική Ιταλίας. Σημείωσε 16 γκολ σε 47 παιχνίδια με το εθνόσημο και το 2006 έγινε ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more