Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Σούπερ Λιγκ: Το «καθάρισε» στο τέλος η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Το «καθάρισε» στο τέλος η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Το «καθάρισε» στο τέλος η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ τα… χρειάστηκε κόντρα στον Πλατανιά, ωστόσο με τρία γκολ στα τελευταία λεπτά (77’ Σωτηρίου αυτ., 87’ Αραβίδης, 90’ Μάνταλος) κέρδισε με 3-0 στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα μετά από δυόμιση μήνες!


Η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα από τις 11 Σεπτεμβρίου και το παιχνίδι με την Ξάνθη (4-1). Το σκορ βέβαια δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού η «Ένωση» έκανε τα εύκολα… δύσκολα και χρειάστηκε τον Πέτρο Μάνταλο με δύο γκολ (το πρώτο χρεώθηκε ως αυτογκόλ) και άλλο ένα που ξεκίνησε από δική του προσπάθεια για να πάρει τους τρεις βαθμούς.


Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν απογοητευτική στο πρώτο μέρος, αφού η καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά δεν επέτρεπε στους παίκτες του Μοράις να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι υπέπιπταν σε αρκετά λάθη και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, αδυνατώντας να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Ενδεικτικό ότι ένα δυνατό σουτ του Αραβίδη στο 23′ ήταν η μοναδική αξιοσημείωτη φάση της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.


Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η ομάδα του Μοράις παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα και στο 51’ χρειάστηκε την επέμβαση του Μπάρκα σε σουτ του Μουνάφο για να γλιτώσει τα χειρότερα… Ο τεχνικός της «Ένωσης» προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του από τον πάγκο, ρίχνοντας στο 63’ τους Γαλανόπουλο και Πέκχαρντ αντί των Αλμέιδα και Γιόχανσον.


Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως την απόδοση τους αλλά εξακολουθούσαν να μην βρίσκουν λύσεις απέναντι στο εξαιρετικό στήσιμο του Πλατανιά. Όλα αυτά μέχρι το 77ο λεπτό, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Κολοβέτσιου, η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο και αυτός με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, παρά την προσπάθεια του Σωτηρίου.


Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Σωτηρίου αλλά μικρή σημασία είχε για την ΑΕΚ, που κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 87’ ο Αραβίδης «έγραψε» το 2-0 έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 90’ ο Μάνταλος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με ωραίο σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σωτηρίου. Τo 3-0 ήταν το τελικό σκορ και η ΑΕΚ πήρε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: Πύρρειος νίκη για Λίβερπουλ, ματς έπος στο Λίμπερτι!

Πρέμιερ Λιγκ: Πύρρειος νίκη για Λίβερπουλ, ματς έπος στο Λίμπερτι!

Πρέμιερ Λιγκ: Πύρρειος νίκη για Λίβερπουλ, ματς έπος στο Λίμπερτι!


Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Σάντερλαντ στο «Άνφιλντ» αλλά έχασε με τραυματισμό τον Φελίπε Κουτίνιο, ενώ στο ματς της χρονιάς, η Σουόνσι κέρδισε με 5-4 την Κρίσταλ Πάλας χάρη σε δύο τέρματα του Γιορέντε στις καθυστερήσεις (90+1’, 90+3’). Βαθμό στο 90+4’ η Λέστερ, 2-2 με Μίντλεσμπρο


Με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο, η Λίβερπουλ κέρδισε με 2-0 την Σάντερλαντ στο «Άνφιλντ» και έπιασε προσωρινά την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας.


Το παιχνίδι «σημαδεύτηκε» από το σοβαρό τραυματισμό του Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος αποχώρησε με φορείο στο φινάλε του πρώτου μέρους. Τη θέση του πήρε ο Οριγκί, ο οποίος στο 75’ έμελλε να βάλει μπροστά στο σκορ την Λίβερπουλ, «γράφοντας» το 1-0 με τρομερό σουτ από αρκετά πλάγια θέση.


Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που είχαν την υπεροχή αλλά αδυνατούσαν να βρουν τον τρόπο για να παραβιάσουν την εστία του Πίκφορντ. Η Σάντερλαντ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει (είχε σημαντική στιγμή στο 0-0 με τον Γουάτμορ) και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μίλνερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.


Και στο τέλος νικάει η… Σουόνσι


Πρέμιερ Λιγκ: Πύρρειος νίκη για Λίβερπουλ, ματς έπος στο Λίμπερτι!Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι της Σουόνσι με την Κρίσταλ Πάλας στο Λίμπερτι, ήταν μάρτυρες ενός εκ των συγκλονιστικότερων παιχνιδιών για το 2016, με τους «κύκνους» να παίρνουν τη νίκη με 5-4 χάρη σε δύο γκολ του Γιορέντε στις καθυστερήσεις.

Η Κρίσταλ Πάλας προηγήθηκε στο 19ο λεπτό με γκολ του Ζαχά, ωστόσο η Σουόνσι έφερε… τούμπα το ματς χάρη στα τέρματα των Σίγκουρτσον (36’) και Φερ (66’, 68’). Η Πάλας δεν πτοήθηκε, μείωσε σε 3-2 στο 75’ με τον Τόμκινς και στο 82’ ο Κορκ υπέπεσε σε αυτογκόλ, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 3-3.


Δύο λεπτά μετά ο Μπεντέκε ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Λονδρέζους, «γράφοντας» το 4-3 υπέρ των φιλοξενούμενων. Όλα έδειχναν ότι η Σουόνσι θα παρέμενε στον πάτο της βαθμολογίας, ωστόσο δύο γκολ του Γιορέντε στο 90+1’ και στο 90+3’ έφεραν ξανά τούμπα στο σκορ και το τελικό 5-4 έδωσε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» στους «κύκνους» στη μάχη για την παραμονή.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Κόντρα στη Χιλή η Γερμανία, απέναντι στη Ρωσία η Πορτογαλία

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Κόντρα στη Χιλή η Γερμανία, απέναντι στη Ρωσία η Πορτογαλία

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Κόντρα στη Χιλή η Γερμανία, απέναντι στη Ρωσία η Πορτογαλία


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (26/11) η κλήρωση για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2017, με την Γερμανία να τοποθετείται στο ίδιο γκρουπ με την Χιλή, και την Πορτογαλία στον όμιλο της οικοδέσποινας Ρωσίας.


Το ερχόμενο καλοκαίρι θα διεξαχθεί το Κύπελλο Συνομοσπονδιών στα γήπεδα της Ρωσίας, διοργάνωση που αποτελεί πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Η οικοδέσποινα Ρωσία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και οι πρωταθλητές των έξι ηπείρων, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου για το τρόπαιο του… υπερπρωταθλητή.


Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φάση των ομίλων, με τις 7+1 ομάδες (εκκρεμεί ο πρωταθλητής Αφρικής) να χωρίζονται σε δύο ομίλους.


Στον 1ο όμιλο, η οικοδέσποινα Ρωσία θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, την πρωταθλήτρια Ωκεανίας, Νέα Ζηλανδία και τον πρωταθλητή Βορείου & Κεντρικής Αμερικής, Μεξικό.


Στον 2ο όμιλο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία θα παίξει απέναντι στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Χιλή, την πρωταθλήτρια Ασίας, Αυστραλία (σ.σ. αγωνίζεται πλέον στην ασιατική ζώνη) και τη νικήτρια του ερχόμενου Κόπα Άφρικα. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα ημιτελικά ενώ ο τελικός θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη στις 2 Ιουλίου.


1ος όμιλος: Ρωσία, Πορτογαλία, Ν. Ζηλανδία, Μεξικό


2ος όμιλος: Γερμανία, Χιλή, Αυστραλία, πρωταθλητής Αφρικής


Πρόγραμμα 1ου ομίλου:


1η αγωνιστική:

17 Ιουνίου: Ρωσία – Νέα Ζηλανδία
18 Ιουνίου: Πορτογαλία –Μεξικό


2η αγωνιστική:


21 Ιουνίου: Ρωσία – Πορτογαλία
21 Ιουνίου: Μεξικό – Νέα Ζηλανδία


3η αγωνιστική:


24 Ιουνίου: Μεξικό – Ρωσία
24 Ιουνίου: Νέα Ζηλανδία – Πορτογαλία


Πρόγραμμα 2ου ομίλου:


1η αγωνιστική:

18 Ιουνίου: Πρωταθλήτρια Αφρικής – Χιλή
19 Ιουνίου: Αυστραλία – Γερμανία


2η αγωνιστική:


22 Ιουνίου: Πρωταθλήτρια Αφρικής – Αυστραλία
22 Ιουνίου: Γερμανία – Χιλή


3η αγωνιστική:


25 Ιουνίου: Γερμανία – Πρωταθλήτρια Αφρικής
25 Ιουνίου: Χιλή – Αυστραλία


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Απαγόρευση εισόδου στη Nova από τον Αλαφούζο

Απαγόρευση εισόδου στη Nova από τον Αλαφούζο

Απαγόρευση εισόδου στη Nova από τον Αλαφούζο


Ο Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet για την απόφαση του να μην επιτρέψει την τηλεοπτική κάλυψη του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ αν το συνδρομητικό επιμείνει στην ενεργοποίηση των ρητρών.


Την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην επιτρέψει την είσοδο των συνεργείων της ΝΟVA στο γήπεδο της Λεωφόρου για την μετάδοση του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (4/12) αν το συνδρομητικό κανάλι επιμείνει στην πολιτική της ενεργοποίησης ρητρών και μη καταβολής οφειλόμενων χρημάτων στις ΠΑΕ, ανακοίνωσε τηλεφωνικά ο Γιάννης Αλαφούζος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο.


Η Nova, που έχει αγοράσει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του πρωταθλήματος, θεωρεί υπεύθυνη την Σούπερ Λιγκ για τη διακοπή, ωστόσο η θέση του Αλαφούζου είναι συγκεκριμένη και αναφέρει ότι η αναβολή των δύο πρώτων αγωνιστικών αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και η 11η αναβλήθηκε από την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ. Ο Συνεταιρισμός δεν φέρει ευθύνη και η Forthnet πρέπει να διεκδικήσει τα χρήματα της από την Πολιτεία και την Ομοσπονδία.


Παράλληλα ο Γιάννης Αλαφούζος κάλεσε τη Nova να καταβάλει τα οφειλόμενα που φέρονται να αγγίζουν προς όλες τις ΠΑΕ τα 6 εκατ. ευρώ, με τον κ. Παπαδόπουλο να δεσμεύεται για απάντηση μέσα στις επόμενες μέρες.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more