Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι 16 του Κυπέλλου Ελλάδας

Οι 16 του Κυπέλλου Ελλάδας

Οι 16 του Κυπέλλου Ελλάδας


Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον έγιναν γνωστές οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.


Παναθηναϊκός και ΟΦΗ συμπλήρωσαν το «παζλ» των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας και όλα είναι έτοιμα ενόψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00.


Οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους τοποθετούνται στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ οι υπόλοιπες οχτώ θα συγκροτήσουν το δεύτερο γκρουπ. Γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, ενώ να σημειωθεί πως δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο.


Αναλυτικά τα δύο γκρουπ:


Ισχυροί: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Κισσαμικός

Ανίσχυροι: Τρίκαλα, Πλατανιάς, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Άρης, Λαμία, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Ελλάδας: Επέστρεψε από την… κόλαση και προκρίθηκε στους «16» ο Παναθηναϊκός!

Κύπελλο Ελλάδας: Επέστρεψε από την… κόλαση και προκρίθηκε στους «16» ο Παναθηναϊκός!

Κύπελλο Ελλάδας: Επέστρεψε από την… κόλαση και προκρίθηκε στους «16» ο Παναθηναϊκός!


Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο έκανε την ανατροπή (4-3) και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ηρακλή (2-1), εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου.


Από την… κόλαση, στους «16» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» βρέθηκαν με δύο γκολ στην πλάτη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο στην επανάληψη πέτυχαν τρία γκολ σε δέκα λεπτά και τελικά πήραν τη νίκη με 4-3, η οποία τους έδωσε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.


Το «τριφύλλι» έφτασε τους 4 βαθμούς και προκρίθηκε ως δεύτερος στην ισοβαθμία με τον Ηρακλή, αφού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο ΟΦΗ κέρδισε με 2-1 τον «Γηραιό» και εξασφάλισε την πρωτιά του γκρουπ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προκρίθηκε αντί του Ηρακλή χάρη στην καλύτερη επίθεσή, αφού τα δύο πρώτα κριτήρια (μεταξύ τους παιχνίδια και διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια) φέρνουν ισοβαθμία.


Η βαθμολογία του ομίλου:


1. ΟΦΗ 6 (4-3)
2. Παναθηναϊκός 4 (5-5)
3. Ηρακλής 4 (4-2)
4. Απόλλων 3 (4-7)

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το «3 στα 3» ο Ολυμπιακός

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το «3 στα 3» ο Ολυμπιακός

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το «3 στα 3» ο Ολυμπιακός


Χάρη σε τέρμα του Μανθάτη (66’) ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Σπάρτη και έκανε το «3 στα 3» στο Κύπελλο, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τους «16». Πέρασε ως δεύτερος ο Πλατανιάς.


Έβγαλε την υποχρέωση ο Ολυμπιακός. Με σκόρερ τον 19χρονο Μανθάτη, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 στην Σπάρτη και άφησαν εκτός συνέχειας την ομάδα της Λακωνίας, με τον Πλατανιά να εξασφαλίσει το άλλο εισιτήριο.


Ο Πάουλο Μπέντο προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, ρίχνοντας μεταξύ άλλων στη βασική ενδεκάδα τους Χουτετσιώτη, Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη αλλά και τον Μαρίν, ο οποίος ήταν αρνητικός και δεν βοήθησε.


Το παιχνίδι ήταν κακό στο πρώτο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φλύαρη κατοχή και το μόνο που είχαν να επιδείξουν ήταν ένα δοκάρι στο 6’ σε προσπάθεια των Ρέτσου και Τσόρι και ένα δυνατό σουτ του Ντε Λα Μπέγια (38’) που έδιωξε σε κόρνερ ο Μελίσσας. Στον αντίποδα, η Σπάρτη στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να είχαν και περισσότερες τελικές (5-2), δίχως όμως να δημιουργούν κάποια σπουδαία ευκαιρία.


Το παιχνίδι κυλούσε «σβηστά» στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως μετά το 60’ ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές. Στο 61’ ο Ανδρούτσος ανατράπηκε από τον Γιαννίτση στη μικρή περιοχή χωρίς να δίνεται πέναλτι, ενώ στο 64’ το πλασέ του Έλληνα άσου κατέληξε δίπλα από το δοκάρι. Δύο λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ, με τον Πάρντο να κάνει τη σέντρα και τον Μανθάτη να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση, «γράφοντας» το 1-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους και οι Πειραιώτες έκαναν το «3 στα 3» στον όμιλο.


Σπάρτη: Μελίσσας, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (67′ Παναγιώτου), Αναστασόπουλος, Κατσίκης, Μπανούσης, Παπαχρήστος (70′ Φ. Αρσενίεβιτς) Ηλιόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς, Βελλίνης (80′ Χάδιαρης).


Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Ρέτσος (79′ Βούρος), Βιάνα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια (75′ Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντομίνγκες, Πάρντο, Μαρίν (57′ Μανθάτης), Ανδρούτσος.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με… σβηστές μηχανές στον τελικό η Ρεάλ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με… σβηστές μηχανές στον τελικό η Ρεάλ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με… σβηστές μηχανές στον τελικό η Ρεάλ


Χωρίς να πατήσει «γκάζι» η Ρεάλ κέρδισε με 2-0 την Κλάμπ Αμέρικα και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου θα αντιμετωπίσει την ιαπωνική Κασίμα Άντλερς. Μπενζεμά (45+2’) και Ρονάλντο (90+3’) τα γκολ.


Ένα βήμα χωρίζει τη Ρεάλ από την… κορυφή του κόσμου. Η «βασίλισσα» κέρδισε με την 2-0 την Κλάμπ Αμέρικα και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (18/12, 12:30). Εκεί περιμένει η οικοδέσποινα Κασίμα Άντλερς, που απέκλεισε την Τετάρτη (14/12) την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Ατλέτικο Νασιονάλ.


Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είχε δοκάρι με τον Ρονάλντο (26’) για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Κρόος και «έγραψε» το 1-0.


Στο δεύτερο μέρος η Κλάμπ Αμέρικα κέρδισε κάποια μέτρα, προσπαθώντας να βρει απάντηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Ρεάλ, παίζοντας στο ρελαντί, δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στους πρωταθλητές Β. Αμερικής που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν…


Στο 60’ ο Ρονάλντο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 ενώ πέντε λεπτά μετά λειτούργησε σαν… αμυντικός, αφού αντί να σκοράρει με κεφαλιά σε κενή εστία, απομάκρυνε τη μπάλα από το τέρμα των Μεξικανών! Τελικά ο Πορτογάλος βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις του αγώνα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 με ωραίο τελείωμα από πλάγια θέση. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, αλλά η χρήση του βίντεο άλλαξε την απόφαση του διαιτητή, που μέτρησε κανονικά το τέρμα της Ρεάλ. Μάλιστα αυτό ήταν το 500ο γκολ το Ρονάλντο σε επίπεδο συλλόγων (σε 689 συμμετοχές).


[embedded content]


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more