Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Μουντιάλ με 48 (!) ομάδες θέλει ο Ινφαντίνο

Μουντιάλ με 48 (!) ομάδες θέλει ο Ινφαντίνο

Μουντιάλ με 48 (!) ομάδες θέλει ο Ινφαντίνο


Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο είχε αρχικά ως στόχο τη διεξαγωγή Μουντιάλ με 40 ομάδες, ωστόσο σε σημερινή ομιλία του εξέφρασε την επιθυμία του για Παγκόσμιο Κύπελλο με τη συμμετοχή 48 ομάδων. Διαβάστε αναλυτικά το πλάνο του, που μπορεί να τεθεί σε ισχύ στο Μουντιάλ του 2026.


Ο Τζιάνι Ινφαντίνο βρέθηκε σε πανεπιστήμιο της Μπογκοτά, όπου μίλησε για το ποδόσφαιρο και αποκάλυψε ένα από τα πλάνα του για τη μελλοντική μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ο νέος πρόεδρος της FIFA εξέφρασε την επιθυμία του για Μουντιάλ με 48 ομάδες αντί των 32 που είναι σήμερα. Το πλάνο είναι να υπάρχει ένας έξτρα γύρος –πριν τη φάση των ομίλων- με αγώνες νοκ άουτ, στους οποίους θα συμμετέχουν 32 ομάδες και θα διεξάγονται στην οικοδέσποινα χώρα. Οι 16 νικητές θα προστίθεται στις 16, που θα είναι ήδη στα τελικά και η συνέχεια θα είναι όπως την ξέρουμε σήμερα (8 όμιλοι και νοκ-άουτ).


Η συγκεκριμένη ιδέα θα πέσει στο τραπέζι τον Ιανουάριο του 2017 στο Συμβούλιο της FIFA και εφόσον ψηφιστεί τότε ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ σε δέκα χρόνια από σήμερα, δηλαδή στο Μουντιάλ του 2026.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: Όλα… μηδέν στα Πηγάδια

Σούπερ Λιγκ: Όλα… μηδέν στα Πηγάδια

Σούπερ Λιγκ: Όλα… μηδέν στα Πηγάδια


Ξάνθη και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 στα Πηγάδια, σ’ ένα παιχνίδι δίχως συγκινήσεις, το οποίο έχει… ήδη ξεχαστεί. Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα οι Ακρίτες, μόλις ένα γκολ μετρούν οι δύο ομάδες από την έναρξη της σεζόν.


Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ατρόμητο στα Πηγάδια. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, σ’ ένα κάκιστο παιχνίδι που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για ένα από τα χειρότερα του πρωταθλήματος.


Οι Ακρίτες είχαν την κατοχή από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο είχαν μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα, απειλώντας ελάχιστα την εστία του Ατρόμητου. Στο 20’ η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γιούνες δεν ανησύχησε τον Γκορμπούνοφ, ενώ στο 29’ ο Κατράνης έδιωξε σε κόρνερ το επικίνδυνο γύρισμα του Νιέτο. Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις του πρώτου μέρους, με τον Ατρόμητο να είχε να επιδείξει μόνο ένα άστοχο σουτ του Στόιτσεφ (40’).


Το παιχνίδι συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες είχαν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία και τα λεπτά κυλούσαν… βασανιστικά δίχως σπουδαίες ευκαιρίες. Η Ξάνθη ήταν πιο κινητική αλλά μέχρι εκεί, αφού δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ατρόμητου.


Στο 75’ η κεφαλιά του Λισγάρα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Κειτά. Στο 85’ ο Λισγάρας προσπάθησε να σκοράρει ξανά με κεφαλιά, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 87’ ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε το σουτ του Καμαρά. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό, με τους Ακρίτες να μένουν χωρίς νίκη μετά από 4 αγωνιστικές. Μάλιστα, οι δύο ομάδες μετρούν μόλις ένα γκολ από την έναρξη του πρωταθλήματος.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κετσπάγια: «Μιλήσαμε, συνεχίζουμε...»

Κετσπάγια: «Μιλήσαμε, συνεχίζουμε...»

Κετσπάγια: «Μιλήσαμε, συνεχίζουμε…»


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των διοικούντων της ΑΕΚ με τον Τιμούρ Κετσπάγια, με τον Γεωργιανό τεχνικό να δηλώνει ότι παραμένει στο τιμόνι της «Ένωσης».


Για περίπου 1,5 ώρα διήρκησε η συνάντηση του Τιμούρ Κετσπάγια με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Το μέλλον του Γεωργιανού τεχνικού στην ΑΕΚ ήταν αμφίβολο μετά την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των τριών ανδρών, ο προπονητής της «Ένωσης» δήλωσε ότι παραμένει στον πάγκο της ομάδας.


«Απλώς μιλήσαμε, συνεχίζουμε» ήταν τα λόγια του Κετσπάγια, μετά την αποχώρηση του από τα γραφεία του συλλόγου. Ίδια τοποθέτηση και από την πλευρά της ΠΑΕ, η οποία τονίζει ότι έγινε μια κουβέντα με τον Γεωργιανό τεχνικό και ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο προπονητής. Παρόλα αυτά είναι εμφανές το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον 48χρονο τεχνικό και τα προσεχή παιχνίδια θα είναι καθοριστικά όσον αφορά το μέλλον του στην ομάδα.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τέλος ο Βασάρας, στο «ψυγείο» οι βοηθοί του ΠΑΟ-Αστέρας και Βέροια-ΠΑΟΚ

Τέλος ο Βασάρας, στο «ψυγείο» οι βοηθοί του ΠΑΟ-Αστέρας και Βέροια-ΠΑΟΚ

Τέλος ο Βασάρας, στο «ψυγείο» οι βοηθοί του ΠΑΟ-Αστέρας και Βέροια-ΠΑΟΚ


Παρελθόν από τη θέση του επιδιαιτητή αποτελεί ο Κύρος Βασάρας, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του. Στο «ψυγείο» οι βοηθοί του Παναθηναϊκός-Αστέρας και Βέροια-ΠΑΟΚ.


Τον διάδοχο του Κύρου Βασάρα αναζητεί η ΕΠΟ, καθώς η σύντομη θητεία του πρώην διεθνούς διαιτητή ως επιδιαιτητή έλαβε τέλος. Όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του, τα καθήκοντά του ολοκληρώθηκαν την 1η Οκτωβρίου και δεν έχει καμία διάθεση να συνεχίσει στο συγκεκριμένο πόστο.


Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα οδεύει ο βοηθός Χούσκογλου που ακύρωσε το γκολ του Φακούντο Περέιρα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βέροια. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τιμωρία αναμένεται να επιβληθεί και στο β’ βοηθό, Δημήτρη Τάτση που υπέδειξε στον διαιτητή Καλογερόπουλο το πρώτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο μαρκάρισμα πάνω στο Βιγιαφάνιες.


Αντίθετα, ικανοποιητική κρίνεται η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, σύμφωνα με τον παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα, Μιχάλη Ντάκο (Ξάνθης), ο οποίος στην έκθεσή του φέρεται ότι έχει βάλει καλό βαθμό.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more