Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Πριμέρα Ντιβιζιόν: 4x4 η Ρεάλ, έπιασε τον… Πεπ ο Ζιντάν

Πριμέρα Ντιβιζιόν: 4x4 η Ρεάλ, έπιασε τον… Πεπ ο Ζιντάν

Πριμέρα Ντιβιζιόν: 4×4 η Ρεάλ, έπιασε τον… Πεπ ο Ζιντάν


Με γκολ των Χάμες (45+2’) και Μπενζεμά (71’) η Ρεάλ πέρασε με 2-0 από την έδρα της Εσπανιόλ, έκανε το «4 στα 4» κι έφτασε τις 16 σερί νίκες στην Ισπανία, με τον Ζιντάν να ισοφαρίζει έτσι το ρεκόρ του Πεπ Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα.


Παρά τις απουσίες των Ρονάλντο και Μπέιλ, η Ρεάλ κέρδισε με 2-0 την Εσπανιόλ στο «Κορνέλλα-Ελ Πρατ» και έκανε το 4×4, όντας μόνη πρώτη στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έφτασε έτσι τις 16 σερί νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα και ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών, που άνηκε στην Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.


Η «βασίλισσα» είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 6ο λεπτό με σέντρα-σουτ του Βάθκεθ, όμως στο 11’ χρειάστηκε την επέμβαση του Κασίγια με το πόδι σε σουτ του Μπαπτιστάο για να κρατήσει το μηδέν. Η ομάδα του Ζιντάν δεν είχε καλή απόδοση στο πρώτο μέρος και στο 25’ στάθηκε τυχερή που δεν έμεινε με δέκα, αφού ο Ράμος «φλέρταρε» με δεύτερη κίτρινη, σταματώντας τη μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια του Πέρεθ.


Η Εσπανιόλ πατούσε καλά στο γήπεδο και στο 42’ είχε νέα ευκαιρία για να προηγηθεί, με την κεφαλιά του Μπαπτιστάο να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Παρά την κακή εικόνα στο πρώτο μέρος, η Ρεάλ κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρη στον Χάμες. Στο 45+2’ ο Κολομβιανός ξέφυγε από δύο παίκτες και με ωραίο σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ για το 1-0 των Μαδριλένων.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης (53’) οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Πέπε στον Μπαπτιστάο όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» Πέντε λεπτά μετά ο Λόπεθ, που έχει καθιερωθεί ως βασικός πορτιέρο αντί του Ρομπέρτο, απόκρουσε ένα τρομερό γυριστό του Μπενζεμά, κρατώντας την Εσπανιόλ στο ματς. Στο 69’ ο Ισπανός είπε νέο «όχι» σε σουτ του Μπενζεμά όμως ένα λεπτό μετά ο Γάλλος φορ σκόραρε εξ επαφής, για το 2-0. Τρίτη και… φαρμακερή για τον Μπενζεμά, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τη θέση του στον Μοράτα.


Η μοναδική αντίδραση της Εσπανιόλ ήταν στο 75’, με τον Κασίγια να αποκρούει εντυπωσιακά το πλασέ του Καϊσέδο. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ρεάλ θα δει από την κορυφή της βαθμολογίας το ντέρμπι της Τετάρτης (21/9) μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: Το έφερε… τούμπα ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Το έφερε… τούμπα ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Το έφερε… τούμπα ο Ολυμπιακός


Ο Ηρακλής προηγήθηκε με το… καλημέρα (5’ Περόνε) κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως Τσόρι (51’ πεν.) και Ιντέγε (75’) γύρισαν το σκορ (2-1) και επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να φύγουν με τη νίκη από το «Καυτανζόγλειο».


Έστω και δύσκολα, ο Ολυμπιακός πέρασε με 2-1 από την έδρα του Ηρακλή και έκανε το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα κόντρα στον Γηραιό και χρειάστηκαν δύο γκολ στο δεύτερο μέρος για να φύγουν με τη νίκη από το «Καυτανζόγλειο».


Ο Πάουλο Μπέντο προχώρησε σε έξι αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Γιάνγκ Μπόις, δίνοντας φανέλα βασικού για πρώτη φορά στους Βιάνα (ντεμπούτο) και Καρντόσο.


Ο Ηρακλής ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και στο 5’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Περόνε. Ο Κούρος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μποτία προσπάθησε να ανακόψει την πορεία της μπάλας (τη βρήκε με το χέρι), όμως αυτή κατέληξε στον Περόνε, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0! Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει και στο 13’ είχε καλή στιγμή με σουτ του Πάρντο, όμως ο Χουάντερσον έδιωξε σωτήρια με το πόδι.


Εννέα λεπτά μετά, η κοντινή κεφαλιά του Τσόρι έφυγε άουτ, ενώ στο 28’ ο Χουάντερσον απόκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μιλιβόγιεβιτς, κρατώντας το μηδέν. Η ασφυχτική πίεση του Ολυμπιακού κράτησε μέχρι το 30’, αφού στη συνέχεια ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοση του και μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ μέχρι το ημίχρονο εάν Περόνε (42’) και Λάμπρου (43’) έκαναν καλύτερα τελειώματα.


Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό, αφού στο 50’ ο Ιντζόγλου, βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Τσόρι μετουσίωσε σε γκολ το κερδισμένο πέναλτι, φέρνοντας το σκορ στα ίσια. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν νωρίς το γκολ που έψαχναν και στα υπόλοιπα λεπτά πίεσαν για την ολική ανατροπή.


Στο 53’ ο Χουάντερσον μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Καρντόσο, ενώ ακολούθησαν δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Ηρακλή, με τους Πασά και Λουκίνα να περνούν στη θέση των Κούρου και Λάμπρου. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 72’ με ένα καλό σουτ του Σεμπά και στο επόμενο λεπτό ο Μπέντο έριξε το ματς τον Ιντέγε αντί του Τσόρι.


Ο Νιγηριανός ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την ανατροπή, αφού στο 75’ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάρτινς και με ωραίο πλασέ, διαμόρφωσε το 2-1, φτάνοντας τα 4 γκολ σε 2 παιχνίδια.


Τα εναπομείναντα λεπτά πέρασαν χωρίς αξιόλογες φάσεις, με τον Ηρακλή να τελειώνει το παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω δεύτερης κίτρινης του Ιντζόγλου για μαρκάρισμα στον Μάρτινς. Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ και ο Ολυμπιακός έκανε το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα, πιάνοντας στην κορυφή τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Πλατανιά


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Αινιγματικό πόστ από Αραβίδη: «Παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου»!

Αινιγματικό πόστ από Αραβίδη: «Παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου»!

Αινιγματικό πόστ από Αραβίδη: «Παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου»!


Θέμα Αραβίδη φαίνεται να προκύπτει στην ΑΕΚ! Με ανάρτηση του στο Facebook, ο επιθετικός της ΑΕΚ δείχνει να αφήνει αιχμές εναντίον του Τιμούρ Κετσπάγια και μοιάζει να προαναγγέλλει την αποχώρησή του από την «Ένωση».


Προάγγελος αποχώρησης από τον Χρήστο Αραβίδη; Με μήνυμα του στο Facebook, ο Έλληνας επιθετικός της ΑΕΚ δείχνει να αφήνει αιχμές εναντίον του Τιμούρ Κετσπάγια για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, κάνει λόγο για παιχνίδια πίσω από την πλάτη του, ενώ αναφέρεται και για σενάρια αποχώρησης.


Μένει να εξακριβωθεί εάν η ανάρτηση του σχετίζεται με την παρουσία του στην ΑΕΚ ή αν αφορά κάποιο προσωπικό του ζήτημα.


Αναλυτικά η ανάρτηση του Αραβίδη στο Facebook αναφέρει:


«Προτιμώ τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στο γήπεδο. Όχι, αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη μου. Η πιο μεγάλη τέχνη ειναι: Να ξέρεις, να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή. και συνήθως η έξοδος, βρίσκεται εκεί που ήταν η είσοδος. So much stronger that you think».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: Νέα ήττα για Γιουνάιτεντ!

Πρέμιερ Λιγκ: Νέα ήττα για Γιουνάιτεντ!

Πρέμιερ Λιγκ: Νέα ήττα για Γιουνάιτεντ!


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 3-1 από την Γουότφορντ στο «Βίκαρατζ Ρόουντ» και γνώρισε τρίτη σερί ήττα σ’ όλες τις διοργανώσεις, μένοντας έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.


Τρίτη σερί «σφαλιάρα» για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο. Η Γουότφορντ πήρε εντυπωσιακή νίκη με 3-1 στο «Βίκαρατζ Ρόουντ» και κέρδισε τους «κόκκινους διαβόλους» για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια!


Με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Πογκμπά (31’) που τράνταξε το δοκάρι του Γκόμεζ, η Γιουνάιτεντ δεν απείλησε σε κανένα σημείο την Γουότφορντ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, είχαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν και στο 34’ πέτυχαν το 1-0 με εύστοχο πλασέ του Καπού.


Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε υποτονικά και στην επανάληψη, ωστόσο στο 62’ κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσια. Ο Ράσφορντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπεχράμι στην σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς και ισοφάρισε σε 1-1. Το μομέντουμ άνηκε πλέον στους «κόκκινους διαβόλους», που πίεσαν για την ανατροπή και στο 79’ είχαν μεγάλη στιγμή με κεφαλιά του Ζλάταν για το 2-1.


Όλα έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα η ομάδα του Μουρίνιο θα ολοκλήρωνε την ανατροπή και θα έπαιρνε το τρίποντο. Αμ δε… Στο 82’ ο Ματσάρι πέρασε στο ματς τον Σούνινγκα και στο επόμενο λεπτό ο Κολομβιανός έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Γουότφορντ, εκμεταλλευόμενος την αμυντική ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων.


Η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει από τη ψυχρολουσία και στις καθυστερήσεις η «χρυσή» αλλαγή του Ματσάρι κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Φελαϊνί, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντίνεϊ να διαμορφώσει το ιστορικό 3-1 υπέρ της Γουότφορντ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more