Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό η Παρί (video)

Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό η Παρί (video)

Κύπελλο Γαλλίας: Στον τελικό η Παρί (video)


Με ωραίο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με 1-0 τη Λοριάν εκτός έδρας και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Σοσό-Μαρσέιγ.


Στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας για 14η φορά στην ιστορία της προκρίθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι νίκησαν με 1-0 τη Λοριάν στο «Σταντ ντυ Μουστουάρ» και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με Σοσό ή Μαρσέιγ.


Η ομάδα του Λοράν Μπλαν τα βρήκε… σκούρα κόντρα στη Λοριάν και χρειάστηκε να περάσουν 75 λεπτά για να ανοίξει το σκορ με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μετά από αντεπίθεση, ο Σουηδός φορ απέφυγε τον Τουρέ και με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 1-0.


Λίγα λεπτά πριν το γκολ, ο Σιρίγκου είχε πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μουκατζό, κρατώντας το μηδέν για την Παρί. Ο ίδιος χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο φινάλε, σε προσπάθεια του Τουρέ, ενώ στο πρώτο μέρος ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της Λοριάν, σε ανατροπή του Γκιερέιρο από τον Μαρκίνιος.


Οι Παριζιάνοι προκρίθηκαν στον τελικό του θεσμού για 14η φορά και εφόσον κατακτήσουν το Κύπελλο, θα ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Μαρσέιγ με 10 κατακτήσεις. Να σημειωθεί πως η Παρί βαδίζει ολοταχώς για δεύτερο διαδοχικό εγχώριο «τρεμπλ», καθώς το Σάββατο (23/4) αντιμετωπίζει την Λιλ στον τελικό του Λιγκ Καπ Γαλλίας.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Γερμανίας: Στον τελικό με Μίλερ η Μπάγερν

Κύπελλο Γερμανίας: Στον τελικό με Μίλερ η Μπάγερν

Κύπελλο Γερμανίας: Στον τελικό με Μίλερ η Μπάγερν


Με δύο γκολ του Μίλερ, η Μπάγερν κέρδισε με 2-0 την Βέρντερ Βρέμης και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Χέρτα-Ντόρτμουντ. «Φωνάζει» για τη διαιτησία η Βέρντερ.


Η Μπάγερν επιβλήθηκε 2-0 της Βέρντερ Βρέμης, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και παραμένει στο δρόμο για το «τρεμπλ». Οι Βαυαροί πήραν τη νίκη χάρη σε δύο γκολ του Τόμας Μίλερ, ο οποίος έφτασε τα 31 στην τρέχουσα σεζόν και τα 151 συνολικά με τη φανέλα του συλλόγου!


Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και στο 30’ άνοιξε το σκορ με σκαστή κεφαλιά του Μίλερ. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου παρά τη διπλή ευκαιρία της Βέρντερ στο 40’… Ο Ζουνούζοβιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Αλάμπα, όμως ο Νόιερ τον πρόλαβε εγκαίρως και στη συνέχεια ο Γιαταμπαρέ προσπάθησε ανεπιτυχώς να «κρεμάσει» τον Γερμανό γκολκίπερ.


Στο δεύτερο μέρος, η Βέρντερ πίεσε για να φέρει το σκορ στα ίσα και στο 62’ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, καθώς ο Αλάμπα στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, όμως ο διαιτητής σφύριξε φάουλ στον αμυντικό της Μπάγερν.


Οχτώ λεπτά μετά, ο Βιδάλ… βούτηξε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μίλερ για το τελικό 2-0. Η Μπάγερν «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό (21/5), όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χέρτα-Ντόρτμουντ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: «Χρυσό» βαθμό με Σίτι η Νιούκαστλ (video)

Πρέμιερ Λιγκ: «Χρυσό» βαθμό με Σίτι η Νιούκαστλ (video)

Πρέμιερ Λιγκ: «Χρυσό» βαθμό με Σίτι η Νιούκαστλ (video)


Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ του Αγκουέρο, όμως η Νιούκαστλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1) και πήρε με «χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή.


Απότομη προσγείωση για την Μάντσεστερ Σίτι, λίγες ημέρες μετά τη νίκη με 3-0 στην έδρα της Τσέλσι. Οι «πολίτες» έμειναν στο 1-1 με την Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς» και έδωσαν την ευκαιρία στην Άρσεναλ να την προσπεράσει ξανά στην 3η θέση, που οδηγεί απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Οι «πολίτες» είχαν την υπεροχή και στο 15’ πήραν το προβάδισμα με το 100ο γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο στο «Έτιχαντ». Βέβαια το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ.


Ο Ντε Μπρούιν έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της Σίτι, όμως στο 31’ ο Ανίτα έφερε το σκορ στα ίσα, σκοράροντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά τον Μάρτιο του 2014.


Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι πίεσε για να ξαναπάρει το προβάδισμα, ωστόσο όποτε χρειάστηκε ο Ντάρλοου κράτησε όρθια τη Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» κράτησαν το 1-1 και στο 88’ είχαν τεράστια ευκαιρία για να «κλέψουν» τη νίκη, με τον Χαρτ να νικά σε τετ-α-τετ τον Βαινάλντομ.


Με το βαθμό της ισοπαλίας, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μείωσε στο -2 τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Σίτι βρίσκεται στο +1 από την 4η Άρσεναλ, που έχει όμως παιχνίδι λιγότερο.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τέλος από τώρα ο Πογιέτ!

Τέλος από τώρα ο Πογιέτ!

Τέλος από τώρα ο Πογιέτ!


Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αποτελεί ο Γκουστάβο Πογέτ, μετά την συνάντηση που είχε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Στους πλούσιους όταν λες όχι, σε διώχνουν», φέρεται ότι δήλωσε στους παίκτες.


Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του να φύγει από την ΑΕΚ στο φινάλε της σεζόν, ο Γκουστάβο Πογιέτ αποτελεί οριστικά παρελθόν από την «Ένωση»!


Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Ουρουγουανού τεχνικού εξόργισε τη διοίκηση και τον Δημήτρη Μελισσανίδη και έτσι ο 48χρονος προπονητής δεν θα καθίσει στον πάγκο της «Ένωσης» στο αυριανό ματς με τον Ατρόμητο. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (19/4) και βρέθηκε η χρυσή τομή προκειμένου να λυθεί από σήμερα η συνεργασία τους.


Μετά τη συνάντηση του Πογιέτ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Ουρουγουανός αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές του και τους ανθρώπους που εργάζονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ. Μάλιστα, φέρεται να είμαι μια απίστευτη ατάκα: «Στους πλούσιους όταν λες όχι, σε διώχνουν. Δεν το αντέχουν».


Όπως όλα δείχνουν, προσωρινός αντικαταστάτης του Πογιέτ αναμένεται να είναι ο Στέλιος Μανωλάς, αναλαμβάνοντας ξανά το τιμόνι της ΑΕΚ στο μεταβατικό στάδιο.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Βόμβα Πογιέτ: «Φεύγω από την ΑΕΚ»

Βόμβα Πογιέτ: «Φεύγω από την ΑΕΚ»

Βόμβα Πογιέτ: «Φεύγω από την ΑΕΚ»


Με δήλωσή του, ο Γκουστάβο Πογιέτ ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ΑΕΚ στο φινάλε της σεζόν.


«Βόμβα» στην ΑΕΚ πυροδότησε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Μια ημέρα πριν τον ημιτελικό με τον Ατρόμητο, ο Ουρουγουανός τεχνικός γνωστοποίησε ότι δεν θα συνεχίσει στην «Ένωση» και τη νέα σεζόν.


Ο 48χρονος τεχνικός έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του να επιστρέψει στην Αγγλία, με αγγλικές στοιχηματικές εταιρίες να τον θεωρούν ένα από τα φαβορί για τον πάγκο της Νότιγχαμ Φορεστ.


Η δήλωση του:


«Θα ήθελα να πληροφορήσω τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι θα φύγω από τον σύλλογό σας όταν λήξει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι. Μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του μάνατζέρ μου και αφού διάβασα παραπλανητικά ρεπορτάζ στον σημερινό Τύπο για τη συνάντηση, κάθισα με τους βοηθούς και όλη την προπονητική μου ομάδα και ανέλυσα «γιατί έγινε η συνάντηση» και «τι ειπώθηκε σε αυτήν» και αποφάσισα ότι θα φύγω το καλοκαίρι ενάντια στην ξεκάθαρα αρχική μου επιθυμία και πρόθεση να μείνω στην ΑΕΚ.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ό,τι έκαναν μέχρι τώρα, για τους οπαδούς μας, τον σύλλογο, την προπονητική μου ομάδα και για εμένα και να τους ζητήσω μια τελευταία προσπάθεια για να κάνουμε τους οπαδούς της ΑΕΚ περήφανους για την αγαπημένη τους ομάδα. Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα, ο κόσμος ήταν πολύ θερμός μαζί μου, με την οικογένειά μου και με εμένα και δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς είναι η ζωή εδώ σε αυτή την πανέμορφη χώρα. Σας ευχαριστώ ξανά όλους και ας ευχαριστηθούμε τα τελευταία παιχνίδια μαζί».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τέλος ο Μίτσελ από τη Μαρσέιγ

Τέλος ο Μίτσελ από τη Μαρσέιγ

Τέλος ο Μίτσελ από τη Μαρσέιγ


Παρελθόν από τον πάγκο της Μαρσέιγ αποτελεί ο Μίτσελ, αφήνοντας τους Μασσαλούς μόλις έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Την παραμονή του ημιτελικού με τη Σοσό για το Κύπελλο Γαλλίας, η Μαρσέιγ ανακοίνωσε την αποχώρηση του Μίτσελ από τον πάγκο του συλλόγου. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού πλήρωσε το «μάρμαρο» για την αποκαρδιωτική πορεία των Μασσαλών, αφήνοντας την ομάδα στο +6 από τις επικίνδυνες θέσεις.


Ο Ισπανός προπονητής αντικατέστησε τον Μαρσέλο Μπιέλσα, ωστόσο δεν κατάφερε να επαναφέρει τη γαλλική ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Προσωρινός αντικαταστάτης του Μίτσελ θα είναι ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Φρανκ Πασί.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more