Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Δεύτερη σερί γκέλα η Ρεάλ

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Δεύτερη σερί γκέλα η Ρεάλ

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Δεύτερη σερί γκέλα η Ρεάλ


Η Ρεάλ προηγήθηκε δύο φορές (33’ Ασένσιο, 67’ Μπενζεμά) κόντρα στην Λας Πάλμας, όμως η ομάδα των Κανάριων Νησών ισοφάρισε σε 2-2 στο «Γκραν Κανάρια» (38’ Τάνα, 85’ Αραούχο), υποχρεώνοντας την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν σε δεύτερη σερί βαθμολογική απώλεια.


Λίγες μέρες μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Βιγιαρεάλ (1-1), που έβαλε τέλος στο ιστορικό σερί 16 νικών, η Ρεάλ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Λας Πάλμας στο «Γκραν Κανάρια», με αποτέλεσμα να βρεθεί μόλις στο +1 από την 2η Μπαρτσελόνα.


Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχε στη διάθεση του τους Πέπε, Μαρσέλο και Καζεμίρο, ωστόσο η «βασίλισσα» πήρε με το… καλημέρα τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας ασφυχτικά για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Στο 6’ και στο 8’ ο Βάρας αρνήθηκε το γκολ σε Κρόος και Μοράτα αντίστοιχα, ενώ στο 14’ ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να τελειώσει καλά τη φάση μετά από γύρισμα του Μοράτα.


Ο Πορτογάλος δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, όμως η Ρεάλ κατάφερε να προηγηθεί στο 33’. Ο Νάτσο επιχείρησε διαγώνιο σουτ, ο Βάρας απόκρουσε, όμως ο Ασένσιο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά «έγραψε» το 1-0. Η Λας Πάλμας δεν πτοήθηκε και στο 38’ κατάφερε ισοφαρίσει με σουτ του Τάνα, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή.


Η «βασίλισσα» πίεσε για να επιστρέψει στο ματς, είχε δύο καλά σουτ με τον Μπέιλ (43’, 47’) όμως τη λύση έδωσε ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος φορ μπήκε στο ματς στο 64’ (αντί του Ασένσιο) και τρία λεπτά μετά κατάφερε να σκοράρει, «γράφοντας» το 2-1 μετά από απόκρουση του Βάρας σε σουτ του Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος αντικαταστάθηκε στο 72’ από τον Ζιντάν και ο ίδιος έδειξε να δυσανασχετεί για την απόφαση του προπονητή του.


Η Ρεάλ δεν απείλησε σημαντικά για ένα τρίτο γκολ και το πλήρωσε στο 85’. Ο Γκόμεθ έκανε την κεφαλιά πάσα στον Αραούχο, αυτός μπήκε στη μικρή περιοχή, επωφελήθηκε στην κόντρα που είχε με τον Κασίγια και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να πάρουν τη νίκη, όμως η κεφαλιά του Ίσκο από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: 6x6 η Σίτι, πεντάρα η Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: 6x6 η Σίτι, πεντάρα η Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: 6×6 η Σίτι, πεντάρα η Λίβερπουλ


Με τον Αγκουέρο να πετυχαίνει δύο γκολ, η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε με 3-1 από την έδρα της Σουόνσι και έκανε το «6 στα 6» στο πρωτάθλημα. Πεντάρα στη Χαλ η Λίβερπουλ (5-1), «διπλό» για Τότεναμ (2-1 την Μίντλεσμπρο).


Απτόητη συνεχίζει στην Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε με 3-1 την Σουόνσι στο «Λίμπερτι» και έκανε το «6 στα 6» στο πρωτάθλημα, όντας μόνη πρώτη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.


Ο Σέρχιο Αγκουέρο επέστρεψε μετά τη λήξη της τιμωρίας του και με δύο γκολ οδήγησε τους «πολίτες» στη νίκη. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με ωραίο τελείωμα, όμως η Σουόνσι απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας στο 13’ με το πρώτο γκολ του Γιορέντε στην Πρέμιερ Λιγκ.


Οι γηπεδούχοι στέκονταν εξαιρετικά απέναντι στην ομάδα του Γκουαρδιόλα, όμως στο 64’ ο Χορν υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι, πιάνοντας το πρόσωπο του Ντε Μπρούιν στην περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε άσπρη βούλα και ο Αγκουέρο δεν αστόχησε, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Σίτι. Τα πάντα τελείωσαν στο 77’, με τον Στέρλινγκ να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με ωραία προσωπική ενέργεια.


Πεντάρα η Λίβερπουλ, με Σον η Τότεναμ


Πρέμιερ Λιγκ: 6x6 η Σίτι, πεντάρα η Λίβερπουλ Από την άλλη, η Λίβερπουλ έφτασε τις τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια, διαλύοντας με 5-1 την Χαλ στο «Άνφιλντ». Η υπόθεση νίκη τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αφού τα τρία γκολ και η αποβολή του Ελμοχαμαντί δεν επέτρεπαν στην Χαλ να γυρίσει το ματς.

Το 1-0 πέτυχε ο Λαλάνα στο 17’, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Κουτίνιο. Οι «κόκκινοι» είχαν την απόλυτη υπεροχή και στο 30’ πέτυχαν δεύτερο τέρμα με εύστοχο πέναλτι του Μίλνερ μετά το χέρι του Ελμοχαμαντί, που ανάγκασε τον διαιτητή να του δείξει κόκκινη κάρτα.


Στο 36’ ο Μανέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 … ρεφάροντας για το δοκάρι που είχε τρία λεπτά νωρίτερα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’) η Χαλ μείωσε σε 3-1 με τον Μέιλερ, όμως ένα λεπτό μετά ο Κουτίνιο ανέβασε το δείκτη του σκορ. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Μίλνερ στο 71’ με δεύτερο εύστοχο πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Στάριτζ δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς.


Η Λίβερπουλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση με 13 βαθμούς, ένα βαθμό λιγότερο από την 2η Τότεναμ. Οι «πετεινοί» πέρασαν με 2-1 από την έδρα της Μίντλεσμπρο και παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Και τα δύο γκολ για την ομάδα του Ποκετίνο σημείωσε ο Σον (7’, 23’), με την Μπόρο να μειώνει απλώς στο 65’ με τον Γκίμπσον. Στο -4 από την κορυφή οι Β. Λονδρέζοι, που την άλλη εβδομάδα υποδέχονται την Σίτι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».


Πρώτη ήττα για Έβερτον, επική ανατροπή η Πάλας


Το τρομερό σερί της Έβερτον στο πρωτάθλημα σταμάτησε στο Μπόρνμουθ, με την τοπική ομάδα να παίρνει τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Στάνισλας. Αυτό ήταν το δεύτερο σερί «χαστούκι» για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν μετά τον εντός έδρας αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ από την Νόριτς.

Από την άλλη, η Σάντερλαντ προηγήθηκε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στο «Στέντιουμ Οφ Λάιτ» χάρη σε δύο γκολ του Ντεφό (39’, 60’), όμως τελικά… κατάφερε να χάσει! Λέντλει (61’), ΜακΆρθουρ (76’) και Μπεντέκε στο 90+4’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή (3-2) για τους «αετούς», αφήνοντας την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες στην τελευταία θέση με ένα βαθμό!


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: Ξέσπασε με τεσσάρα στην Λέστερ η Γιουνάιτεντ

Πρέμιερ Λιγκ: Ξέσπασε με τεσσάρα στην Λέστερ η Γιουνάιτεντ

Πρέμιερ Λιγκ: Ξέσπασε με τεσσάρα στην Λέστερ η Γιουνάιτεντ


Αγριεμένη μετά τις τρεις σερί ήττες εμφανίστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, οι «κόκκινοι διάβολοι» διέλυσαν με 4-1 την Λέστερ στο «Όλντ Τράφορντ» και επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Σμόλινγκ (22’), Μάτα (37’), Ράσφορντ (40’) και Πογκμπά (42’) οι σκόρερ, μείωσε στο 59’ με γκολάρα ο Γκρέι.


Η Λέστερ πλήρωσε τα «σπασμένα» για τις τρεις σερί ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν πραγματικοί… διάβολοι, διαλύοντας με 4-1 τις «αλεπούδες» στο «Όλντ Τράφορντ», στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.


Η απόφαση του Μουρίνιο να αφήσει στον πάγκο τους Ρούνεϊ και Φελαινί, έδωσε περισσότερο χώρο στον Πογκμπά (ψηφίστηκε MVP) και γενικότερα βοήθησε στην κυκλοφορία του παιχνιδιού των «κόκκινων διαβόλων». Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν να βγάλουν μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο, όμως στη συνέχεια ήταν καταιγιστικοί…


Στο 22’ο Μπλιντ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σλιμανί έχασε τον Σμόλινγκ κι αυτός με καρφωτή κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας νίκησε τον Τσίλερ ανοίγοντας το σκορ. Τρία λεπτά μετά, ο Ράσφορντ έκανε άσχημο τελείωμα σε τετ-α-τετ και στο 27’ το γυριστό σουτ του Ζλάταν έφυγε άουτ.


Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 37’, με τον Λίνγκαρντ να συνδυάζεται με τον Μάτα και τον Ισπανό να «γράφει» το 2-0 με ωραίο σουτ στην κίνηση. Τρία λεπτά μετά ο Μάτα ανέλαβε και ρόλο δημιουργού, δίνοντας πάρε-βάλε στον Ράσφορντ για το 3-0. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ, όπως και αυτή στο 42’. Ο Μπλιντ έκανε την εκτέλεση και ο Πογκμπά με κεφαλιά «έγραψε» το 4-0, πιάνοντας ξανά στον ύπνο την άμυνας της Λέστερ.


Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πέταξε λευκή πετσέτα και στο ξεκίνημα της επανάληψης έβγαλε τους Βάρντι και Μαχρέζ, προκειμένου να τους δώσει «ανάσες» ενόψει του αγώνα με την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, ο νεοεισελθόντας Γκρέι κατάφερε να μειώσει στο 60’, σκοράροντας με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή.


Οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα πέμπτο γκολ, έχοντας καλή στο 66’ με ένα σουτ του Ιμπραΐμοβιτς. Δέκα λεπτά μετά, ο Σουηδός δεν μπόρεσε με προβολή να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και στο 77’ ο Ντε Χέα αρνήθηκε το δεύτερο γκολ στον Γκρέι, διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Άγγλου.


Το 4-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Μουρίνιο ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση με 12 βαθμούς. Στην 12η θέση με 7 οι πρωταθλητές, που πλήρωσαν τα αμυντικά προβλήματα και την αδυναμία να αμυνθούν στα κόρνερ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more