Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Κηδεία» στο Καμπ Νου, χαμός στην κορυφή!

Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Κηδεία» στο Καμπ Νου, χαμός στην κορυφή!

Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Κηδεία» στο Καμπ Νου, χαμός στην κορυφή!


Η Βαλένθια κέρδισε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και πλέον οι Καταλανοί ισοβαθμούν με την Ατλέτικο στην 1η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Ρεάλ… καραδοκεί στο -1 από την κορυφή!


Η Μπαρτσελόνα είναι βαριά «άρρωστη» και συνεχίζει να εμφανίζει… υψηλό πυρετό. Μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν με 2-1 από τη Βαλένθια στο «Καμπ Νου» και πλέον η μάχη για τον τίτλο έχει πάρει… φωτιά. Οι «νυχτερίδες» υποχρέωσαν τους Καταλανούς σε 3η σερί ήττα στο πρωτάθλημα (πρώτη φορά μετά το 2003) και οι τρεις πρώτες της Πριμέρα είναι πλέον σε απόσταση ενός βαθμού.


Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μπήκε ορεξάτα στο ματς, όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του εξαιρετικού Ντιέγκο Άλβες. Ο γκολκίπερ της Βαλένθια βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με Μέσι (7’) και Νεϊμάρ (12’) ενώ στο 22’ ο Σουάρες αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.


Στο 25’ ο Άλβες νίκησε ξανά τον Μέσι και ένα λεπτό μετά η Βαλένθια κατάφερε να σκοράρει. Ο Σικέιρα έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Ράκιτιτς άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπράβο για το 1-0 των «νυχτερίδων».


Το γκολ «πάγωσε» τους γηπεδούχους και η Βαλένθια «άγγιξε» το 2-0 στο 32’, όμως ο Σικέιρα αστόχησε, παρότι βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή των Καταλανών. Εφτά λεπτά μετά η Μπαρτσελόνα «άγγιξε» την ισοφάριση, όμως ο Άλβες πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια του Μέσι.


Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να σκοράρει και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε το απόλυτο σοκ! Ο Παρέχο βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Σάντι Μίνα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ, «έγραψε» το 2-0 για τη Βαλένθια!


Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι είχαν σημαντική στιγμή για το 2-1, όμως ο Ράκιτιτς αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Τελικά στο 63’ ο Μέσι κατάφερε να σκοράρει μέσα στην περιοχή για το 2-1, φτάνοντας τα 500 γκολ στην καριέρα του.


Η Μπαρτσελόνα είχε τριάντα λεπτά μπροστά της για να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο ο Άλβες βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση. Στο 75’ ο γκολκίπερ της Βαλένθια πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση σε σουτ του Ράκιτιτς και στο 84’ το σουτ του Νεϊμάρ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά μετά, η Βαλένθια θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως ο Αλκάθερ αστόχησε απέναντι στον Μπράβο.


Όλη η Μπαρτσελόνα ήταν μπροστά και στο 89’ ο Πικέ έχασε τη φάση του αγώνα… Ο αμυντικός των Καταλανών βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Άλβες, αλλά παρότι είχε όλο το τέρμα μπροστά του, έστειλε τη μπάλα άουτ. Το 2-1 υπέρ της Βαλένθια έμεινε μέχρι το φινάλε και πλέον ο τίτλος μπορεί να πάει παντού! Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο ισοβαθμούν στην κορυφή με 76 βαθμούς, ενώ η Ρεάλ βρίσκεται στην 3η θέση με 75! Με μία λέξη; Χαμός…


Η βαθμολογία:


1. Μπαρτσελόνα 76
2. Ατλέτικο 76
3. Ρεάλ 75


Το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα:


20/4: Λα Κορούνια (εκτός)
23/4: Σπόρτινγκ Χιχόν (εντός)
30/4: Μπέτις (εκτός)
8/5: Εσπανιόλ (εντός)
15/5: Γρανάδα (εκτός)


Το πρόγραμμα της Ατλέτικο:


20/4: Μπιλμπάο (εκτός)
23/4: Μάλαγα (εντός)
30/4: Βαγιεκάνο (εντός)
8/5: Λεβάντε (εκτός)
15/5: Θέλτα (εντός)


Το πρόγραμμα της Ρεάλ:


20/4: Βιγιαρεάλ (εντός)
23/4: Βαγιεκάνο (εκτός)
30/4: Σοσιεδάδ (εκτός)
8/5: Βαλένθια (εντός)
15/5: Λα Κορούνια (εκτός)


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)

Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)

Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)


Μία ακόμα μεγάλη ερυθρόλευκη βραδιά βιώσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου και ο Βαγγέλης Μαρινάκης…. έταξε άλλα 15!


Ο Ολυμπιακός γιόρτασε ακόμα έναν τίτλο του, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Λίγη ώρα μετά το… πρόγευμα με την πεντάρα (5-0) κόντρα στην Καλλονή, το «Καραϊσκάκη» φόρεσε τα γιορτινά του και οι παίκτες γιόρτασαν με τον κόσμο το 6ο σερί πρωτάθλημα των Πειραιωτών.


Στις 21.10 ξεκίνησε και επίσημα το… πάρτι, με τα μάτριξ να παίζουν όλα τα φετινά γκολ του Ολυμπιακού στο δρόμο για την κατάκτηση της 43ης Κούπας. Ακολούθησε ο πρόλογος από τον παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο και στη συνέχεια τα μάτριξ έδειξαν βίντεο με την κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού αλλά και μοναδικά highlights από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.


Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)Στις 21.20 ο αγωνιστικός χώρος γέμισε από εκατοντάδες παιδιά των ακαδημιών, κρατώντας σημαίες του Ολυμπιακού και της Ελλάδας. Τα πιτσιρίκια σχημάτισαν έναν «δρόμο δόξας» όπως χαρακτηρίστηκε, για να περπατήσουν σε αυτόν η Κ-20 που κατέκτησε το πρωτάθλημα, τα κορίτσια του πόλο, το τμήμα του γυναικείου βόλεϊ, εκείνο του γυναικείου μπάσκετ αλλά και οι άνδρες στο πόλο. Όλα τα τμήματα μπήκαν με τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει ήδη φέτος.


Στη συνέχεια, στο γήπεδο μπήκαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Παιδιά όπως ο Γιαννιώτης στην κολύμβηση, η Βουγιούκα στην ξιφασκία και εκπρόσωποι από το πόλο, την κωπηλασία και την κολύμβηση, βρέθηκαν στο κέντρο του γηπέδου κρατώντας μία μεγάλη ερυθρόλευκη σημαία.


Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)Ακολούθησε η είσοδος της Κ-17 του Ολυμπιακού με τα παιδιά να κρατούν τις 42 Κούπες με τη συνοδεία του πρώτου αυθεντικού ύμνου του συλλόγου. Οι Κούπες τοποθετήθηκαν και κατόπιν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφιέρωσε το 43ο στον Γιώργο Σαλονίκη. Μάλιστα, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» υποσχέθηκε άλλα 15 πρωταθλήματα στον κόσμο του Ολυμπιακού.


Ο Μάρκο Σίλβα μαζί με τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τους παίκτες της ομάδας έγιναν αντικείμενα λατρείας από τον κόσμο κατά την είσοδο τους στο χορτάρι. Την πιο μεγάλη αποθέωση γνώρισαν οι Φορτούνης, Τσόρι, Καμπιάσο και οι Ρομπέρτο, Φουστέρ, με τον κόσμο να ζητά από τους δύο Ισπανούς να μείνουν για πάντα στο λιμάνι.


Από τα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, η κούπα πήγε στον Ρομπέρτο που την σήκωσε ψηλά στον ουρανό του Πειραιά. Ακολούθησε μεγάλο γλέντι με βεγγαλικά, σαμπάνιες και φυσικά ο γύρος του θριάμβου. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν το «We Are The Champions» ενώ στο τέλος, φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσουν τους παίκτες.


Δείτε φωτογραφίες:


Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)Έτσι γιόρτασε το 43ο (pics)

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς στο «Καραϊσκάκη»

Σούπερ Λιγκ: Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς στο «Καραϊσκάκη»

Σούπερ Λιγκ: Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς στο «Καραϊσκάκη»


Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-0 την Καλλονή στο «Καραϊσκάκη» , ξεκινώντας από νωρίς το… πάρτι για τη φιέστα του 43ου πρωταθλήματος. Φορτούνης, Φουστέρ, Κασάμι, Ομαρ και Ιντέγε τα γκολ.


Πριν τη φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε με 5-0 την Καλλονή και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 85 βαθμούς, 31 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη ΑΕΚ, έχοντας την καλύτερη επίθεση με 81 τέρματα και την καλύτερη άμυνα με μόλις 16 γκολ παθητικό!


Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους, έχοντας δοκάρι στο 6’ σε σουτ του Ομάρ. Το 1-0 ήρθε τελικά στο 21’, με τον Φορτούνη να ανοίγει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση. Το 2-0 ήρθε με τον ίδιο τρόπο, καθώς στο 35’ ο Φουστέρ εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.


Στο 61′ ο Κασάμι έκανε το 3-0, έπειτα από ασίστ του Ιντέγε, ο οποίος «έφτιαξε» και το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού στο 77’. Ο Νιγηριανός πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, τη γύρισε στον Ομάρ, ο οποίος με πλασέ «έγραψε» το 4-0. Στο 84΄ο Ιντέγε από δημιουργός έγινε εκτελεστής, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 με τρομερό πλασέ από δύσκολη γωνία.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Η Ρέιντζερς απέκλεισε την Σέλτικ και πήγε τελικό (video)

Η Ρέιντζερς απέκλεισε την Σέλτικ και πήγε τελικό (video)

Η Ρέιντζερς απέκλεισε την Σέλτικ και πήγε τελικό (video)


Η Ρέιντζερς νίκησε με 5-4 την Σέλτικ στην διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ, 2-2 παρ.) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας, λίγες ημέρες μετά την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία.


Η Ρέιντζερς ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «Old Firm» με αντίπαλο την Σέλτικ. Οι «προτεστάντες» νίκησαν με 5-4 τους «καθολικούς» στη διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας.


Το παιχνίδι έγινε στο «Χάμπντεν Παρκ» και η Ρέιντζερς πήρε το προβάδισμα στο 16ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Μίλερ. Η Σέλτικ απάντησε στο 50’ με κεφαλιά του Σβιατσένκο, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου η Ρέιντζερς πήρε εκ νέου το προβάδισμα με σουτάρα του ΜακΚάι (96’).


Ωστόσο, στο 106’ ο Ρόγκιτς σημάδεψε σωστά με πλασέ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τον ημιτελικό στα πέναλτι. Εκεί, η Ρέιντζερς πήρε τη νίκη με 5-4, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τον τελικό.


Αντίπαλος της θα είναι η Χιμπέρνιαν, η οποία το Σάββατο είχε αποκλείσει την Νταντί Γιουνάιτεντ, επίσης στα πέναλτι. Το εντυπωσιακό είναι πως Ρέιντζερς και Χιμπέρνιαν αγωνίζονται στη δεύτερη κατηγορία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και την Τετάρτη (20/4) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τη 28η αγωνιστική.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κοντονής: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στις Β ομάδες»

Κοντονής: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στις Β ομάδες»

Κοντονής: «Τέλος οι δανεικοί, ναι στις Β ομάδες»


Τέλος στους δανεισμούς μεταξύ των ομάδων της Σούπερ Λιγκ επιδιώκει να βάλει ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα στις ΠΑΕ να δημιουργούν Β ομάδες με Έλληνες παίκτες.


Ριζοσπαστικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν από τη νέα σεζόν Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή στη Real News. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε πως θα απαγορευτούν οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, αλλά θα τους δοθεί η δυνατότητα να δημιουργήσουν Β ομάδες με Έλληνες παίκτες.


Ο ίδιος αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ άφησε αιχμές για παράγοντες που κατηγορούν συνεχώς τους διαιτητές ή στη διοίκηση του ποδοσφαίρου.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Real News:


«Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League και θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες, που μπορούν να έχουν δεύτερη ομάδα, να παίζουν μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Ισπανία.

Η ρύθμιση με τις δεύτερες ομάδες θα λειτουργήσει και υπέρ της Εθνικής ομάδας, καθώς σε αυτές θα παίζουν αποκλειστικά Έλληνες παίκτες και μέσα από αυτές θα είναι δυνατόν να στελεχώνονται και οι πρώτες ομάδες, αντί να φέρνουν σωρηδόν αμφίβολους πολλές φορές παίκτες από το εξωτερικό


».

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τόνισε: «Εάν όλα όσα αποφασίστηκαν με τη FIFA γίνουν με γρήγορα βήματα, μπορεί πράγματι η νέα αθλητική χρονιά να είναι μια χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν λέμε ότι κερδίσαμε μια μάχη και θα πάμε σπίτι μας να ξεκουραστούμε.


Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, απλώς θα τον δίνουμε από καλύτερες θέσεις. Τα μέτωπα θα συνεχίσουν να είναι υπαρκτά. Ούτε το μέτωπο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής έκλεισε, ούτε το μέτωπο της βίας. Όλοι όμως έχουν καταλάβει ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις πλέον σε αυτούς που θα δημιουργούν επεισόδια».


Για τη φιλοσοφία των παραγόντων των ελληνικών ομάδων: «Πρέπει οι παράγοντες να καταλάβουν ότι ανεπάρκειες δικές τους και άλλες δικές τους επιδιώξεις δεν μπορεί να τις μεταθέτουν συνεχώς στους διαιτητές ή στη διοίκηση του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους».


Για τις «επιθέσεις» των ομάδων στους αθλητικούς δικαστές: «Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Προειδοποιώ…».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more