Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα αποκάλυψη: Ο Ρέντναπ βιντεοσκοπήθηκε να λέει ότι παίκτες του στοιχημάτισαν σε δικό τους ματς

Νέα αποκάλυψη: Ο Ρέντναπ βιντεοσκοπήθηκε να λέει ότι παίκτες του στοιχημάτισαν σε δικό τους ματς

Νέα αποκάλυψη: Ο Ρέντναπ βιντεοσκοπήθηκε να λέει ότι παίκτες του στοιχημάτισαν σε δικό τους ματς


Οι αποκαλύψει της «Telegraph» στο αγγλικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται, με τον Χάρι Ρέντναπ να βρίσκεται αυτή τη φορά στο προσκήνιο. Ο Άγγλος προπονητής πιάστηκε σε βίντεο να εκμυστηρεύεται ότι παίκτες του είχαν στοιχηματίσει μεγάλα ποσά σε δικό τους παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό σε ποια ομάδα βρίσκονταν εκείνο το διάστημα.


Λίγες μόνο ημέρες μετά το σκάνδαλο με τον Σαμ Αλαρντάις, που του κόστισε τη θέση του στην Εθνική Αγγλίας, η «Telegraph» επέστρεψε με νέες αποκαλύψεις. Η αγγλική εφημερίδα δημοσίευσε βίντεο με τον Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος αποκαλύπτει (χωρίς να γνώριζε ότι βιντεοσκοπείται) ότι παίκτες του είχαν στοιχηματίσει μεγάλα ποσά σε δικό τους παιχνίδι, κάτι που φυσικά απαγορεύεται από τους κανόνες της FA.


Για νομικούς λόγους, η εφημερίδα κρατά κρυφά τα ονόματα των παικτών, την ταυτότητα του παιχνιδιού, αλλά και την ομάδα στην οποία βρίσκονταν εκείνο το διάστημα ο Άγγλος τεχνικός (έχει περάσει από Τότεναμ, Πόρτσμουθ, Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ, Μπόρνμουθ και ΚΠΡ). Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι παίκτες είχαν στοιχηματίσει να κερδίσουν οι ίδιοι το ματς, ενώ ο Ρέντναπ δεν γνώριζε εξ’ αρχής για το στοίχημα των παικτών.


Η στιγμή της βιντεοσκόπησης έγινε τον Ιούλιο και όπως και στην περίπτωση του Αλαρντάις, οι δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν ως μεσάζοντες μίας υποτιθέμενης εταιρίας από την Άπω Ανατολή. Στο σημείο συνάντησης ήταν και ο ατζέντης, Νταξ Πράις, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε πως παίκτης της ομάδας του Ρέντναπ τον πήρε τηλέφωνο και του πρότεινε να βάλει υποθήκη το σπίτι του! Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας παίκτης είχε ποντάρει 20 χιλιάδες και πως ακόμα και παίκτες της αντίπαλης ομάδας είχαν στοιχηματίσει στο ματς.


Όπως αναφέρεται στην είδηση, οι στοιχηματικές εταιρίες έδιναν με υψηλή απόδοση τη νίκη της ομάδας του Ρέντναπ, ενδεχομένως διότι το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για την ομάδα του. Παρόλα αυτά ο Άγγλος τεχνικός χρησιμοποίησε βασική ομάδα, που τελικά επικράτησε εύκολα στο παιχνίδι (δεν αποκαλύπτεται το σκορ).


Η Telegraph επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ρέντναπ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι γνώριζε το συμβάν, αλλά πρόσθεσε: «Ποιος νοιάζεται για αυτό;». Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας τον ενημέρωσαν πως είναι ενάντια των κανονισμών, με τον Άγγλο τεχνικό να προσθέτει: «Ναι ε; Οκ. Νομίζω όχι για εκείνο το διάστημα. Δεν έπαιξαν για την άλλη ομάδα, στοιχημάτισαν τη δική τους ομάδα».


Παράλληλα, ο Ρέντναπ ρωτήθηκε από τους ρεπόρτερ για το αν ενδιαφέρεται να εμπλακεί με την υποτιθέμενη εταιρία της Άνω Ανατολής σχετικά με το πώς να βγάλει χρήματα από ποσοστά σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών (απαγορεύεται στους κανονισμούς της FA). Ο Άγγλος τεχνικός εμφανίστηκε πρόθυμος να τους βοηθήσει και να συνεργαστεί μαζί τους, αν και στη τηλεφωνική ομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους της «Telegraph», διέψευσε ότι σκόπευε να εμπλακεί.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Μπέντο: «Θετική η πίεση, δείξαμε σωστή αντίδραση με ΑΠΟΕΛ»

Μπέντο: «Θετική η πίεση, δείξαμε σωστή αντίδραση με ΑΠΟΕΛ»

Μπέντο: «Θετική η πίεση, δείξαμε σωστή αντίδραση με ΑΠΟΕΛ»


Ο Πάουλο Μπέντο υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός έδειξε καλή αντίδραση στο ματς με το ΑΠΟΕΛ, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται μετά από τις δύο σερί ήττες, ενώ τόνισε πως η νίκη είναι μονόδρομος κόντρα στην ΑΕΚ.


Συνέντευξη στη Nova για το χθεσινό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ αλλά και για το ντέρμπι της Κυριακής (2/10) με την ΑΕΚ έδωσε ο Πάουλο Μπέντο.


Παρά την ήττα από τους Κύπριους, ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε ότι η ομάδα που έδειξε καλή αντίδραση, εν αντιθέσει με το παιχνίδι της Λάρισας. Ο ίδιος σχολίασε για την πίεση που δέχεται αυτός και η ομάδα του, αναφέρθηκε στην κούραση των παικτών, ωστόσο εμφανίστηκε πεπεισμένος πως οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι πανέτοιμοι για τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Πόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστεί η ομάδα ύστερα από δύο ήττες;

“Είναι πολύ πιο εύκολο να προετοιμάσεις την ομάδα σου ύστερα από νίκη. Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η δουλειά που κάνεις ξεκινά με διαφορετική διάθεση. Θέλω να πιστεύω ότι παρά την ήττα από την οποία προερχόμαστε, αν και κάναμε πάρα πολύ καλή εμφάνιση, δείξαμε σπουδαία πράγματα αλλά μας έλειπε η αποτελεσματικότητα, αυτό δεν θα μας επηρεάσει. Το αφήνουμε πίσω μας”.


Η υποχρέωση του Ολυμπιακού να πορευτεί στο μονόδρομο της νίκης, δημιουργεί πίεση σε εσάς και τους ποδοσφαιριστές σας;


“Πιστεύω πως η πίεση αυτή είναι θετική. Από τη μία πλευρά μία ομάδα θέλει την πίεση για να κερδίσει. Είναι κάτι καλό. Ιδιαίτερα ένας μεγάλος σύλλογος όπως είναι ο Ολυμπιακός, είναι συνηθισμένος να ζει σε συνθήκες πίεσης. Γιατί υπάρχει πάντα η απαίτηση για νίκες σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Πραγματικά αυτή τη στιγμή έχουμε την απαίτηση για μία νίκη την Κυριακή. Αυτό μας δημιουργεί μία πίεση η οποία είναι θετική. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα καλά αποτελέσματα, μετά από τις δύο συνεχόμενες ήττες μας. Όμως, το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τη σωστή αντίδραση την οποία δείξαμε χθες.


Παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, δείξαμε πως είχαμε μία σωστή αντίδραση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της Κυριακής. Επιστρέψαμε σε μία καλή εμφάνιση. Δείξαμε ότι μπορέσαμε να κατανοήσουμε την ιδέα του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί. Θέλουμε να είμαστε μία ομάδα που θα παίζουμε με έναν χαρακτήρα. Και θέλουμε να διατηρούμε αυτό το χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. Είναι προφανές πως το παιχνίδι της Κυριακής απαιτεί ποιότητα. Απαιτεί συγκέντρωση και ένα υψηλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις κάτι και είσαι μακριά αν δεν το πιστεύεις. Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε”.


Τι εικόνα έχετε σχηματίσει για την ΑΕΚ. Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και αδυναμίες που έχετε εντοπίσει;


“Καταρχήν θα πρέπει να σημειώσουμε σαν μειονέκτημα το γεγονός πως εμείς σε σχέση με τον αντίπαλό μας έχουμε λιγότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι αυτό. Επομένως και η κούρασή μας θα είναι διαφορετική σε σχέση με των παικτών της ΑΕΚ οι οποίοι είχαν μία εβδομάδα μπροστά τους για να ξεκουραστούν και να προετοιμάσουν το ντέρμπι. Αντιθέτως εμείς είχαμε τρεις ημέρες. Από ‘κει και πέρα θα είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα η οποία προέρχεται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Έφερε εντός έδρας ισοπαλία στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα με ποιότητα.


Γνωρίζουμε πως θα μας δημιουργήσει δυσκολίες στον αγώνα. Έχει παίκτες πολύ ικανούς στο κομμάτι της τακτικής. Διαθέτει ένα κεντρικό δίδυμο αμυντικών με μεγάλη εμπειρία. Γνωρίζουμε πως θα είναι ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο. Πιστεύουμε πως μπορούμε να δείξουμε την ποιότητα που χρειάζεται για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Είμαστε σίγουροι πως θα είμαστε έτοιμοι”.


Το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το παιχνίδι της Πέμπτης μέχρι το ντέρμπι, σας οδηγεί στη σκέψη να προχωρήσετε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα;


“Πολλές αλλαγές δεν θα δούμε, αλλά είναι προφανές ότι θα χρειαστούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Θα πρέπει να αποφασίσουμε για τη στρατηγική μας και ποιοι παίκτες θα αποτελέσουν κομμάτια αυτής της στρατηγικής. Είναι αποφάσεις που θα παρθούν πολύ γρήγορα”.


Ο Φορτούνης, που αποχώρησε με τραυματισμό, θα είναι διαθέσιμος;


“Σήμερα ήταν μέρα αποθεραπείας και αποφάσεων. Θα δούμε ποια είναι η κατάσταση όλων των παικτών, όπως και του Φορτούνη, ο οποίος από το πρώτο μέρος αισθανόταν ενοχλήσεις. Θα δούμε σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας”.


Στη Θεσσαλονίκη, όπως και χθες, ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ νωρίς. Σας προβληματίζει αυτό; Έχει να κάνει με το θέμα της συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά κάθε αγώνα;


“Δεν γνωρίζω αν ισχύει κάτι τέτοιο. Στη Λάρισα για παράδειγμα δεχτήκαμε γκολ στο τέλος. Σε κάθε ματς συμβαίνουν λάθη, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Χθες είχαμε ελάχιστα λάθη σε σχέση με την άμυνα και όμως τιμωρηθήμαμε. Είχαμε καλή επίδοση στην επίθεση και δεν καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Συμβαίνει στα παιχνίδια να χάνεις τη συγκέντρωσή σου και να δέχεσαι γκολ, είτε στο πρώτο λεπτό είτε στο τελευταίο”.


Θα θέλατε να στείλατε ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού;


“Καταρχήν, θέλουμε να πούμε πως τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Θέλουμε να βρεθούν στο γήπεδο μαζί μας. Γιατί αυτή είναι η επιθυμία όλων μας. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, όλος ο κόσμος έχει ανάγκη την υποστήριξη των φιλάθλων. Επίσης, θέλω να τους πω πως η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και έτοιμη να κάνει τα πάντα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Όπως δείξαμε και χθες, η ομάδα έχει τη θέληση και την ικανότητα να είναι περισσότερο αποτελεσματική. Επομένως όλα θα είναι καλύτερα εάν έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας”.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κετσπάγια: «Πανέτοιμοι για τη νίκη στο «Καραϊσκάκη»

Κετσπάγια: «Πανέτοιμοι για τη νίκη στο «Καραϊσκάκη»

Κετσπάγια: «Πανέτοιμοι για τη νίκη στο «Καραϊσκάκη»


Πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Μπορεί το απουσιολόγιο της ΑΕΚ να έχει ηχηρά ονόματα, ωστόσο ο Τιμούρ Κετσπάγια ξεκαθάρισε πως η «Ένωση» θα πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να διεκδικήσει τη νίκη.


Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στη Nova για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του, ενώ τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω ώστε η «Ένωση» να φύγει νικήτρια από το Καραϊσκάκη.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:


Για την ετοιμότητα της ΑΕΚ: «Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει μεγάλη σημασία τι έχει συμβεί πριν ή τι θα γίνει μετά. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, είναι το παιχνίδι που περιμένει όλη η Ελλάδα κι εμείς το αντιλαμβανόμαστε. Είναι καλό για μας ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι προπονητές δεν χρειάζεται να πουν πολλά πράγματα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό και πόσο δύσκολο παιχνίδι είναι.

Παίζουμε εκτός έδρας κι ελπίζω ότι θα πάμε πολύ καλά. Ναι μεν έχουμε κάποιες απουσίες αλλά στις προπονήσεις πάμε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη”.


Για τις απουσίες λόγω τραυματισμών: “Το ματς αυτό δεν έχει σχέση με όσα παίξαμε στο παρελθόν. Πιστεύω ότι θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι. Δυστυχώς υπάρχουν και οι τραυματισμοί, αλλά εμείς πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις έτσι ώστε να μη φανούν. Είναι δύσκολο να αναπληρώσεις βασικούς παίκτες, που είναι οι ηγέτες της ομάδας, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε χάσει μόνο εμείς βαθμούς. Όλοι έχασαν βαθμούς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό ο κόσμος έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέτος. Περιμένει ότι δεν θα υπάρχει μια ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο, αλλά μέχρι το τέλος θα διεκδικήσουν οι ομάδες την πρωτιά».


Για τον Ολυμπιακό και για το γεγονός ότι είχε αγώνα μεσοβδόμαδα: «Πολλές φορές δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει μια ομάδα όταν παίζει Κυριακή – Πέμπτη – Κυριακή. Εμείς είχαμε περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούμε. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε απλώς βαθμούς την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά έχασε το παιχνίδι κι εδώ στην Ελλάδα πρέπει να είσαι απόλυτος. Δεν δικαιούσαι να κάνεις ούτε το παραμικρό λάθος. Υπάρχουν όμως κι αυτές οι απώλειες. Σε ένα τέτοιο ματς όμως ξεχνιούνται όλα όσα προηγήθηκαν. Υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση σ’ αυτό το παιχνίδι και οι ποδοσφαιριστές είναι διατεθειμένοι να δώσουν το κάτι παραπάνω απ’ ότι συνήθως».


Για το γεγονός ότι ο ίδιος, ως ποδοσφαιριστής είναι αήττητος κόντρα στον Ολυμπιακό: «Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν είχα χάσει κάποιο ματς από τον Ολυμπιακό, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Όπως είπα όμως και πριν, έχουμε παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε τέτοια ματς και ξέρουν ότι σ’ αυτά τα ματς για να νικήσεις χρειάζεται θέληση, πάθος, μεγάλη προσπάθεια. Δε νιώθεις κούραση ό, τι κι αν κάνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό περιμένουμε. Θέλουμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε. Είναι παιχνίδι που πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή ως το τέλος. Πρέπει όλοι οι παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω απ’ αυτό που μπορούν για να πάρουμε τη νίκη.


Το καλό είναι ότι η ομάδα έχει αρκετούς παίκτες από την περσινή σεζόν, οι οποίοι ξέρουν και νιώθουν τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι. Κι εγώ έπαιξα ως ποδοσφαιριστής σε τέτοια ντέρμπι κι έχω να πω κάποια πράγματα, αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές μας έχουν νιώσει αυτή την ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι σ’ αυτό τον τομέα δεν θα χρειαστεί να εξηγήσουμε πόσο σημαντικό είναι το ματς αυτό για όλους. Δεν είναι ότι κρίνεται το πρωτάθλημα σ’ αυτό το παιχνίδι, αλλά είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι οι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να αγωνιστούν.


Δυστυχώς πρέπει να διαλέξουμε μόνο 11 παίκτες για να παίξουν κι άλλους εφτά για τον πάγκο. Ελπίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά που θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν να δείξουν αυτά που ξέρουν. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω πολύ στις ικανότητες της ομάδας μου, των παικτών μου και έχουμε τη δυνατότητα να πάμε εκεί και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more