Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ελπίδων

Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ελπίδων

Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική Ελπίδων


Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 4-0 από το Ισραήλ στο Μπερ Σεβά και έχασε κάθε ελπίδα για πρόκριση στο Euro U21.


Τις όποιες πιθανότητες για την κατάληψη της 2ης θέσης στο γκρουπ έχασε η Εθνική Ελπίδων, η οποία ηττήθηκε με 4-0 στο Ισραήλ στο πλαίσιο του 4ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2017 U21.


Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των γηπεδούχων, που είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν εμφατική νίκη χάρη στα γκολ των Άλμτμαν (27’, 60’ πεν.), Γκόζλαν (40’), και Πέρετζ (55’).


Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση του γκρουπ με 10 βαθμούς και το παιχνίδι της Δευτέρας (10/10) κόντρα στην Ουγγαρία αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Αντίθετα, το Ισραήλ εξασφάλισε σίγουρα τη 2η θέση που οδηγεί ενδεχομένως σε πλει-οφ, ενώ η πρωτοπόρος Πορτογαλία έχει ήδη σφραγίσει την απευθείας πρόκριση στον επόμενο γύρο.


Ισραήλ: Ελκασλάσι, Σαρντάλ, Κέλτζενς, Χαμπάσι, Μπίτον, Λαβί (67′ Ε’. Πέρετζ), Αλτμάν, Ντάβιντοφ (73′ Μπαρσάζκι), Ντ. Πέρετζ, Οχανά (82′ Νταβίντ), Γκοζλάν.


Ελλάδα: Χουτεσιώτης, Βούρος, Πούγγουρας, Ρισβάνης, Τσιμίκας, Μασούρας, Χαρίσης, Σιώπης, Τ. Δώνης (46′ Ορφανίδης), Μυστακίδης (60′ Καραχάλιος), Κουλούρης (84′ Μελικιώτης)


Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:


1. Πορτογαλία 23
2. Ισραήλ 18
3. Ουγγαρία 12
4. Αλβανία 12
5. Ελλάδα 10
6. Λιχτενστάιν 0

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Προκριματικά Μουντιάλ: Εξάρα η Κροατία, επική ανατροπή η Ισλανδία

Προκριματικά Μουντιάλ: Εξάρα η Κροατία, επική ανατροπή η Ισλανδία

Προκριματικά Μουντιάλ: Εξάρα η Κροατία, επική ανατροπή η Ισλανδία


Με τον Μάντζουκιτς να πετυχαίνει χατ-τρικ στα πρώτα 35 λεπτά, η Κροατία διέλυσε με 6-0 το Κόσοβο και ανέβηκε στην κορυφή του 9ου ομίλου. Μαζί της βρίσκεται η Ισλανδία, η οποία κέρδισε με επική ανατροπή (3-2) τους Φινλανδούς χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Έσωσε το βαθμό η Τουρκία με Ουκρανία, 2-2 (από 0-2) στο Ικόνιο.


Την πρώτη της νίκη στον 9ο όμιλο πήρε η Κροατία, η οποία έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στο Κόσοβο. Η «Χρβάτσκα» πήρε εμφατική εκτός έδρας νίκη με 6-0, φτάνοντας τους 4 βαθμούς στο γκρουπ.


Οι Κροάτες «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος την υπόθεση νίκη, με τον Μάντζουκιτς να πετυχαίνει χατ-τρικ (6’, 24’, 35’). Η Κροατία συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος, πετυχαίνοντας ακόμα τρία τέρματα με τους Μίτροβιτς (68’), Πέρισιτς (83’) και Κάλινιτς (90+2’).


Επική ανατροπή η Ισλανδία, γλίτωσε το βαθμό η Τουρκία


Τρομερά πράγματα στο Ρέυκιαβικ, με τους Φινλανδούς να παίρνουν δύο φορές προβάδισμα κόντρα στους Ισλανδούς και τελικά να χάνουν με 3-2, χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Πούκι έβαλε μπροστά στο σκορ τους Φινλανδούς (21’), ωστόσο η Ισλανδία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37’ με τον Άρνασον. Δύο λεπτά μετά, ο μέσος του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Φινλανδία, γκολ που όλα έδειχναν ότι θα ήταν το νικητήριο για τους φιλοξενούμενους.


Ωστόσο, στο 90+1’ ο πρώην «ερυθρόλευκος», Άλφρεντ Φινμπόγκασον ισοφάρισε σε 2-2 και στο 90+6’ οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη, κάνοντας ανατροπή με γκολ του Ράγκναρ Σίγκουρντσον!


περισότερα σε λίγο


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σκίμπε: «Δυο χρόνια φάγαμε 'ξύλο', δεν θέλουμε άλλο»

Σκίμπε: «Δυο χρόνια φάγαμε 'ξύλο', δεν θέλουμε άλλο»

Σκίμπε: «Δυο χρόνια φάγαμε ‘ξύλο’, δεν θέλουμε άλλο»


Ο Μίκαελ Σκίμπε αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα «χτυπήματα» που δέχτηκε η Εθνική τα δύο τελευταία χρόνια και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν αποκάλυψε τον αντικαταστάτη του Σάμαρη.


Ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Κύπρο (7/10, 21:45) είπε πως η Εθνική έφαγε «ξύλο» δυο χρόνια και δεν θέλει άλλο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετικά αποτελέσματα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.


Αναλυτικά όσα είπε ο Σκίμπε:


Για το αν θα υπάρχει ικανοποίηση για τέσσερις πόντους στα ματς με Κύπρο και Εσθονία: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρώτο ματς με την Κύπρο, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και με την θέληση αυτή που έχουμε και την ευχή να νικήσουμε και στην Εσθονία. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι ακολουθούν τα ματς με την Βοσνία και το Βέλγιο, όπου θα παίξουμε με δυο πολύ καλές ομάδες. Κάθε βαθμός βοηθάει».


Για το τι αλλάζει στην Εθνική: «Ξεκινήσαμε σίγουρα μερικά πράγματα, αλλά και μέσα στην ομάδα άλλαξε κάτι. Δυο χρόνια “έφαγε ξύλο” η ομάδα και πλέον όλοι δεν το θέλουν άλλο. Θέλουν αλλαγή».


Για τα αμυντικά θέματα: «Κάναμε απλά λάθη ή ο αντίπαλός μας έπαιζε ωραία και καλά. Ως ομάδα έχουμε καλή άμυνα στα τελευταία ματς και είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση για μας ότι μετά το 1-0 στην Ολλανδία συνεχίσαμε το παιχνίδι μας και ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Συνολικά στα τελευταία τέσσερα ματς, δεχτήκαμε λιγότερες φάσεις και επιθέσεις. Και μην ξεχνάμε ότι με την Ισλανδία έλειπαν πολλοί παίκτες, αλλά είναι σωστό να πούμε πως είχαν ευκαιρίες. Αλλά σήμερα η ομάδα στέκεται καλύτερα απ’ ό,τι στις αρχές».


Για τις προσωπικότητες που υπήρχαν και αν υπάρχουν τέτοιες σήμερα: «Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι καλοί παίκτες να κάνουν μια καλή ομάδα Το θέμα είναι να έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ρόστερ. Έχουμε και έμπειρους παίκτες και νεαρούς που έχουν δίψα. Σε όλες τις θέσεις έχουμε καλούς παίκτες».


Για το αν έχει την φιλοσοφία του 1-0 ή κάτι άλλο: «Έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε παραπάνω από ένα γκολ. Αλλά πρέπει να δούμε και το πώς δεν θα δεχτούμε γκολ και θα κρατήσουμε το μηδέν. Αλλά είναι σημαντικό ότι στην άμυνα στεκόμασταν πολύ δυνατά και αυτό το 1-0 φέρνει τους ίδιους πόντους με το 4-0 και το 4-1. Αλλά χαιρόμαστε με κάθε γκολ, διότι όλοι οι βαθμοί μετρούν».


Για το πόσο απέχει η εικόνα της Εθνικής με αυτή που θέλει: «Πιστεύω ότι αύριο κιόλας πρέπει να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Η αδελφική μάχη πρέπει να είναι δυνατή. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Αλλά στα τελευταία ματς δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να έχουμε το επίπεδο που θέλουμε».


Για τους υποψήφιους να αντικαταστήσουν τον Σάμαρη: «Να πούμε πόσο θα μας λείψει ο Ανδρέας, διότι έχει δείξει την κλάση του. Αλλά σε μια καλή ομάδα πρέπει να βρούμε έναν άλλον παίκτη και αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε. Είναι δικαίωμα των παικτών να το μάθουν πρώτοι».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more