Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Σούπερ Καπ Ισπανίας: «Αγκαλιά» με το τρόπαιο η Μπαρτσελόνα

Σούπερ Καπ Ισπανίας: «Αγκαλιά» με το τρόπαιο η Μπαρτσελόνα

Σούπερ Καπ Ισπανίας: «Αγκαλιά» με το τρόπαιο η Μπαρτσελόνα


«Αγκαλιά» με το Σούπερ Καπ Ισπανίας είναι η Μπαρτσελόνα. Με γκολ των Σουάρες (54’) και Μουνίρ (81’) οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν με 2-0 τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία και πλέον καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους προβάδισμα στη ρεβάνς του «Καμπ Νου», προκειμένου να προσθέσουν ακόμα έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη τους.


Έτοιμη να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς είναι η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί «άλωσαν» το «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλη (2-0) στον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας και πλέον βρίσκονται «αγκαλιά» με το τρόπαιο.


Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχασαν με τραυματισμούς τους Ματιέ και Ινιέστα στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν πτοήθηκαν και στην επανάληψη πήραν τη νίκη με δύο γκολ. Στο 54’ ο Τουράν έστρωσε με το στήθος στον Σουάρες και ο Ουρουγουανός «εκτέλεσε» τον Ρίκο, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν.


Το 2-0 ήρθε στο 81’ από τον Μουνίρ. Ο νεαρός Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέσι και με ωραίο τελείωμα «σφράγισε» την νίκη της Μπαρτσελόνα, η οποία καλείται απλώς να υπερασπιστεί το προβάδισμα της στη ρεβάνς του «Καμπ Νου».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Πρώτη κούπα για την Μπάγερν του Αντσελότι

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Πρώτη κούπα για την Μπάγερν του Αντσελότι

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Πρώτη κούπα για την Μπάγερν του Αντσελότι


Με γκολ των Βιδάλ (58’)-Μίλερ (79’) και τον Νόιερ να αποτελεί «κέρβερο» κάτω από τα δοκάρια, η Μπάγερν του Κάρλο Αντσελότι κέρδισε με 2-0 την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γερμανίας για 5η φορά στην ιστορία της.


Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στη Γερμανία ανήκει στην Μπάγερν. Στο επίσημο ντεμπούτο του Κάρλο Αντσελότι οι Βαυαροί ήταν ουσιαστικοί και επικράτησαν με 2-0 της Ντόρτμουντ, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Γερμανίας.


Οι Βεστφαλοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, έχοντας μεγάλες ευκαιρίες για πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Στο 8’ και στο 11’ ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 32’ ο Νόιερ απόκρουσε σωτήρια το σουτ του Ντεμπελέ. Στο επόμενο λεπτό, ο νεαρός Γάλλος επιχείρησε νέο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 34’ ο Γερμανός πορτιέρο νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ράμος, κρατώντας το μηδέν.


Η πρώτη ευκαιρία για την Μπάγερν ήρθε στο 37’ μ’ ένα άστοχο σουτ του Βιδάλ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χιλιανός έχασε αυτό που δεν… χάνεται. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο διεθνής μέσος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούρκι από τα δύο μέτρα, ενώ στη συνέχει της φάσης, και με τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ εξουδετερωμένο, σούταρε πάνω από τα δοκάρια.


Οι Βεστφαλοί γλίτωσαν το γκολ, όμως οι ίδιοι αδυνατούσαν να παραβιάσουν την εστία του απροσπέλαστου Νόιερ. Στο 50′ ο Μπάσλακ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γερμανό πορτιέρο, ο οποίος στο 57’ πραγματοποίησε νέα επέμβαση σε σουτ του Ντεμπελέ.


Η ομάδα του Τούχελ δεν μπόρεσε να σκοράρει και το πλήρωσε στο επόμενο λεπτό. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Βιδάλ με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Μπούρκι, «γράφοντας» το 1-0. Η Ντόρτμουντ δεν βρήκε απάντηση και η Μπάγερν «κλείδωσε» τη νίκη» στο 79’. Ο Αλκάνταρα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Χούμελς πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Μίλερ με πλασέ έκανε το 2-0, «σφραγίζοντας» την επικράτηση της ομάδας του.


Αυτό ήταν το 5ο Σούπερ Καπ Γερμανίας για την Μπάγερν, η οποία έπιασε την Ντόρτμουντ στην πρώτη θέση των κατακτήσεων.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: Ματσάρα στο «Έμιρειτς» με νικήτρια τη Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: Ματσάρα στο «Έμιρειτς» με νικήτρια τη Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: Ματσάρα στο «Έμιρειτς» με νικήτρια τη Λίβερπουλ


Σ’ ένα τρομερό παιχνίδι στο «Έμιρειτς», η Λίβερπουλ κέρδισε με 4-3 την Άρσεναλ και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα σεζόν. Δύο γκολ ο Κουτίνιο (45+1’, 56’) που τραυματίστηκε, Λαλάνα (49’) και Μανέ (63’) τα άλλα γκολ των «κόκκινων». Προηγήθηκαν με Γουόλκοτ (31’) οι «κανονιέρηδες», ωστόσο στη συνέχεια δέχτηκαν τέσσερα γκολ και μείωσαν απλώς με Τσάμπερλειν (64’) και Τσέιμπερς (75’).


«Έβρεξε» γκολ στο «Έμιρειτς». Σ’ ένα παιχνίδι διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου, η Λίβερπουλ κέρδισε με 4-3 την Άρσεναλ και ξεκίνησε με σπουδαίο «διπλό» τις υποχρεώσεις της στη νέα Πρέμιερ Λιγκ.


Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 28’ είχε «χρυσή» ευκαιρία για να προηγηθεί, κερδίζοντας πέναλτι σε ανατροπή του Γουόλκοτ από τον Μορένο. Ο Άγγλος επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Μινιολέ από τα έντεκα βήματα αλλά δευτερόλεπτα μετά πήρε το… αίμα του πίσω, «γράφοντας» το 1-0, μετά από εξαιρετική πάσα του Αϊόμπι.


Μετά το γκολ, η Λίβερπουλ ανέβασε την απόδοση της και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1’) κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα με μαεστρική εκτέλεση φάουλ του Κουτίνιο. Στο ξεκίνημα τα επανάληψης, η Άρσεναλ έμεινε στα… αποδυτήρια και η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την ανατροπή με τρία γκολ σε διάστημα 14 λεπτών.


Το πρώτο γκολ ήρθε στο 49’, με τον Βαϊνάλντουμ να γυρνάει ωραία την μπάλα για τον Λαλάνα και αυτός από δύσκολη θέση νίκησε τον Τσεχ για το 2-1! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε την πλήρη υπεροχή και στο 56’ διεύρυνε το προβάδισμα της με εξαιρετικό πλασέ του Κουτίνιο. Δύο λεπτά μετά, ο Τσεχ έδιωξε σωτήρια το σουτ του Βραζιλιάνου, όμως στο 63’ δεν κατάφερε να απομακρύνει και αυτό του Μανέ, με τον Σενεγαλέζο να σκοράρει στο επίσημο ντεμπούτο του για το 4-1!


Στο επόμενο λεπτό ο Τσάμπερλειν μείωσε σε 4-2 με τυχερό γκολ (η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ξεγέλασε τον Μινιολέ) και στο 70’ ο Τσαν αντικατέστησε τον Κουτίνιο, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.


Η Άρσεναλ έψαχνε το γκολ για να επιστρέψει στο ματς και το βρήκε στο 75’ με κεφαλιά του Τσέιμπερς. Ο Άγγλος αμυντικός πήδηξε ψηλότερα από όλους, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα, ωστόσο το 4-3 υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση και η Λίβερπουλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από το Λονδίνο, ξεκινώντας με το… δεξί τη νέα σεζόν.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λίγκ: Πρεμιέρα με τριάρα για Γιουνάιτεντ

Πρέμιερ Λίγκ: Πρεμιέρα με τριάρα για Γιουνάιτεντ

Πρέμιερ Λίγκ: Πρεμιέρα με τριάρα για Γιουνάιτεντ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο κέρδισε με 3-1 την Μπόρνμουθ στο «Βιτάλιτι Στέντιουμ», με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να σκοράρει (64’) στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ. Μάτα (40’) και Ρούνεϊ (59’) τα άλλα γκολ, μείωσε στο 69’ ο Σμιθ.


Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο νέο πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν με 3-1 από την έδρα της Μπόρνμουθ και ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε το «2 στα 2» στον πάγκο της νέας του ομάδας μετά και τη νίκη στο Κομιούνιτι Σίλντ με αντίπαλο την Λέστερ.


Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε στη διάθεση του τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος κουβαλούσε τιμωρία από την περασμένη σεζόν με την Γιουβέντους. Αντίθετα, βασικοί ξεκίνησαν οι νεοαποκτηθέντες Ιμπραΐμοβιτς και Μπεγί, ενώ ο Μχιταριάν μπήκε στο τελευταίο τέταρτο ως αλλαγή του Μάτα.


Ο Ισπανός θεωρείται από τα αγγλικά Μέσα ως υποψήφιος για αποχώρηση, ωστόσο βρίσκονταν κανονικά στο βασικό σχήμα και μάλιστα άνοιξε το σκορ στο 40ο λεπτό. Μετά από τραγικό λάθος της άμυνας της Μπόρνμουθ, η μπάλα στρώθηκε στον Μάτα και αυτός με πλασέ σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0.


Μέχρι εκείνο το σημείο, η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να απειλήσει την εστία της Μπόρνμουθ, η οποία είχε καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τα ατού των «κόκκινων διαβόλων». Μετά το 1-0 τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους και το δεύτερο γκολ ήρθε στο 59’ με κοντινό πλασέ του Ρούνεϊ.


Πέντε λεπτά μετά, στον πίνακα των σκόρερ μπήκε και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός φορ επιχείρησε διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να πηγαίνει στην απέναντι γωνία και να καταλήγει στα δίχτυα. Η Μπόρνμουθ κατάφερε να μειώσει στο 69’ με τον Σμιθ, όμως στα υπόλοιπα λεπτά δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ και να επιστρέψει στο ματς. Το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Γιουνάιτεντ ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more