Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Προκριματικά Μουντιάλ: Ξέσπασαν Αργεντινή και Μέσι, πήρε το ντέρμπι η Χιλή (videos)

Προκριματικά Μουντιάλ: Ξέσπασαν Αργεντινή και Μέσι, πήρε το ντέρμπι η Χιλή (videos)

Προκριματικά Μουντιάλ: Ξέσπασαν Αργεντινή και Μέσι, πήρε το ντέρμπι η Χιλή (videos)


Με τον Μέσι να πετυχαίνει γκολ και να φτιάχνει άλλα δύο, η Αργεντινή κέρδισε με 3-0 την Κολομβία και επέστρεψε στις νίκες μετά από 4 αγωνιστικές. Ανέβηκε στην 4η θέση η Χιλή, 3-1 την Ουρουγουάη με σούπερ Σάντσες.


Λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα από την Βραζιλία (3-0) η Αργεντινή ξέσπασε στην Κολομβία, την οποία και κέρδισε με 3-0 στο Σαν Χουάν. Με τη νίκη, η «αλμπισελέστε» ανέβηκε στην 5η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ πρόκρισης για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ οι «καφετέρος» υποχώρησαν 6οι, κάτω από τη ζώνη των εισιτηρίων.


Πρωταγωνιστής για την Αργεντινή ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με μαγική εκτέλεση φάουλ (10’) ενώ στο 23’ έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Πράτο, ο οποίος «έγραψε» το 2-0 με κεφαλιά. Το τελικό 3-0 πέτυχε ο Ντι Μαρία στο 84’, σκοράροντας από κοντά μετά από νέα ασίστ του Μέσι.


Προκριματικά Μουντιάλ: Ξέσπασαν Αργεντινή και Μέσι, πήρε το ντέρμπι η Χιλή (videos)Στο άλλο παιχνίδι, η Χιλή κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Ουρουγουάη στο Σαντιάγο και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση, ανεβαίνοντας στην 4η θέση με 20 βαθμούς.


Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την Ουρουγουάη να παίρνει το προβάδισμα στο 15’ χάρη σε πλασέ του Καβάνι από το ύψος του πέναλτι. Η απάντηση της Χιλής ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους χάρη σε εύστοχη κεφαλιά του Βάργκας.


Ο Αλέξις Σάντσες ήταν αμφίβολος για το παιχνίδι, ωστόσο όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της Χιλής. Στο 60’ «έγραψε» το 2-1 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή (μεγάλη ευθύνη ο Μουσλέρα) ενώ στο 76’ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Με αυτά τα δύο γκολ ο άσος της Άρσεναλ ξεπέρασε τον Ιβάν Ζαμοράνο στην 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Χιλής και θέλει ακόμα δύο γκολ για να ξεπεράσει τον Μαρσέλο Σάλας στην κορυφή της σχετικής λίστας.


Η Ουρουγουάη είχε ευκαιρία να μειώσει στο 89’ ωστόσο ο Μπράβο απόκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Σουάρες, κρατώντας το 3-1 μέχρι το φινάλε. Στα αξιοσημείωτα πως ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα είδε κίτρινη κάρτα και θα λείψει -όπως και ο Μουσλέρα- από το παιχνίδι με την Βραζιλία στις 21 Μαρτίου.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Στο μηδέν Ιταλία και Γερμανία

Στο μηδέν Ιταλία και Γερμανία

Στο μηδέν Ιταλία και Γερμανία


Ιταλία και Γερμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 σε φιλικό παιχνίδι στο «Μεάτσα». Δοκάρι οι «ατζούρι», ακυρωθέν γκολ στα «πάντσερ».


Δεν είχε νικητή το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Ιταλία και Γερμανία στο Μιλάνο. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, στην πρώτη τους αναμέτρηση μετά τον προημιτελικό στο Euro 2016.


Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν την κατοχή στο πρώτο μέρος, όμως η μεγαλύτερη φάση άνηκε στην Ιταλία, με τον Ιμόμπιλε (25’) να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Λένο. Δύο λεπτά μετά ο Μπουφόν πρόλαβε σωτήρια τον Γκουντογκάν και το σκορ παρέμεινε αμετάβλητο, σ’ ένα φτωχό πρώτο μέρος.


Η Ιταλία ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη, όμως στο 62’ η Γερμανία κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Φόλαντ. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση, με τον Γερμανό να φαίνεται ότι βρίσκονταν πίσω από τη μπάλα. Στο 82′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με τον Αντρέα Μπελότι να επιχειρεί διαγώνιο σουτ και τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι.


Ισόπαλο 0-0 έληξε και το παιχνίδι της Γαλλίας με την Ακτή Ελεφαντοστού, με τους «τρικολόρ» να μην φτάνουν στο ρεκόρ των 14 νικών σε ένα ημερολογιακό έτος.


Ο Ντιντιέ Ντεσάν έδωσε χρόνο σε αρκετά νέα πρόσωπα, ωστόσο σίγουρα δεν είδε αυτά που περίμενε, με το παιχνίδι να είχε ελάχιστες φάσεις. Οι «τρικολόρ» είχαν τις καλύτερες στιγμές για να προηγηθούν, ωστόσο το 0-0 στο «Μπολέρ-Ντελελίς» ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Αντριέν Ραμπιό αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού και θα χάσει το παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Άρσεναλ.


Σε άλλα φιλικά, η Ουκρανία νίκησε με 2-0 την Σερβία, με τον Σακόφ του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ (εκτός αποστολής ο Μιλιβόγιεβιτς για τους φιλοξενούμενους). Με διακριθέντα τον Γιόχανσον της ΑΕΚ, η Σουηδία πήρε φιλική νίκη με 2-0 στην Ουγγαρία, στο τελευταίο παιχνίδι του Κίραλι με τους Μαγυάρους.


Με βασικό τον Λέοβατς, η Κροατία κέρδισε με 3-0 την Β. Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, ενώ Τσεχία και Δανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Μλάντα Μπόλεσλαβ. Τέλος, Αυστρία και Σλοβακία «κόλλησαν» στο 0-0 στη Βιέννη.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Την άφησε… άγαλμα η Ισπανία

Την άφησε… άγαλμα η Ισπανία

Την άφησε… άγαλμα η Ισπανία


Η Αγγλία προηγήθηκε με 2-0 της Ισπανίας σε φιλικό παιχνίδι στο «Γουέμπλεϊ», ωστόσο οι «φούριας ρόχας» ισοφάρισαν σε 2-2 χάρη σε δύο γκολ στο φινάλε του παιχνιδιού (89’ Άσπας, 90+5’ Ίσκο). Τραυματίας αποχώρησε από το ματς ο Λαλάνα.


Η Αγγλία βρέθηκε μια «ανάσα» από σπουδαία φιλική νίκη κόντρα στην Ισπανία, ωστόσο το γκολ του Ίσκο στο 90+5’ επέτρεψε στους «φούριας ρόχας» να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να χαλάσουν τη… γιορτή των Άγγλων, που φέρονταν έτοιμοι να επισημοποιήσουν την μόνιμη πρόσληψη του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο των «τριών λιονταριών».


Η Αγγλία παρουσιάστηκε με βασική ενδεκάδα σε αντίθεση με τους Ισπανούς, που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 9ο λεπτό, με τον Λαλάνα να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Βάρντι από τον Ρέινα. Ο σκόρερ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο 27’, ενώ ο επιθετικός της Λέστερ θα μπορούσε να δει κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αθπιλικουέτα.


Οι Ισπανοί δεν πατούσαν καλά και στο 48’ ο Βάρντι «έγραψε» το 2-0 με ωραία κεφαλιά-ψαράκι, πανηγυρίζοντας το γκολ με… «Mannequin Challenge». Μετά το δεύτερο γκολ, οι Άγγλοι άρχισαν να οπισθοχωρούν και τελικά το πλήρωσαν στο φινάλε. Στο 89’ ο Άσπας με άπιαστο πλασέ μείωσε σε 2-1 και στο 90+5’ ο Ίσκο πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Χίτον διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

«Γλυκιά» ήττα για την Εθνική Νέων, πρόκριση στην Elite Round

«Γλυκιά» ήττα για την Εθνική Νέων, πρόκριση στην Elite Round

«Γλυκιά» ήττα για την Εθνική Νέων, πρόκριση στην Elite Round


Η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 2-0 από την Αγγλία με στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης αλλά πήρε την πρόκριση στην Elite Round του Euro U19 ως δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία.


«Γλυκιά» ήττα για την Εθνική Νέων! Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 2-0 από την Εθνική Νέων της Αγγλίας, ωστόσο «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη προκριματική φάση, την αποκαλούμενη «Elite Round», υπερτερώντας της Ουαλίας σε τριπλή ισοβαθμία.


Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με ισάριθμες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, οι Άγγλοι ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια και χάρη στα γκολ των Άρνολντ (20΄ πεν.) και Καλομπά (63΄) έφτασαν στη νίκη που τους χάρισε και την πρώτη θέση στη βαθμολογία του ομίλου.


Η Εθνική τερμάτισε στην 2η θέση με 6 βαθμούς και στις 13 Δεκεμβρίου θα μάθει τους τρεις αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει για μια θέση στην τελική φάση του Euro U19. Η «γαλανόλευκη» θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, αποφεύγοντας ομάδες όπως Γαλλία και Ιταλία.


«Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά γι΄ αυτήν την πρόκριση. Αυτός ήταν από την αρχή ο στόχος μας και είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Κατά τη γνώμη μου το σημερινό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και δημιουργήσαμε πολλές αξιόλογες ευκαιρίες, αλλά μετά το γκολ που δεχτήκαμε μας κυρίευσε το άγχος. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτό που μένει είναι η πανάξια πρόκριση που επιτύχαμε» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γκούμας μετά τη λήξη του ματς.


Ελλάδα: Σιαμπάνης, Βαλμάς, Ρέτσος, Λάμπρου, Λημνιός (90΄+3΄ Μιλόγεβιτς), Μίγγος, Βρουσάι (88΄ Οικονομίδης), Νικολάου, Νάτσος, Σαμπανίδης (46΄ Παυλίδης), Πανάγου


Αγγλία: Ράμσντεϊλ, Άρνολντ, ΝταΣίλβα, Ντέιβις, Καλομπά, Στέρλινγκ, Χέπμπορν-Μέρφι (80΄ Μαβιντίντι), Γουίλοκ (74΄ Νμέχα), Σάλιμαν, Φιλντ, Γκριν (58΄ Σισενιόν)


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Ομοσπονδία Βοσνίας: «Δεν ήταν φιλοξενία αυτό»!

Ομοσπονδία Βοσνίας: «Δεν ήταν φιλοξενία αυτό»!

Ομοσπονδία Βοσνίας: «Δεν ήταν φιλοξενία αυτό»!


Δύο ημέρες μετά την αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης», η Βοσνία πήρε επίσημη θέση για τα όσα έγιναν στο Φάληρο, δείχνοντας διάθεσή να χαμηλώσει τους τόνους, αν και σε άλλα σημεία της ανακοίνωσης ρίχνει… λάδι στη φωτιά.


Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας εξέδωσε ανακοίνωση για όλα όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκφράζοντας τη διαμαρτυρία και τη θλίψη της για την ελληνική φιλοξενία.


Η ομοσπονδία της Βοσνίας δικαιολογεί τη συμπεριφορά των δικών της οπαδών, σημειώνοντας πως προκλήθηκαν, ενώ σε άλλο σημείο ρίχνει τους τόνους και υπόσχεται καλή φιλοξενία στη Ζένιτσα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς στην Αθήνα, τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως φιλοξενία, εκφράζουμε την διαμαρτυρία και την λύπη μας. Εκτιμώντας την απάντηση της Ελλάδας, όμως, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μία ευκαιρία στις σχέσεις μεταξύ δύο φιλικών ομοσπονδιών.

Εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός πως οι οπαδοί μας πανηγυρίζοντας το γκολ έκαναν ένα «αντιαθλητικό φάουλ».


Η συμπεριφορά των οπαδών μας ήταν ακατάλληλη, αλλά η αντίδρασή τους μετά το γκολ πρέπει να κριθεί με μεγαλύτερη ευαισθησία και κατανόηση, καθώς σίγουρα ο λόγος ήταν η πρόκληση με πανό και συνθήματα από τους Έλληνες οπαδούς. Ωστόσο, είμαστε συγκλονισμένοι και μας δίνει μεγάλη χαρά η ώθηση που είχαμε από την εξέδρα για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει ελπίδα για την υλοποίηση του τελικού στόχου.


Γνωρίζουμε ότι η FIFA θα τιμωρήσει όλες τις αντιαθλητικές συμπεριφορές και ότι δεν συνάδουν με τους κανόνες του ποδοσφαίρου.


Ελπίζουμε ότι η FIFA θα δεχθεί μέρος των «συναισθημάτων» των οπαδών μας.
Ευχόμαστε στον δεύτερο γύρο να είμαστε καλοί οικοδεσπότες για όλους τους αντιπάλους, αλλά και να υποδεχθούμε την Ελλάδα ως έναν μεγάλο αθλητικό αντίπαλο και φίλο».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more