Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Κούγιας: «Ο Παναθηναϊκός έδιωξε τα ελληνόπουλα και έφερε αληταράδες»

Κούγιας: «Ο Παναθηναϊκός έδιωξε τα ελληνόπουλα και έφερε αληταράδες»

Κούγιας: «Ο Παναθηναϊκός έδιωξε τα ελληνόπουλα και έφερε αληταράδες»


Επίθεση κατά του Γιάννη Αλαφούζου και του Μάρκους Μπέργκ εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός έχει μαζέψει παίκτες-αληταράδες και έχει διώξει τα ελληνόπουλα. Πάνε στα δικαστήρια οι «πράσινοι».


Ο πρόεδρος της ΑΕΛ μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ επιτέθηκε κατά του Παναθηναϊκού αναφέροντας μεταξύ άλλων πως έδιωξε τα ελληνόπουλα φέρνοντας αληταράδες. Αναλυτικά όσα είπε:


«Δεν μπορεί ένας Παναθηναϊκός να μην έχει ποδοσφαιρική λογική και να διώχνει όλα τα ελληνόπουλα και να μαζεύει όλους αυτούς τους αληταράδες που ήρθαν εδώ για να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα. Και θέλω να πω ακόμα κάτι.


Εγώ θέλω να δώσω ένα μήνυμα στον κύριο Αλαφούζο. Πρώτα φτιάχνεις ποδοσφαιρική ομάδα και μετά τηλεοπτική εκπομπή. Πρώτα φτιάχνεις αυτό που καμαρώνει κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού και δεν κοιτάζεις κάθε άνθρωπο που δεν κάνει το κέφι σου να τον εξοντώνεις ηθικά κάθε Δευτέρα. Και θα ήθελα να δείξουν καρέ-καρέ τι κάνει ο Μπεργκ κάθε Κυριακή και τι έκανε και σήμερα. Πρέπει να αποβάλλεται συνέχεια».


Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, καθώς οι «πράσινοι» αποφάσισαν να κινηθούν εναντίον του νομικά.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: Όλα μηδέν στη Λάρισα

Σούπερ Λιγκ: Όλα μηδέν στη Λάρισα

Σούπερ Λιγκ: Όλα μηδέν στη Λάρισα


Σ’ ένα κακό παιχνίδι με λίγες φάσεις και πολύ… ξύλο, ΑΕΛ και Παναθηναϊκός έμειναν ισόπαλοι 0-0 στη Λάρισα, με τους «πράσινους» να βρίσκονται πλέον στο -9 από την κορυφή. Αποβλήθηκε ο Ζέκα στο 82’.


Δεν κατάφερε να κάνει το «3 στα 3» με τον Ουζουνίδη στον πάγκο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με την ΑΕΛ στη Λάρισα, ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί κανέναν, αφού το «τριφύλλι» βρέθηκε στο -9 από τον Ολυμπιακό, ενώ οι «βυσσινί» παραμένουν σε τροχιά υποβιβασμού.


Το πρώτο ημίχρονο βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα χειρότερα του πρωταθλήματος. Τα νεύρα ήταν πολλά από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ τα λάθη στις μεταβιβάσεις δεν επέτρεπαν στις ομάδες να δημιουργήσουν ούτε υποψήφια φάσεων. Η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης, απειλώντας πρώτη με προσπάθειες των Ντέλετιτς (51′) και Ντοντό(53′).


Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 62’ όμως το σουτ του Μπέργκ από πλεονεκτική θέση πέρασε δίπλα από τα δοκάρια. Ο Σουηδός επιθετικός απείλησε ξανά στο 75’ με κεφαλιά που έφυγε πάνω από την εστία, ενώ στο 81’ ο Ζέκα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Αναστασόπουλο.


Το παιχνίδι έγινε … ροντέο και στο 89’ ο Χουλτ έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Φάρκας. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Ξενοδόχοφ να πραγματοποιεί φανταστική επέμβαση σε σουτ του Λέτο, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Σίτι

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Σίτι


Αν και βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Άρσεναλ στο «Έτιχαντ» και πέρασε προσωρινά στην 2η θέση με -7 από την Τσέλσι. Σανέ (47’) και Στέρλινγκ (72’) τα γκολ, προηγήθηκαν με Γουόλκοτ (5’) οι «κανονιέρηδες», που φωνάζουν για τη φάση του 2ου γκολ.


Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του «Έτιχαντ» με αντίπαλο την Άρσεναλ. Οι «πολίτες» κέρδισαν με ανατροπή (2-1) την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και πέρασαν στην 2η θέση, αφήνοντας τους «κανονιέρηδες» στο -9 από την κορυφή.


Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Άρσεναλ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί από το 5ο μόλις λεπτό. Ο Μπεγιερίν έβγαλε τους «κανονιέρηδες» στην αντεπίθεση και έδωσε στον Αλέξις, αυτός έκανε κάθετη πάσα για τον Γουόλκοτ και ο Άγγλος άσος πλάσαρε αμαρκάριστος για το 1-0 υπέρ των Λονδρέζων.


Η Σίτι προσπάθησε να συνέλθει, είχε την κατοχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Τσεχ. Ότι όμως δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γκουαρδιόλα, το πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47’ ο Σίλβα με ψηλοκρεμαστή μπαλιά έβαλε τον Σανέ σε θέση τετ-α-τετ και ο νεαρός Γερμανός (έφυγε από πολύ οριακή θέση) με ωραίο τελείωμα έφερε το σκορ στα ίσια.


Το μομέντουμ άνηκε στους «πολίτες», που πίεζαν για την ολική ανατροπή. Στο 62’ ο Τσεχ νίκησε τον Σανέ σε τετ-α-τετ, όμως δέκα λεπτά μετά δεν κατάφερε να κερδίσει και τον Στέρλινγκ. Έπειτα από εκπληκτική μακρινή μπαλιά του Ντε Μπρούιν, ο Άγγλος άσος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-1. Βέβαια το γκολ θα μπορούσε να μην μετρήσει, αφού ο εκτεθειμένος Σίλβα επηρέαζε τη φάση, απλώνοντας το πόδι του προς τη μπάλα.


Η Άρσεναλ ήταν αποκαρδιωτική στο δεύτερο μέρος και στο 77’ ο Ντε Μπρούιν είχε δοκάρι για να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του. Το 2-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και η Μάντσεστερ Σίτι θα περιμένει το αυριανό ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον για να μάθει αν θα κάνει Χριστούγεννα στην 2η θέση της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, η Άρσεναλ γνώρισε δεύτερη σερί ήττα και υποχώρησε στο -9 από την Τσέλσι, λίγες μόνο ημέρες μετά την προσωρινή παρουσία της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: Νίκη με το… ζόρι για Ολυμπιακό

Σούπερ Λιγκ: Νίκη με το… ζόρι για Ολυμπιακό

Σούπερ Λιγκ: Νίκη με το… ζόρι για Ολυμπιακό


Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 τον μαχητικό Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του για το 2016. Σεμπά (61’), Καρντόσο (83’) και Φιγκέιρας (85’) τα γκολ των «ερυθρόλευκων», προηγήθηκαν με Κούσα (52’) οι φιλοξενούμενοι.


Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Παναιτωλικό ωστόσο χρειάστηκε ένα δίλεπτο (83’-85’) για να πετύχει δύο γκολ και να πάρει την εντός έδρας νίκη (3-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για ακόμα ένα παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν μεγάλα προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο η είσοδος του Τσόρι και των μικρών Ανδρούτσου και Μανθάτη έδωσαν άλλο αέρα στους Πειραιώτες, που μαζί με τον Σεμπά, οδήγησαν την ομάδα του Μπέντο στη νίκη.


Αρκετά καλό παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Μόλις στο 5’ ο Κυριακίδης απομάκρυνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς, ενώ στο 10’ ο Ρόσα βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Λεάλι, ωστόσο το πλασέ του πέρασε δίπλα από δοκάρι. Έξι λεπτά μετά, το πλασέ του Καρντόσο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 30’ ο Τσοκάνης έδιωξε σωτήρια τη σέντρα του Σεμπά προτού η μπάλα φτάσει σε Πάρντο ή Καρντόσο.


Ο Παναιτωλικός αμύνονταν αποτελεσματικά και στο 43’ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Μετά από λάθος του Φορτούνη, ο Πάουλο βγήκε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Λεάλι αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Καρντόσο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ.


Οι Αγρινιώτες στέκονταν αρκετά καλά και στο ξεκίνημα της επανάληψης (52’) πήραν το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι ακόμα μια αδράνεια στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Ο Κούσας βγήκε μπροστά από τον Βιάνα και με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Λεάλι «γράφοντας» το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα, καθώς στο 62’ ο Καρντόσο βρήκε τον Σεμπά και ο Βραζιλιάνος ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ. Συμμετοχή στο γκολ είχε και ο νεαρός Ανδρούτσος, ο οποίος είχε περάσει στο ξεκίνημα της επανάληψης αντί του Φορτούνη.


Ο Μπέντο πέρασε στο ματς τους Μανθάτη και Τσόρι, με το όνομα του Αργεντινού να ακούγονταν από την εξέδρα αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης. Η είσοδος του Τσόρι βοήθησε αισθητά τον Ολυμπιακό, με τον Αργεντινό να είχε δύο καλές στιγμές με σουτ (74’, 77’) για να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 78’ τροφοδότησε τον Καρντόσο, όμως το σουτ του τελευταίου από καλή θέση πέρασε πάνω από το δοκάρι.


Στο 81’ το δυνατό σουτ του Μανθάτη κατέληξε στο δοκάρι, όμως δύο λεπτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε τον Φιγκέιρας, ο οποίος έφυγε πίσω από την άμυνα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρντόσο για το 2-1. Δύο λεπτά μετά ο Τσόρι βρήκε τον Φιγκέιρας, εκείνος έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να βρίσκει στον Τσοκάνη και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν δύο γκολ σε δύο λεπτά και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Μάλιστα, στο φινάλε ο Τσόρι έβγαλε ξανά τον Καρντόσο σε θέση βολής, όμως ο Κυριακίδης απόκρουσε σωτήρια το πλασέ του Παραγουανού, κρατώντας το 3-1 μέχρι το φινάλε.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Αγχώθηκε αλλά το σήκωσε η Ρεάλ!

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Αγχώθηκε αλλά το σήκωσε η Ρεάλ!

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Αγχώθηκε αλλά το σήκωσε η Ρεάλ!


Η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Κασίμα Άντλερς, ωστόσο με χατ-τρικ του Ρονάλντο, πήρε τη νίκη με 4-2 στην παράταση (2-2 κ.δ.) και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Γύρισαν προσωρινά το σκορ με τέρατα του Σιμπασάκι οι Ιάπωνες, που ζήτησαν δεύτερη κίτρινη του Ράμος στο 90’.


Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Ρεάλ! Η «βασίλισσα» ζορίστηκε αρκετά απέναντι στην οικοδέσποινα Κασίμα Άντλερς, ωστόσο πήρε τη νίκη με 4-2 στην παράταση και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για δεύτερη φορά στην ιστορία της (έχει και τρία Διηπειρωτικά).


Όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα έκανε περίπατο, παίρνοντας το προβάδισμά στο 9ο λεπτό με τον Καρίμ Μπενζεμά. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την Ρεάλ, με την Κασίμα να κερδίζει μέτρα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε στο 44’, με τον Σιμπασάκι να εκμεταλλεύεται την αδράνεια του Βαράν και να «γράφει» το 1-1.


Οι πρωταθλητές Ιαπωνίας αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, με τον Σιμπασάκι να φέρνει… τούμπα το ματς στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’) με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Η Ρεάλ απάντησε σχεδόν άμεσα, αφού στο 58’ ο Βάθκεθ κέρδισε πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον Ρονάλντο να ισοφαρίσει σε 2-2.


Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 81’, ωστόσο δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Κασίμα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι οικοδεσπότες κέρδισαν μέτρα και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σοκάρουν την Ρεάλ. Στο 88’ ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Φαμπρίσιο, ενώ στο 89’ ο γκολκίπερ της «βασίλισσας» νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σιμπασάκι.


Στο επόμενο λεπτό, ο διαιτητής χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Ράμος για σπρώξιμο σε παίκτη της Κασίμα. Στις καθυστερήσεις οι Ιάπωνες έχασαν ακόμα μια ευκαιρία, με τον Έντσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί μίλησε η κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο…


Στο 98’ ο Μπενζεμά έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Πορτογάλο και ο «CR7» με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 3-2. Τρία λεπτά μετά η Κασίμα είχε δοκάρι με κεφαλιά του Σουζούκι όμως τα πάντα τελείωσαν στο 104’. Ο Κρόος επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να πηγαίνει στον Ρονάλντο και τον Πορτογάλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 4-2.


Αυτό ήταν και το τελικό σκορ αφού η Κασίμα κατέρρευσε και η «βασίλισσα» είχε κάποιες καλές στιγμές για ένα 5ο γκολ. Το 4-2 ήταν το τελικό σκορ και η Ρεάλ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για 2η φορά τα τελευταία τρία χρόνια.


[embedded content]


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more