Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Γιουρόπα Λιγκ: Φουλ για 3ο σερί τελικό η Σεβίλλη!

Γιουρόπα Λιγκ: Φουλ για 3ο σερί τελικό η Σεβίλλη!

Γιουρόπα Λιγκ: Φουλ για 3ο σερί τελικό η Σεβίλλη!


Η Σεβίλλη απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Λβιβ από τη Σαχτάρ και έκανε σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή της σε 3ο σερί τελικό στο Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκαν με Βιτόλο (6’) οι Ανδαλουσιανοί, γύρισε το ματς η Σαχτάρ (23’ Μάρλος, 35’ Στεπανένκο), αλλά ο Γκαμέιρο (82’ πεν.) έδωσε σκορ πρόκρισης στους κατόχους του τίτλου.


Σαχτάρ και Σεβίλλη αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Λβιβ, αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Ανδαλουσιανούς, ενόψει της ρεβάνς στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν».


Η κάτοχος του τίτλου πήρε το προβάδισμα από το 6ο λεπτό του αγώνα με τον Βιτόλο. Οι Ανδαλουσιανοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Γκαμεϊρό πάσαρε στον Βιτόλο και αυτός με ωραία ενέργεια νίκησε τον Πιάτοφ για το 0-1.


Μετά το γκολ η Σαχτάρ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 23’ κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα. Μετά από τρομερή μπαλιά του Ρακίτσκι, ο Μάρλος βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και με άψογο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Οι Ουκρανοί είχαν την υπεροχή και στο 35’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με καρφωτή κεφαλιά του Στεπανένκο.


Στο δεύτερο μέρος, η Σαχτάρ επέλεξε να δώσει χώρο στην Σεβίλλη, η οποία στάθηκε άτυχη, αφού έχασε με σοκαριστικό τραυματισμό τον Κρον-Ντέλι. Ο Δανός τραυματίστηκε σοβαρά (του γύρισε το γόνατο) δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς και αναμένεται να μείνει για καιρό εκτός δράσης.


Οι Ανδαλουσιανοί είχαν τον έλεγχο και στο 75’ θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, όμως ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ το γκολ του Γκαμέιρο. Ωστόσο επτά λεπτά μετά ο Γάλλος σκόραρε από την άσπρη βούλα, μετουσιώνοντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Βιτόλο από τον Φερέιρα.


Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Σεβίλλη καλείται απλώς να υπερασπιστεί το προβάδισμα της στη ρεβάνς του «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» για να προκριθεί στον τελικό.


Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Κρον-Ντέλι:



Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Επίσημο: Ο Χούμελς ζήτησε μεταγραφή στην Μπάγερν

Επίσημο: Ο Χούμελς ζήτησε μεταγραφή στην Μπάγερν

Επίσημο: Ο Χούμελς ζήτησε μεταγραφή στην Μπάγερν


Η Ντόρτμουντ εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι ο Ματς Χούμελς ζήτησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου.


Μετά τους Μάριο Γκέτσε και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ακόμα ένας ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ ετοιμάζει βαλίτσες για Μόναχο. Ο Ματς Χούμελς ζήτησε να φύγει το καλοκαίρι για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν και η μεταγραφή του στους Βαυαρούς φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου.


Ο διεθνής αμυντικός, που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπάγερν, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και η «Bild» είχε αποκαλύψει πρόσφατα πως το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ.


Ο ποδοσφαιριστής τα έχει βρει σε όλα με τους Βαυαρούς και απομένει η οριστική συμφωνία των δύο ομάδων προκειμένου ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός να επιστρέψει στην Μπάγερν.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

«Ο άθλος του Μαρακανά» (video)

«Ο άθλος του Μαρακανά» (video)

«Ο άθλος του Μαρακανά» (video)


Σαν σήμερα, στις 28 Απριλίου του 1974, η Ελλάδα απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία σε φιλικό στο «Μαρακανά», επιτυχία που αποτελεί έως και σήμερα αξιομνημόνευτη.


Ήταν 28 Απριλίου του 1974 όταν η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βραζιλία σε φιλικό παιχνίδι στο «Μαρακανά». Σε μια εποχή που οι επιτυχίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε η «γαλανόλευκη» χαρακτηρίστηκε ως «άθλος του Μαρακανά».


Το 1974 ήταν χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Βραζιλία ετοιμάζονταν για την υπεράσπιση του τίτλου που είχε κατακτήσει πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα του Μεξικού. Η τελική φάση του Μουντιάλ θα γίνονταν στην Γερμανία και γι’ αυτό η «σελεσάο» προσκαλούσε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες για φιλικά, ανάμεσά τους και την Ελλάδα.


Η ΕΠΟ δίστασε αρχικά να αποδεχθεί την πρόταση της Βραζιλίας, φοβούμενη ένα πιθανό διασυρμό, αλλά τελικά υποχώρησε μετά της επιμονή του ομοσπονδιακού προπονητή, Αλκέτα Παναγούλια, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως τίτλο τιμής την πρόσκληση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας.


Ο τεχνικός της «Σελεσάο» Μάριο Ζαγκάλο είχε προχωρήσει σε μερική ανανέωση της ομάδας και δεν θα είχε στη διάθεσή του τους Κάρλος Αλμπέρτο, Ζέρσον, Τοστάο και τον 34χρονο Πελέ, που είχε αποχωρήσει από την Εθνική. Ωστόσο, η ομάδα της Βραζιλίας, διατηρώντας στο ρόστερ της τους Ζαϊρζίνιο και Ριβελίνο, παρέμενε μια από τις υπερδυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κάτι που απέδειξε λίγους μήνες μετά στο Μουντιάλ, τερματίζοντας στην 4η θέση.


Η αποστολή της Εθνικής, μετά από ταξίδι 22 ωρών, έφθασε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 25 Απριλίου. Οι διεθνείς είχαν δύο ημέρες για να προσαρμοστούν και την παραμονή του αγώνα πάτησαν για πρώτη φορά στο θρυλικό Μαρακανά, νιώθοντας δέος για το επιβλητικό γήπεδο των 200.000 θέσεων. Μάλιστα, σημειώθηκαν κάποια παράπονα για το μεγάλο χορτάρι, αφού για τους παίχτες που έπαιζαν στα χωράφια του ελληνικού πρωταθλήματος, ήταν πρόβλημα.


«Την παραμονή του αγώνα κάναμε μια πρώτη επίσκεψη στο Μαρακανά. Δέος! Ένα μεγαθήριο, μπήκαμε μέσα χαζεύαμε το γήπεδο, το χόρτο ήταν πολύ μεγάλο και κουραστικό για μας, που είχαμε συνηθίσει αλλιώς», είχε δηλώσει χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ο Χρήστος Τερζανίδης.


Ο αγώνας διεξήχθη στις 28 Απριλίου και οι 100.000 θεατές που βρέθηκαν στο «Μαρακανά» θα περίμεναν μια ποδοσφαιρική παράσταση της Βραζιλίας με πολλά γκολ εις βάρος της ελληνικής ομάδας. Ωστόσο η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κράτησε στο μηδέν τους Βραζιλιάνους αστέρες, έχοντας πρωταγωνιστή τον Τάκη Οικονομόπουλο. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει «Ο τερματοφύλακας της Ελλάδας είχε χέρια από… μαγνήτη», ενώ ο Ζαγκάλο έκανε λόγο για «Τερματοφύλακα μάγο».


«Στο παιχνίδι φανήκαμε λίγο τυχεροί, οι Βραζιλιάνοι μάς πίεσαν, ειδικά στην αρχή αλλά και προς το τέλος. Τους κοιτάξαμε όμως στα μάτια, δεν φοβηθήκαμε», δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» ο Τερζανίδης.


Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάριο Ζάγκαλο έπλεξε το εγκώμιο της «γαλανόλευκης»: «Η ελληνική ομάδα δεν ήταν αυτή που μας είπαν… Οι παίκτες της είχαν δύναμη και τεχνική. Ποδοσφαιριστές σαν τον Δομάζο, τον Συνετόπουλο και τον Ελευθεράκη μπορούν θαυμάσια να παίξουν στη Βραζιλία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.


Ο αστικός μύθος θέλει τον απεσταλμένο της Αθλητικής Ηχούς, Κώστα Κυριάζη, να τηλεφωνεί στην εφημερίδα μετά τον αγώνα για να ενημερώσει για το τελικό αποτέλεσμα, φωνάζοντας μόλις απαντήθηκε η κλήση: “Κλαίμε όλοι! Κλαίμε όλοι!”. Η γραμμή έπεσε χωρίς να προλάβει να αναφέρει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Βραζιλία: Λεάο – Ζε Μαρία, Λουϊς Περέιρα, Πιάτσα, Νελίνιο, Πάουλο Σέζαρ, Ριβελίνο, Ζαϊρζίνιο, Σεζάρ, Λεβίνια, Εντου


Ελλάδα: Οικονοµόπουλος – Πάλλας, Καµπάς, Συνετόπουλος, lωσηφίδης, Ελευθεράκης, ∆οµάζος (αρχηγός), Σαράφης, Τερζανίδης, Αντωνιάδης, ∆εληκάρης (65′ Μαύρος)


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Το πρόγραμμα των πλει-οφ

Το πρόγραμμα των πλει-οφ

Το πρόγραμμα των πλει-οφ


Ντέρμπι «δικεφάλων» ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προέκυψε στην πρεμιέρα των πλει-οφ της Σούπερ Λιγκ. 3η και 4η αγωνιστική τα ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, σέντρα στις 11 Μαΐου.


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης (28/4) η κλήρωση των πλει-οφ της Σούπερ Λιγκ, παρότι ακόμη δεν έχει επικυρωθεί η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου.


Τα πλει-οφ ξεκινάει στις 11 Μαΐου, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.


Την 3η και 4η αγωνιστική θα διεξαχθεί το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στους «πράσινους» και τους «κιτρινόμαυρους», ενώ η αυλαία πέφτει στις 29 Μαΐου, όπου ΠΑΟΚ και Πανιώνιος θα υποδεχτούν Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα.


Το πρόγραμμα των πλει-οφ:


1η αγωνιστική (11 Μαΐου):

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός


ΠΑΟΚ ΑΕΚ


2η αγωνιστική (15 Μαΐου):


Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ


ΑΕΚ – Πανιώνιος


3η αγωνιστική (18 Μαΐου):


Πανιώνιος – ΠΑΟΚ


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ


4η αγωνιστική (22 Μαΐου):


ΠΑΟΚ – Πανιώνιος


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός


5η αγωνιστική (25 Μαΐου):


Παναθηναϊκός – Πανιώνιος


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ


6η αγωνιστική (29 Μαΐου):


Πανιώνιος – ΑΕΚ


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more