Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Απότομη προσγείωση για Αγγλία (video)

Απότομη προσγείωση για Αγγλία (video)

Απότομη προσγείωση για Αγγλία (video)


Η Αγγλία προηγήθηκε κόντρα στην Ολλανδία με γκολ του Βάρντι (40’), όμως οι «οράνιε» έκαναν την ανατροπή και πήραν σπουδαία φιλική νίκη (2-1) στο «Γουέμπλει» χάρη στα τέρματα των Γιάνσεν (50’ πεν.) και Νάρσινγκ (76’).


Απότομη προσγείωση για Αγγλία, λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο επί της Γερμανίας στο Βερολίνο. Τα «τρία λιοντάρια» προηγήθηκαν κόντρα στην Ολλανδία, όμως οι «οράνιε» έκαναν την ανατροπή (2-1) και πήραν σπουδαία φιλική νίκη στο «Γουέμπλει».


Ο Τζέιμι Βάρντι σκόραρε για 2ο σερί ματς με το εθνόσημο, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Άγγλους (41’), σε φάση όπου οι παίκτες του Χότζον συνεργάστηκαν εξαιρετικά. Το προβάδισμα των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ, αφού στο 50’ ο Ρόουζ έκανε χέρι στην περιοχή και ο Γιάνσεν ισοφάρισε σε 1-1 από την άσπρη βούλα.


Η Αγγλία έψαξε ένα δεύτερο γκολ, όμως η Ολλανδία ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 76’ χάρη σε κοντινό πλασέ του Νάρσινγκ. Την ασίστ στο γκολ μοίρασε ο Γιάνσεν, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ στον Γιαγκέλκα δευτερόλεπτα πριν δώσει την πάσα.


Πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Δεκατέσσερα λεπτά μετά από τη σέντρα, όλοι στο Γουέμπλει σηκώθηκαν για να χειροκροτήσουν τον Γιόχαν Κρόιφ, που «έφυγε» το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Μπροστά έβαζε, πίσω έμπαζε… (video)

Μπροστά έβαζε, πίσω έμπαζε… (video)

Μπροστά έβαζε, πίσω έμπαζε… (video)


Η Εθνική προηγήθηκε από νωρίς με 2-0 κόντρα στην Ισλανδία χάρη στα γκολ του Φορτούνη (19’ πεν., 31’), όμως παρουσίασε μεγάλα προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα και οι Ισλανδοί έκαναν την ανατροπή (3-2) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ των Τράουστασον (34»), Ίνγκασον (70’) και Σίγκθορσον (82’). Από δύο δοκάρια (!) είχαν οι δύο ομάδες.


Η Εθνική ξεκίνησε εντυπωσιακά, πέτυχε δύο γκολ μέχρι το 31’ κόντρα στην Ισλανδία (Φορτούνης 19’ πεν. και 31’), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Ισλανδοί εκμεταλλεύτηκαν τα παιδικά λάθη της άμυνας και έκαναν την ανατροπή (3-2), σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα στον ανασταλτικό τομέα και στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, με αποτέλεσμα οι Ισλανδοί να σημειώσουν τρία γκολ (Τράουστασον 34’, Ίνγκασον 70’, Σίγκθορσον 82’), αλλά και δύο δοκάρια.


Η «γαλανόλευκη» είχε και πάλι προβλήματα στην ανάπτυξη και το κράτημα της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ωστόσο κατάφερε να βγάλει φάσεις, έχοντας και δύο δοκάρια με Καρέλη (43’) και Τζιόλη (48’).


Το ματς:


Μπροστά έβαζε, πίσω έμπαζε… (video)Ο Μίκαελ Σίμπε επέλεξε ξανά το 3-5-2, με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στόπερ με Σιόβα, Οικονόμου και Μόρα. Ρόλο μπακ-χαφ είχαν οι Τοροσίδης και Χολέμπας, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Σταφυλίδης και Τζιόλης. Πιο μπροστά τους έπαιζε ο Φορτούνης ενώ οι Καρέλης και Θανάσης Παπάζογλου ήταν το δίδυμο της επίθεσης.

Οι Ισλανδοί είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, καθώς στο 4’ ο Χάλφρεντσον εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια θέση, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο!


Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά, όμως στο 18’ ο Χάλφρεντσον ανέτρεψε τον Τοροσίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Φορτούνης μετουσίωσε το πέναλτι σε γκολ, πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο.


Στο 27’ ο Παπάζογλου επιχείρησε να σκοράρει με προβολή χωρίς αποτέλεσμα, όμως στο 31’ ο Φορτούνης «έγραψε» το 2-0 για την Εθνική. Μετά από σέντρα του Τοροσίδη και απομάκρυνση του Ίνγκασον, η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη, κι αυτός με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το 2-0.


Αμέσως μετά το γκολ, η Ισλανδία «άγγιξε» το 2-1, όμως ο Τράουστασον δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, ο Οικονόμου απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, και ο Τράουστασον με σουτ στην κίνηση έβαλε τους Ισλανδούς στο ματς.


Η Εθνική, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, θα μπορούσε να πετύχει 3ο γκολ στο 43’, όμως το σουτ του Καρέλη κατέληξε στο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, η Ισλανδία είχε και αυτή δοκάρι, με τον Τράουστασον να σημαδεύει το οριζόντιο του Καπίνο.


Αυτό ήταν το δεύτερο δοκάρι των Ισλανδών, επίδοση που… ισοφάρισε η Εθνική στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 48’, ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Τζιόλη κατέληξε στο οριζόντιο των Ισλανδών! Η είσοδος των Βέλλιου και Διαμαντάκου έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα του Σκίμπε, η οποία όμως δεν κατάφερε να βρει ένα τρίτο γκολ.


Αντίθετα, η Ισλανδία εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα της «γαλανόλευκης» και στο 70’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά του Ίνγκασον. Ο αμυντικός της Λόκερεν πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, έπειτα από φάουλ του Σίγκουρτσον, και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό μετά, οι Ισλανδοί βγήκαν πάλι στην επίθεση, όμως ο Μπόντβαρσον δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Καπίνο!


Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ασφυχτικά για την ανατροπή και στο 78’ είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον Καπίνο να νικά σε τετ-α-τετ τον Μπόντβαρσον. Η πίεση της Ισλανδίας απέδωσε καρπούς στο 81’, καθώς ο Σίγκθορσον νίκησε τον Καπίνο με κεφαλιά, «γράφοντας» το 3-2 για την Ισλανδία.


Δύο λεπτά μετά, η Εθνική θα μπορούσε να δεχτεί και 4ο γκολ, όμως ο Καπίνο πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Γκούντμουνσον! Στα τελευταία λεπτά, η «γαλανόλευκη» κέρδισε μέτρα και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 90’ το πλασέ του Βέλλιου πέρασε άουτ, ενώ στο 90+3’ το φάουλ του Τζαβέλλα βρήκε στο τοίχος.


[embedded content]


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

«Χτυπάει» Γκέτσε η Λίβερπουλ

«Χτυπάει» Γκέτσε η Λίβερπουλ

«Χτυπάει» Γκέτσε η Λίβερπουλ


Στο μεταγραφικό στόχο της Λίβερπουλ βρίσκεται ο Μάριο Γκέτσε όπως αποκαλύπτει το έγκυρο «Sky Sports». Πρόταση 23 εκατ. ευρώ φέρεται ότι ετοιμάζουν οι «κόκκινοι».


Διακαής πόθος του Γιούργκεν Κλοπ είναι ο Μάριο Γκέτσε, όπως αποκαλύπτουν αγγλικά Μέσα. Σύμφωνα με το «Sky Sports», η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γερμανού άσου, ο οποίος είναι αμφίβολο αν θα μείνει στην Μπάγερν το καλοκαίρι, παρά την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρδιόλα.


Ο προπονητής της Λίβερπουλ γνωρίζει πολύ καλά τον 23χρονο από την κοινή τους θητεία στην Ντόρτμουντ και σύμφωνα με αγγλικά Μέσα, ένα ποσό της τάξεως των 23 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι αρκετό ώστε η Μπάγερν να πει το «ναι» στους «κόκκινους».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more