Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αποκλεισμός ενός έτους από την Ευρώπη για Ντνίπρο

Αποκλεισμός ενός έτους από την Ευρώπη για Ντνίπρο

Αποκλεισμός ενός έτους από την Ευρώπη για Ντνίπρο


Με αποκλεισμό ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τιμωρήθηκε η Ντίπρο, καθώς παραβίασε τους κανόνες του Financial Fair Play.


«Βαριά καμπάνα» για την περυσινή φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ, Ντνίπρο. Η ουκρανική ομάδα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός χρόνου από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση επειδή παραβίασε τους κανόνες του Financial Fair Play.


Μάλιστα, εφόσον η Ντνίπρο δεν καταφέρει να τακτοποιήσει τις οικονομικές της εκκρεμότητες, κινδυνεύει να τιμωρηθεί για ακόμα δυο χρόνια.


«Δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια ομάδα που λίγους μήνες πριν είχε παίξει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ», δήλωσε ο προπονητής της Ντνίπρο, Μίρον Μάρκεβιτς και πρόσθεσε:


«Δεν ξέρω πως συνέβη και δεν γνωρίζω τα πλάνα του ιδιοκτήτη. Υπάρχουν νέα χρέη και πρώην παίκτες κάνουν παράπονα. Δεν έχουμε πληρωθεί για τέσσερις μήνες… Είναι πολύ άσχημο για μας. Παίζουμε στην Ευρώπη για 10 χρόνια και τώρα μας πέταξαν έξω για κάτι που δεν ευθύνονται οι παίκτες και ο προπονητής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάρκοβιτς.


Να σημειωθεί πως ανάλογη τιμωρία επιβλήθηκε στην Τάργκου Μούρες (Ρουμανία) και την Ίντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Ορίστηκε ξανά ο Καλογερόπουλος

Ορίστηκε ξανά ο Καλογερόπουλος

Ορίστηκε ξανά ο Καλογερόπουλος


Ενάμιση μήνα μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ, καθώς ορίστηκε ως 4ος στο Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος.


Τιμωρία τέλος για τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο. Ο διεθνής διαιτητής, που ήταν σε διαθεσιμότητα από τις 13 Φεβρουαρίου για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ, καθώς ορίστηκε ως 4ος στο παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 28η αγωνιστική.


Μαζί με τον Καλογερόπουλο επιστρέφει και ο βοηθός Αλέξανδρος Γρεβένης, ο οποίος ορίστηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Βέροια.


Αναλυτικά οι διαιτητές της 28ης αγωνιστικής:


Kαλλονή – ΑΕΚ: Θάνος (Γρεβενών), Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Χαρίσης (Γρεβενών), 4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Ατρόμητος – Παναιτωλικός: Κιοτζένης (Ξάνθης), Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Λάζαρης (Καβάλας), 4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)


Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γκάγκας (Λάρισας), 4ος: Μήτσιος (Ηπείρου)


Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Βοσκάκης (Ρεθύμνου), Βοηθοί: Βερρής (Λέσβου), Πυλαρινός (Ζακύνθου), 4ος: Καλογερόπουλος (Αθηνών)


Ολυμπιακός – Πανθρακικός: Φουκάκης (Ηρακλείου), Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Καλφάκης (Χανίων), 4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)


Παναθηναϊκός – Βέροια: Σελίμος (Λακωνίας), Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής), 4ος: Γιαννουλάκης (Χανίων)


Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Παπαπέτρου (Αθηνών), Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Καμπούρης (Εύβοιας), 4ος: Σταθόπουλος (Δυτικής Αττικής)


Πλατανιάς – Ξάνθη: Κύζας (Δράμας), Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής), 4ος: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Δεν κέρδισε αλλά ελπίζει σε πρόκριση η Εθνική Παίδων

Δεν κέρδισε αλλά ελπίζει σε πρόκριση η Εθνική Παίδων

Δεν κέρδισε αλλά ελπίζει σε πρόκριση η Εθνική Παίδων


Η Εθνική Παίδων έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη της Αυστρίας και πλέον χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική (3/4) απέναντι στην Ισλανδία για να ελπίζει σε πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ17.


Ισόπαλη χωρίς τέρματα ήρθε η Εθνική Παίδων με την αντίστοιχη της Αυστρίας, στο δεύτερο της αγώνα για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Γαλλία.


Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς αξιόλογες φάσεις από τις δύο ομάδες. Στην επανάληψη η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά και πίεσε τους αντιπάλους της, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Κωστανάσιος στο 51′ δεν κατάφερε να νικήσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα, ενώ Τζοβάρας και Λώλος έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 80′.


Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και πλέον η Εθνική χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ισλανδία (3/4, 18:00), ώστε να ελπίζει σε κατάληψη της 2ης θέσης που ενδεχομένως οδηγήσει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κ17.


Ελλάδα και Ισλανδία έχουν από ένα βαθμό και βρίσκονται στο -1 από την 2η Αυστρία, η οποία την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την αδιάφορη βαθμολογικά Γαλλία.


Εφόσον η «γαλανόλευκη» πάρει τη νίκη κόντρα στην Ισλανδία και η Αυστρία δεν κερδίσει τους Γάλλους, τότε θα τερματίσει στην 2η θέση και θα έχει αρκετές ελπίδες για την πρόκριση, καθώς μόνο ο χειρότερος 2ος από τους 8 προκριματικούς ομίλους δεν εξασφαλίζει θέση στα τελικά της διοργάνωσης.


Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Σήμερα παρουσιαστήκαμε καλύτεροι συνολικά και ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, καθώς τόσο εμείς όσο και οι Αυστριακοί διεκδικήσαμε ισάξια τη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Ο βαθμός της ισοπαλίας μάς κρατά ζωντανούς στο παιχνίδι της πρόκρισης. Είμαστε αισιόδοξοι και αισθανόμαστε δυνατοί. Όλα είναι ανοιχτά και εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».


Ελλάδα: Σιαμπάνης, Αγγελόπουλος, Λώλος, Δημητρίου, Αποστολάκης (49΄ Ξενιτίδης), Κωστανάσιος, Βοϊλης (41΄ Νεοφυτίδης), Μπούσης, Νούκαρης (65΄ Ιγκμπινόμπα), Τζοβάρας, Χατζηδίμπας.


Αυστρία: Οζέγκοβιτς, Μπουργκστάλερ, Μπόρκοβιτς, Μέισι, Β. Μίλερ, Σίτσαμ (75΄ Σ. Μίλερ), Μέιστερ (71΄ Κίριμ), Σμιντ, Μάλικσεκ, Μέρεσιτς, Αράσε.


Αναλυτικά η βαθμολογία:


1. Γαλλία 6
——————–
2. Αυστρία 2 *
——————–
3. Ισλανδία 1
4. Ελλάδα 1

*προκρίνονται οι 7 καλύτεροι δεύτεροι (8 όμιλοι)


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Ολοταχώς για την «Αγια-Σοφιά»!

Ολοταχώς για την «Αγια-Σοφιά»!

Ολοταχώς για την «Αγια-Σοφιά»!


Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης έβαλε την υπογραφή του στην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το γήπεδο της ΑΕΚ και πλέον η «Ένωση» μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση της οικονομικής άδειας.


Ένα από τα πιο μεγάλα εμπόδια για την κατασκευή του νέου της γηπέδου ξεπέρασε η ΑΕΚ. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης έβαλε την υπογραφή του στην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του νέου γηπέδου και πλέον ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών.


Μετά από αυτή την εξέλιξη, η «Ένωση» μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση της οικονομικής άδειας, διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον 30 ημέρες. Η ΠΑΕ με ανακοίνωση της, ευχαρίστησε τον Υπουργό και δήλωσε αισιόδοξη ότι σύντομα θα έχει στα χέρια της και την οικοδομική άδεια, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και κυρίως οι φίλαθλοι της ομάδας μας ευχαριστούν δημόσια τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη για την υπογραφή του στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ελπίζουμε πλέον βάσιμα ότι σε πολύ λίγο θα έχουμε στα χέρια μας και την οικοδομική άδεια για το μεγάλο έργο, που περιμένει με ανείπωτη προσδοκία ο κόσμος της ΑΕΚ. Το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα!».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more