Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στους «8» Λίβερπουλ και Άρσεναλ, έξω η Τότεναμ (videos)

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στους «8» Λίβερπουλ και Άρσεναλ, έξω η Τότεναμ (videos)

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στους «8» Λίβερπουλ και Άρσεναλ, έξω η Τότεναμ (videos)


Με δύο γκολ του Στάριτζ, η Λίβερπουλ κέρδισε με 2-1 την Τότεναμ στο «Άνφιλντ» και προκρίθηκε στους «8» του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Πρόκριση και για Άρσεναλ, 2-0 την Ρέντινγκ.


Την πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας εξασφάλισε η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» κέρδισαν με 2-1 την Τότεναμ στο «Άνφιλντ», το οποίο ήταν πιο… γεμάτο από ποτέ σε παιχνίδι της διοργάνωσης (53,051).


Οι δύο τεχνικοί προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τους γηπεδούχους να είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ντανιέλ Στάριτζ. Ο Άγγλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Ενκουντού, ενώ στο 64’ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και «έγραψε» το 2-0 σε τετ-α-τετ με τον Φορμ.


Ο ίδιος είχε δοκάρι στο 80’ για να ολοκληρώσει το χατ-τρικ, ενώ το μόνο που κατάφερε η Τότεναμ ήταν να μειώσει στο 76’ με πέναλτι του Γιάνσεν.


Με Τσάμπερλεϊν η Άρσεναλ, εξάρα η Νιούκαστλ


Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στους «8» Λίβερπουλ και Άρσεναλ, έξω η Τότεναμ (videos)Από την άλλη, η Άρσεναλ κέρδισε με 2-0 την Ρέντινγκ στο «Έμιρειτς» και εξασφάλισε και αυτή το εισιτήριο για τους «8» του θεσμού.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στη διοργάνωση τέσσερα χρόνια μετά το επικό 7-5 υπέρ των «κανονιέρηδων» στο «Ματζέσκι». Αυτή τη φορά η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ απλοποίησε τα πράγματα και γι’ αυτό φρόντισε ο Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν.


Ο Άγγλος άσος άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό με σουτ εντός περιοχής ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 78’, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας μετά από μακρινό σουτ του Ζιρού.


Στα άλλα παιχνίδια, η Νιούκαστλ έκανε περίπατο κόντρα στην Πρέστον, την οποία διέλυσε με 6-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Οι «καρακάξες» εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 27’ και πήραν εμφατική νίκη χάρη στα γκολ των Μίτροβιτς (19’, 55’), Ντιαμέ (38’), Ρίτσι (53’ πεν.) και Πέρεθ (90+1’).


Από την άλλη, η Χαλ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Μπρίστολ Σίτι, με τους γηπεδούχους να αφήνουν για 60 λεπτά στον πάγκο την αποκάλυψη της φετινής Τσάμπιονσιπ, Τάμι Άμπραχαμ (11 γκολ στη σεζόν/παίζει δανεικός από Τσέλσι). Οι δύο αμυντικοί, Μαγκουάιρ (44’) και Ντόσον (47’) χάρισαν τη νίκη στους «τίγρεις», με την Μπρίστολ να μειώνει στις καθυστερήσεις με τον Τόμλιν.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Ελλάδας: Ξέσπασε με τεσσάρα η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Ξέσπασε με τεσσάρα η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Ξέσπασε με τεσσάρα η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ κέρδισε με 4-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της. Γκάλο (7’), Χριστοδουλόπουλος (78’), Πέκχαρντ (80’), Ντιόγκο (89’ αυτ.) τα γκολ για την «Ένωση», που πήρε την πρώτη της νίκη με τον Ζοζέ Μοράις στον πάγκο.


Παίζοντας… σβηστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ΑΕΚ κέρδισε με 4-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο Κύπελλο Ελλάδας.


Η «Ένωση» άρχισε ιδανικά το παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα στο 7ο λεπτό με δυνατό σουτ του Γκάλο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Δύο λεπτά μετά ο Πλατέλλας έβγαλε τον Πέκχαρντ σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο φορ των γηπεδούχων δεν κατάφερε να ευστοχήσει.


Στο 20’ το απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 26’ ο Λαμπρόπουλος σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα. Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης, ο Λαμπρόπουλος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Γεωργίου αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε».


Μετά το πρώτο μισάωρο η Κέρκυρα κέρδισε μέτρα και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας καλή στιγμή στο 43’ με σουτ του Γεωργίου. Στα αξιοσημείωτα πως με το σφύριγμα της λήξης υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ΑΕΚ που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.


Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με την ΑΕΚ όμως να φωνάζει για νέο πέναλτι στο 47’ σε τράβηγμα του Λαμπρόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 55’ ο Μοράις έριξε στο ματς τους Γιόχανσον και Μάνταλο αντί των Σιμόες και Πλατέλλα και η «Ένωση» άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει ρυθμούς, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο τελευταίο τέταρτο.


Στο 78’ ο Χριστοδουλόπουλος «έγραψε» το 2-0 μετά από συστημένη σέντρα του Γκάλο, ενώ στο 80’ ο Μάνταλος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, δίνοντας ουσιαστικά έτοιμο γκολ στον Πέκχαρντ για το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ντιόγκο με τρομερό αυτογκόλ στο 89’, αφού μετά από σέντρα του Αραβίδη, ο παίκτης της Κέρκυρας βρήκε τη μπάλα με το τακουνάκι, στέλνοντας την στα δίχτυα της ομάδας του.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Ελλάδας: Με το… δεξί Πανθρακικός και Απόλλωνας, ήττα για ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας: Με το… δεξί Πανθρακικός και Απόλλωνας, ήττα για ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας: Με το… δεξί Πανθρακικός και Απόλλωνας, ήττα για ΟΦΗ


Ο Πανθρακικός κέρδισε με 3-0 την Καλλιθέα στην Κομοτηνή και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο. Νίκη και για Απόλλωνα Σμύρνης, 1-0 τον ΟΦΗ, που φωνάζει για δύο πέναλτι.


Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου έκανε ο Πανθρακικός, ο οποίος επικράτησε με 3-0 της Καλλιθέας στην Κομοτηνή.


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 37ο λεπτό με σουτ του Νικόλτση, δύο μόλις λεπτά μετά την δύσκολη επέμβαση του Γκαραβέλη σε φάουλ του Μπέλη. Στο 43’ ο παίκτης της Καλλιθέας υποχρέωσε τον Γκαραβέλη σε νέα επέμβαση, όμως στο 57’ ο Πανθρακικός πέτυχε το 2-0 με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ηλιάδη. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Κάρδαρης, σκοράροντας από κοντά μετά το πάρε-βάλε του Χαλκιαδάκη.


Στο άλλο παιχνίδι, ο Απόλλωνας Σμύρνης νίκησε με 1-0 τον ΟΦΗ στη Ριζούπολη, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του διαιτητή Μακρυπόδη.


Οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος και στο 16’ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Βουό από τον Κύργια. Η ομάδα του Ηρακλείου συνέχισε να έχει τον έλεγχο στην επανάληψη, όμως στο 69’ ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση του Κώτσιου με τον Δαύκο και ο Κάσσος «έγραψε» το 1-0.


Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΟΦΗ έψαξε την ισοφάριση και στο φινάλε ζήτησε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Βουό από τον Πάνο. Ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» και το 1-0 υπέρ του Απόλλωνα έμεινε μέχρι το φινάλε.


Η βαθμολογία:


3ος όμιλος: Απόλλων Σμύρνης 3, ΟΦΗ 0, Ηρακλής 0, Παναθηναϊκός 0


7ος όμιλος: Πανθρακικός 3, Ατρόμητος 0, Καλλιθέα 0, Παναιτωλικός 0


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

«Έφυγε» ο μεγάλος Κάρλος Αλμπέρτο (video)

«Έφυγε» ο μεγάλος Κάρλος Αλμπέρτο (video)

«Έφυγε» ο μεγάλος Κάρλος Αλμπέρτο (video)


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο Κάρλο Αλμπέρτο, αρχηγός στην θρυλική Εθνική Βραζιλίας του 1970 και εκ των κορυφαίων μπακ στον 20ο αιώνα.


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο αρχηγός της θρυλικής Βραζιλίας του 1970, Κάρλος Αλμπέρτο, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή το πρωί της Τρίτης (25/10) στο Ρίο ντε Τζανέιρο.


Ο Κάρλος Αλμπέρτο φόρεσε 53 φορές την φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας και το 1970 σήκωσε ως αρχηγός της το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα του Μεξικού, όντας συμπαίκτης των Πελέ, Ζέρσον, Ριβελίνο, Ζαϊρζίνιο, Τοστάο και Κλοντοάλντο στην αποκαλούμενη κορυφαία Εθνική όλων των εποχών.


Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στον 20ο αιώνα, κατακτώντας αρκετά πρωταθλήματα με Φλουμινένσε και Σάντος. Μάλιστα το γκολ που σημείωσε στον τελικό του Μουντιάλ του Μεξικού κόντρα στην Ιταλία (4-1) έχει μείνει ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία. «Δεν τον είδα να έρχεται. Απλώς, τον… άκουσα», είχε πει για το περιβόητο εκείνο γκολ ο Πελέ, ο οποίος είχε δώσει την ασίστ.


[embedded content]


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Ελλάδας: Με το… δεξί Άρης και Αγροτικός Αστέρας

Κύπελλο Ελλάδας: Με το… δεξί Άρης και Αγροτικός Αστέρας

Κύπελλο Ελλάδας: Με το… δεξί Άρης και Αγροτικός Αστέρας


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιλούνοβιτς (2 γκολ, 1 ασίστ) ο Άρης κέρδισε με 3-0 τον Αιγινιακό στη Βέροια και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. «Διπλό» στη Λέσβο ο Αγροτικός Αστέρας, 2-1 την Καλλονή.


Στο πρώτο του επίσημο ματς, ο Άρης κέρδισε με 3-0 τον Αιγινιακό στη Βέροια και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας.


Οι «κίτρινοι» είχαν την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο 19’ κατάφεραν να προηγηθούν με ωραίο τελείωμα του Καπνίδη. Την ασίστ στο γκολ μοίρασε ο Μιλούνοβιτς, ο οποίος στο δεύτερο μέρος «καθάρισε» τη νίκη του Άρη με δύο γκολ σε 12 λεπτά.


Στο 71’ ο Σέρβος άσος «έγραψε» το 2-0 μετά από σέντρα του Μπαργκάν, ενώ στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με κοντινό πλασέ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τάτου. Ο Αιγινιακός είχε δύο καλές στιγμές όσο το σκορ ήταν στο 1-0, ωστόσο ο Διούδης κράτησε το μηδέν για τους «κίτρινους».


Στο άλλο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής, ο Αγροτικός Αστέρας κέρδισε με 2-1 την Καλλονή στη Μυτιλήνη, ανατρέποντας το σκορ στο δεύτερο μέρος.


Η Καλλονή προηγήθηκε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ανοίγοντας το σκορ στο 18ο λεπτό με γκολ του Φράγκου. Ο Αγροτικός Αστέρας δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης (54’) κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με εξαιρετικό σουτ του Τεγούση από το ύψος του πέναλτι.


Στο 81’ ο σκόρερ των φιλοξενούμενων είχε δοκάρι με απευθείας φάουλ, όμως πέντε λεπτά μετά ο Τάι ολοκλήρωσε την ανατροπή με σουτ έξω από την περιοχή, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Εύοσμου.


Η βαθμολογία:


4ος όμιλος: Αγροτικός Αστέρας 3, Καλλονή 0, ΠΑΣ Γιάννινα 0, Ξάνθη 0


5ος όμιλος: Άρης 3, Αιγινιακός 0, Αστέρας Τρίπολης 0, Βέροια 0


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more