Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Πρόκριση στο 90’ για Γαλλία (video)

Euro 2016: Πρόκριση στο 90’ για Γαλλία (video)

Euro 2016: Πρόκριση στο 90’ για Γαλλία (video)


Η Αλβανία με άριστο στήσιμο από τον Ντε Μπιάζι κράτησε για 89 λεπτά το μηδέν απέναντι στην Γαλλία, όμως οι «τρικολόρ» με δύο γκολ στο φινάλε (90’ Γκριεζμάν, 90+5’ Παγιέτ) πήραν τη νίκη με 2-0 και «σφράγισαν» την πρόκριση για τα νοκ-άουτ.


Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην μαχητική Αλβανία και χρειάστηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά για να πάρει τη νίκη με 2-0 και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16».


Η ομάδα του Τζιάνι Ντε Μπιάζι έκλεψε τις εντυπώσεις, «κλειδώνοντας» για 89 λεπτά τους διοργανωτές, ενώ είχε δοκάρι με τον Μεμούσαϊ για να πάρει προβάδισμα μέσα στο Βελοντρόμ. Δοκάρι είχε και η Γαλλία, η οποία δεν πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες, και με γκολ των Γκριεζμάν (90’) και Παγιέτ (90+5’), έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16».


Αντίθετα, η Αλβανία έχασε και μαθηματικά τις ελπίδες για την 2η θέση και χρειάζεται τη νίκη κόντρα στην Ρουμανία προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση μέσω των καλύτερων τρίτων.


περισσότερα σε λίγο


Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Γαλλία 6 (4-1)
2. Ελβετία 4 (2-1)
3. Ρουμανία 1 (2-3)
4. Αλβανία 0 (0-3)


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Euro 2016: Μοιρασιά για Ελβετία και Ρουμανία

Euro 2016: Μοιρασιά για Ελβετία και Ρουμανία

Euro 2016: Μοιρασιά για Ελβετία και Ρουμανία


Ελβετία και Ρουμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» και αμφότερες ελπίζουν σε πρόκριση στους «16». Στάνκου (18’ πεν.) και Μεχμέντι (56’) οι σκόρερ.


Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση της Ελβετίας με την Ρουμανία στο Παρίσι. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και έτσι αμφότερες ελπίζουν σε πρόκριση στους «16».


Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να προηγηθούν κόντρα στη ροή του παιχνιδιού με πέναλτι του Στάνκου (18’), ενώ είχαν δοκάρι με τον Σαπουνάρου για να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους. Οι Ελβετοί είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν και στο 56’ ο Μεχμέντι ισοφάρισε σε 1-1 με τρομερό σουτ-«κεραυνό».


Στα εναπομείναντα λεπτά, καμία ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο τέρμα και το τελικό 1-1 αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά όσον αφορά τα δύο εισιτήρια για τα νοκ-άουτ.


Το ματς:


Euro 2016: Μοιρασιά για Ελβετία και ΡουμανίαΗ Ελβετία ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και στο 7’ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Σεφέροβιτς απέφυγε τον Κίρικες, όμως παρότι ολομόναχος σούταρε άουτ! Δέκα λεπτά μετά, ο επιθετικός της Άιντραχτ συνέχισε το αρνητικό σερί των χαμένων ευκαιριών, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ταταρουσάνου.

Η Ρουμανία είχε περιοριστεί σε αμυντικό ρόλο, όμως στο 18’ κατάφερε να προηγηθεί από το… πουθενά. Ο Λίχτσταϊνερ τράβηξε από την φανέλα τον Κιπτσίου, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Στάνκου το μετουσίωσε σε γκολ, «γράφοντας» το 1-0 για τους Βαλκάνιους.


Το παιχνίδι απέκτησε εντυπωσιακό ρυθμό και οι εκατέρωθεν ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 20’ ο Ταταρουσάνου έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Σαρ (θα μιλούσαμε για το γκολ της διοργάνωσης) και πέντε λεπτά μετά ο Κιπτσίου βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 28’ η Ρουμανία «άγγιξε» εκ νέου το δεύτερο γκολ, έχοντας δοκάρι με τον Σαπουνάρου και δέκα λεπτά μετά η κεφαλιά του Τζεμαιλί πέρασε ελάχιστα άουτ, στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου πρώτους.


Παρότι μπροστά στο σκορ, η Ρουμανία μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, πιέζοντας για το 2-0. Η Ελβετία γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις το γκολ και στο 57’ κατάφερε να ισοφαρίσει κόντρα στη ροή χάρη σε σουτ-«κεραυνό» του Μεχμέντι.


Στα υπόλοιπα λεπτά, οι δύο ομάδες έψαξαν το νικητήριο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 68’ η κεφαλιά του Εμπολό πέρασε άουτ και στο 70’ ο Ζόμερ απόκρουσε το απευθείας φάουλ του Τόρζε, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική όσον αφορά τις δύο πρώτες θέσεις.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Euro 2016: Σπουδαία νίκη για Σλοβακία (video)

Euro 2016: Σπουδαία νίκη για Σλοβακία (video)

Euro 2016: Σπουδαία νίκη για Σλοβακία (video)


Με γκολάρες των Βάις (32’) και Χάμσικ (45’) η Σλοβακία κέρδισε με 2-1 την Ρωσία, πήρε τους πώτους της βαθμούς στη διοργάνωση και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα νοκ-άουτ. Δυσκολεύει το έργο των Ρώσων που μείωσαν απλώς με τον Γκλουσακόβ (80’).


Την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση Euro πανηγύρισε η Σλοβακία. Οι Σλοβάκοι επικράτησαν με 2-1 της Ρωσίας και έμειναν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης, πιάνοντας προσωρινά την Ουαλία στην κορυφή του 2ου ομίλου.


Η ομάδα του Κοζάκ «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις και πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ με τους Βάις (32’) και Χάμσικ (45’). Στην επανάληψη, η Ρωσία κατάφερε να μειώσει με τον Γκλουσακόβ (80’), όμως στα εναπομείναντα λεπτά η Σλοβακία άντεξε την πίεση και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.


Το ματς:


Euro 2016: Σπουδαία νίκη για Σλοβακία (video)Η Ρωσία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Αντίθετα, η Σλοβακία ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και στο 10’ είχε την πρώτη καλή φάση, με το σουτ του Χάμσικ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Η απουσία του τραυματία Τζαγκόεφ από το ρόστερ της Ρωσίας έκανε… μπαμ, αφού η ομάδα του Σλούτσι αδυνατούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Σλοβάκων. Ενδεικτικό ότι η πρώτη φάση της «αρκούδας» ήρθε στο 28’, με τον Σμολόφ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.


Η Σλοβακία γλίτωσε το γκολ και στο 32’ πήρε αυτή το προβάδισμα με όμορφο γκολ του Βάις. Μετά από βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού απέφυγε τον αντίπαλο του, έφερε τη μπάλα στο δεξί και με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, ο 26χρονος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε Euro χωρίς να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή ομάδα (παίζει στο Κατάρ). Η Ρωσία δεν κατάφερε να απαντήσει και στο 45’ η Σλοβακία «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά με άπιαστο σουτ του Χάμσικ από τα πλάγια της περιοχής.


Στο δεύτερο μέρος ο Σλούτσι άλλαξε τους δύο κεντρικούς μέσους, βάζοντας τους Γκλουσακόβ και Μαμάεβ αντί των Νόιστεντερ και Γκολοβίν. Η Σλοβακία πάντως ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 54’ λίγο έλειψε ο Ρόμπερτ Μακ να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Ίγκορ Ακινφέεβ απέκρουσε σε κόρνερ. Η Ρωσία συνέχισε να έχει την κατοχή, όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.


Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις, ώσπου στο 80’ ο Σάτοβ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γκλουσακόβ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 2-1. Στα υπόλοιπα λεπτά, οι Ρώσοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 89’ ο Τζιούμπα βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, όμως ο Χούμποτσαν με σωτήριο τάκλιν, έδιωξε τον κίνδυνο, κρατώντας το 2-1 μέχρι το φινάλε.


Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:


1. Ουαλία 3 (2-1)
2. Σλοβακία 3 (3-3)
3. Αγγλία 1 (1-1)
4. Ρωσία 1 (2-3)

*Ουαλία και Αγγλία έχουν παιχνίδι λιγότερο


Τα γκολ:




Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Φόρεσαν… μάσκα του Λίνεν για την παρουσίαση παίκτη (pic)

Φόρεσαν… μάσκα του Λίνεν για την παρουσίαση παίκτη (pic)

Φόρεσαν… μάσκα του Λίνεν για την παρουσίαση παίκτη (pic)


Ο Εβάλντ Λίνεν δεν μπορούσε να παραστεί στην παρουσίαση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Ζανκτ Πάουλι, ωστόσο υπάλληλος της ομάδας φόρεσε… μάσκα με το πρόσωπο του κόουτς προκειμένου να φωτογραφηθεί με τον ποδοσφαιριστή!


Η Ζανκτ Πάουλι ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρβιν Ντουκς από την Ντόρτμουντ, όμως η μέρα που επιλέχθηκε για την παρουσίαση, δεν βόλευε τον Έβαλντ Λίνεν.


Ο πρώην τεχνικός των Πανιωνίου, Ολυμπιακού και ΑΕΚ βρίσκονταν σε διακοπές και έτσι ένας από τους υπαλλήλους της ομάδας φόρεσε… μάσκα με το πρόσωπο του προπονητή ώστε να φωτογραφηθεί εκείνος μαζί με τον παίκτη. Δεν ξανάγινε…



Και αφού η φωτογραφία έγινε μεγάλο θέμα στα social media, έπεσαν οι… μάσκες:



Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Δεν συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Φουστέρ

Δεν συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Φουστέρ

Δεν συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Φουστέρ


Έπειτα από έξι χρόνια, ο Νταβίντ Φουστέρ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Μέσω ανακοίνωσης, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόφαση της να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του Ισπανού άσου, τον οποίο ευχαρίστησε για την προσφορά του στον σύλλογο.


Δεν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό ο Νταβίντ Φουστέρ. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε τη μη ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ισπανό άσο, ο οποίος αποχωρεί μετά από έξι χρόνια προσφοράς στους Πειραιώτες.


Ο 34χρονος αποκτήθηκε το 2010, μετά από εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε και σε έξι χρόνια κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα. Από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, αποτέλεσε πιστό υπηρέτη του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνοντας συνολικά 168 συμμετοχές (45 γκολ, 26 ασίστ).


Η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη μη ανανέωση της συνεργασίας της με τον Νταβίντ Φουστέρ και τον ευχαριστεί για την προσφορά του στον σύλλογο. Υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, σαν καλός στρατιώτης, την ερυθρόλευκη σημαία και τίμησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας μας. Οι ευχές μας για επιτυχία στη συνέχεια της ζωής και της καριέρας του θα τον συνοδεύουν».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more