Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Γιουρόπα Λιγκ: Εξάρα η Βαλένθια, προβάδισμα για Λεβερκούζεν, Λάτσιο

Γιουρόπα Λιγκ: Εξάρα η Βαλένθια, προβάδισμα για Λεβερκούζεν, Λάτσιο

Γιουρόπα Λιγκ: Εξάρα η Βαλένθια, προβάδισμα για Λεβερκούζεν, Λάτσιο


Η Βαλένθια διέλυσε με 6-0 την Ραπίντ Βιέννης στο «Μεστάγια» και προκρίθηκε από το πρώτο ματς στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.


Επίδειξη δύναμης έκανε η Βαλένθια κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης. Η ομάδα του Γκάρι Νέβιλ κέρδισε με 6-0 τους Αυστριακούς στο «Μεστάγια», σκοράροντας πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο.


Μεγάλος πρωταγωνιστής για τις «νυχτερίδες» ήταν ο Σάντι Μίνα, ο οποίος συμμετείχε στα πέντε από τα έξι γκολ!


Ο 20χρονος σκόραρε στο 4’ και στο 25’, ενώ έδωσε τρεις ασίστ στα γκολ των Παρέχο (10’), Νεγρέδο (29’) και Αντρέ Γκόμες (35’). Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμό στην επανάληψη, πετυχαίνοντας ακόμα ένα γκολ με τον Ροδρίγκο (89’).


Προβάδισμα για Λεβερκούζεν, Λάτσιο και Μπράγκα


Γιουρόπα Λιγκ: Εξάρα η Βαλένθια, προβάδισμα για Λεβερκούζεν, ΛάτσιοΜε γκολ του Μπελαραμπί (26’), η Λεβερκούζεν πέρασε με 1-0 από την έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, παίρνοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Η Σπόρτινγκ έμεινε με δέκα παίκτες στο 74’ λόγω αποβολής του Σεμέδο, ενώ οι «ασπιρίνες» θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Κράμερ βρήκε το δοκάρι.


Βήμα πρόκρισης και για την Λάτσιο, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι πήραν το προβάδισμα στο 12’ με γκολ του Σάμπρι, όμως η Λάτσιο απάντησε σχεδόν άμεσα με κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (21’).


Οι «λατσιάλι» είχαν ευκαιρίες για να ολοκληρώσουν την ανατροπή, ωστόσο και το 1-1 τους δίνει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Ολίμπικο».


Τέλος, η Μπράγκα κέρδισε με 2-1 τη Σιόν στην Ελβετία και πλέον κρατάει την πρόκριση στα χέρια της. Στοϊλίκοβιτς (13’) και Ράφα Σίλβα (62’) ήταν οι σκόρερ για τους Πορτογάλους, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Κονατέ.


Ο Φάνης Γκέκας πέρασε στο ματς στο 77’ και είχε δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, όμως το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more

Γιουρόπα Λιγκ: Ο Βαλβέρδε κέρδισε τον Μίτσελ, «άσφαιρη» η Λίβερπουλ (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Ο Βαλβέρδε κέρδισε τον Μίτσελ, «άσφαιρη» η Λίβερπουλ (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Ο Βαλβέρδε κέρδισε τον Μίτσελ, «άσφαιρη» η Λίβερπουλ (video)


Με απίστευτη γκολάρα του Αντούριθ, η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε με 1-0 την Μαρσέιγ του Μίτσελ στη Μασσαλία και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. «Κόλλησε» στη Γερμανία η Λίβερπουλ, 0-0 με Άουγκσμπουργκ.


Δύο πρώην προπονητές του Ολυμπιακού (Βαλβέρδε, Μίτσελ) τέθηκαν αντιμέτωποι στη Μασσαλία, με τη Μπιλμπάο να παίρνει τη νίκη (1-0) κόντρα στην Μαρσέιγ και να κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.


Οι Βάσκοι πήραν το προβάδισμα στο 54’ χάρη σε απίστευτο γκολ του Αντούριθ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ στην κίνηση από τα 30 μέτρα! Η Μαρσέιγ προσπάθησε να απαντήσει, είχε δοκάρι στο 84’ για το 1-1 (δοκάρι είχε και η Μπιλμπάο), όμως το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων έμεινε μέχρι το φινάλε.


«Άσφαιρη» η Λίβερπουλ


Γιουρόπα Λιγκ: Ο Βαλβέρδε κέρδισε τον Μίτσελ, «άσφαιρη» η Λίβερπουλ (video)Η Λίβερπουλ έμεινε στο 0-0 με την Άουγκσμπουρκ στην Γερμανία και πλέον καλείται να «σφραγίσει» την πρόκριση στη ρεβάνς του «Άνφιλντ».

Στην επιστροφή του Κλοπ στην Γερμανία, οι «κόκκινοι» είχαν την υπεροχή, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, με τον Στάριτζ να είχε τη σημαντικότερη στιγμή των φιλοξενούμενων στο 54’, όταν αστόχησε μόνος του από τα δύο μέτρα!


Οι γηπεδούχοι, που είχαν βασικό τον Κώστα Σταφυλίδη (έπαιξε σ’ όλο το ματς), είχαν και αυτοί καλές στιγμές για να σκοράρουν, με κορυφαία το δοκάρι του Γουόν (πρώην παίκτης του Κλοπ στην Ντόρτμουντ) στο 85’. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Άνφιλντ».


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more

Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε και… τώρα τρέχει ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε και… τώρα τρέχει ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε και… τώρα τρέχει ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και δοκάρι κόντρα στην Άντερλεχτ, ωστόσο μια άτυχη στιγμή του Ρομπέρτο στο 67’ επέτρεψε στους Βέλγους να προηγηθούν με γκολ του Εμποτζί και τελικά να πάρουν τη νίκη με 1-0, αποκτώντας το προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Φωνάζουν για πέναλτι στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», που καλούνται να ανατρέψουν τα δεδομένα στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες και πλέον ψάχνει την ανατροπή στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα, είχαν δοκάρι στο 9’ με τον Ιντέγε, ενώ στο 33’ δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι για χέρι του Οκάκα. Στον αντίποδα, η Άντερλεχτ απείλησε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη κατάφερε να σκοράρει από το… πουθενά.


Μετά από εκτέλεση κόρνερ και τραγικό λάθος του Ρομπέρτο στο 67’, ο Εμποτζί κατάφερε να σκοράρει, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πετύχει εκτός έδρας τέρμα και πλέον καλείται να παλέψει για την ανατροπή στον επαναληπτικό του Φαλήρου.


Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε και… τώρα τρέχει ο ΟλυμπιακόςΤο παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και μέχρι το 10’ οι δύο ομάδες είχαν από δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ! Η Άντερλεχτ απείλησε πρώτη στο 6ο λεπτό με τον Τζούριτσιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντουρμάζ στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει με πλασέ μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό μετά, η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και ο Οκάκα έπιασε την σκαστή κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ρομπέρτο.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 8’ με τον Σεμπά, ο οποίος δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, με τον Ιντέγε να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, έπειτα από πάσα του Ντουρμάζ.


Οι δύο ομάδες είχαν αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, όμως καμία δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να πετύχει ένα γκολ. Στο 22’ το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Ντουρμάζ έφυγε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 23’ ο Τζούριτσιτς «άδειασε» τον Ντα Κόστα στην περιοχή, όμως ο Ρομπέρτο του αρνήθηκε το γκολ, αποκρούοντας με το ένα χέρι τη σέντρα-σουτ του Σέρβου. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 30’ με σουτ του Πρατ, όμως ο Ρομπέρτο δήλωσε ξανά «παρών», διώχνοντας με δυσκολία.


Τρία λεπτά μετά ο Ολυμπιακός φώναξε δικαιολογημένα για πέναλτι, καθώς μετά από κόρνερ του Ντουρμάζ και κεφαλιά του Μποτία, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Οκάκα. Ο διαιτητής δεν σφύριξε παράβαση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ του Ντουρμάζ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρος.


Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 47’ σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Ο Φορτούνης έστρωσε στον Μιλιβόγεβιτς, αυτός σούταρε αφύλαχτος στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Η ομάδα του Σίλβα είχε την υπεροχή και στο 55’ απείλησε ξανά με απευθείας φάουλ του Ντουρμάζ, αναγκάζοντας τον Προτό σε απόκρουση. Στον αντίποδα, η Άντερλεχτ προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και στο 49’ είχε καλή στιγμή με τον Μπούτνερ, όμως ο Ντα Κόστα έκοψε σωτήρια την επικίνδυνη σέντρα του Ολλανδού.


Στο 64’ ο Προτό έδιωξε το σουτ του Ιντέγε και τρία λεπτά μετά η Άντερλεχτ κατάφερε να σκοράρει, παίρνοντας το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα! Ο Μπούτνερ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρομπέρτο έκανε λάθος διώξιμο με γροθιές και ο Εμποτζί με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Μάλιστα ο διαιτητής υπέδειξε αρχικά οφσάιντ, αλλά μετά από συζήτηση με τον βοηθό, άλλαξα την απόφαση του, δείχνοντας σέντρα.


Ο Σίλβα προχώρησε σε τρεις αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Κασάμι, Τσόρι και Πουλίδο (αντί των Ζντιέλαρ, Σεμπά, Ντουρμάζ), όμως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία των Βέλγων. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν επηρεασμένοι από το γκολ της Άντερλεχτ και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία για φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το μηδέν και απέκτησαν το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Άντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Ντέσχαχτ, Μπούτνερ (Νάιτινγκ 89′), Μπατζί, Ντεφούρ (Σουάρες 89′), Πρατ, Ατσεαμπόνγκ, Τζούριτσιτς (Τιλεμανς 74′), Οκάκα.


Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (Κασάμι 69′), Σεμπά (Πουλίδο 81′), Ντουρμάζ (Τσόρι 84′), Φορτούνης, Ιντέγε.


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more

Με κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο

Με κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο

Με κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο


Η έφεση του Ολυμπιακού κατά της απόφασης για την τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών έγινε δεκτή και οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με κόσμο στο ματς της Κυριακής (21/2) απέναντι στον Ατρόμητο.


Ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών (συν πρόστιμο) για τον αναπτήρα που έπεσε στον Κουλιμπαλί στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά.


Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν προγραμματισμένο να παίξουν χωρίς κόσμο στο παιχνίδι της Κυριακής (21/2) με τον Ατρόμητο, ωστόσο η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση των Πειραιωτών και η αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει κανονικά με την παρουσία φιλάθλων.


Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:


“Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε την εξής απόφαση. Με την υπ’ αριθμ. 8/17-2-2016 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπ’ αριθμ. 38/2016 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League. Εξαφανίζει εκκαλουμένη απόφαση. Κρατεί και δικάζει. Κηρύσσει απαράδεκτη την ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη. Διαβιβάζει την δικογραφία στον αρμόδιο Πειθαρχικό Εισαγγελέα για δικές του ενέργειες”.


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.


Source: agones-live.gr

Read more