Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Γιουρόπα Λιγκ: Πρόκριση με… γιούχα για Ολυμπιακό

Γιουρόπα Λιγκ: Πρόκριση με… γιούχα για Ολυμπιακό

Γιουρόπα Λιγκ: Πρόκριση με… γιούχα για Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Γιούνγκ Μπόις στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρά την μέτρια εμφάνιση εξασφάλισε –μαζί με τον ΑΠΟΕΛ- την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκαν με τρομερό φάουλ του Φορτούνη (48’) οι «ερυθρόλευκοι», ισοφάρισε ο Οαρό (58’) μετά από λάθος του Μποτία. Αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου στο φινάλε!


Το βαθμό που χρειάζονταν για να «σφραγίσει» την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπεισαν με την εμφάνιση τους κόντρα στην Γιούνγκ Μπόις, ωστόσο το τελικό 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο την πρόκριση για τους «32». Στο φινάλε του αγώνα, ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου, ενώ η Θύρα 7 φώναξε το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες, εκφράζοντας την στήριξη της στον Αργεντινό άσο, που βρίσκεται εκτός πλάνων από τον Μπέντο.


Μετά από αυτή την εξέλιξη, το παιχνίδι της Λευκωσίας με τον ΑΠΟΕΛ αποκτά χαρακτήρα τελικού για την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Πειραιώτες έχασαν την ευκαιρία να περάσουν στην κορυφή και έτσι χρειάζονται μόνο νίκη κόντρα στους Κύπριους την τελευταία αγωνιστική εάν θέλουν να τερματίσουν πρώτοι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κάθε γκρουπ θα αντιμετωπίσει στους «32» έναν από τους δεύτερους των υπόλοιπων ομίλων ή κάποιον από τους τέσσερις χειρότερους τρίτους από το Τσάμπιονς Λιγκ.


Η αποχή 18 ημερών από επίσημα ματς έκανε την εμφάνιση της στους παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν είχαν ρυθμό και δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν ορθολογικά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασύνδετοι και αντιμετώπισαν προβλήματα από τους Ελβετούς, που αν είχαν πιο ποιοτικές μονάδες, θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά.


Στο 6’ το σουτ του Ελιονούσι μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στο 11’ ο Ρέτσος έκοψε σωτήρια τον Σουλεϊνάνι, που είχε μπει επικίνδυνα στην περιοχή. Έξι λεπτά μετά η Γιουνγκ Μπόις «άγγιξε» το 0-1, με τον Λεάλι να νικά σε τετ-α-τετ τον Οαρό, στην σπουδαιότερη φάση το πρώτου μέρους.
Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο και τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το ημίχρονο κύλησαν χωρίς κάτι αξιόλογο. Μια άστοχη κεφαλιά του Μποτία (23’) και ένα σουτ του Σεμπά (45’) στα χέρια του Εμβογκό ήταν οι μόνες φάσεις του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος.


περισσότερα σε λίγο


Η βαθμολογία:


1. ΑΠΟΕΛ 9
2. Ολυμπιακός 8
3. Γιούνγκ Μπόις 5
4. Αστάνα 5

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Γιουρόπα Λιγκ: Η Μπερ Σεβά απέκλεισε την Ίντερ!

Γιουρόπα Λιγκ: Η Μπερ Σεβά απέκλεισε την Ίντερ!

Γιουρόπα Λιγκ: Η Μπερ Σεβά απέκλεισε την Ίντερ!


Η Ίντερ προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Μπερ Σεβά, όμως οι Ισραηλινοί γύρισαν το παιχνίδι (3-2) και πέταξαν εκτός Ευρώπης τους «νερατζούρι»!


Μετά τo «διπλό» στο Μιλάνο (2-0), η Μπερ Σεβά έκανε το «2 στα 2» κόντρα στην Ίντερ και με το τελικό 3-2 στο Ισραήλ, άφησε εκτός συνέχειας την ομάδα του Στέφανο Πιόλι.


Κανείς δεν φαντάζοντας τέτοια εξέλιξη στο ματς, αφού οι «νερατζούρι» πήραν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ των Ικάρντι (13’) και Μπρόζοβιτς (25’).


Ωστόσο η Μπερ Σεβά έκανε τη μεγάλη ανατροπή με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος. Ο Μαρανάο μείωσε σε 2-1 στο 58’, ενώ ο Τόνι ισοφάρισε σε 2-2 στο 71’ με εύστοχο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Χαντάνοβιτς (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη).


Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον νεοεισελθόντα Σαχάρ να διαμορφώνει το τελικό 3-2, ρίχνοντας στο… καναβάτσο τους Μιλανέζους.


Με τη νίκη, οι Ισραηλινοί (που είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) έπιασαν την Σαουθάμπτον στην 2η θέση του ομίλου πριν τη μεταξύ τους μονομαχία στην Αγγλία, που μετατράπηκε σε τελικό πρόκρισης. Στον αντίποδα, η Ίντερ αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, μένοντας τελευταία με 3 βαθμούς.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Γιουρόπα Λιγκ: Τον «τελείωσε» ο Άγιαξ

Γιουρόπα Λιγκ: Τον «τελείωσε» ο Άγιαξ

Γιουρόπα Λιγκ: Τον «τελείωσε» ο Άγιαξ


Ο αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Σένε (39’) και Τέτε (50’) τα γκολ, τραγικό λάθος του Στιλ στο πρώτο τέρμα.


Ο Παναθηναϊκός χρειάζονταν τη νίκη κόντρα στον Άγιαξ για να μείνει ζωντανός στη μάχη για την πρόκριση, ωστόσο οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και η ήττα με 2-0 στο Άμστερνταμ έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες του «τριφυλλιού» για τα νοκ-άουτ.


περισσότερα σε λίγο


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Γιουρόπα Λιγκ: «Παγωμάρα» για ΑΠΟΕΛ στην Αστάνα

Γιουρόπα Λιγκ: «Παγωμάρα» για ΑΠΟΕΛ στην Αστάνα

Γιουρόπα Λιγκ: «Παγωμάρα» για ΑΠΟΕΛ στην Αστάνα


Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 2-1 στη Αστάνα και θα περιμένει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γιούνγκ Μπόις για να μάθει αν θα προκριθεί από σήμερα στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Ανεβαίνουν πρώτοι με νίκη οι «ερυθρόλευκοι».


Αν και προηγήθηκε στο σκορ με τρομερό γκολ, ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 2-1 στην Αστάνα, πληρώνοντας το αριθμητικό μειονέκτημα από το 32ο λεπτό. Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα, οι Κύπριοι θέλουν νίκη ή ισοπαλία του Ολυμπιακού κόντρα στην Γιούνγκ Μπόις στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να εξασφαλίσουν από σήμερα την πρόκριση. Στον αντίποδα, εάν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τη νίκη, τότε θα τους αρκεί μία ισοπαλία στην Κύπρο την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του γκρουπ.


Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στο 31’ με τον Εφραίμ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τρομερό διαγώνιο σουτ σχεδόν από το ύψος της περιοχής. Ωστόσο στο επόμενο λεπτό οι Κύπριοι έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Ινιάκι Αστίθ.


Οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν πρόβλημα στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη δεν άντεξαν από την ασφυχτική πίεση της Αστάνα. Από γκάφα του Βάτερμαν στο 59′ ήρθε η ισοφάριση με τον Άνιτσιτς, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ντεσπότοβιτς στο 84′. Με τη νίκη, η Αστάνα έφτασε τους 5 βαθμούς και παρέμεινε ζωντανή για την πρόκριση, ελπίζοντας για αρχή σε νίκη της Γιούνγκ Μπόις στο «Γ. Καραϊσκάκης».


Η βαθμολογία:


1. ΑΠΟΕΛ 9 (6-6)

2. Ολυμπιακός 7 (6-3)


3. Αστάνα 5 (5-8)


4. Γιουνγκ Μπόις 4 (3-3)


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (8/12)


Γιούνγκ Μπόις – Αστάνα


ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τέλος ο Λέσκοτ από την ΑΕΚ

Τέλος ο Λέσκοτ από την ΑΕΚ

Τέλος ο Λέσκοτ από την ΑΕΚ


Η AEK ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασία της με τον Τζόλεον Λέσκοτ, αφού οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους.


Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί και επίσημα ο Τζόλεον Λέσκοτ. Μετά από αρκετές συζητήσεις των δύο πλευρών, τελικά βρέθηκε η «φόρμουλα» προκειμένου να λυθεί το συμβόλαιο του έμπειρου αμυντικού. Ο 36χρονος αμυντικός δεσμευόταν με συμβόλαιο διετούς διάρκειας και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποζημιωθεί με ποσό το οποίο δεν θα ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.


Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των δύο πλευρών δημιουργήθηκαν μετά την απογοήτευση που εξέφρασε ο Λέσκοτ στο κομμάτι της αποθεραπείας και της αποκατάστασής του. Ο ποδοσφαιριστής είχε ζητήσει να πάει σε έναν ειδικό στο Λονδίνο, ωστόσο το αίτημα του δεν έγινε δεκτό από την ΑΕΚ, καθώς στην Ένωση θεωρούσαν ότι όλα κυλούν βάσει του προγράμματος.


Το γεγονός της δυσαρέσκειας αυτής που εκφράστηκε από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή διέρρευσε στα ΜΜΕ, κάτι που εξόργισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Τελικώς, η «χρυσή τομή» βρέθηκε και οι δύο πλευρές χώρισαν τους δρόμους τους μετά από τρεις μήνες.


Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Τζόλεον Λέσκοτ και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του»


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πιο σοβαρός ο τραυματισμός του Μπέιλ, μπαίνει χειρουργείο!

Πιο σοβαρός ο τραυματισμός του Μπέιλ, μπαίνει χειρουργείο!

Πιο σοβαρός ο τραυματισμός του Μπέιλ, μπαίνει χειρουργείο!


Η Ρεάλ ανακοίνωσε ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης έως και τέσσερις μήνες!


Σοβαρότερος από όσο αναμενόταν αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Γκάρεθ Μπέιλ στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ. Ο Ουαλός άσος υπέστη εξάρθρωση στον αστράγαλο και η «βασίλισσα» ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.


Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της απουσίας του, αυτή αναμένεται να γίνει γνωστή μετά το πέρας του χειρουργείου. Η «Marca» υποστηρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής θα λείψει για δύο μήνες, ωστόσο η πλειοψηφία των δημοσιευμάτων κάνει λόγο για απουσία τεσσάρων μηνών, κάτι που αν επιβεβαιωθεί τότε ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει τον Απρίλιο στην ενεργό δράση!


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Τζέραρντ! (video)

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Τζέραρντ! (video)

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Τζέραρντ! (video)


Ο Στίβεν Τζέραρντ ανακοίνωσε την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών, λίγες ημέρες μετά το διαζύγιο με τους LA Galaxy. «Νιώθω ότι έχω πολλά να προσφέρω στο παιχνίδι, από οποιοδήποτε πόστο» δήλωσε μεταξύ άλλων.


Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε ηλικία 36 ετών, ανακοίνωσε ο Στίβεν Τζέραρντ, βάζοντας τέλος σε μια πλούσια καριέρα 19 ετών με μαγικές στιγμές, τίτλους αλλά και λύπες.


Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον εμβληματικό αρχηγό της Λίβερπουλ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο από οποιαδήποτε πόστο. Δεν είναι απίθανο στο άμεσο μέλλον να τον δούμε σε ρόλο προπονητή, αφού ο 36χρονος έχει ήδη στην κατοχή του το δίπλωμα UEFA A.


Πάντως, την Τετάρτη (23/11) έγινε γνωστό ότι απέρριψε πρόταση της ΜΚ Ντονς για να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας, με τον ίδιο να δηλώνει πως είναι αρκετά νωρίς να ασχοληθεί με την προπονητική.


Ο Στίβεν Τζέραρντ αγωνίστηκε στην Λίβερπουλ για 17 χρόνια (1998-2015), σημειώνοντας συνολικά 710 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις (3ος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου). Ο ίδιος έχει το ρεκόρ συλλόγου με τα περισσότερα διεθνή γκολ (41), τα περισσότερα εύστοχα πέναλτι (47), ενώ βρίσκεται στην 5η θέση των σκόρερ με 186 γκολ. Παράλληλα, είναι ο παίκτης της Λίβερπουλ με τις περισσότερες συμμετοχές (114) στην Εθνική Αγγλίας.


Σε 17 χρόνια στην ομάδα του Μέρσεσάϊντ ο Άγγλος μέσος κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Κύπελλα Αγγλίας, τρία Λιγκ Καπ, ένα Κομιούνιτι Σίλντ, ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Μοναδική «ανορθογραφία» στην πλούσια καριέρα του η μη κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.


Αναλυτικά η αποχαιρετιστήρια δήλωση του:


«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Τζέραρντ! (video)Μετά τις υποθέσεις των ΜΜΕ για το μέλλον μου, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποσύρομαι από τη δράση. Είχα μια απίστευτη καριέρα κι ευχαριστώ για κάθε στιγμή αυτής, τις Λίβερπουλ, εθνική Αγγλίας και LA Galaxy.

«Ως έφηβος εκπλήρωσα το παιδικό μου όνειρο να φορέσω τη διάσημη κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ κι όταν πραγματοποίησα το ντεμπούτο μου, απέναντι στην Μπλάκμπερν το Νοέμβρη του 1998, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε τα επόμενα 18 χρόνια.


Νιώθω τυχερός που έζησα τόσες πολλές σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Είμαι υπερήφανος που έπαιξα πάνω από 700 παιχνίδια για τη Λίβερπουλ, πολλά εξ’ αυτών ως αρχηγός, και που βοήθησα την ομάδα ώστε να έρθουν ξανά τιμές στο Άνφιλντ, καμία μεγαλύτερη από αυτή τη διάσημη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη.


Σε διεθνές επίπεδο, νιώθω προνομιούχος που είχα 114 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας και που είχα την τιμή να φορέσω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πάντα θυμάμαι με μεγάλη υπερηφάνεια κάθε φορά που φόρεσα τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.


Νιώθω πολύ τυχερός που είχα αυτή την καριέρα, αλλά τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη στήριξη τόσων πολλών ανθρώπων.


Πρώτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη Λίβερπουλ, είμαι υπερήφανος που έπαιξα και ηγήθηκα της Λίβερπουλ για τόσα πολλά χρόνια και που κατάφερα ο,τι καταφέραμε κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο κλαμπ.


Ήμουν τυχερός που έπαιξα δίπλα σε μερικούς μεγάλους παίκτες και υπό την καθοδήγηση μερικών φανταστικών προπονητών κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο Άνφιλντ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, όπως επίσης το προσωπικό των αποδυτηρίων για όλη τη στήριξη που μου έδωσε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου.


Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Στιβ Χάιγουεϊ, Ντέιβ Σάνον και Χιου ΜακΌλεϊ, που με πίστεψαν όταν έκανα το βήμα προς τη Λίβερπουλ και μου έδωσαν πάτημα και πρόσφορο έδαφος για να κυνηγήσω τα όνειρά μου.


Ευχαριστώ του εκπληκτικούς φίλους των Λίβερπουλ, εθνικής Αγγλίας και LA Galaxy για την απίστευτη υποστήριξη που μου έδωσαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Η αφοσίωσή σας και η πίστη σας, σήμαινε τα πάντα.


Εκτός του ποδοσφαίρου, αισθάνομαι τυχερός που είχα ένα τόσο κλειστό γκρουπ φίλων, ώστε πάντα να ήμουν ικανός να το μετρήσω και να το εμπιστευτώ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Σας ευχαριστώ για όλα.


Ευχαριστώ πολύ και την οικογένειά μου. Τη μητέρα, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου Πολ για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για την αγάπη τους στα καλά και τα άσχημα. Σας ευχαριστώ για όλα.


Με συναρπάζει το μέλλον και νιώθω ότι έχω πολλά να προσφέρω στο παιχνίδι, από οποιοδήποτε πόστο μπορεί να είναι αυτό. Παίρνω το χρόνο μου για να σκεφτώ μερικές επιλογές και θα προβώ σε ανακοινώσεις σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου σύντομα»


Τα 186 γκολ του Τζέραρντ με την Λίβερπουλ:


[embedded content]

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more