Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Θρίαμβος για Ρεάλ στο ντέρμπι

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Θρίαμβος για Ρεάλ στο ντέρμπι

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Θρίαμβος για Ρεάλ στο ντέρμπι


Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ (23’, 71’ πεν., 77’) και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στο ντέρμπι της Μαδρίτης με 18 γκολ, η Ρεάλ κέρδισε με 3-0 την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» και ξέφυγε με +4 στην κορυφή της βαθμολογίας.


Επίδειξη δύναμης έκανε η Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης με αντίπαλο την Ατλέτικο. Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ, η «βασίλισσα» πέρασε με 3-0 από το «Βιθέντε Καλντερόν» και ξέφυγε με +4 από την 2η Μπαρτσελόνα, εκμεταλλευόμενη την εντός έδρας γκέλα των Καταλανών από τη Μάλαγα (0-0).


Η Ρεάλ έδειξε με το… καλημέρα τις διαθέσεις της, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά για να πάρει το προβάδισμα. Στο 12’ ο Όμπλακ πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Ρονάλντο, όμως στο 23’ ο Πορτογάλος εκτέλεσε με δύναμη φάουλ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να ξεγελά τον γκολκίπερ της Ατλέτικο, καταλήγοντας στα δίχτυα.


Μ’ αυτό το γκολ ο Πορτογάλος έγινε ο τρίτος παίκτης στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που σκοράρει +350 γκολ, μετά τους Τζίμι Γκριβς (366) και Γκερντ Μίλερ (365).


Μετά το 1-0, η Ατλέτικο κέρδισε μέτρα, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Νάβας. Το αμυντικό δίδυμο… ανάγκης των Βαράν και Νάτσο δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα και το σκορ παρέμεινε αμετάβλητο μέχρι το ημίχρονο.


Στην επανάληψη, η Ατλέτικο μπήκε με διάθεση να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Στο 48’ το σουτ του Καράσκο πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 51’ ο Γκριεζμάν προτίμησε να σουτάρει (πάνω στον Νάβας) αντί να δώσει στον Τόρες που βρίσκονταν σε καλύτερη θέση.


Ο Ντιέγκο Σιμεόνε επέλεξε να κάνει πιο επιθετική την Ατλέτικο, ρίχνοντας στο ματς τους Κορέα και Γκαμεϊρό στη θέση των Τόρες και Γκάμπι. Η πίεση των «ροχιμπλάνκος» δεν απέδωσε καρπούς και στο 68’ ο Όμπλακ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ίσκο, κρατώντας το 1-0. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό, ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάβιτς και ο Πορτογάλος δεν έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ της ομάδας του.


Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 77’. Ο Μπέιλ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρονάλντο, ο οποίος έκανε χατ-τρικ και ξεπέρασε τον Ντι Στέφανο στην πρώτη θέση των σκόρερ στο ντέρμπι της Μαδρίτης (18 γκολ).


Διαδικαστικά τα υπόλοιπα λεπτά, με τον Μόντριτς να είχε καλή στιγμή στο 89’ με κεφαλιά για ένα τέταρτο γκολ. Στον αντίποδα, ο Καράσκο «άγγιξε» το γκολ στο 90’, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε βρήκε στην πλάτη του Νάτσο. Το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ρεάλ έφυγε με μεγάλη νίκη από το «Βιθέντε Καλντερόν», αφήνοντας την αντίπαλο της στην 5η θέση και στο -9 από την κορυφή.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Μπουντεσλίγκα: Η Ντόρτμουντ έριξε την Μπάγερν από την κορυφή

Μπουντεσλίγκα: Η Ντόρτμουντ έριξε την Μπάγερν από την κορυφή

Μπουντεσλίγκα: Η Ντόρτμουντ έριξε την Μπάγερν από την κορυφή


Με γκολ του Ομπαμεγιάνγκ (11’) η Ντόρτμουντ κέρδισε με 1-0 την Μπάγερν στο «Βεστφάλεν» και την έριξε από την κορυφή, εκεί όπου φιγουράρει η νεοφώτιστη Λειψία. Δοκάρι στο 61’ είχαν οι Βαυαροί, εξαιρετική εμφάνιση από τον Παπασταθόπουλο.


Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «Der Klassiker» με αντίπαλο την Μπάγερν. Οι Βεστφαλοί πήραν τη νίκη με 1-0 στο «Βεστφάλεν», βάζοντας τέλος στο αήττητο εφτά αγώνων που είχαν «χτίσει» οι Βαυαροί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Μπάγερν μετά από 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να υποχωρεί από την κορυφή, όντας μόλις στο +3 από την ομάδα του Τόμας Τούχελ αλλά και τις Κολωνία, Χέρτα.


Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε ονειρικά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα στο 11ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκέτσε έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Γκαμπονέζος με κοντινή προβολή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, βάζοντας… φωτιά στο κατάμεστο «Βεστφάλεν».


Οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο, φτάνοντας σε δύο περιπτώσεις κοντά στο 2-0. Στο 18’ Ράμος και Γκέτσε έκρυψαν τη μπάλα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή, όμως κανείς δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε κενή εστία. Δύο λεπτά μετά ο Σούρλε έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ αλλά ο Νόιερ είχε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.


Μετά το 20’ η Μπάγερν ανέβασε την απόδοση της, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 32’ ο Μπούρκι μπλόκαρε την κεφαλιά του Χούμελς, ενώ στο 43’ το σουτ του Αλκάνταρα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Κίμιχ επωφελήθηκε από τις κόντρες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και στο 45’ ο Μπάρτρα έδιωξε προ του Λεβαντόφσκι, κρατώντας το μηδέν. Στα αξιοσημείωτα πως ο Παπασταθόπουλος είχε οχτώ απομακρύνσεις στο πρώτο μέρος, μια περισσότερη απ’ όλη την ομάδα της Μπάγερν.


Οι Βεστφαλοί είχαν ευκαιρία με το… καλησπέρα (46’) στο δεύτερο μέρος, με τον Νόιερ να νικά σε τετ-α-τετ τον Ομπαμεγιάνγκ. Τρία λεπτά μετά ο Σμέλτσερ συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Ομπαμεγιάνγκ, όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε έξω. Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε στο 61’, με τον Τσάβι Αλόνσο να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.


Δέκα λεπτά μετά ο Ισπανός λίγο έλλειψε να γίνει μοιραίος, αφού από δικό του λάθος ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας και βγήκε και πάλι τετ-α-τετ με τον Νόιερ αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άσχημο, με αποτέλεσμα ο Γερμανός γκολκίπερ να διώξει σε κόρνερ.


Η επιλογή του Αντσελότι να βάλει τον Ντάγκλας Κόστα αντί του Κίμιχ, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2 με Λεβαντόφσκι και Μίλερ στην κορυφή, δεν απέδωσε καρπούς. Το δίδυμο Παπασταθόπουλος-Μπάρτρα ήταν απροσπέλαστο και η Ντόρτμουντ κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι το φινάλε, μειώνοντας στο -3 τη διαφορά της από τους Βαυαρούς.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Εντός έδρας γκέλα για Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Εντός έδρας γκέλα για Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Εντός έδρας γκέλα για Μπαρτσελόνα


Με τον Μέσι να μένει εκτός λόγω αδιαθεσίας και τον Σουάρες τιμωρημένο στην εξέδρα, η Μπαρτσελόνα «κόλλησε» στο 0-0 με την Μάλαγα στο «Καμπ Νου», πέφτοντας πάνω στον εξαιρετικό Καμενί.


Την ευκαιρία να περάσει προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος πέταξε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί, παίζοντας χωρίς τους Μέσι (λόγω αδιαθεσίας και εμετών) και Σουάρες (τιμωρημένος), «κόλλησαν» στο 0-0 με την Μάλαγα στο «Καμπ Νου» και θα δουν από την 2η θέση το ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο.


Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο, αφού η υπεροχή της ήταν η φλύαρη και οι μόνες καλές στιγμές που δημιούργησε ήταν με τους Πικέ και Μασεράνο.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης (56’) η Μάλαγα «άγγιξε» το γκολ, με τον Χουάν Κάρλος να περνάει τον Τερ Στέγκεν αλλά να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η αυστηρή αποβολή του Γιορέντε (69’) για φάουλ στον Νεϊμάρ έδωσε περισσότερους χώρους στην Μπαρτσελόνα, η οποία όμως αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα χωρίς τον Μέσι.


Στο 85’ ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Πικέ από τον Βιγιανουέβα και στο 90+4’ ο Καμενί πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε προσπάθεια του Νεϊμάρ, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: «Κανονιά» στο 89’

Πρέμιερ Λιγκ: «Κανονιά» στο 89’

Πρέμιερ Λιγκ: «Κανονιά» στο 89’


Με γκολ του Ζιρού στο 89’ η Άρσεναλ ισοφάρισε σε 1-1 την Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και έφυγε μ’ έναν ανέλπιστο βαθμό από το Μάντσεστερ βάσει της εικόνας της στο παιχνίδι. Προηγήθηκαν με Μάτα (69’) οι γηπεδούχοι, χωρίς σουτ στο στόχο οι «κανονιέρηδες» πριν το γκολ.


Δεν είχε νικητή το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στο «Όλντ Τράφορντ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους για 89 λεπτά, ωστόσο ο νεοεισελθόντας Ζιρού ήρθε σε εκείνο το σημείο και ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στους Λονδρέζους. Με την ισοπαλία, οι «κανονιέρηδες» έπιασαν προσωρινά την Τσέλσι στην 2η θέση με 25 βαθμούς, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν 6οι με 19 και χωρίς νίκη σε ντέρμπι.


Η «ψυχρή» χειραψία του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Αρσέν Βενγκέρ πριν τη σέντρα (σ.σ. δεν αντάλλαξαν βλέμμα) ήταν ένα από τα λίγα αξιοσημείωτα του αγώνα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.


Η Γιουνάιτεντ είχε την υπεροχή, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από την Άρσεναλ, ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Τσεχ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο με δύο μακρινά σουτ των Μάτα (37’) και Μαρσιάλ (41’), όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Τσεχ αντέδρασε σωστά, κρατώντας το μηδέν.


Η εικόνα του πρώτου μέρους συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την Γιουνάιτεντ να είχε την κατοχή αλλά όχι την ουσία. Όλα αυτά μέχρι το 69’, όπου μια ισπανική συνεργασία έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους. Ο Ερέρα έκανε υποδειγματικό γύρισμα για το ύψος του πέναλτι και ο Μάτα με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, «γράφοντας» το 1-0.


Μετά το γκολ, η Γιουνάιτεντ έδωσε μέτρα στην Άρσεναλ, όμως οι «κανονιέρηδες» αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Ντε Χέα. Η ομάδα του Βενγκέρ δεν είχε ούτε σουτ στον στόχο, όμως χρειάστηκε μόνο μια φάση για να φέρει το σκορ στα ίσια. Στο 89’ ο Οξλέιντ-Τσέιμπερλεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζιρού με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ισοφάρισε για το τελικό 1-1. Οι δύο αλλαγές του Αλσατού συνεργάστηκαν άψογα στο γκολ και χάρισαν το βαθμό της ισοπαλίας στην Άρσεναλ, η οποία διατήρησε το +6 από την αντίπαλο της.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more