Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Επίσημο: Στην Γιουνάιτεντ ο Πογκμπά με παγκόσμιο ρεκόρ

Επίσημο: Στην Γιουνάιτεντ ο Πογκμπά με παγκόσμιο ρεκόρ

Επίσημο: Στην Γιουνάιτεντ ο Πογκμπά με παγκόσμιο ρεκόρ


Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι πλέον γεγονός! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (9/8) την απόκτηση του Πολ Πογκμπά από την Γιουβέντους, με τον Γάλλο μέσο να υπογράφει για 5+1 χρόνια με τους «κόκκινους διαβόλους».


Ήταν δεδομένο, πλέον και επίσημο! Με τίτλο είδησης «Pogback» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Πολ Πογκμπά, με τον Γάλλο μέσο να επιστρέφει στο «Όλντ Τράφορντ» μετά την αποχώρηση του το καλοκαίρι του 2012.


Ο 23χρονος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, με δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα χρόνο, και αυτόματα πραγματοποιήθηκε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.


Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα καταβάλουν στην Γιουβέντους το ποσό-ρεκόρ των 105 εκατ. ευρώ + 5 εκατ. ευρώ ως μπόνους, χωρίς σ’ αυτά να προστίθενται οι ετήσιες αποδοχές του ποδοσφαιριστή (18 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους) αλλά και τα 23 εκατ. ευρώ που πρέπει να πάρει ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα. Μυθικά ποσά για έναν παίκτη που το 2012 αποχώρησε από το Μάντσεστερ για το Τορίνο με μόλις 1,2 εκατ. λίρες.


Ο Πογκμπά αφήνει την Γιουβέντους, έχοντας σημειώσει 34 γκολ και 43 ασίστ σε 178 παιχνίδια, ενώ είναι ήδη 38 φορές διεθνής με την Εθνική Γαλλίας. Ο ίδιος δήλωσε τα εξής για την επιστροφή του:


«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στη Γιουνάιτεντ. Ήταν πάντα ένας σύλλογος με ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και πραγματικά περιμένω να δουλέψω με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Απόλαυσα το πέρασμα μου στην Γιουβέντους και έχω κάποιες φανταστικές αναμνήσεις από έναν μεγάλο σύλλογο. Αισθάνθηκα όμως πως ο χρόνος ήταν ο σωστός για να επιστρέψω στο Ολντ Τράφορντ. Πάντα απολάμβανα να παίζω μπροστά στους οπαδούς και δεν μπορώ να περιμένω να συνεισφέρω στην ομάδα. Είναι ο σωστός σύλλογος για εμένα για να πετύχω τα πάντα απ’ όσα ελπίζω στο παιχνίδι».


Από την πλευρά του, ο τεχνικός της ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο, δήλωσε: «Ο Πολ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και θα είναι ένα κλειδί στην ομάδα της Γιουνάιτεντ που θέλω να χτίσω εδώ για το μέλλον. Είναι γρήγορος, δυνατός, σκοράρει και διαβάζει το παιχνίδι καλύτερα από πολλούς παίκτες που είναι μεγαλύτεροί του. Είναι στα 23, έχει την ευκαιρία να κάνει δική του τη θέση εδώ για πολλά χρόνια. Είναι νέος και θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στην ομάδα της καρδιάς του για την επόμενη δεκαετία και παραπάνω».



Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Στον Ολυμπιακό ο Μάρτινς

Στον Ολυμπιακό ο Μάρτινς

Στον Ολυμπιακό ο Μάρτινς


Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου Αντρέ Μάρτινς, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.


Μετά τη συμφωνία με τον Πάουλο Μπέντο (αναμένεται να υπογράψει την Τρίτη), ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντρέ Μάρτινς.


Ο 26χρονος Πορτογάλος μέσος αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όντας ένας από τους τρεις παίκτες που είναι πάνω από τα 23. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους «ερυθρόλευκους» στα παιχνίδια με την Αρούκα, αφού οι Ίβηρες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα νοκ-άουτ.


Ο Μάρτινς έμεινε ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό από την περίοδο του Μάρκο Σίλβα. Πρόκειται για έναν κεντρικό μέσο που παίζει δίπλα σε αμυντικό χαφ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και πίσω από τον επιθετικό. Την περσινή σεζόν δεν υπολογίζονταν από τον Ζόρχε Ζεσούς στα «λιοντάρια», μετρώντας μόλις 8 συμμετοχές.


Η ανακοίνωση και το βιογραφικό του παίκτη


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου μέσου Αντρέ Μάρτινς, από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Αντρέ Ρενάτο Σοάρες Μάρτινς (1.69μ.) γεννήθηκε στις 21/1/1990 στην Σάντα Μαρία ντε Φερέιρα της Πορτογαλίας. Αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου και αποτελεί πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Argoncilhe σε ηλικία μόλις 9 ετών και ακολούθως μεταπήδησε στην Feirense. Ο επόμενος σταθμός του ήταν οι Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας όπου έφτασε ως και την πρώτη ομάδα το 2009.


Η ποδοσφαιρική του ενηλικίωση δεν έρχεται άμεσα στην Σπόρτινγκ αλλά μέσω δανεισμών του (σ.σ.: Real Massama, Belenenses) σε μικρότερες ομάδες. Σε όλο αυτό το διάστημα πείθει για το ταλέντο του και τους προπονητές των μικρών Εθνικών Πορτογαλίας και καλείται στις ομάδες U16, U17, U19, U20 και U21.


Η πιο σημαντική σεζόν της καριέρας του, ως τώρα, ήταν η σεζόν 2011/12 αφού και 11 συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα παίρνει με την Σπόρτινγκ και «γεύση» Ευρώπης αγωνιζόμενος στο UEFA Europa League με την ομάδα της Λισσαβόνας να φτάνει ως και τα ημιτελικά και τον Αντρέ να είναι παρών στα σπουδαία εκείνα παιχνίδια. Από τη σεζόν εκείνη και έπειτα καθιερώνεται στην ομάδα αποτελώντας βασικό της «γρανάζι» και αγωνιζόμενος με τη φανέλα της μέχρι και την αμέσως προηγούμενη (2015/16) σεζόν.


Ο Μάρτινς, που αυτή τη στιγμή είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την Ολυμπιακή ποδοσφαιρική ομάδα της πατρίδας του, έχει φορέσει και τη φανέλα της «μεγάλης» Εθνικής της χώρας του. Το έχει κάνει σε 2 διεθνείς φιλικούς αγώνες (με Κροατία και Ολλανδία) ενώ ήταν στην αποστολή και σε 3 αγώνες (με Β.Ιρλανδία, Ισραήλ και Λουξεμβούργο) της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

«Τελείωσε» τον Ουζουνίδη ο Πανιώνιος

«Τελείωσε» τον Ουζουνίδη ο Πανιώνιος

«Τελείωσε» τον Ουζουνίδη ο Πανιώνιος


Παρελθόν από τον πάγκο του Πανιωνίου αποτελεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως ανακοίνωσαν οι «κυανέρυθροι». Η ομάδα της Νέας Σμύρνης υποστηρίζει ότι ο Έλληνας τεχνικός έβλαψε τον σύλλογο, αναφέροντας μάλιστα ότι θα προβεί σε καταγγελία της σύμβασής του.


Δεν θα συνεχίσει στον Πανιώνιο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως ο Έλληνας τεχνικός «έβλαψε τον σύλλογο και δημιούργησε αρνητικό κλίμα σε όλη την ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».


Φυσικά η ΠΑΕ αναφέρεται στις επαφές που είχε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων». Ωστόσο η μετακίνηση του στους Πειραιώτες δεν προχώρησε μετά τις αντιδράσεις των φίλων της ομάδας.


Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης βρέθηκε ένα βήμα πριν τον Ολυμπιακό σ’ αυτό το χρονικό σημείο, εξόργισε τους οργανωμένους οπαδούς του Πανιωνίου αλλά και τη διοίκηση, που αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε καταγγελία της σύμβασής του.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας, καθιστά σαφές προς τον φίλαθλο κόσμο της, πως στην ομάδα μας θέση έχουν μόνο αυτοί που συντάσσονται με το όραμα μας, για έναν μεγάλο ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Στο πλαίσιο αυτό, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα στελεχωθεί με ανθρώπους που τιμούν τον λόγο τους και δεν κάνουν πίσω, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων μας.

Ο κόσμος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ πρέπει να γνωρίζει ότι η διοίκηση της ομάδας, θα κάνει το καλύτερο δυνατόν γι αυτή, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της προς τις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Κατόπιν τούτων, το διοικητικό συμβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 14:00 στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, παρουσία του κ. Ουζουνίδη, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε καταγγελία της σύμβασής του, καθώς με τις πράξεις του και την εν γένει συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες, έβλαψε τον σύλλογο και δημιούργησε αρνητικό κλίμα σε όλη την ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


».

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Μπέντο

Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Μπέντο

Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Μπέντο


Στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού φέρεται ότι βρίσκεται ο Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει συζητήσεις με τους ανθρώπους της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βίκτορ Σάντσεθ στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.


Ο Πάουλο Μπέντο φαίνεται ότι είναι ο εκλεκτός της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον πάγκο της ομάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου.


Εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία, ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Εθνικής Πορτογαλίας θα πιάσει αμέσως δουλειά, αφού ακολουθούν τα δυο παιχνίδια με την Αρούκα για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και η αναμέτρηση με τον Αστέρα για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more