Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός (video)

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός (video)

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός (video)


Με γκολ του Μολέντο (79’) ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 την ΑΪΚ στη Λεωφόρο και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ ενόψει της ρεβάνς στη Σουηδία.


Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλει-οφ του Γιουροπα Λιγκ έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 1-0 την ΑΪΚ στη Λεωφόρο και θα ταξιδέψουν με προβάδισμα στη Σουηδία γα τη ρεβάνς των δύο ομάδων.


Η ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι δημιούργησε κλασικές φάσεις για να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη κινδύνεψε σε δύο περιπτώσεις για να δεχτεί εκτός έδρας γκολ. Ο Στιλ κράτησε το μηδέν και στο 79’ ο Μολέδο έδωσε τη λύση, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 με καρφωτή κεφαλιά.


Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Η πρώτη μεγάλη φάση για το «τριφύλλι» ήρθε στο 5ο λεπτό με τον Μπέργκ, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και η φάση χάθηκε. Τέσσερα λεπτά μετά ο Λεντέσμα έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ιμπάρμπο, όμως το σουτ του Κολομβιανού ήταν άστοχο.


Η πρώτη και μοναδική απειλή της ΆΪΚ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 13’, όταν μετά από κόρνερ του Ισιζάκι, ο Μαρκάνεν πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Στιλ. Οι Σουηδοί περίμεναν τον Παναθηναϊκό πίσω από τη σέντρα και η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 34’. Ο Λεντέσμα έκανε μαγική μπαλιά στον Ιμπάρμπο, εκείνος τσίμπησε την μπάλα από τον Κάλργκρεν, όμως ο γκολκίπερ της ΆΙΚ κράτησε το μηδέν.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης (56’) η ΆΙΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Κπόζο, ο Μπλόμπεργκ έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Στιλ έδιωξε. Παρά την είσοδο των Βιγιαφάνες και Λέτο, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύονταν να διασπάσει την άμυνα των Σουηδών και στο 75’ χρειάστηκε νέα μεγάλη επέμβαση του Στιλ για να κρατήσει το μηδέν. Μετά από την εκτέλεση κόρνερ, ο Μαρκάνεν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Άγγλος πορτιέρο με μία τρομερή απόκρουση έδιωξε την μπάλα.


Οι «πράσινοι» γλίτωσαν το γκολ και στο 79’ κατάφεραν να λύσουν το γόρδιο δεσμό. Μετά από σέντρα του Μέστο, ο Μολέντο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Στραματσιόνι πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα και το τελικό 1-0 δίνει στον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στη Σουηδία.


[embedded content]


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Η πρόκριση περνάει από το ΟΑΚΑ!

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Η πρόκριση περνάει από το ΟΑΚΑ!

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Η πρόκριση περνάει από το ΟΑΚΑ!


Η άριστα στημένη ΑΕΚ κράτησε στο 0-0 την Σέντ Ετιέν στην Γαλλία και πλέον η πρόκριση για τα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ περνάει από το ΟΑΚΑ.


«Ήρθαμε» και στην Ευρώπη φώναξε η ΑΕΚ! Η «Ένωση» επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από πενταετή απουσία, αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την έδρα της Σεντ Ετιέν.


Ο Τιμούρ Κετσπάγια πήρε άριστα στο διάβασμα του παιχνιδιού και η «Ένωση» εγκλώβισε τους «στεφανουά», που περιορίστηκαν σε φλύαρη υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι «κιτρινόμαυροι», όντας εξαιρετικοί ανασταλτικά, κράτησαν το μηδέν πιο εύκολα από όσο θα περίμεναν και πλέον θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση μπροστά στον κόσμο τους.


περισσότερα σε λίγο


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε η Ατλέτικο Νασιονάλ (video)

Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε η Ατλέτικο Νασιονάλ (video)

Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε η Ατλέτικο Νασιονάλ (video)


Η Ατλέτικο Νασιονάλ κέρδισε με 1-0 την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε στο «Ατανάσιο Χιραρδότ» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες για δεύτερη φορά στην ιστορία της.


Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής στέφθηκε η Ατλέτικο Νασιονάλ. Οι «Βερδολάγκας» κέρδισαν με 1-0 την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε στο Μεντεγίν και σε συνδυασμό με το 1-1 του Εκουαδόρ, κατέκτησαν το Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά μετά το 1989.


Οι Κολομβιανοί είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Μιγκέλ Μπόρχα στο 9ο λεπτό. Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε έφτασε ως τον τελικό έχοντας αποκλείσει την κάτοχο Ρίβερ Πλέιτ αλλά και την Μπόκα Τζούνιορς, ωστόσο δεν κατάφερε να πιεί… νερό και έτσι η Λίγκα ντε Κίτο παρέμεινε η μόνη ομάδα από το Εκουαδόρ που έχει κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες (το 2008).


Η Ατλέτικο Νασιονάλ είναι λοιπόν η νέα πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, εξασφαλίζοντας παράλληλα θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Εκεί στοχεύει να αντιμετωπίσει την Ρεάλ στον μεγάλο τελικό, όμως σ’ αυτή της την προσπάθεια δεν θα έχει αρκετούς παίκτες της τωρινής ομάδας. Ήδη ο αμυντικός Σάντσες έχει συμφωνήσει με τον Άγιαξ, ενώ ο εξτρέμ Μορένο αποκάλυψε πως θα συνεχίσει στη Μάντσεστερ Σίτι αν και αναμένεται να δοθεί δανεικός στη Λα Κορούνια. Από την άλλη, ο τεχνικός Ρουέδα είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην εθνική Παραγουάης.


[embedded content]


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more