Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Ράσφορντ έκρινε το ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Ράσφορντ έκρινε το ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Ράσφορντ έκρινε το ντέρμπι του Μάντσεστερ!


Με γκολ του 18χρονου Ράσφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» και μπήκε δυνατά στη μάχη της τετράδας. Ξανά στο -5 από την Λέστερ η Τότεναμ, 3-0 την Μπόρνμουθ.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν τη νίκη με 1-0 στο «Έτιχαντ» και μείωσαν στο -1 τη διαφορά από την αντίπαλο της στην τέταρτη θέση.


Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Νάβας (7’, 14’), ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ντε Χέα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και το πλήρωσαν στο 16’… Ο Ράσφορντ με ιδανικό τελείωμα «έγραψε» το 1-0 και έγινε ο νεότερος σκόρερ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ, σε ηλικία 18 ετών και 141 ημερών.


Το γκολ του Ράσφορντ αποδιοργάνωσε την Σίτι και στο 17’ η Γιουνάιτεντ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όμως ο Χάρτ έδιωξε σωτήρια το σουτ του Μαρσιάλ. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους γηπεδούχους, καθώς στο 25’ ο Στέρλινγκ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες παραπονέθηκαν για πέναλτι, με τον Μάικλ Όλιβερ να μην σφυρίζει καμία παράβαση.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Σίτι έχασε με τραυματισμό και τον Χαρτ, με τον Καμπαγιέρο να παίρνει τη θέση του και να σώζει τους γηπεδούχους στο 55’, πραγματοποιώντας επέμβαση σε σουτ του Μαρσιάλ. Ο Πελεγκρίνι έβγαλε τον Ντεμικέλις για να ρίξει στο ματς τον Μπονί, ωστόσο η πίεση της Σίτι δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.


Σίλβα και Μπονί είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν ενώ στο 66’ ο Αγκουέρο σημάδεψε το δοκάρι. Η Γιουνάιτεντ άντεξε την πίεση και έφυγε με το «διπλό» από το «Έτιχαντ», μειώνοντας στο -1 τη διαφορά από την τετράδα.


Στο άλλο παιχνίδι, η Τότεναμ κέρδισε με 3-0 την Μπόρνμουθ και παρέμεινε στο κυνήγι του τίτλου, μειώνοντας ξανά στο -5 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λέστερ.


Οι «πετεινοί» «καθάρισαν» από νωρίς την υπόθεση νίκη, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ με τον Χάρι Κέιν (1’, 16’). Μάλιστα, ο επιθετικός της Τότεναμ έγινε μόλις ο 5ος Άγγλος που πετυχαίνει σε δυο σεζόν 20+ γκολ στην Πρέμιερ.


Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και στο 52’ πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Έρικσεν, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: Νέα τριάρα ο ΠΑΟΚ, υποβιβάστηκε η Καλλονή

Σούπερ Λιγκ: Νέα τριάρα ο ΠΑΟΚ, υποβιβάστηκε η Καλλονή

Σούπερ Λιγκ: Νέα τριάρα ο ΠΑΟΚ, υποβιβάστηκε η Καλλονή


Μετά την τριάρα στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς κέρδισε με 3-0 την Καλλονή, που και μαθηματικά αποχαιρετάει την Σούπερ Λιγκ. Μυστακίδης (28’), Αθανασιάδης (58’) και Κοροβέσης (76’) οι σκόρερ, αποχώρησε με τραυματισμό ο πρώτος.


Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε με 3-0 την Καλλονή στην Τούμπα, με τους φιλοξενούμενους να αποχαιρετούν και μαθηματικά την πρώτη κατηγορία.


Οι γηπεδούχοι είχαν φλύαρη κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, ωστόσο στο 28’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Χαρίσης έβγαλε στον Μυστακίδη και εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 1-0. Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το ημίχρονο, η Καλλονή προσπάθησε να βρει απάντηση, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.


Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του πρώτου μέρους, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης φρόντισε να «κλειδώσει» τη νίκη, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ με τον Κλάους (58’). Μετά από σέντρα του Λέοβατς, ο Έλληνας φορ σκόραρε με ωραίο σουτ και βρήκε ξανά δίχτυα μετά τα δύο γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό.


Εννέα λεπτά μετά, ο κόσμος στην Τούμπα χειροκρότησε τον Ροντρίγκες, ο οποίος έκανε την επανεμφάνιση του, αντικαθιστώντας τον Μυστακίδη που τραυματίστηκε (πρόβλημα στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο).


Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι μπήξε ορεξάτος και από τα δικά του πόδια ήρθε το 3ο γκολ στο 76’, με τον Κοροβέση να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Η Καλλονή δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει τέταρτο γκολ στο φινάλε, αλλά ο Κλάους αστόχησε σε τετ-α-τετ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σούπερ Λιγκ: «Έμφραγμα» στο 90+4’ για ΑΕΚ!

Σούπερ Λιγκ: «Έμφραγμα» στο 90+4’ για ΑΕΚ!

Σούπερ Λιγκ: «Έμφραγμα» στο 90+4’ για ΑΕΚ!


Με γκολ του Πάουλο στο 90+4’, ο Παναιτωλικός κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στο Αγρίνιο και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας του απέναντι στην «Ένωση».


Η ΑΕΚ ήταν κακή για ακόμα ένα εκτός έδρας ματς και ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, γνωρίζοντας τέταρτη σερί απώλεια μακριά από την έδρα της. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο χωρίς σκορ, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν με γκολ του Πάουλο στο 90+4’ να πάρουν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στην «Ένωση».


Κακό παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές το πρώτο μέρος. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ υπέπιπτε σε αρκετά λάθη και είχε μεγάλο πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Ενδεικτικό ότι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ πέρασε την μπάλα στην περιοχή του Παναιτωλικού ήταν με τον Μάνταλο στο 29′, αλλά ο Τζεμπούρ δεν κατάφερε με κεφαλιά να ανησυχήσει τον Κυριακίδη.


Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα μακρινό σουτ του Μύγα στο 16’, αναγκάζοντας τον Μπαρόχα σε απόκρουση. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις μέχρι τα τελευταία λεπτά όπου η κάθε ομάδα είχε από μια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 42’ ο Κυριακίδης απόκρουσε το πλασέ του Τζεμπούρ και στο επόμενο λεπτό ο Ουαρντά επιχείρησε σουτ, αλλά ο Μπαρόχα έδιωξε εντυπωσιακά.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΚ έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο, όμως συνέχισε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ προσπαθούσε να απειλήσει με κάποια στημένη φάση, όπως το άστοχο φάουλ του Μάνταλου στο 66’ και το κόρνερ του Έλληνα άσου στο 74’, με τον Λαμπρόπουλο να παίρνει την κοντινή κεφαλιά και τον Κυριακίδη να αποκρούει!


Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός είχε καλή στιγμή στο 70’ με σουτ του Μαρκόφσκι, το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Οι αλλαγές του Πογιέτ δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα αν και στο 89’ η ΑΕΚ «άγγιξε» το γκολ… Μετά από γύρισμα του Τζεμπούρ, ο Μπουονανότε βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ του Αργεντινού έφυγε ψηλά άουτ. Η «Ένωση» δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο φινάλε ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει τη νίκη.


Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πάουλο εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της «Ένωσης» και με δυνατό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 1-0, χαρίζοντας τη νίκη στον Παναιτωλικό.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Μπουφόν, ο απόλυτος ρέκορντμαν στη Σέριε Α!

Μπουφόν, ο απόλυτος ρέκορντμαν στη Σέριε Α!

Μπουφόν, ο απόλυτος ρέκορντμαν στη Σέριε Α!


Ο Μπουφόν συμπλήρωσε 930 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ στη Σέριε Α κι έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν στο ιταλικό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του τον Σεμπαστιάνο Ρόσι!


Ιστορία έγραψε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στον ντέρμπι της Γιουβέντους με την Τορίνο. Ο έμπειρος γκολκίπερ κράτησε απαραβίαστη την εστία του στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα και συμπλήρωσε 930 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ στην Σέριε Α, ξεπερνώντας το μεγάλο ρεκόρ του Σεμπαστιάνο Ρόσι.


Την περασμένη αγωνιστική, απέναντι στη Σασουόλο, ο «Τζίτζι» ξεπέρασε τον μεγάλο Ντίνο Τζοφ, ο οποίος είχε φτάσει τα 903 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ. Την Κυριακή (20/3) ο Ιταλός πορτιέρο ξεπέρασε και το ρεκόρ του Ρόσι, με αποτέλεσμα να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν στο ιταλικό πρωτάθλημα.


[embedded content]


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more