Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Πρέμιερ Λιγκ: Η Έβερτον «ξέρανε» την Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Η Έβερτον «ξέρανε» την Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Η Έβερτον «ξέρανε» την Άρσεναλ


Με γκολ του Γουίλιαμς στο 86’ η Έβερτον κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Άρσεναλ στο «Γκούντισον Παρκ» και υποχρέωσε την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στην πρώτη της ήττα μετά την πρεμιέρα. Απότομη προσγείωση για Λέστερ, ήττα με 1-0 από την Μπόρνμουθ.


Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Έβερτον κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ στο «Γκούντισον Παρκ» και υποχρέωσε τους «κανονιέρηδες» στην δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Τσέλσι έχει την ευκαιρία να ξεφύγει με +6 στην κορυφή εφόσον κερδίσει την Σάντερλαντ στο δικό της παιχνίδι.


Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκε στο 20’ με ένα τυχερό γκολ του Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να κοντράρει στον Γουίλιαμς να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα. Η απάντηση της Έβερτον ήρθε στο φινάλε του ημιχρόνου (44’), με τον Κόουλμαν να ισοφαρίζει σε 1-1 μετά από γύρισμα του Μπέινς.


Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 55’ είχαν σημαντική στιγμή με σουτ του Οζίλ, το οποίο πέρασε δίπλα από την εστία. Όσο περνούσε η ώρα, η Έβερτον ανέβαζε την απόδοση της, ενώ η Άρσεναλ έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις. Έτσι στο 86’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Γουίλιαμς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τα «ζαχαρωτά».


Η Άρσεναλ πίεσε ασφυχτικά στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις είχε τριπλή μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το σκορ στα ίσια. Ωστόσο, οι παίκτες της Έβερτον έδιωξαν τη μπάλα στη γραμμή σε μια τρομερή φάση και το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.


Στο άλλο παιχνίδι η Λέστερ ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Μπόρνμουθ και πέταξε στα… σκουπίδια την εμφατική νίκη της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (4-2).


Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, που δείχνει ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6ο λεπτό, με τον Βάρντι να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Μπόρουτς. Η Μπόρνμουθ πήρε στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα και στο 34’ ο Παγκ «έγραψε» το 1-0 με βολέ μέσα από την περιοχή.


Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ, αυτό δεν ήρθε και στο 90’ η Λέστερ είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-1, με τον Μπόρουτς να αποκρούει το σουτ του Ουγιόα από το ύψος της μικρής περιοχής.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασε ο Λεβαδειακός, αποκλείστηκε ο Πανιώνιος

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασε ο Λεβαδειακός, αποκλείστηκε ο Πανιώνιος

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασε ο Λεβαδειακός, αποκλείστηκε ο Πανιώνιος


Ο Λεβαδειακός έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα του αδιάφορου Κισσαμικού και εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16» αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Πανιώνιο.


Το βαθμό που έψαχνε για να πάρει την πρόκριση πήρε ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Κισσαμικό, που είχε προκριθεί, και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «16». Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Πανιώνιος έμεινε οριστικά εκτός συνέχειας και το ματς με τον Πανσεραϊκό δεν κρίνει τίποτα.


Ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ δυνατά, έχοντας δοκάρι στο 2ο λεπτό με τον Βασιλείου. Στο 19’ ο άσος των φιλοξενούμενων κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο Πολίτης απόκρουσε την εκτέλεση του Μάντζιου.


Ο Κισσαμικός γλίτωσε το γκολ και στο 27’ «χτύπησε» στην αντεπίθεση, ανοίγοντας το σκορ με τον Βλάχο. Η απάντηση του Λεβαδειακού ήρθε στο 50’, με τον Γιακουμάκη να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σελινιωτάκη και να σκοράρει με το… γόνατο, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Σ’ εκείνο το σημείο το ματς «έσβησε», με τους Βοιωτούς να κάνουν διαχείριση και να παίρνουν το εισιτήριο.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σοκ με Όμπλακ στην Ατλέτικο

Σοκ με Όμπλακ στην Ατλέτικο

Σοκ με Όμπλακ στην Ατλέτικο


Σοκ με Όμπλακ στην Ατλέτικο. Ο Σλοβένος γκολκίπερ υπέστη εξάρθρωση ώμου και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει νοκ-άουτ για τρεις με τέσσερις μήνες.


Όλα «στραβά» στην Ατλέτικο. Μια ημέρα μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από την Βιγιαρεάλ, οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν και τον Γιαν Όμπλακ. Ο Σλοβένος γκολκίπερ τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια του αγώνα και οι ιατρικές εξετάσεις ότι υπέστη εξάρθρωση ώμου.


Ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας θα υποβληθεί σε εγχείρηση και σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα θα μείνει εκτός για τρεις έως και τέσσερις μήνες.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Ανακοίνωσε Αϊντάρεβιτς η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Αϊντάρεβιτς η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Αϊντάρεβιτς η ΑΕΚ


Την απόκτηση του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ανακοίνωσε η ΑΕΚ, με τον Σουηδό μέσο να υπογράφει συμβόλαιο για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Ήρθα εδώ για να κερδίζω» δήλωσε ο ποδοσφαιριστής.


Η πρώτη προσθήκη της ΑΕΚ στη χειμερινή περίοδο είναι γεγονός. Η «Ένωση» ανακοίνωσε την απόκτηση του Άστριτ Αϊνταρέβιτς, ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Έρεμπρο.


Ο 26χρονος Σουηδός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2019 και ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ.


Η ανακοίνωση και το βιογραφικό όπως παρουσιάζεται από την ΠΑΕ:


«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σουηδό μεσοεπιθετικό Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμιση ετών.

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1990 στην Πρίστινα της πρώην Γιουγκοσλαβίας αλλά το 1992 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Σουηδία.


Από την παιδική του ηλικία έπαιξε ποδόσφαιρο στην Φάλκενμπεργκς και το 2007 βρέθηκε στην ομάδα νέων της Λίβερπουλ με την οποία πανηγύρισε την ίδια χρονιά το Κύπελλο Νέων. Το 2009-10 αγωνίστηκε ως δανεικός σε Λέστερ και Χέρφορντ. Επέστρεψε στη Σουηδία το 2010 για να ενταχθεί στην Έρεμπρο και ακολούθησε η μεταγραφή του στην Νόρκεπινγκ (2011-12).


Το πρώτο μεγάλο του επαγγελματικό βήμα εκτός Σουηδίας έγινε το 2012 όταν εντάχθηκε στη Σταντάρ Λιέγης, από την οποία δόθηκε δανεικός στην Τσάρλτον το 2014 και στη Χέλσινγμποργκ το 2015. Τελευταίος του σταθμός (2015-16) ήταν η Ερεμπρο.


Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς έχει αγωνιστεί στις Εθνικές Ομάδες U17, U19, U21 και U23 της Σουηδίας και ήταν ο αρχηγός της τελευταίας που εκπροσώπησε τη χώρα του στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το περασμένο καλοκαίρι».


«Ήρθα στην ΑΕΚ για να κερδίζω»


Ανακοίνωσε Αϊντάρεβιτς η ΑΕΚΤο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε «διψασμένος» για νίκες:

«Είχα κάποιες επιλογές πριν έρθω. Στο παρελθόν έχω αγωνιστεί σε διαφορετικές χώρες, σε διάφορα πρωταθλήματα, στην Αγγλία, στη Σουηδία, στο Βέλγιο. Το συζήτησα με την οικογένειά μου και τον ατζέντη μου, οπότε κρίνω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για να μπορέσω να έρθω. Έχω δει το όραμα της ομάδας, έχω δει την υποδομή, μου έχουν αναφέρει κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι είμαι εδώ για να κερδίσω, όχι μόνο για να παίξω. Θέλω να κατακτήσω πολλές νίκες με την ομάδα τόσο σε αυτό το γήπεδο, όσο και στο επόμενο», ανέφερε αρχικά ο Αϊντάρεβιτς.


Για την παρουσία των Μαϊστόροβιτς και Γιόχανσον στην ΑΕΚ: «Φυσικά και βοηθάει η παρουσία των δύο. Με τον Γιάκομπ Γιόχανσον έχουμε παίξει στο παρελθόν στην Εθνική ομάδα, τον γνωρίζω καλά, αλλά ναι βοηθάει ότι είναι κάποιοι συμπατριώτες μου εδώ. Βέβαια είτε ήταν κάποιος Νορβηγός, είτε ήταν κάποιος Ισπανός μιλάμε για ποδόσφαιρο, η δουλειά μας είναι να είμαστε μέσα στο γήπεδο, να κλωτσάμε την μπάλα και αυτό που θέλω να κάνω είναι να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται μέσα στην ομάδα για να μπορέσω να βοηθήσω.


Για το αν ο ίδιος είναι δυνατή προσωπικότητα: «Νομίζω ότι αν δεν ήμουνα μια δυνατή προσωπικότητα, τόσο ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, όσο και ο προπονητής και η ομάδα δεν θα επέλεγαν να είμαι εδώ πέρα. Αν δεν είχα δυνατή προσωπικότητα θα προτιμούσα να μείνω στο σπίτι μου ή να παίξω κάποιο άλλο άθλημα για παράδειγμα μπόουλινγκ. Αυτό που θέλω εγώ είναι όταν μπαίνω μέσα στον αγώνα η ομάδα να κερδίζει. Όχι 1-1, όχι ισοπαλίες. Δεν ξέρω αν έχετε δεν την ταινία Back to the future με τον τύπο με τα λευκά μαλλιά… Εγώ κοιτάω μπροστά στο μέλλον και θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Πιστεύω στη μοίρα, βρέθηκα εδώ στην Ελλάδα, το σημαντικότερο είναι ότι είμαι εδώ, οπότε ας το διασκεδάσουμε».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more