Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Σέριε Α: Η Ίντερ σόκαρε τη Μίλαν στο 90+2’

Σέριε Α: Η Ίντερ σόκαρε τη Μίλαν στο 90+2’

Σέριε Α: Η Ίντερ σόκαρε τη Μίλαν στο 90+2’


Η Μίλαν προηγήθηκε δύο φορές με όμορφα γκολ του Σούσο, ωστόσο η Ίντερ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από το ντέρμπι του Μιλάνου χάρη σε τέρμα του Πέρισιτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.


Δεν είχε νικητή το Derby della Madonnina ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ. Οι «ροσονέρι» πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο οι «νερατζούρι» γλίτωσαν την ήττα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με τον Πέρισιτς να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 90+2’.


Με αυτό το αποτέλεσμα, η Μίλαν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη δεύτερη, όντας πλέον ισόβαθμη με την Ρόμα στους 26 βαθμούς. Στον αντίποδα, η Ίντερ έφτασε τους 18 και παρέμεινε στην 9η θέση πριν τα δύο παιχνίδια με Φιορεντίνα και Νάπολι.


Οι «νερατζούρι», στο ντεμπούτο του Στέφανο Πιόλι, είχαν την υπεροχή στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, ψάχνοντας τον τρόπο για να παραβιάσουν την εστία του Ντοναρούμα. Στο 24’ η κεφαλιά του Πέρισιτς από πλεονεκτική θέση πέρασε μόλις άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Κοντογκμπιά στο 26’. Τρία λεπτά μετά το σουτ του Καντρέβα δεν βρήκε στόχο, ενώ η πρώτη τελική της Μίλαν ήρθε στο 40’, με τον Χαντάνοβιτς να μπλοκάρει το σουτ του Ντε Σίλιο.


Ακολούθησε νέα ευκαιρία του Πέρισιτς με κεφαλιά, ωστόσο η ομάδα που κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια ήταν η Μίλαν. Ο Μποναβεντούρα έβγαλε στον Σούσο και αυτός με ένα όμορφο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0. Η απάντηση της Ίντερ ήταν εξίσου εντυπωσιακή, αφού στο 53’ ο Καντρέβα ισοφάρισε σε 1-1 με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του Ντοναρούμα.


Η Μίλαν δεν πτοήθηκε και ξαναπήρε το προβάδισμα στο 58’ χάρη σε νέο γκολ του Σούσο. Μετά από γύρισμα του Μπάκα, ο Ισπανός πέρασε τον Μουρίγιο και πλάσαρε εύστοχα τον Χαντάνοβιτς για το 2-1 υπέρ των «ροσονέρι». Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με την Ίντερ να είχε την κατοχή αλλά όχι την ουσία. Όλα έδειχναν ότι η Μίλαν θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς, ωστόσο στο 90+2’ ο Πέρισιτς ισοφάρισε σε 2-2 μετά από εκτέλεση κόρνερ, χαρίζοντας το βαθμό στους «νερατζούρι».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πρέμιερ Λιγκ: «Διπλό» κορυφής για Τσέλσι!

Πρέμιερ Λιγκ: «Διπλό» κορυφής για Τσέλσι!

Πρέμιερ Λιγκ: «Διπλό» κορυφής για Τσέλσι!


Με το 10ο γκολ του Ντιέγκο Κόστα (41’) στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Μίντλεσμπρο στο «Ρίβερσάιντ» και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με +1 από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.


Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της η Τσέλσι! Οι Λονδρέζοι πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Μίντλεσμπρο και έφτασαν τις έξι διαδοχικές νίκες με 17-0 τέρματα, ένα νικηφόρο σερί που της επιτρέπει να φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!


Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο δυσκολεύονταν να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Μίντλεσμπρο. Ενδεικτικό ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 28’, με τον Βίκτορ Βαλντές να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Πέδρο μέσα από την περιοχή.


Οι φιλοξενούμενοι είχαν την απόλυτη υπεροχή, ωστόσο ήταν αρκετά απρόσεκτοι στην τελική πάσα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αμυντικούς της Μίντλεσμπρο να «καθαρίζουν» τις φάσεις. Η επόμενη μεγάλη στιγμή σημειώθηκε στο 37’, με τον Αλόνσο να επιχειρεί διαγώνιο σουτ και τον Βαλντές να δηλώνει ξανά «παρών».


Τη λύση για την Τσέλσι έδωσε στο 41’ ο Ντιέγκο Κόστα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί της Μίντλεσμπρο πιάστηκαν στον… ύπνο και ο φορ των «μπλε» με κοντινή προβολή «έγραψε» το 1-0, φτάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα.


Το γκολ ανάγκασε την Μίντλεσμπρο να βγει από το… καβούκι της, δίνοντας έτσι περισσότερους χώρους στους παίκτες του Κόντε. Στο 46’ ο Βαλντές απόκρουσε το σουτ το Αλόνσο, ενώ στο 63’ το κοντινό πλασέ του Πέδρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, ο Ντιέγκο Κόστα έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μόουσες, όμως το τελείωμα του Νιγηριανού ήταν απογοητευτικό.


Οι γηπεδούχοι έμειναν «ζωντανοί» και στο τελευταίο τέταρτο κέρδισαν αρκετά μέτρα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 78’ ο Κουρτουά έδιωξε σωτήρια το σουτ του Νεγρέδο και δύο λεπτά μετά ο Κόντε έριξε τρίτο αμυντικό χαφ, περνώντας τον νεαρό Τσαλόμπα δίπλα στους Καντέ και Μάτιτς. Η Τσέλσι έπαιξε με τη… φωτιά αλλά δεν το πλήρωσε και το τελικό 1-0 της επέτρεψε να ανέβει μόνη πρώτη στην κορυφή, πριν τα δύο μεγάλα παιχνίδια με Τότεναμ (26/11 εντός) και Μάντσεστερ Σίτι (3/12, εκτός).


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σέριε Α: Ήττα στο 90’ για Ρόμα, τεσσάρα για Φιορεντίνα πριν τον ΠΑΟΚ

Σέριε Α: Ήττα στο 90’ για Ρόμα, τεσσάρα για Φιορεντίνα πριν τον ΠΑΟΚ

Σέριε Α: Ήττα στο 90’ για Ρόμα, τεσσάρα για Φιορεντίνα πριν τον ΠΑΟΚ


Η Ρόμα προηγήθηκε μέσα στο Μπέργκαμο, αλλά η Αταλάντα, με γκολ στο 90’, έκανε την ανατροπή (2-1) και βρίσκεται στο -1 από την 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην ίδια βαθμολογική θέση και η Λάτσιο (3-1 τη Τζένοα), περίπατος για Φιορεντίνα πριν τον ΠΑΟΚ (4-0 την Έμπολι).


Συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία η Σαμπντόρια. Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι κέρδισε με ανατροπή (2-1) τη Ρόμα στο Μπέργκαμο και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στον ένα βαθμό, επιτρέποντας παράλληλα στην Γιουβέντους να ξεφύγει με +7 στην κορυφή.


Οι «τζιαλορόσι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, με τον Τζέκο να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά και τον Σαλάχ να σπαταλά δύο τετ-α-τετ για να σκοράρει. Τη λύση για τους φιλοξενούμενους έδωσε ο Περότι με εύστοχο πέναλτι στο 40’, ωστόσο τα πάντα άλλαξαν στην επανάληψη.


Η Αταλάντα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 62’ ισοφάρισε σε 1-1 με προσπάθεια του Καλντάρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Μανωλά-Σέζνι. Η Ρόμα δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 90’ ο Κέσι μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Γκόμες από τον Παρέδες. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Αταλάντα βρίσκεται πλέον στο -1 από την 2η θέση!


Λάτσιο για σεντόνι, περίπατος για Φιορεντίνα


Σέριε Α: Ήττα στο 90’ για Ρόμα, τεσσάρα για Φιορεντίνα πριν τον ΠΑΟΚ
Το ίδιο ισχύει και για την Λάτσιο, η οποία κέρδισε με 3-1 την Τζένοα στο «Ολίμπικο» και ισοβαθμεί στην 3η θέση με Αταλάντα και Μίλαν (έχει παιχνίδι λιγότερο). Οι «λατσιάλι» προηγήθηκαν στο 11’ με σουτ του Φελίπε Άντερσον, ενώ είχαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο.

Η Τζένοα γλίτωσε το 2-0 και στο 52’ έφερε το σκορ στα ίσια με τον Οκάμπος. Η Λάτσιο δεν πτοήθηκε και στο 57’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Μπίλια. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Γουάλας στο 65’, με την Λάτσιο να αγνοεί την ήττα εδώ και δύο μήνες (από τις 20 Σεπτεμβρίου και το εις βάρος της 2-0 κόντρα στη Μίλαν).


Από την άλλη, η Φιορεντίνα διέλυσε με 4-0 την Έμπολι εκτός έδρας και επέστρεψε στις νίκες λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Γιουρόπα Λιγκ.


Από δύο γκολ πέτυχαν οι Μπερναντέσκι (26’, 61’) και Ίλισιτς (47’ πεν., 67’), ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν την αποβολή του Τόμοβιτς στο πρώτο μέρος για φάουλ στον Μακαρόνε. Αυτή ήταν η 3η σερί εκτός έδρας ήττα για τους «βιόλα», που μετά τον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ στο Μιλάνο.


Στα άλλα παιχνίδια, η Τορίνο, με δύο γκολ του Μπελότι στο τελευταίο δεκάλεπτο (80’, 89’), πέρασε με 2-0 από την έδρα της ουραγού Κροτόνε και ανέβηκε στην 7η θέση. Τέλος, η Μπολόνια κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Παλέρμο και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τις επικίνδυνες θέσεις.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more