Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ετοιμάζεται… νέα εποχή Κλαφ στη Νότιγχαμ Φόρεστ



Ετοιμάζεται… νέα εποχή Κλαφ στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Read more

Κινέζικά… μάτια στον Ιντέγε



Κινέζικά… μάτια στον Ιντέγε

Read more

«Να βάλουν νερό στο κρασί τους»



«Να βάλουν νερό στο κρασί τους»

Read more

Πασκουάλ κάνε κάτι με τον Καλάθη, δεν πάει άλλο



Πασκουάλ κάνε κάτι με τον Καλάθη, δεν πάει άλλο

Read more

Μαύρη μέρα για τον Πανθρακικό



Μαύρη μέρα για τον Πανθρακικό

Read more

Η Βέροια «γυρίζει σελίδα»



Η Βέροια «γυρίζει σελίδα»

Read more

40 χρόνια από τον θάνατο του «Φίνος»


26 Ιανουαρίου 1977. Πεθαίνει ο «πατέρας» του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμην Φίνος, αρνούμενος να υπηρετήσει ούτε στιγμή την τηλεόραση, η οποία του προκαλούσε αποστροφή.. Ο Φιλοποίμην Φίνος γεννήθηκε στην Κάτω Τιθορέα της Λοκρίδας το 1907. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και ο ίδιος σπούδασε Νομικά. Ωστόσο, ποτέ δεν άσκησε τη δικηγορία, μιας και από τα παιδικά του, ακόμα, χρόνια το όνειρό του ήταν να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Το 1939 αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Πουλά όλα τα υπάρχοντά του και ιδρύει στο Καλαμάκι τα «Ελληνικά Κινηματογραφικά Στούντιο». Την επόμενη χρονιά κάνει την πρώτη και τελευταία σκηνοθετική του απόπειρα με την ταινία «Το Τραγούδι του Χωρισμού», με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Λήδα Μιράντα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα χρόνια που ακολουθούν είναι πολύ δύσκολα για τον Φιλοποίμην Φίνο. Οι Γερμανοί εκτελούν τον πατέρα του. Ο ίδιος συλλαμβάνεται, ενώ όλος ο εξοπλισμός του λεηλατείται και τα «Επίκαιρα» που γύριζε επί Κατοχής κατάσχονται και καταστρέφονται. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω… Το 1943 ιδρύει τη «Φίνος Φιλμ», αρχικά στην οδό Στουρνάρα και το 1957 εγκαθιστά οριστικά τα κινηματογραφικά του εργαστήρια στην οδό Χίου 53. Το 1964 παράγει τον πρώτο, ελληνικό, στερεοφωνικό ήχο με τα «Κορίτσια για φίλημα», που θα προβληθεί στερεοφωνικά μόνο στο Αττικόν, τη μοναδική αίθουσα με την ανάλογη τεχνική υποδομή. Το 1971 εγκαινιάζει στην Παιανία τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο των Βαλκανίων. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται 175 ταινίες, πολλές από τις οποίες έμειναν κλασσικές, όπως «Η Αγνή του λιμανιού» (1952), «Η Αλίκη στο Ναυτικό» (1961), «Μανταλένα» (1960), «Οι κυρίες της αυλής» (1966), «Στεφανία» (1966), «Λατέρνα, φτώχια και γαρύφαλλο» (1957), «Η θεία από το Σικάγο» (1957), και πολλές άλλες. Συνεργάστηκε με πολλούς μεγάλους ηθοποιούς, ανάμεσά τους η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ζωή Λάσκαρη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Μάρθα Καραγιάννη, η Τζένη Καρέζη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, η Γεωργία Βασιλειάδου κ.α. Ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στην καριέρα της Ειρήνης Παπά, ωστόσο ποτέ δεν πίστεψε ότι η Μελίνα Μερκούρη θα μπορούσε να γίνει αστέρας της μεγάλης οθόνης, εξαιτίας του μεγάλου στόματός της. Έτσι, έχασε την ευκαιρία να βγάλει την εταιρία του εκτός των συνόρων, όταν αρνήθηκε την πρόταση να αναλάβει τη συμπαραγωγή της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή» (1960). Τελευταία παραγωγή του ήταν η ταινία «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται» (1977), με πρωταγωνιστή τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη. Αυτή αποτέλεσε την «ταφόπλακα» της ήδη χρεοκοπημένης «Φίνος Φιλμ». Δείτε εδώ το Ντοκιμαντέρ «Φιλοποίμην Φίνος» της Μηχανής του Χρόνου που προβλήθηκε τον περασμένο μήνα στην ΕΡΤ:[embedded content][embedded content] Πηγή: sansimera.grΕπιμέλεια άρθρου: Γιώργος Μπεκτάς .’s .

Read more

Στη Φούλαμ ο Πέτσος



Στη Φούλαμ ο Πέτσος

Read more

Προτάθηκε ο «Μπουρίτο» Μαρτίνες στην ΑΕΚ


Στα υπόψιν της «Ένωσης» έχει τεθεί ο Αργεντινός Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες, γνωστός και ως «Μπουρίτο» (σ.σ. γαϊδουράκι). Ο 31χρονος άσος που αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ έμεινε ελεύθερος από τη Σολτ Λέικ Σίτι (όπου είχε 40 συμμετοχές και 8 γκολ). Έχει πίσω του ωστόσο ακόμα πιο δυνατές επιδόσεις, μιας και έχει φορέσει επί διετία (2013-15) τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς (58 συμμετοχές, 9 γκολ), ενώ έχει περάσει και από Κορίνθιανς, Αρχεντίνος Τζούνιορς, Κουκούτα Ντεπορτίβο και Αλ Σαμπάμπ. Το μεγάλο «μπαμ», δε, το είχε κάνει στην ομάδα που αναδείχθηκε, τη Βελέζ Σάρσφιλντ, όπου κατέγραψε 156 εμφανίσεις με 26 γκολ, αναδείχθηκε το 2010 κορυφαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής απ’ αυτούς που αγωνίζονται εντός συνόρων και κλήθηκε στην εθνική (κάνοντας συνολικά 4 συμμετοχές). Όπως αναφέρει το sport-fm.gr ο Μαρτίνες έχει μείνει ελεύθερος από την ομάδα του MLS και, εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, δεν πιάνει και θέση ξένου, αφού διαθέτει πορτογαλικό διαβατήριο. Όσο για το αν και πόσο θα απασχολήσει την ΑΕΚ, θα φανεί τις προσεχείς ώρες, αφού είναι δεδομένο ότι αναζητείται εξτρέμ, όπως δεδομένο είναι και ότι υποψήφιος για να καλύψει τη θέση είναι ο Έλντερ Μπαρμπόσα. .’s .

Read more

Αυτό φώναξαν στην υποδοχή του Αραούχο! (vid)


Δείτε βίντεο από την άφιξη του Αργεντινού στην Ελλάδα. .’s .

Read more

Οριστικό: Στην Ρόντα ο Γκνιάντιτς



Οριστικό: Στην Ρόντα ο Γκνιάντιτς

Read more

ΕΚΤΑΚΤΟ!Βγήκε η απόφαση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς!


Αναπάντεχες καταστάσεις στο Τριφύλλι, έχουν “παγώσει” τον Έλληνα τεχνικό! Τι συμβαίνει στην ομάδα και πώς μπορεί να αποφευχθεί το …κακό που έρχεται; “Kλικ” για την απάντηση!

Read more

Ντίας… το νέο πρόβλημα!


Διαβάστε τι αναφέρει το επίσημο δελτίο της ΠΑΕ ΑΕΚ: Ο Χουάν Ντίας που τραυματίστηκε στον χθεσινό αγώνα της Λιβαδειάς, υποβλήθηκε σε θεραπεία. Οι Ούγκο Αλμέιδα, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Χρήστος Αραβίδης συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα. Οσοι αγωνίστηκαν στο ματς με τον Λεβαδειακό, ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης. .’s .

Read more

«Ύμνοι» για Παπαδόπουλο και τον Έλληνα «γκουρού» φυσιοθεραπευτή...



«Ύμνοι» για Παπαδόπουλο και τον Έλληνα «γκουρού» φυσιοθεραπευτή του (pic)

Read more

Οι οκτώ υποψήφιες για την φάση των «16»


Αύριο στις 3 εκτός από τον αντίπαλο μας για τα play off θα μάθουμε και τον αντίπαλο μας για την φάση των «16» του Champions League εφόσον πάρουμε την πρόκριση. Εκεί με μειονέκτημα έδρας (το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί εκτός έδρας) η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μια από τις 8 ομάδες που πήραν απ’ ευθείας την πρόκριση από την φάση των ομίλων και αυτές είναι οι: Μονακό, Μπεσίκτας, Βιλερμπάν, Μπάνβιτ, Τενερίφη, Λε Μαν, Νεπτούνας και Αβελίνο.Εδώ αρχικά καλό θα ήταν να αποφύγουμε μία από τις Μπεσίκτας και Μονακό που δείχνουν αρκετά ισχυρές. Αυτές οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις τις 28 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου και 7-8 Μαρτίου. .’s .

Read more