Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά με τεσσάρα η Αργεντινή (video)

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά με τεσσάρα η Αργεντινή (video)

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά με τεσσάρα η Αργεντινή (video)


Η Αργεντινή διέλυσε με 4-1 τη Βενεζουέλα και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, εκεί όπου θα συναντήσει τις ΗΠΑ. Δύο γκολ ο Ιγκουαΐν, γκολ και δύο ασίστ ο Μέσι.


Επίδειξη δύναμης έκανε η Αργεντινή απέναντι στη Βενεζουέλα. Η «αλμπισελέστε» πήρε εμφατική νίκη με 4-1 και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, κάτι που καταφέρνει για δεύτερη σερί φορά και τέταρτη στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις.


Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση νίκη χάρη σε δύο γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Στο 8’ ο «Πιπίτα» εκμεταλλεύτηκε τη μαγική ασίστ του Μέσι και «έγραψε» το 1-0, ενώ στο 28’ ο άσος της Νάπολι επωφελήθηκε από την ασυνεννοησία στην άμυνα της Βενεζουέλας και διπλασίασε τα τέρματα του.


Η Βενεζουέλα πίεσε για να επιστρέψει στο ματς και είχε δοκάρι με τον Ροντόν για να μειώσει σε 2-1. Μάλιστα στο 44’ η «βινοτίντο» κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Μαρτίνεθ από τον Ρομέρο, όμως η εκτέλεση αλά… Πανένκα από τον Σέιχας ήταν για… κλάματα.


Η Αργεντινή διατήρησε το προβάδισμα δύο τερμάτων και στην επανάληψη έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 60’ ο Μέσι «έγραψε» το 3-0 και στο 71’ έδωσε την ασίστ στο γκολ του Λαμέλα για το τελικό 4-1. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Ροντόν είχε μειώσει για τη Βενεζουέλα, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Euro 2016: Μοιραίος ο Ρονάλντο, χωρίς νίκη η Πορτογαλία

Euro 2016: Μοιραίος ο Ρονάλντο, χωρίς νίκη η Πορτογαλία

Euro 2016: Μοιραίος ο Ρονάλντο, χωρίς νίκη η Πορτογαλία


Η Πορτογαλία είχε δοκάρι, χαμένο πέναλτι του Ρονάλντο και σωρεία ευκαιριών για να σκοράρει κόντρα στην Αυστρία, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει γκολ και το τελικό 0-0 αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά στον 6ο όμιλο.


Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αυστρία. Οι Αυστριακοί άντεξαν την ασφυχτική πίεση των Πορτογάλων και το τελικό 0-0 τους αφήνει ζωντανούς για την απευθείας πρόκριση.


Οι Ίβηρες είχαν την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 23 τελικές, έχοντας δοκάρι και χαμένο πέναλτι με τον Ρονάλντο, ο οποίος δεν μπόρεσε με κανέναν τρόπο να παραβιάσει την εστία του Άλμερ.


Η Αυστρία κράτησε το μηδέν και πλέον πηγαίνουμε σε φινάλε… θρίλερ. Την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ουγγαρία και η Ισλανδία την Αυστρία. Οι Ούγγροι είναι στην κορυφή με 4 βαθμούς, Πορτογάλοι και Ισλανδοί ακολουθούν με 2 βαθμούς και οι Αυστριακοί έχουν 1.


Το ματς:


Euro 2016: Μοιραίος ο Ρονάλντο, χωρίς νίκη η ΠορτογαλίαΗ Αυστρία πήγε να αιφνιδιάσει την Πορτογαλία έχοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 3ο λεπτό. Ο Χάρνικ πήδηξε ολομόναχος στην καρδιά της μικρής περιοχής αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην Πορτογαλία, που μετέτρεψε σε μονόλογο το παιχνίδι.

Στο 12’ ο Άλμερ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Νάνι και στη συνέχεια είπε «όχι» σε σουτ του Βιεϊρίνια, κρατώντας το μηδέν. Δέκα λεπτά μετά, ο Ρονάλντο πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση για γκολ και στο 29’ ο Νάνι σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Κουαρέσμα.


Όπως και στο πρώτο μέρος, η Αυστρία πήγε να σκοράρει με το… καλησπέρα στην επανάληψη, με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούει με δυσκολία το σουτ του Ιλσάνκερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής! Στο 55’ ο Άλμερ έδιωξε σε κόρνερ το ξαφνικό σουτ του Ρονάλντο και στο επόμενο λεπτό απόκρουσε και την κεφαλιά του άσου της Ρεάλ.


Η επιλογή του Κόλερ να βάλει σε ρόλο δεκαριού τον Αλάμπα (στη θέση του τραυματία Γιουνούζοβιτς) αποδείχθηκε ατυχής και στο 65’ ο τεχνικός της Αυστρίας απέσυρε τον άσο της Μπάγερν, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Σεπφ. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και η Πορτογαλία συνέχισε να… σφυροκοπά τους Αυστριακούς.


Στο 78’ οι Ίβηρες κέρδισαν πέναλτι με τον Ρονάλντο, όμως ο Πορτογάλος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας ακόμα μια ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ. Το 0-0 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Ουγγαρία 4 (3-1)
2. Ισλανδία 2 (2-2)
3. Πορτογαλία 2 (1-1)
4. Αυστρία 1 (0-2)

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Euro 2016: Βλέπει «16» με... αυτογκόλ η Ουγγαρία!

Euro 2016: Βλέπει «16» με... αυτογκόλ η Ουγγαρία!

Euro 2016: Βλέπει «16» με… αυτογκόλ η Ουγγαρία!


Με αυτογκόλ του Σάιβαρσον στο 88’ η Ουγγαρία ισοφάρισε σε 1-1 την Ισλανδία, έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλο και βρίσκεται πολύ κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Προηγήθηκαν με αυστηρό πέναλτι του Σίγκουρτσον (40’) οι Ισλανδοί, που δεν απείλησαν στο δεύτερο μέρος με εξαίρεση ένα φάουλ στο 90+5′.


Μετά τη νίκη της απέναντι στην Αυστρία, η Ουγγαρία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ισλανδία και βρίσκεται μια… ανάσα από την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.


Η Ισλανδία είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και στο 40’ ο Σίγκουρτσον μετουσίωσε σε γκολ το αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο Ρώσος διαιτητής Καράσεφ για ανατροπή του Κάνταρ στον Γκούναρσον.


Στο δεύτερο μέρος, η Ουγγαρία πίεσε ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης και στο 88’ ο Σάιβαρσον υπέπεσε σε αυτογκόλ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στις καθυστερήσεις η Ισλανδία είχε «χρυσή» ευκαιρία για να πάρει τη νίκη, όμως το φάουλ του Σίγκουρτσον στο ύψος της περιοχής κατέληξε στα σώματα.


περισσότερα σε λίγο


H βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Ουγγαρία 4 (3-1) -2αγ.
2. Ισλανδία 2 (2-2) -2αγ.
3. Πορτογαλία 1 (1-1) -1αγ.
4. Αυστρία 0 (0-2) -1αγ.

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Euro 2016: Ξέσπασε με τριάρα το Βέλγιο

Euro 2016: Ξέσπασε με τριάρα το Βέλγιο

Euro 2016: Ξέσπασε με τριάρα το Βέλγιο


Με δύο γκολ του Λουκάκου (48’, 70’) και ένα του Βίτσελ (61’) το Βέλγιο κέρδισε με 3-0 την Ιρλανδία και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη διοργάνωση, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου.


Ξέσπασε το Βέλγιο για την ήττα της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο την Ιταλία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν με 3-0 την Ιρλανδία και πήραν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση.


Η ομάδα του Βίλμοτς τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο αμυντικό πλάνο των Ιρλανδών, ωστόσο στην επανάληψη «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις, πετυχαίνοντας τρία γκολ με τους Λουκάκου (48’, 70’) και Βίτσελ (61’).


Με τη νίκη, το Βέλγιο ανέβηκε στην 2η θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς, ωστόσο ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα, καθώς Ιρλανδία και Σουηδία ισοβαθμούν στην 3η θέση με ένα βαθμό. Την τελευταία αγωνιστική, οι Βέλγοι αντιμετωπίζουν την Σουηδία σε παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού, ενώ η Ιρλανδία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει πρόκριση στα νοκ-άουτ.


Το ματς:


Euro 2016: Ξέσπασε με τριάρα το ΒέλγιοΤο Βέλγιο είχε την κατοχή από το ξεκίνημα του αγώνα και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην πολυπρόσωπη ιρλανδική άμυνα. Όλο το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στην εστία των Ιρλανδών, οι οποίοι είχαν στήσει… τοίχος μπροστά από την εστία του Ράντολφ, μην επιτρέποντας στους Βέλγους να απειλήσουν με αξιώσεις.

Δύο ευκαιρίες είχε όλες και όλες το Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο. Στο 21’ το σουτ του Αζάρ μέσα από την περιοχή ήταν αρκετά άστοχο, ενώ στο 42’ ο Ντε Μπρούιν εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλντερβάιρελντ έκανε τη γυριστή κεφαλιά αλλά ο Χούλαχαν έδιωξε πάνω στη γραμμή.


Οι Βέλγοι αδυνατούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Ιρλανδών, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης άνοιξαν το σκορ χωρίς να χρειαστεί να πατήσουν περιοχή. Στο 48’ ο Ντε Μπρούιν έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Λουκάκου και αυτός με άψογο τελείωμα από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ράντολφ, «γράφοντας» το 1-0.


Το Βέλγιο πέτυχε το γκολ που ήθελε, αναγκάζοντας την Ιρλανδία να βγει από το… καβούκι της. Οι Ιρλανδοί κέρδισαν μέτρα ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως στο 60’ οι Βέλγοι «χτύπησαν» ξανά. Ο Μουνιέ με τρομερή σέντρα βρήκε τον Βίτσελ στην καρδιά της ιρλανδικής άμυνας και ο μέσος της Ζενίτ με κεφαλιά στην κίνηση «έγραψε» το 2-0.


Η Ιρλανδία κατέρρευσε και στο 70’ δέχτηκε και τρίτο γκολ. Ο Αζάρ βγήκε στην κόντρα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουκάκου, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Οι Βέλγοι πήραν την πρώτη τους νίκη και θέλουν έστω την ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Σουηδία για να πάρουν την πρόκριση.


Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:


1. Ιταλία 6 (3-0)
2. Βέλγιο 3 (3-2)
3. Ιρλανδία 1 (1-1)
4. Σουηδία 1 (1-2)




Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά η Κολομβία (video)

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά η Κολομβία (video)

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά η Κολομβία (video)


Με πρωταγωνιστή τον Οσπίνα, η Κολομβία κέρδισε το Περού στα πέναλτι (4-2, 0-0 κ.δ) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Χιλή-Μεξικό.


Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η Κολομβία θα βρεθεί στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Οι «καφετέρος» «κόλλησαν» στο 0-0 με το Περού, όμως πήραν τη νίκη στα πέναλτι (4-2), «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα ημιτελικά.


Οι ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η Κολομβία είχε τη μεγαλύτερη στιγμή στο 20ο λεπτό, με τον Χάμες να σημαδεύει το δοκάρι με σουτ από το ημικύκλιο. Από την πλευρά του, το Περού είχε «χρυσή» ευκαιρία για να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις, όμως ο Οσπίνα απόκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κουέβα, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).


Εκεί, οι παίκτες της Κολομβίας ήταν απόλυτα εύστοχοι και πήραν την πρόκριση με 4-2, αφού ο Οσπίνα απόκρουσε με το πόδι το πέναλτι του Τραούκο, ενώ στο τέταρτο ο Κουέβα έστειλε τη μπάλα άουτ.


Η διαδικασία των πέναλτι: Χάμες Ροντρίγκες 1-0, Ρουιντίας 1-1, Κουαδράδο 2-1, Τάπια 2-2, Μορένο 3-2, Τραούκο Απόκρουση Οσπίνα, Πέρες 4-2, Κουέβα Άουτ


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more