Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Sevilla League!

Sevilla League!

Sevilla League!


Είναι ο θεσμός της! Με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, η Σεβίλλη κέρδισε με 3-1 την Λίβερπουλ στον τελικό της Βασιλείας και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για 3η συνεχόμενη φορά και 5η συνολικά! Γκαμεϊρό (46’) και Κόκε (64’, 70’) οι σκόρερ για τους Ανδαλουσιανούς, προηγήθηκε με Στάριτζ (35’) η Λίβερπουλ, η οποία δεν μπήκε ποτέ στο δεύτερο μέρος.


Το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ δεν θα φύγει ποτέ από τη Σεβίλλη! Οι Ανδαλουσιανοί κέρδισαν με 3-1 την Λίβερπουλ και ολοκλήρωσαν το μυθικό «three-peat», κατακτώντας για 3η σερί χρονιά το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.


Η Λίβερπουλ είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος και στο 35’ κατάφερε να προηγηθεί με εξαιρετικό γκολ του Στάριτζ. Μάλιστα, οι «κόκκινοι» φώναξαν σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι, σε χέρι των Καρίσο (12’) και Κρικόβιακ (41’), όμως ο Έρικσον έδειξε «παίζεται».


Το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στην Σεβίλλη, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 46’ με γκολ του Γκαμεϊρό. Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 64’ ο Κόκε ολοκλήρωσε την ανατροπή με εξαιρετικό σουτ, «γράφοντας» το 2-1. Έξι λεπτά μετά ο ίδιος πέτυχε τρίτο γκολ, «σφραγίζοντας» τη νίκη των Ανδαλουσιανών.


Η Σεβίλλη κατέκτησε για 3η σερί φορά το τρόπαιο και 5η συνολικά, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ πλήρωσε την απογοητευτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και τη νέα σεζόν θα περιοριστεί στις εγχώριες διοργανώσεις.


Το ματς:


Sevilla League!Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να προηγηθεί με το… καλημέρα στο ματς, καθώς στο 8’ ο Σορία απόκρουσε σωτήρια το σουτ του Τσαν. Δύο λεπτά μετά ο Καρίσο έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Στάριτζ και στο 12’ ο Έρικσον δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στους Άγγλους για χέρι του Καρίσο στην περιοχή (στο 41’ οι «κόκκινοι» φώναξαν για νέο πέναλτι σε χέρι του Κρικόβιακ).

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 25’ ο Στάριτζ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Σορία. Η πρώτη ευκαιρία της Σεβίλλη ήρθε στο 32’ και ήταν εντυπωσιακή, καθώς ο Γκαμεϊρό επιχείρησε ανάποδο «ψαλίδι» μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά μετά, η Λίβερπουλ μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ, ανοίγοντας το σκορ με ένα απίστευτο τέρμα του Στάριτζ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εξωτερικό φάλτσο.


Η Λίβερπουλ δεν είχε χάσει ποτέ ευρωπαϊκό τελικό στον οποίον είχε ανοίξει το σκορ, όμως η Σεβίλλη φρόντισε να σπάσει αυτή την παράδοση. Δεκαοχτώ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Φερέιρα βρήκε τον Γκαμεϊρό και ο Γάλλος άσος ισοφάρισε σε 1-1.


Οι Σεβιγιάνοι μπήκαν αποφασισμένοι να φέρουν τα πάνω-κάτω και στο 48’ «άγγιξαν» το 2-1, όμως ο Τουρέ έκοψε σωτήρια τον Γκαμεϊρό, που ήταν έτοιμος να «εκτελέσει» τον Μινιολέ. Οι «κόκκινοι» έδειξαν επηρεασμένοι από το γρήγορο γκολ και στο 60’ ο Γκαμεϊρό δεν μπόρεσε εξ’ επαφής να νικήσει τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπανέγα έστρωσε στον Κόκε και ο Ισπανός με εξαιρετικό σουτ, ολοκλήρωσε την ανατροπή, «γράφοντας» το 2-1.


Στο 69’ ο Κλοπ έριξε στο ματς τον Οριγκί αντί του Φιρμίνο, όμως ένα λεπτό μετά ο Κόκε «χτύπησε» ξανά, πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό γκολ για το 3-1. Ο βοηθός σήκωσε αρχικά τη σημαία, όμως ο Έρικσον έδειξε σέντρα, αφού η μπάλα είχε πάει στον Ισπανό από τον Κουτίνιο. Οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να αντιδράσουν και το τελικό 3-1 χάρισε στη Σεβίλλη το 3ο σερί τρόπαιο!


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Βόμβες Κοντονή: «Σύντομα παρελθόν το παρασκήνιο και οι παραβατικές συμπεριφορές»

Βόμβες Κοντονή: «Σύντομα παρελθόν το παρασκήνιο και οι παραβατικές συμπεριφορές»

Βόμβες Κοντονή: «Σύντομα παρελθόν το παρασκήνιο και οι παραβατικές συμπεριφορές»


HelpΆστραψε και βρόντηξε ο Σταύρος Κοντονής! Με ανακοίνωση του, ο Υφυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά «ευθείας μερίδας παραγόντων του αθλήματος» τονίζοντας πως σύντομα το παρασκήνιο και οι παραβατικές συμπεριφορές θα αποτελέσουν παρελθόν.


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σταύρος Κοντονής λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου.


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξαπέλυσε επίθεση σε παράγοντες -που δεν τους κατονομάζει- κάνοντας λόγο ότι «επιχειρούν καθημερινά να επιβάλλουν καθεστώς αναξιοκρατίας, ανισονομίας, διαπλοκής, πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς, σε όλο το φάσμα του αθλήματος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ατομικά και οπαδικά και να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αγωνιστικό και οικονομικό αποτέλεσμα».


Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι παραβατικές συμπεριφορές θα αποτελέσουν σύντομα οριστικό παρελθόν, μετά και την πρωτοβουλία της FIFA να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια της εξυγίανσης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού:


«Μερικές ώρες μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος διάφοροι κύκλοι συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή λογική, όπως έκαναν και πριν τη διεξαγωγή του τελικού, πυροδοτώντας αναίτια με στοχευμένο και προκλητικό τρόπο, το ήδη βεβαρημένο κλίμα.

Προς απάντηση και αποκατάσταση της τάξης και της πραγματικότητας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει τα εξής:


Καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η διαχρονικά δυστυχώς ευρεία μερίδα παραγόντων του αθλήματος, οι οποίοι:


* επιχειρούν καθημερινά να επιβάλλουν καθεστώς αναξιοκρατίας, ανισονομίας, διαπλοκής, πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς, σε όλο το φάσμα του αθλήματος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ατομικά και οπαδικά και να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αγωνιστικό και οικονομικό αποτέλεσμα,


* δεν επιτρέπουν στην μέση ελληνική οικογένεια και τους υγιείς φιλάθλους να πλησιάσουν στα ελληνικά γήπεδα,


* προσπαθούν συστηματικά να ελέγξουν και να διαφθείρουν κάθε φορέα και αρχή, μηδέ της ΕΠΟ εξαιρουμένης,


* καταστρέφουν δια των παραπάνω κάθε υγιή προσπάθεια ή επένδυση, κοστίζοντας εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία και τον αθλητισμό,


* πυροδοτούν τη γηπεδική βία και διαλύουν ενσυνείδητα τον κοινωνικό ιστό, μέσω των οπαδικών στρατών που χρηματοδοτούν, και κατά περίπτωση –αθλητική ή μη- χρησιμοποιούν,


* ανθίστανται και πολεμούν με πάθος κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού κι εξυγίανσης των θεσμών και φορέων του αθλήματος,


* αναγνωρίζουν και επιθυμούν για τον εαυτό τους αποκλειστικά και μόνο τη νίκη, κι επιδεικτικά εξευτελίζουν θεμελιώδεις αρχές του αθλητισμού, που συνεπάγονται το ευ αγωνίζεσθαι,


* κοστίζουν κάθε χρόνο στο Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στις ζημίες που προκαλούνται σε περιουσίες ανύποπτων πολιτών και στο κόστος λήψης έκτακτων μέτρων ασφαλείας κι επιπλέον εργασίας του προσωπικού ασφαλείας της χώρας,


* στοχοποιούν με οργανωμένο και μαφιόζικο τρόπο οποιονδήποτε αρνείται να συμβιβαστεί με το προαναφερθέν καθεστώς, με αποτέλεσμα τα αμέτρητα κρούσματα φυσικής και λεκτικής βίας που καταγγέλλονται καθημερινά,


* εξαντλούνται στο επίπεδο της προπαγάνδας και χρηματοδοτούν άθλια οπαδικά έντυπα, τα οποία ψευδολογώντας και συκοφαντώντας εναντίον όσων δεν είναι αρεστοί, ενσταλάζουν το δηλητήριο του μίσους και της καχυποψίας.


Επαναλαμβάνουμε, σε όσους αρνούνται πεισματικά να αντιληφθούν τι συντελείται με σταθερά βήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι:


Η πορεία προς την επιβολή σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα κινείται στις αρχές της διαφάνειας της ισονομίας και της νομιμότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και της Αθλητικής Ηγεσίας, διαδικασία συνεχώς υλοποιούμενη.


Η προσπάθεια είναι καθημερινή, η προσήλωσή μας αταλάντευτη, το «παρασκήνιο», οι παρεμβάσεις και οι παραβατικές συμπεριφορές θα αποτελέσουν σύντομα οριστικό παρελθόν, δεδομένης μάλιστα και της (μοναδικής ιστορικά) πρωτοβουλίας/επιλογής της ΦΙΦΑ να συμμετάσχει, να συνεισφέρει αποτελεσματικά κι αν χρειαστεί να επιβάλλει τα παραπάνω


»!

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more