Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τσάμπιονς Λιγκ: Κορυφή στο 87’ για Μονακό, «όρθια» η Τότεναμ

Τσάμπιονς Λιγκ: Κορυφή στο 87’ για Μονακό, «όρθια» η Τότεναμ

Τσάμπιονς Λιγκ: Κορυφή στο 87’ για Μονακό, «όρθια» η Τότεναμ


Με γκολ του Μπεράρντο Σίλβα στο 87’, η Μονακό έφυγε με βαθμό (1-1) από την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου, που συνεχίζει να είναι ανοιχτός μετά και τη «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Τότεναμ (0-0).


Στην κορυφή του ομίλου παρέμεινε η Μονακό μετά την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 34ο λεπτό με τον Λασινά Τραορέ, ο οποίος σκόραρε απέναντι στην ομάδα που έχει τα δικαιώματα του. Οι Μονεγάσκοι ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη, πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης και στο 87’ έφεραν το σκορ στα ίσια με τον Μπεράρντο Σίλβα. Τρία λεπτά και οι καθυστερήσεις χώριζαν τον Ακινφέεφ απ’ το να μην δεχτεί γκολ μετά από 40 παιχνίδια στη σειρά στο Τσάμπιονς Λιγκ…


Στο άλλο παιχνίδι, Λεβερκούζεν και Τότεναμ «κόλλησαν» στο 0-0 στη «Μπάι Αρίνα» και πλέον τα πάντα παραμένουν ανοιχτά στον όμιλο.


Οι Λονδρέζοι είχαν δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Γιάνσεν, όμως στην επανάληψη η Λεβερκούζεν ανέβασε την απόδοση της και είχε σημαντικές στιγμές για να σκοράρει. Ωστόσο ο Γιορίς με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν και οι «πετεινοί» έφυγαν με πολύτιμο βαθμό από τη Γερμανία.


Η βαθμολογία:


1. Μονακό 5 (4-3)
2. Τότεναμ 4 (2-2)
3. Λεβερκούζεν 3 (3-3)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2 (3-4)

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τσάμπιονς Λιγκ: Πεντάρα η Ρεάλ, «διπλό» στη Λισαβόνα η Ντόρτμουντ

Τσάμπιονς Λιγκ: Πεντάρα η Ρεάλ, «διπλό» στη Λισαβόνα η Ντόρτμουντ

Τσάμπιονς Λιγκ: Πεντάρα η Ρεάλ, «διπλό» στη Λισαβόνα η Ντόρτμουντ


Η Ρεάλ διέλυσε με 5-1 την Λέγκια Βαρσοβίας στο «Μπερναμπέου» και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση μαζί με την Ντόρτμουντ, η οποία πέρασε με 2-1 από την έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.


Επίδειξη δύναμης έκανε η Ρεάλ απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν άνετη νίκη με 5-1 στη Μαδρίτη και έφτασαν τους 7 βαθμούς στον 6ο όμιλο.


Η «βασίλισσα» «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση νίκη, ανοίγοντας το σκορ στο 16ο λεπτό με ωραίο σουτ του Μπέιλ. Τρία λεπτά μετά (19’) το διαγώνιο σουτ του Μαρσέλο κόντραρε στον Τσερβίνσκι και κατέληξε στα δίχτυα του Μάλαρτζ για το 2-0. Στο επόμενο λεπτό, ο Ράντοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Ντανίλο και ο ίδιος το μετουσίωσε σε γκολ, βάζοντας τέλος στα 652 λεπτά ανέπαφης εστίας του Κέιλορ Νάβας στο «Μπερναμπέου» για ματς Τσάμπιονς Λιγκ.


Η Ρεάλ δεν πτοήθηκε και στο 37’ πήρε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων με ωραίο πλασέ του Ασένσιο, αν και θα έπρεπε να καταλογιστεί οφσάιντ στον Ντανίλο στην αρχή της φάσης. Στο 68’ ο Λούκας Βάθκεθ μπήκε και αυτός στον πίνακα των σκόρερ, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Μοράτα (84’) μετά από ασίστ του Ρονάλντο.


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντόρτμουντ κέρδισε με 2-1 την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του θεσμού.


Οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό με τρομερή κούρσα και άψογο τελείωμα του Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος «κρέμασε» τον Ρουί Πατρίσιο και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τούχελ. Η Σπόρτινγκ δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 43’ ο Βάιγκλ «έγραψε» το 2-0 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο ματς στο 67’ με έμμεσο του Μπρούνο Σέζαρ, ωστόσο η Ντόρτμουντ άντεξε την πίεση και έφυγε με το πολύτιμο «διπλό» από τη Λισαβόνα.


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Ντόρτμουντ 7
2. Ρεάλ 7
3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3
4. Λέγκια 0

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τέλος ο Παπαδόπουλος από τον Ηρακλή, αναλαμβάνει ο Αμανατίδης

Τέλος ο Παπαδόπουλος από τον Ηρακλή, αναλαμβάνει ο Αμανατίδης

Τέλος ο Παπαδόπουλος από τον Ηρακλή, αναλαμβάνει ο Αμανατίδης


Με επίσημη ανακοίνωση, ο Ηρακλής αποχαιρέτησε τον Νίκο Παπαδόπουλο και καλωσόρισε τον Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην πρώτη ομάδα.


Μετά από 2,5 χρόνια, ο Νίκος Παπαδόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Ηρακλή. Ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτηση του μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την Τρίτη (18/10) η ΠΑΕ ανακοίνωσε την αποχώρηση του.


Ο 45χρονος ανέλαβε τον «Γηραιό» τον Απρίλιο του 2014 και το καλοκαίρι του 2015 πανηγύρισε την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Την περσινή σεζόν οδήγησε την ομάδα σε μία αξιοπρεπέστατη πορεία στην πρώτη κατηγορία, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα και η διοικητική αβεβαιότητα, τον οδήγησαν στην παραίτηση.


Ο ίδιος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου έξω από την Μίκρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Πώς είναι δυνατόν μια ομάδα την οποία ζήλευαν όλοι, η οποία διεκδίκησε μέχρι και είσοδο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος να έφτασε σε αυτό το σημείο; Αναρωτιέμαι και πραγματικά δεν μπορώ να βρω λογικές εξηγήσεις. Υπάρχουν στιγμές που έρχεσαι και σκας. Αυτό έγινε με μένα. Έγιναν απίστευτα πράγματα κυρίως στους τελευταίους επτά μήνες.. Εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες δεν έχω επαφή με τον κύριο Παπαθανασάκη. Σε όλο αυτό το διάστημα, επεσήμανα τα προβλήματα, αλλά έβλεπα ότι αυτά αυξάνονταν».».


Προσωρινός αντικαταστάτης του θα είναι ο Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος από το καλοκαίρι βρίσκεται στο τιμόνι της Κ-20 του ΗΡΑΚΛΗ και αυτή θα είναι η πρώτη του δουλειά ως πρώτος τεχνικός.


Η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει ότι ο προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος, αποτελεί εδώ και λίγη ώρα “παρελθόν” από την ομάδα μας, καθώς η απόφασή του για παραίτηση, την οποία έκανε γνωστή σε όλους αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Τούμπας, ήταν οριστική και αμετάκλητη.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες και τις συζητήσεις της διοίκησης με τον προπονητή μας ώστε να αλλάξει απόφαση και να μεταπειστεί να παραμείνει στο τιμόνι του ΗΡΑΚΛΗ, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.


Ο Νίκος Παπαδόπουλος αποτέλεσε έναν εκ των μακροβιότερων προπονητών που πέρασαν από τον ΗΡΑΚΛΗ, αφού κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας σε 98 αγώνες (πρωταθλήματος και κυπέλλου). Ανέλαβε τις τύχες του ΗΡΑΚΛΗ στα πλέι οφ ανόδου της FootballLeague το 2014, αντικαθιστώντας τον Αργεντινό προπονητή, Γκιγέρμο Όγιος.


Μάλιστα, την επόμενη περίοδο (2014-15), ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν ο «πρωτεργάτης» της επανόδου του ΗΡΑΚΛΗ στη φυσική του θέση, τη Superleague, πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία σε πρωτάθλημα και πλέι οφ, ενώ κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα μας μέχρι και τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.


Την περίοδο 2015-16 ο ΗΡΑΚΛΗΣ αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία με το Νίκο Παπαδόπουλο να κοουτσάρει σε όλους τους αγώνες. Τη φετινή περίοδο (2016-17), ο προπονητής μας βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας στις πρώτες 5 αγωνιστικές.


Άπαντες στην μεγάλη οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο και προπονητή, Νίκο Παπαδόπουλο, για όσα προσέφερε και όσα πέτυχε με την ομάδα μας. Κανείς μας δεν πρόκειται να ξεχάσει την τεράστια συμβολή του κόουτς στην επάνοδο του ΗΡΑΚΛΗ στη μεγάλη κατηγορία.


Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εύχεται στο Νίκο Παπαδόπουλο καλή συνέχεια και καλή τύχη σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο


».

Η ανακοίνωση για τον Γιάννη Αμανατίδη:


«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει ότι μετά την παραίτηση του προπονητή μας, Νίκου Παπαδόπουλου, χρέη υπηρεσιακού προπονητή αναλαμβάνει μέχρι νεωτέρας, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος από το καλοκαίρι βρίσκεται στο τιμόνι της Κ-20 του ΗΡΑΚΛΗ.

Ο 35χρονος προπονητής είναι ευρύτερα γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό, καθώς ως ποδοσφαιριστής έκανε διεθνή καριέρα συμμετέχοντας σε κορυφαίες ομάδες της Bundesliga (Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Στουτγκάρδη, Βέρντερ Βρέμης), ενώ έχει και αρκετές συμμετοχές στην Εθνική μας Ομάδα.


Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εύχεται στο νέο τεχνικό της ομάδας μας καλή επιτυχία στα καθήκοντά του!


»

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Ο Ζοζέ Μοράις νέος τεχνικός της ΑΕΚ

Ο Ζοζέ Μοράις νέος τεχνικός της ΑΕΚ

Ο Ζοζέ Μοράις νέος τεχνικός της ΑΕΚ


Λίγη ώρα μετά το «διαζύγιο» με τον Τιμούρ Κετσπάγια, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού Ζοζέ Μοράις, επί σειρά ετών βοηθό του Ζοζέ Μουρίνιο.


Δεν έμεινε για πολύ ώρα «ορφανός» ο πάγκος της ΑΕΚ. Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια, η «Ένωση» γνωστοποίησε την πρόσληψη του Ζοζέ Μοράις μέχρι το φινάλε της σεζόν.


Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπενφίκα ενώ έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής στην Σάντα Κλάρα (Πορτογαλία), στην Ασιρίσκα (Σουηδία), στην Αλ Χαμζ (Σαουδική Αραβία), στην Σταντ Τινισιέν (Τυνησία), στην Εθνική ομάδα της Υεμένης και στην Εσπεράνς (Τυνησία).


Τη σεζόν 2009-2010 συναντήθηκε με τον Ζοζέ Μουρίνιο και έκτοτε αποτέλεσε βοηθός του Πορτογάλου σε Ίντερ, Ρεάλ και Τσέλσι. Το 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αλ-Σαμπάμπ στη Σαουδική Αραβία, με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ της χώρας (μοναδικός του τίτλος ως πρώτος προπονητής). Τελευταία του ομάδα ήταν η τουρκική Αντάλιασπορ, από την οποία αποχώρησε πριν λίγες ημέρες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:


H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοζέ Μοράις. Ο Πορτογάλος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ


“Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ είναι γεννημένος στις 27 Ιουλίου του 1965 στη Λισαβόνα και η μέχρι σήμερα προπονητική καριέρα είναι ταυτισμένη με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Γνωρίστηκαν το 2000, όταν εκείνος ήταν στις Ακαδημίες της Μπενφίκα και ο Μουρίνιο στην πρώτη ομάδα, και συνεργάστηκαν την περίοδο 2003-04 στον πάγκο της Πόρτο, με κατάληξη την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.


Όταν τον Ιούλιο του 2009 ο Αντρέ Βίλας Μπόας παραιτήθηκε από τη θέση του βοηθού του Ζοζέ Μουρίνιο στην Ιντερ, ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε και πάλι για συνεργάτη του τον Ζοζέ Μοράις, ο οποίος έμεινε δίπλα του τη χρονιά της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την ομάδα του Μιλάνου και στη συνέχεια τον ακολούθησε στη Ρεάλ Μαδρίτης (2010-13) και την Τσέλσι (2013-16). Εχουν συνολικά δουλέψει μαζί για επτά ποδοσφαιρικές σεζόν στον πάγκο τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, κατακτώντας τίτλους με όλες.


Πριν την κοινή του πορεία με τον Μουρίνιο, ο Ζοζέ Μοράις δούλεψε ως πρώτος προπονητής στην Σάντα Κλάρα (Πορτογαλία), στην Ασιρίσκα (Σουηδία), στην Αλ Χαμζ (Σαουδική Αραβία), στην Σταντ Τινισιέν (Τυνησία), στην Εθνική ομάδα της Υεμένης και στην Εσπεράνς (Τυνησία). Το 2014 κατέκτησε το Σούπερ Καπ Σαουδικής Αραβίας στον πάγκο της Αλ Σαμπάμπ, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η τουρκική Αντάλιασπορ με την οποία με δική του πρωτοβουλία έλυσε το συμβόλαιό του πριν από μερικές μέρες.


Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ έπαιξε ποδόσφαιρο ως μέσος σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του (Λεϊρία, Ατλέτικο Κλουμπ, Πραϊένσε, Πεναφιέλ) ως το 1991″.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τέλος ο Κετσπάγια από την ΑΕΚ

Τέλος ο Κετσπάγια από την ΑΕΚ

Τέλος ο Κετσπάγια από την ΑΕΚ


Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ αποτελεί ο Τιμούρ Κετσπάγια. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Γεωργιανό τεχνικό, ο οποίος βρέθηκε στα Σπάτα και αποχαιρέτησε τους παίκτες.


Η χθεσινή (17/10) νίκη στη Λάρισα (2-1) δεν αποδείχθηκε ικανή για να κρατήσει τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της ΑΕΚ. Το γυαλί μεταξύ των δύο πλευρών είχε «ραγίσει» από τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το μεσημέρι της Τρίτης (18/10) η «Ένωση» ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Γεωργιανό τεχνικό.


Ο 48χρονος τεχνικός μετέβη Σπάτα για την προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση και εκεί συναντήθηκε με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος του γνωστοποίησε την απόφαση της διοίκησης να λυθεί η συνεργασία τους.


Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more