Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η 8αδα του Τσάμπιονς Λιγκ

Η 8αδα του Τσάμπιονς Λιγκ

Η 8αδα του Τσάμπιονς Λιγκ


Μπαρτσελόνα και Μπάγερν συμπλήρωσαν το «πάζλ» των προημιτελικών του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον γνωρίζουμε και τις 8 ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στην κλήρωση της Παρασκευής (18/3, 13:00).


Τρεις ισπανικές (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο), δύο γερμανικές (Μπάγερν, Βόλφσμπουργκ), μια αγγλική (Μάντσεστερ Σίτι), μια γαλλική (Παρί Σεν Ζερμέν) και μια πορτογαλική (Μπενφίκα) συμπληρώνουν το «πάζλ» των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Η κλήρωση θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας την Παρασκευή (18/3, 13:00) και πλέον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προκύψει ισπανικός ή γερμανικός «εμφύλιος». Μάντσεστερ Σίτι και Βόλφσμπουργκ είναι οι δύο… πρωτάρες σ’ αυτή τη φάση της διοργάνωσης, ενώ η Μπενφίκα των Μήτρογλου και Σάμαρη επιστρέφει στους «8» για πρώτη φορά μετά το 2012.


Η Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει στα προημιτελικά για 6η φορά, η Ατλέτικο για 8η, η Μπενφίκα για 17η, Μπαρτσελόνα για 20η, η Μπάγερν για 27η και η Ρεάλ 37η. Η Μπαρτσελόνα είναι στους «8» για 9η σερί χρονιά, η Ρεάλ για 6η, η Μπάγερν για 5η, η Παρί Σεν Ζερμέν για 4η και η Ατλέτικο για 3η.


Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 5-6 Απριλίου, ενώ οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 12-13 του ίδιου μήνα. Η κλήρωση για τα ημιτελικά θα γίνει 18 Απριλίου και τα ματς 26-27 Απριλίου και 3-4 Μαΐου. Ο τελικός στο «Σαν Σίρο» είναι στις 28 Μαΐου.


Αναλυτικά οι ομάδες:


Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση με τριάρα η Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση με τριάρα η Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρόκριση με τριάρα η Μπαρτσελόνα


Με την τριάδα MSN να βρίσκει δίχτυα, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1 την Άρσεναλ στο «Καμπ Νου» και προκρίθηκε για 9η σερί φορά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρνητικό ρεκόρ για τους «κανονιέρηδες».


Η Άρσεναλ το πάλεψε για 65 λεπτά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» πήραν τη νίκη με 3-1 και με συνολικό σκορ 5-1 προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


Το 0-2 του Λονδίνου ανάγκαζε την Άρσεναλ να ψάξει γκολ στο «Καμπ Νου» προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος της προβάδισμα. Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν αρκετά δραστήρια και είχαν δύο καλές στιγμές με μακρινά σουτ των Οζίλ (10’) και Ελνένι (15’), τα οποία κατέληξαν άουτ.


Η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο 17’, με τον Οσπίνα να σταματά τον Μέσι σε τετ-α-τετ, έπειτα από τρομερή μπαλιά του Νεϊμάρ. Ωστόσο ένα λεπτό μετά ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ, έπειτα από ασίστ του Σουάρες.


Η Άρσεναλ, που δεν είχε τίποτα να χάσει, προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας σημαντική στιγμή στο 40’ με κεφαλιά του Σάντσες. Η πίεση των «κανονιέρηδων» απέδωσε καρπούς στο 51’, καθώς ο Ελνένι ισοφάρισε σε 1-1 με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής.


Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο τα πάντα τελείωσαν στο 65’, όταν η Μπαρτσελόνα έκανε το 2-1 με τρομερό σουτ-βολέ του Σουάρες. Δύο λεπτά μετά, ο Γουέλμπεκ σημάδεψε το δοκάρι του Τερ Στέγκεν, ο οποίος στο 80’ έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε φάουλ του Σάντσες και εν συνεχεία σε πλασέ του Ζιρού.


Τα πάντα φυσικά είχαν κριθεί και στο 88’ ο Μέσι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με σκαφτό πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Η Μπαρτσελόνα είναι για 9η σερί φορά στα προημιτελικά ενώ η Άρσεναλ αποκλείστηκε για 6η σερί φορά στη φάση των «16», ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της Ρεάλ.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Πλήγμα με Γκοντίν στην Ατλέτικο

Πλήγμα με Γκοντίν στην Ατλέτικο

Πλήγμα με Γκοντίν στην Ατλέτικο


Άσχημα νέα για την Ατλέτικο, καθώς ο Ντιέγκο Γκοντίν υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού και αναμένεται να μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες.


Η Ατλέτικο μπορεί να προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντιέγκο Γκοντίν για το επόμενο διάστημα.


Ο αμυντικός των «ροχιμπλάνκος» υπέστη θλάση β’ βαθμού το δεξί μηριαίο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα μείνει εκτός για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στις 5/ 6 Απριλίου.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Με νέα πρόσωπα η Εθνική

Με νέα πρόσωπα η Εθνική

Με νέα πρόσωπα η Εθνική


Αρκετά νέα πρόσωπα επέλεξε ο Μίχαελ Σκίμπε για τα φιλικά της Εθνικής με Μαυροβούνιο και Ισλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πρώτες κλήσεις για Βέλλιο, Παπάζογλου και Οικονόμου.


Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει σε φιλικούς αγώνες το Μαυροβούνιο (24/3, 20:00) και την Ισλανδία (29/3, 20:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την Τετάρτη (16/3) έγιναν γνωστά τα ονόματα των παικτών που θα βρεθούν στην αποστολή.


Στη «γαλανόλευκη» κλήθηκαν για πρώτη φορά οι Απόστολος Βέλλιος, Θανάσης Παπάζογλου και Μάριος Οικονόμου, ενώ Σιόβας, Μόρας, Χολέμπας, Διαμαντάκος και Πέλκας θα ενταχθούν στην Εθνική μόνο για τον αγώνα με την Ισλανδία.


Εκτός αποστολής έμειναν οι Κονέ, Χριστοδουλόπουλος και Αραβίδης, παρότι ήταν στα υπόψη του Γερμανού τεχνικού. Παράλληλα, εκτός έμειναν και οι Μανιάτης, Νίνης και Φετφατζίδης.


Αναλυτικά:


Τερματοφύλακες: Καρνέζης (Ουντινέζε), Καπίνο (Ολυμπιακός).

Αμυντικοί: Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Μανωλάς, Τοροσίδης (Ρόμα), Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ), Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Οικονόμου (Μπολόνια).


Μέσοι: Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης), Ταχτσίδης (Τζένοα), Τζιόλης (ΠΑΟΚ), Μάνταλος (ΑΕΚ), Σάμαρης (Μπενφίκα).


Επιθετικοί: Μήτρογλου (Μπενφίκα), Καρέλης (Γκενκ), Βέλλιος (Ηρακλής), Παπάζογλου (Κόρτραϊκ).


Μόνο για τον αγώνα με την Ισλανδία έχουν κληθεί οι: Σιόβας (Ολυμπιακός), Μόρας (Βερόνα), Πέλκας (ΠΑΟΚ), Διαμαντάκος (Καρλσρούη) και Χολέμπας (Γουότφορντ).


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more