Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!

Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!

Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!


Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τον τελικό της Λισαβόνας, η «βασίλισσα» νίκησε ξανά την Ατλέτικο, αυτή τη φορά με 5-3 στα πέναλτι (1-1 κ.δ), με τον Χουανφράν να αστοχεί στο 4ο πέναλτι και τον Ρονάλντο να «σκοτώνει» την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ράμος (15’) και Καράσκο (79’) τα γκολ στην κανονική διάρκεια.


Δύο χρονιά μετά, η Ρεάλ επέστρεψε στο θρόνο! Η «βασίλισσα» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ατλέτικο, στην κανονική διάρκεια και την παράταση, αλλά στα πέναλτι επικράτησε με 5-3, κατακτώντας το 11ο Ευρωπαϊκό στην ιστορία της.


Όπως και στον τελικό της Λισαβόνας, ο Σέρχιο Ράμος «πλήγωσε» ξανά την Ατλέτικο, ανοίγοντας το σκορ στο 15ο λεπτό (από θέση οφσάιντ), όμως, αυτή τη φορά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε απάντηση. Ο Γκριεζμάν αστόχησε σε πέναλτι στο 47’, ο Όμπλακ με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε τους «ροχιμπλάνκος» στο ματς και στο 79’ ο Καράσκο ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.


Η παράταση αποδείχθηκε άκαρπη και για 11η φορά ο τελικός κρίθηκε στην άσπρη βούλα. Ο αριθμός αποδείχθηκε συμβολικός, αφού η ψυχοφθόρος διαδικασία οδήγησε την Ρεάλ το 11ο Ευρωπαϊκό. Ο Χουανφράν ήταν μοιραίος στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και η «βασίλισσα» με πέντε εύστοχες εκτελέσεις (5-3) επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης.


Στην πρώτη του χρονιά ο Ζινεντίν Ζιντάν οδήγησε την Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε ο πρώτος στα χρονικά που έχει κερδίσει το τρόπαιο ως παίκτης (2002), προπονητής (2016) και βοηθός προπονητή (2014). Μεγάλος «Ζιζού»…


Από την πλευρά των ηττημένων, η Ατλέτικο έβγαλε εκτός δύο από τα μεγάλα φαβορί (Μπάγερν, Μπαρτσελόνα), αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, γνωρίζοντας τρίτη ήττα σε τελικούς.


Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!Η Ρεάλ πήρε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας και η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 6ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ, ο Κασεμίρο βρήκε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε με τα πόδια.

Η ευκαιρία της «βασίλισσας» αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, καθώς στο 15’ η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από νέα στημένη φάση. Ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ, ο Μπέιλ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ράμος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ, «πληγώνοντας» ξανά την Ατλέτικο μετά τον τελικό της Λισαβόνας. Βέβαια, όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ, σε μια αρκετά δύσκολη φάση για τον επόπτη.


Μετά το γκολ, η Ατλέτικο κέρδισε μέτρα και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία της Ρεάλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Γκριεζμάν ήταν ο μοναδικός παίκτης των «ροχιμπλάνκος» που έβαζε προβλήματα στους αμυντικούς της «βασίλισσας», όμως όσα σουτ επιχείρησε, δεν ανησύχησαν τον Νάβας.


Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σιμεόνε έριξε στο ματς τον Καράσκο στη θέση του Φερνάντες και στο 47’ ο Φερνάντο Τόρες κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Πέπε στην περιοχή. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Η Ατλέτικο έψαχνε την ισοφάριση και στο 54’ σπατάλησε νέα καλή στιγμή με τον Σάβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε εξ’ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.


Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!Η Ρεάλ, που έχασε με τραυματισμό τον Καρβαχάλ (μπήκε ο Ντανίλο), κατάφερε να ισορροπήσει και στο 70’ θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως ο Όμπλακ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μπενζεμά. Ο Σλοβένος γκολκίπερ ήταν εντυπωσιακός, αφού στο 78’ νίκησε και τον Ρονάλντο σε τετ-α-τετ, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Σάβιτς απομάκρυνε στη γραμμή το σουτ του Μπέιλ.


Η Ατλέτικο έμεινε ζωντανή και στο επόμενο λεπτό κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα με τον Καράσκο. Ο Γκάμπι έδωσε με λόμπα στον Χουάνφραν, αυτός μπήκε στην περιοχή αό τα δεξιά και γύρισε στον Καράσκο, ο οποίος με προβολή στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο 22χρονος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή και έγινε ο πρώτος Βέλγος που σκοράρει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, ο ίδιος το πανηγύρισε φιλώντας την κοπέλα του, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν η Νοεμί Χαπάρτ, μις Βελγίου το 2013.


Η «βασίλισσα» προσπάθησε να αντιδράσει και είχε καλή στιγμή στο 85’ με σουτ του Μπέιλ, το οποίο μπλόκαρε ο Όμπλακ. Η απάντηση της Ατλέτικο θα μπορούσε να έρθει στις καθυστερήσεις, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» έφευγαν με εξαιρετικές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, όμως ο Ράμος έκοψε τη φάση με σκληρό φάουλ στον Γκάμπι, που σήκωσε κόκκινη κάρτα (πήρε μόνο κίτρινη).


Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Ζιντάν δεν είχε δυνατότητα για άλλη αλλαγή, έχοντας αποσύρει τους Κροος (η γερμανική τηλεόραση υποστήριξε ότι ένιωθε ενοχλήσεις – μπήκε ο Ίσκο) και Μπενζεμά (στη θέση του ο Βάθκεθ). Αντίθετα ο Ντιέγκο Σιμεόνε φύλαξε δύο αλλαγές και τις χρειάστηκε, αφού στον έξτρα χρόνο έχασε με τραυματισμούς τους Φιλίπε Λουίς και Κόκε (πέρασαν Λούκας και Παρτέι).


Τσάμπιονς Λιγκ: Βασίλισσα ξανά!Η Ατλέτικο πατούσε καλύτερα στ πρώτα λεπτά της παράτασης και στο 99’ ο Ντανίλο έκοψε σωτήρια τον Γκριεζμάν, που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Νάβας. Δύο λεπτά μετά, η Ρεάλ απάντησε με δυνατό σουτ του Μπέιλ, το οποίο κοντράρει στον Σάβιτς.


Στα τελευταία λεπτά η «βασίλισσα» κέρδισε μέτρα και στο 119’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με Βάθκεθ. Ο Ισπανός βρέθηκε ελεύθερος με τη μπάλα στην περιοχή της Ατλέτικο, όμως καθυστέρησε και ο Λούκας τον έκοψε πριν προλάβει να σουτάρει. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο πρωταθλητής Ευρώπης κρίθηκε στα πέναλτι για 11η φορά στην ιστορία.


Εκεί οι παίκτες της Ρεάλ αποδείχθηκαν ψύχραιμοι, ενώ η τακτική του Όμπλακ να μένει στο κέντρο της εστίας στις πρώτες εκτελέσεις, δεν απέδωσε καρπούς. Στην 4η εκτέλεση ο Χουάνφραν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Ρονάλντο με εύστοχο χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 5-4, «σφραγίζοντας» την κατάκτηση του 11ου Ευρωπαϊκού.


Τα πέναλτι:


1-0 Λούκας Βάθκεθ, 1-1 Γκριεζμάν, 2-1 Μαρσέλο, 2-2 Γκάμπι, 3-2 Μπέιλ, 3-3 Σαούλ, 4-3 Σέρχιο Ράμος, ΔΟΚΑΡΙ Χουανφράν, 5-3 Ρονάλντο

Οι συνθέσεις:


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (52’ Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος (72’ Ίσκο), Μόντριτς, Κασεμίρο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Λούκας Βάθκεθ).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φελίπε Λουίς (109’ Λούκας Ερνάντες), Σαούλ, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46’ Καράσκο), Κόκε (116′ Παρτέι), Γκριεζμάν, Τόρες.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Σιμεόνε: «Ελάχιστες ομάδες πιο δυνατές από την Ατλέτικο»

Σιμεόνε: «Ελάχιστες ομάδες πιο δυνατές από την Ατλέτικο»

Σιμεόνε: «Ελάχιστες ομάδες πιο δυνατές από την Ατλέτικο»


Ένα ισορροπημένο παιχνίδι με αρκετή ένταση περιμένει ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος τόνισε πως ελάχιστες ομάδες είναι πιο δυνατές από την Ατλέτικο.


Πανέτοιμος για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δηλώνει ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός τεχνικός τόνισε πως δεν αισθάνεται κανένα βάρος, για το γεγονός ότι μπορεί να οδηγήσει την Ατλέτικο το πρώτο της Ευρωπαϊκό, υποστηρίζοντας ότι ελάχιστες ομάδες είναι πιο δυνατές από τους «ροχιμπλάνκος».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«Περιμένω ένα παιχνίδι που θα είναι σίγουρα ισορροπημένο και θα έχει ένταση. Είναι πολύ πιθανό η Ρεάλ να έχει την κατοχή της μπάλας με δεδομένο ότι διαθέτουν μεγάλη ποιότητα ως ομάδα. Η παρουσία του Καζεμίρο στο χώρο του κέντρου βελτίωσε την Ρεάλ και στην ανασταλτική λειτουργία της.

Πώς καταφέραμε να επιστρέψουμε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ; Μετά από τον χαμένο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης πριν δύο χρόνια αρχίσαμε ξανά να προπονούμαστε με την ίδια ένταση όπως και τότε. Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της Ατλέτικο, ξέρει πάντα να ανανεώνεται, τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας.


Είμαστε περισσότερο ομάδα όσον αφορά στην κίνηση χωρίς τη μπάλα, αυτή είναι η δύναμή μας. Δεν αισθάνομαι το βάρος ότι μπορώ να χαρίσω σε αυτή την ομάδα το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της. Αντίθετα, με γοητεύει να παίζω με 113 χρόνια ιστορίας στις πλάτες μου. Είμαστε ξανά στον τελικό και αυτό είναι προνόμιο, ελάχιστες ομάδες είναι πιο δυνατές από εμάς


».

Για την κριτική που δέχεται για το αμυντικό στιλ της Ατλέτικο: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τη γνώμη των άλλων, ακόμα και με αυτούς που λένε πως δεν παίζουμε καλά, αλλά δεν συμφωνώ με την άποψη πως δεν είναι όμορφο θέαμα να παίζεις με αντεπιθέσεις. Το σημαντικό είναι να συνδυάζεις την εμφάνιση με το αποτέλεσμα. Το μοναδικό πράγμα που θα με κάνει χαρούμενο το Σάββατο είναι να νικήσουμε».


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more