Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Τσάμπιονς Λιγκ: Στο «Μπερναμπέου» κρίνεται η πρόκριση (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Στο «Μπερναμπέου» κρίνεται η πρόκριση (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Στο «Μπερναμπέου» κρίνεται η πρόκριση (video)


Σ΄ ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η Ρεάλ είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, όμως το τελικό 0-0 στο «Έτιχαντ» αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου».


Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Έτιχαντ» και η πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί στη ρεβάνς της Μαδρίτης.


Ανιαρό παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές, καθώς οι δύο ομάδες δεν πήραν ρίσκα και ήταν αρκετά προσεκτικές. Η «βασίλισσα», που έπαιξε χωρίς τον ανέτοιμο Ρονάλντο, είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως δοκάρι και Χάρτ κράτησαν το 0-0 για την αγγλική ομάδα.


Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Στο «Μπερναμπέου» κρίνεται η πρόκριση (video)Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, έγινε γνωστό ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ανέτοιμος και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Ρεάλ. Ο Πορτογάλος είδε το παιχνίδι από τον πάγκο και βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα χρειάστηκε να χασμουρηθεί αρκετές φορές στο πρώτο μέρος.

Στα πρώτα 45λεπτά δεν υπήρξε τίποτα το αξιοσημείωτο, κάτι που αποδεικνύεται και στα στατιστικά. Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς ήρθε στο 27′ (χειρότερη επίδοση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ οι δύο ομάδες δεν είχαν ούτε τελική εντός εστίας στο πρώτο ημίχρονο! Η μοναδική αξιόλογη φάση ήρθε στο 45’, όταν ο Μπενζεμά βρέθηκε μόνος του εντός περιοχής, όμως το σουτ του ήταν αποκαρδιωτικό.


Ο Γάλλος επιθετικός ήταν ανέτοιμος και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Χεσέ, ενώ πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Σίλβα ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο μηριαίο και έδωσε τη θέση του στον Ιεανάτσο.


Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 46’ απείλησε με σουτ του Αγκουέρο, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νάβας. Στη συνέχεια, η Ρεάλ ανέβασε την απόδοση της και στο 54’ είχε σημαντική στιγμή με τον Ράμος, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.


Η «βασίλισσα» είχε την κατοχή και έψαχνε διαδρόμους προς την εστία της Σίτι. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 71’, όταν μετά από σέντρα του Καρβαχάλ, ο Χεσέ νίκησε τον Φερνάντο και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ. Τέσσερα λεπτά μετά, η Ρεάλ απείλησε ξανά, όμως το φαλτσαριστό πλασέ του Μπέιλ πέρασε λίγο άουτ.


Ακολούθησαν δύο σπουδαίες αποκρούσεις του Χαρτ, ο οποίος κράτησε το μηδέν για τους «πολίτες». Στο 79’ ο Άγγλος γκολκίπερ έδιωξε με το πόδι την κεφαλιά του Κασεμίρο, ενώ στο 82’ ο Πέπε βρέθηκε… φάτσα με τον πορτιέρο της Σίτι, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει.


Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, ώσπου στο 90+2’ ο Νάβας χρειάστηκε να επέμβει σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρούιν, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε.


Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Οταμέντι, Σανιά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Σίλβα (40′ Ιεανάτσο), Ντε Μπρούιν, Χεσούς Νάβας (77′ Στέρλινγκ), Αγουέρο


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Κρόος (89′ Ισκο), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ, Μπέιλ, Μπενζεμά (46′ Χεσέ).


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ!

Χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ!

Χωρίς Ρονάλντο η Ρεάλ!


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κρίθηκε ανέτοιμος και δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι της Ρεάλ με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασικός ο Μπενζεμά.


Μπορεί τη Δευτέρα (25/4) ο Ζινεντίν Ζιντάν να δήλωσε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι 100% έτοιμος για την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο τελικά ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν θα αγωνιστεί στο ματς με τους «πολίτες».


Ο «CR7» ένιωσε ενοχλήσεις την Τρίτη (26/4) και έμεινε εκτός αποστολής σε αντίθεση με τον Καρίμ Μπενζεμά, που ξεκινά στο βασικό σχήμα. Αναλυτικά οι ενδεκάδες:


Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούιν, Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα, Αγκουέρο.


Ρεάλ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Μπέιλ, Λούκας Βάθκεθ, Μπενζεμά.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό με γκολ στο 88’ η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό με γκολ στο 88’ η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό με γκολ στο 88’ η ΑΕΚ


Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με 1-0 κόντρα στην ΑΕΚ χάρη σε πέναλτι του Μπρίτο (68’), όμως ο Ραφίκ Τζεμπούρ λύτρωσε την ΑΕΚ στο 88’ (1-1), χαρίζοντας της την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.


Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 22η φορά και πρώτη μετά το 2011 προκρίθηκε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης


Το 1-0 του ΟΑΚΑ έδινε τον πρώτο λόγο στην ΑΕΚ, η οποία θα μπορούσε να σκοράρει από το πρώτο λεπτό στο Περιστέρι, όμως ο Μάνταλος δεν πρόλαβε τη μπάλα στη σέντρα-σουτ του Βάργκας. Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 9’, με τον Μπρίτο να επιχειρεί το σουτ και τον Μπαρόχα να διώχνει σε κόρνερ.


Ο Ατρόμητος απείλησε ξανά στο 13’ με σουτ του Σουμπίνιο που έφυγε λίγο άουτ, ενώ η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 16’ με ωραίο γυριστό του Αραβιδη. Μετά το πρώτο 20λεπτο οι Περιστεριώτες πήραν τα ηνία και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μοναδική αξιόλογη φάση του Ατρόμητου ήρθε στο 32’ και προέκυψε μετά από λάθος έξοδο του Μπαρόχα, ο οποίος όμως διόρθωσε το λάθος του, διώχνοντας την κεφαλιά του Παπαδόπουλου.


Η ΑΕΚ δεν συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα και είχε δύο καλές στιγμές με σουτ του Μπαρμπόσα (29’, 44’) για να ανοίξει αυτή το σκορ. Τα χρονικά περιθώρια στένευαν για τον Ατρόμητο, ο οποίος χρειάζονταν ένα γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.


Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 54’, όταν μετά από κάθετη του Σουμπίνιο, ο Στόιτσεφ βρέθηκε απέναντι στον Μπαρόχα, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. Ο Ατρόμητος ήταν πιο κινητικός και στο 68’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από χέρι του Λαμπρόπουλου, ο Κύζας σφύριξε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μπρίτο για το 1-0 των γηπεδούχων.


Οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ψάξει το 1-1. Στο 70 ο Μπάρκας πρόλαβε τον Αραβίδη μετά από σέντρα του Μπαρμπόσα, ενώ στο 76’ ο άσος των φιλοξενούμενων επιχείρησε δυνατό σουτ χωρίς αποτέλεσμα.


Η «Ένωση» είχε την υπεροχή και στο 88’ ήρθε το… τρομοκρατικό χτύπημα. Ο Γιόχανσον βρήκε με υπέροχη πάσα τον Ντίντακ, αυτός έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Τζεμπούρ προ κενής εστίας έκανε το 1-1! Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απαντήσει και η ΑΕΚ θα διεκδικήσει στον τελικό της 7ης Μαΐου το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Με Μπόατενγκ στη Μαδρίτη η Μπάγερν

Με Μπόατενγκ στη Μαδρίτη η Μπάγερν

Με Μπόατενγκ στη Μαδρίτη η Μπάγερν


Ο Ζερόμ Μπόατενγκ ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή της Μπάγερν στη Μαδρίτη για τον πρώτο ημιτελικό με την Ατλέτικο.


Στην αποστολή της Μπάγερν για τον αυριανό (27/4) πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» συμπεριλήφθηκε ο Ζερόμ Μπόατενγκ.


Ο 27χρονος αμυντικός βρίσκεται εκτός δράσης για τρεις μήνες, ωστόσο έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και η επιστροφή του στην ενεργό δράση είναι προ των πυλών.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Δικαιοσύνη μετά από 27 χρόνια για τα θύματα του Χίλσμπορο (video)

Δικαιοσύνη μετά από 27 χρόνια για τα θύματα του Χίλσμπορο (video)

Δικαιοσύνη μετά από 27 χρόνια για τα θύματα του Χίλσμπορο (video)


Ιστορική ημέρα είναι η 26η Απριλίου 2016 για την οικογένεια της Λίβερπουλ, καθώς το δικαστήριο του Ουόρινγκτον αποφάσισε πως για την τραγωδία του Χίλσμπορο, που σκόρπισε το θάνατο σε 96 ανθρώπους, δεν είχαν την ευθύνη οι οπαδοί.


27 χρόνια μετά την τραγωδία το Χίλσμπορο, το δικαστήριο του Ουόρινγκτον δικαίωσε τις 96 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, στην αναμέτρηση του ημιτελικού της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για το Κύπελλο.


Αφού εξέτασε για μία διετία όλους τους φακέλους, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η ευθύνη για το χαμό των αθώων ψυχών βαραίνει την αστυνομία και τους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου κι όχι τους ίδιους τους οπαδούς.


Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η χωρητικότητα δεν ήταν αυτή που πίστευαν οι άνθρωποι του συλλόγου του Σέφιλντ, ενώ χρεώνεται ως λάθος το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε η ματαίωση του αγώνα λόγω υπεράριθμων οπαδών στις εξέδρες.


Φυσικά η απόφαση είναι ιστορική έστω και αν δεν θα φέρει πίσω κανέναν από τους 96. Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, οι συγγενείς των οπαδών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κατά την έξοδό τους από το δικαστήριο, τραγούδησαν το «You’ll Never Walk Alone» μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.





Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more