Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Πήρε το ντέρμπι η Ιταλία

Euro 2016: Πήρε το ντέρμπι η Ιταλία

Euro 2016: Πήρε το ντέρμπι η Ιταλία


Η Ιταλία κέρδισε με 2-0 το Βέλγιο στο ντέρμπι του 5ου ομίλου και έκανε μεγάλο βήμα για την πρωτιά του γκρουπ. Τζιακερίνι (32’) και Πελέ (90+3’) οι σκόρερ για τη «σκουάτρα ατζούρα».


Έκλεψε τις εντυπώσεις η Ιταλία στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κέρδισε με 2-0 το «φλύαρο» Βέλγιο και ξεκίνησε επιβλητικά τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, ανεβαίνοντας με το… καλημέρα στην πρώτη θέση του γκρουπ.


Η «σκουάτρα ατζούρα» όντας εξαιρετικά στημένη, «κλείδωσε» τους Βέλγους που αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην ιταλική άμυνα. Η ομάδα του Βίλμοτς περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή και στο 36’ ο Τζακερίνι έδωσε το προβάδισμα στους Ιταλούς, έπειτα από τρομερή μπαλιά του Μπονούτσι.


Το Βέλγιο δεν κατάφερε να βρει αντίδραση και στις καθυστερήσεις ο Πελέ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για τους παθιασμένους Ιταλούς, που το πανηγύρισαν με τη… ψυχή τους.


Το ματς


Euro 2016: Πήρε το ντέρμπι η Ιταλία Το Βέλγιο πήρε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα της Ιταλίας. Οι «ατζούρι» όμως δεν άφηναν χώρους και το Βέλγιο προσπαθούσε να γίνει απειλητικό μόνο με μακρινά σουτ. Στο 10’ ο Μπουφόν αντέδρασε εξαιρετικά σε δυνατό σουτ του Ναινγκολάν, ενώ στο 22’ ο μέσος της Ρόμα απείλησε ξανά, με τη μπάλα αυτή τη φορά να περνάει άουτ.

Η Ιταλία είχε αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Βέλγιο και έψαχνε μια φάση για να «χτυπήσει». Αυτή ήρθε στο 31’, όταν μετά από τρομερή μπαλιά του Μπονούτσι, ο Τζακερίνι ξέφυγε από τον Αλντερβάιρελντ και με υποδειγματικό πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ιταλούς.


Το γκολ επηρέασε τους Βέλγους που λίγο έλειψε να δεχτούν ένα δεύτερο τέρμα… Στο 35’ ο Κουρτουά απόκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Καντρέβα και στο επόμενο λεπτό ο Πελέ αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, έπειτα από πάσα του Παρόλο. Η ομάδα του Βίλμοτς δεν κατάφερε να σε κανένα σημείο να αντιδράσει και η Ιταλία πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.


Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά στο δεύτερο μέρος, με το Βέλγιο να απειλεί για πρώτη φορά στο 54’. Ο Ντε Μπρούιν έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Λουκάκου, όμως αυτός σπατάλησε την ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο ίδιο λεπτό, η Ιταλία βγήκε στην επίθεση και ο Κουρτουά χρειάστηκε να επέμβει σε κεφαλιά του Πελέ, κρατώντας «ζωντανό» το Βέλγιο.


Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν την πίεση τους, όμως η Ιταλία δεν… χαμπάριαζε. Οι παίκτες του Κόντε παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, δεν επέτρεπαν στους Βέλγους να φανούν απειλητικοί. Ενδεικτικό ότι η επόμενη φάση για το Βέλγιο ήρθε στο 82’, με τον νεοεισελθόντα Οριγκί να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.


Η πίεση των Βέλγων για το 1-1 άφηνε αρκετό χώρο στους Ιταλούς, που στο 85’ «άγγιξαν» το 2-0, με τον Κουρτουά να αποκρούει με το ένα χέρι το σουτ του Ιμόμπιλε. Πέντε λεπτά μετά, σε μια από τις λίγες φορές που η ιταλική άμυνα αδράνησε, ο Φελαινί δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.


Τελικά η Ιταλία όχι μόνο δεν δέχτηκε γκολ, αλλά πέτυχε και δεύτερο «σφραγίζοντας» τη νίκη. Στο 90+3’ ο Καντρέβα τροφοδότησε τον Πελέ και αυτός με τρομερό βολέ… τρύπησε τα βελγικά δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Όλος ο ιταλικός πάγκος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Μπουφόν –παρότι δεν είχε τελειώσει τυπικά το ματς- έτρεξε στην απέναντι εστία για να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη μαζί με τους συμπαίκτες του.


Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:


1. Ιταλία 3 (2-0)
2. Ιρλανδία 1 (1-1)
3. Σουηδία 1 (1-1)
4. Βέλγιο 0 (0-2)



Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Euro 2016: Μοιρασιά για Σουηδία και Ιρλανδία

Euro 2016: Μοιρασιά για Σουηδία και Ιρλανδία

Euro 2016: Μοιρασιά για Σουηδία και Ιρλανδία


Ιρλανδία και Σουηδία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και μοιράστηκαν από ένα βαθμό, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 5ου ομίλου. Χούλαχαν (48’) και Κλάρκ (71’ αυτ.) οι σκόρερ.


Δεν είχε νικητή το παιχνίδι της Ιρλανδίας με την Σουηδία για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τους Ιρλανδούς να πετυχαίνουν δύο γκολ, αλλά το ένα σε λάθος εστία.


Η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ αποτελούσε στα… χαρτιά το «φτωχό» συγγενή του γκρουπ, ωστόσο οι Ιρλανδοί έκλεψαν τις εντυπώσεις και μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν στο 48’ με ωραίο σουτ του Χούλαχαν.


Η Σουηδία, που είχε βασικό τον Μάρκους Μπέργκ, δεν έβρισκε τρόπο για να διασπάσει την ιρλανδική άμυνα, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει στο 71’ παρότι δεν είχε σουτ εντός εστίας. Μετά από σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς, ο Κλαρκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.


Το ματς:


Euro 2016: Μοιρασιά για Σουηδία και ΙρλανδίαΗ Ιρλανδία έδειξε από το ξεκίνημα ότι δεν θα παίξει αμυντικά, απειλώντας για πρώτη φορά στο 9ο λεπτό με δυνατό σουτ του Χέντρικ. Ο Ίσακσον αντέδρασε σωστά, ωστόσο στο 17ο λεπτό στάθηκε τυχερός βλέποντας τον Ο’ Σέι να μην βρίσκει τη μπάλα με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι Ιρλανδοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και στο 32 «άγγιξαν» το γκολ, έχοντας δοκάρι σε μακρινό σουτ του Χέντρικ. Από την πλευρά της, η Σουηδία δεν απείλησε σε κανένα σημείο στο πρώτο μέρος και στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Ιρλανδία κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Στο 48’ ο Κόουλμαν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χούλαχαν με δυνατό σουτ στην κίνηση, «έγραψε» το 1-0.


Μετά το γκολ, η Σουηδία ανέβασε την απόδοση της, κλείνοντας τους Ιρλανδούς στα καρέ τους. Η πίεση τους απέδωσε καρπούς στο 72’, όταν μετά από σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς, ο Κλαρκ στην προσπάθεια να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η φάση ξεκίνησε από εντυπωσιακό τακουνάκι του Γκουιντέτι, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπέργκ στο 59ο λεπτό.


Το γκολ της ισοφάρισης αποτέλεσε και την τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες προτίμησαν να μην ρισκάρουν και το τελικό 1-1 τους έδωσε από ένα βαθμό.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Και επίσημα στην Γιουβέντους ο Πιάνιτς

Και επίσημα στην Γιουβέντους ο Πιάνιτς

Και επίσημα στην Γιουβέντους ο Πιάνιτς


Παίκτης της Γιουβέντους είναι και επίσημα ο Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο Βόσνιος μέσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 4,5 εκατ. ευρώ ενώ η Ρόμα θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 32 εκατ. ευρώ.


Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Μίραλεμ Πιάνιτς στην Γιουβέντους. Η «Γηραιά Κυρία» ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή και ο πρώην –πλέον- άσος της Ρόμα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.


Σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport», ο 26χρονος θα απολαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ η Ρόμα θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 32 εκατ. ευρώ.


«Είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι από εδώ και πέρα θα φοράω τη φανέλα της Γιουβέντους. Ελπίζω ότι τα πράγματα εδώ θα συνεχίσουν να είναι σκληρά για τους αντιπάλους και ότι θα έχουμε πολλές επιτυχίες μαζί. Είναι σπουδαίο συναίσθημα και ελπίζω να σκοράρω, να παίξω καλά και να νικήσω. Θέλω να κάνω χαρούμενους τους οπαδούς της Γιούβε. Forza Juve», δήλωσε ο Πιάνιτς μετά τις υπογραφές.


Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Euro 2016: Ο Πικέ λύτρωσε τους Ισπανούς στο 87’

Euro 2016: Ο Πικέ λύτρωσε τους Ισπανούς στο 87’

Euro 2016: Ο Πικέ λύτρωσε τους Ισπανούς στο 87’


Με γκολ του Πικέ στο 87’ η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της Τσεχίας (1-0) και ξεκίνησε νικηφόρα την υπεράσπιση του τίτλου της. Σωτήρια επέμβαση του Ντε Χέα στις καθυστερήσεις.


Με το… δεξί ξεκίνησε η Ισπανία τις υποχρεώσεις της στο Euro 2016. Οι «φούριας ρόχας» κέρδισαν δύσκολα με 1-0 την Τσεχία και έπιασαν την Κροατία στην κορυφή του 4ου ομίλου.


Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε 17 τελικές, όμως έπεσε πάνω στον τρομερό Πετρ Τσεχ, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει «όρθια» την Τσεχία. Ωστόσο, τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Ινιέστα βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Πικέ και ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα σκόραρε με κεφαλιά, λυτρώνοντας την Ισπανία.


Στις καθυστερήσεις βέβαια, οι Τσέχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως ο Ντε Χέα είπε «όχι» σε σουτ του Νταρίντα, κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε.


περισσότερα σε λίγο



Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more

Κόπα Αμέρικα: Αποκλεισμός-σοκ για Βραζιλία, πέρασαν Περού-Εκουαδόρ (video)

Κόπα Αμέρικα: Αποκλεισμός-σοκ για Βραζιλία, πέρασαν Περού-Εκουαδόρ (video)

Κόπα Αμέρικα: Αποκλεισμός-σοκ για Βραζιλία, πέρασαν Περού-Εκουαδόρ (video)


Για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια, η Βραζιλία δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων του Κόπα Αμέρικα. Το Περού νίκησε τη «Σελεσάο» με 1-0 και την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας όμως το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με πεντακάθαρο χέρι! Στους «8» και το Εκουαδόρ που συνέτριψε 4-0 την Αϊτή.


Μετά την Ουρουγουάη, εκτός οκτάδας έμεινε και η Βραζιλία. Η «σελεσάο» ηττήθηκε με 1-0 από το Περού και τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός νοκ-άουτ σε Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια.


Κόπα Αμέρικα: Αποκλεισμός-σοκ για Βραζιλία, πέρασαν Περού-Εκουαδόρ (video)Βέβαια, η ομάδα του Ντούγκα δικαιούται να φωνάζει, καθώς το νικητήριο γκολ του Ρουντιάζ στο 75′ δε θα έπρεπε να μετρήσει, μιας και προέρχεται από καθαρό χέρι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαιτητής δεν καταλόγισε αμέσως το γκολ αλλά συζητούσε για αρκετά λεπτά με τους βοηθούς του, πριν πάρει τη… λάθος απόφαση.


Η Βραζιλία είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Γκαλέσε. Ο Περουβιανός γκολκίπερ έδιωξε στο 12’ το μακρινό σουτ του Φιλίπε Λουίζ, ενώ στο 26’ πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση με το ένα χέρι σε σουτ του 19χρονου Μπαρμπόσα, που πήρε τη θέση του Ζόνας στο αρχικός σχήμα. Δέκα λεπτά μετά, ο Γουίλιαν έστειλε τη μπάλα άουτ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 41’ ο Γκαλέσε είπε νέο «όχι» σε προσπάθεια του Μπαρμπόσα.


Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος η Βραζιλία δεν έβγαλε αντίστοιχες φάσεις, ενώ η πίεση της μετά το 1-0 αποδείχθηκε άκαρπη. Το Περού πήρε τη νίκη και «σφράγισε» την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Κολομβία.


Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου που διεξήχθη νωρίτερα, το Εκουαδόρ νίκησε με 4-0 την -ήδη αποκλεισμένη- Αϊτή και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.


Πρωταγωνιστής για το Εκουαδόρ ήταν ο Ένερ Βαλέντσια, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό ενώ ο ίδιος μοίρασε δύο ασίστ στα γκολ των Αγιόβι (20’) και Αντόνιο Βαλέντσια (78’). Ενδιάμεσα ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Νομπόα σκόραρε με όμορφο σουτ (78’), βάζοντας το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.


Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:


1. Περού 7
2. Εκουαδόρ 5
3. Βραζιλία 4
4. Αϊτή 0

Let’s block ads! (Why?)


Source: agones-live.gr

Read more